Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 59262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #180 dnia: Kwiecień 04, 2013, 16:52:39 »
No sire bond nadchodzi! Sobie wymyślili, co nie... ;P
Nie wnikam, ale na razie nie widzę rozwiązania dla sytuacji Deleny, więc... musi się ktoś pojawić, no! Nie ma innej opcji.

Cytat: Fiołek
Liczę jeszcze na jakiś rozwój akcji, jeśli chodzi o tę parę.
No niestety, jak już pisałam, potem wkroczy Tyler, o ile już nie wkroczył  ::)
Ech, dlaczego to jest wszystko takie poplątane? Szkoda, że nie mogą zostawić w spokoju jakiejś jednej pary, która żyłaby sobie razem długo i szczęśliwie. To chyba nie działa w serialach, co ja się w ogóle łudzę...  <slucha>
Klaroline jest takie ładne! Może nie idealne, ale myślę, że w końcu by się dogadali.

Gify są fajne! :D

Z 4x08

Jacy rozpromienieni, jacy pasujący do siebie! ::)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #181 dnia: Kwiecień 04, 2013, 17:46:06 »
Ale w co wnikać?
Sire bond to jest to ich połączenie więzami krwi, dlatego mówię, że sobie teraz wymyślili jakieś więzy zamiast zostawić ich w spokoju ;P
Teraz tylko Damon będzie trochę wątpił w miłość Eleny, a Elena będzie się starała go przekonać, że naprawdę go kocha.

Cytat: Fiołek
Ech, dlaczego to jest wszystko takie poplątane? Szkoda, że nie mogą zostawić w spokoju jakiejś jednej pary, która żyłaby sobie razem długo i szczęśliwie. To chyba nie działa w serialach, co ja się w ogóle łudzę...    <slucha>
To na pewno nie działa w serialach. Coś musi się dziać... ale, że akurat Tyler. Mi on działa na nerwy, nie lubię go jakoś ;D

Uwielbiam gify! <3
Te u góry... ja zawsze wiedziałam, że oni są sobie przeznaczeni :D Nie umiem zrozumieć jak ktoś może być za Steleną :D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #182 dnia: Kwiecień 05, 2013, 19:30:47 »
Ok, z tym wnikaniem to się wycofuję, bo po prostu źle zrozumiałam poprzednią wypowiedzieć i się nieco zaplątałam. Także już nie ważne... :D

Tyler jest mi w sumie obojętny, ani go jakoś nie uwielbiam, ani go nie nie lubię, po prostu jest. Chociaż w przypadku Klaroline wyjątkowo przeszkadza.

Te u góry... ja zawsze wiedziałam, że oni są sobie przeznaczeni :D Nie umiem zrozumieć jak ktoś może być za Steleną :D
Tak! Od czasu, kiedy Stefan się zmienił, Stelena nigdy nie byłaby taka sama, jak wcześniej (w pierwszym sezonie). Przecież na początku było między nimi fajnie, jednak teraz, po tych wszystkich sytuacjach i przejściach, nie widzę innej opcji, jak tylko Delena.  <serce>

4x09
Po tym odcinku chciałabym powiedzieć: biedny Stefan, biedny, Tyler, biedny Klaus, biedna Caroline, biedna Carol, biedna Elena, pewnie jeszcze ktoś biedny by się znalazł.
Smutny odcinek i nawet troszkę, ociupinkę, zrobiło mi się żal Stefana, jak dowiedział się o Delenie. Głównie chodzi mi o sposób, w jaki się dowiedział, bo tak naprawdę Caroline mu tego nie powiedziała, tylko sam się domyślił po przedłużającej się ciszy.
W ogóle, z Caroline i ze Stefana zrobiła się taka zgrana para przyjaciół. :)

EDIT Obejrzałam również 4x10 i jestem w trakcie 4x11. :D Robi się coraz ciekawiej.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2013, 13:21:35 wysłana przez Fiołek »

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #183 dnia: Kwiecień 09, 2013, 16:29:42 »
I jak tam? Jakie etap? 4x11 czy już dalej? :)

Co do Caro i Stefana mi najbardziej się podobali jak Caroline została wampirem i Stefan ją uczył polować na króliczki. To było takie urocze :D Mam do tych scen sentyment :D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #184 dnia: Kwiecień 09, 2013, 16:54:15 »
4x11 w trakcie. Teraz szkoła, więc nie ma czasu na oglądanie. Ale w weekend myślę, że uda się pojechać dalej. :D

Też lubię te sceny!  <serce> Są takie... urocze. Miło się je ogląda, a ich dialog jest świetny. :D

http://youtu.be/BcL6nXIZQm0
Stefan był tu jeszcze taaaaki fajny.  ;) Teraz się trochę zepsuł.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #185 dnia: Kwiecień 12, 2013, 20:12:07 »
Uff, weekend się zaczął, więc i 4x11 za mną.  ;D

Jedyne przemyślenia po tym odcinku, jakie mam to to, że Stefan stał się bezdusznym, totalnie obojętnym gościem i wcale mi się to nie podoba. W sumie po tych 3 sezonach (i trochę 4) nie wiem, jaki Stefan byłby dobry, ale ten w ogóle mi nie pasuje. Oby szybko zmienił swoje postępowanie.

O, już wiem! Najbardziej pasowałby mi dowcipny, sympatyczny Stefan, przyjaźniący się z odpowiednimi osobami (czyt. na przykład z Caroline) z poprzedniego filmiku, który wstawiłam. :D

Ale że jak? Stefan+Rebecca?  <olaboga>

PS Urocze!  <tancze>
http://25.media.tumblr.com/tumblr_md7q0jC3xl1raepjto1_500.jpg

EDIT!:

Ogłaszam wszem i wobec, że wreszcie nadrobiłam wszystkie odcinki The Vampire Diaries! :D

Wrażenia po 4x18 baaardzo dobre. W ogóle kilka ostatnich odcinków naprawdę mnie wciągnęło, bo obejrzałam je w ciągu 2 dni. :P
Oglądając Elenę miałam wrażenie, że to taka Kaśka nr 2 (scena z udawaniem Katherine mistrzowska!) i w sumie po pewnym czasie przestało mi to kompletnie pasować do Eleny, więc mam nadzieję, że w końcu dawna Elena wróci (nieważne kiedy, ważne żeby to się zdarzyło), a Kaśka pozostanie Kaśką. ;D

Kolejny wieeeelki plus odcinka to "Elajża"! Kurczę, naprawdę się za niektórymi postaciami stęskniłam.

Wszystkie gify, które wstawiła sandi w poście odnoszącym się do tego odcinka baaaardzo mi się spodobały. Szczególnie ta z Kaśką i 'friend'. <haha>.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2013, 15:48:25 wysłana przez Fiołek »

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #186 dnia: Kwiecień 17, 2013, 22:25:36 »
No to jesteśmy obie na bieżąco, super!

Wrażenia po 4x18 baaardzo dobre. W ogóle kilka ostatnich odcinków naprawdę mnie wciągnęło, bo obejrzałam je w ciągu 2 dni. :P
Przyznaj sama... rozkręciło się VD, co nie? W sensie ten 4 sezon. Teraz dopiero w końcu jest ciekawiej!

Oglądając Elenę miałam wrażenie, że to taka Kaśka nr 2 (scena z udawaniem Katherine mistrzowska!) i w sumie po pewnym czasie przestało mi to kompletnie pasować do Eleny, więc mam nadzieję, że w końcu dawna Elena wróci (nieważne kiedy, ważne żeby to się zdarzyło), a Kaśka pozostanie Kaśką. ;D

Kolejny wieeeelki plus odcinka to "Elajża"! Kurczę, naprawdę się za niektórymi postaciami stęskniłam.
Podróbka Kaśki... Kaśki nic nie przebije. Też w sumie myślę, że dobrze by było, gdyby Elena w niedługim czasie wróciła do siebie :P Chociaż muszę przyznać, że krejzi Elenka mnie czasem rozwala... Tak słodko wyglądała jak przyszła ze swoją nową fryzurą i zaczęła się tak stroić w kierunku Damona :D Wyglądała wtedy jak taka mała dziewczynka :D

Elajża to hej! Wiadomo... <3

Aż sobie wróciłam do tego "friend'owego" gifa. Cudowny jest, co nie! ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #187 dnia: Kwiecień 18, 2013, 10:08:07 »
Teraz tylko czekać na 4x19! :D

Przyznaj sama... rozkręciło się VD, co nie? W sensie ten 4 sezon. Teraz dopiero w końcu jest ciekawiej!
Zgadzam się w 100%. Ostatnie kilka odcinków było tak niesamowitych, że chciałam oglądać dalej i dalej. Akcja bardzo mnie wciągnęła.

Kaśka jest tylko jedna i nikt ani nic jej nie przebije. Z taką Eleną wytrzymam może jeszcze 1, 2 odcinki, bo jest naprawdę zabawna, ale potem chciałabym, żeby wróciła dawna "normalna" Elena z ludzkimi uczuciami. ;D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #188 dnia: Kwiecień 30, 2013, 23:31:18 »
Fiołek! Już pewnie po 4x19?

Jak tam Klaus w roli tatusia? Trochę szok, nie?

Generalnie ten odcinek był taki inny niż wszystkie. Mało ESD, dużo Klausa, ale to chyba dlatego, że któryś z tych odcinków teraz miał być pilotem do "The Originals" i wydaje mi się, że to może być ten.

I czy ja dobrze zrozumiałam ostatnią scenę - nasz trójkąt postanowił się zamknąć w tej celi i sprawdzić kto jest najbardziej wytrzymały, a kto pierwszy umrze śmiercią głodową? o_O

I na deser - nawiązanie do odcinka

UMIERAM  :hahaha:
kocham radosną twórczość internautów, naprawdę!

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #189 dnia: Maj 06, 2013, 14:26:08 »
Ja dopiero jestem po 4x19. Teraz mam wolne, więc myślę, że nadrobię kolejne 2 odcinki. ;)

Elena bez człowieczeństwa na początku była fajna, teraz to już szczerze powiedziawszy wolałabym powrót do "starej" Eleny. Co za dużo to niezdrowo. Chociaż ta "nowa" Elena ma fajną mimikę i teksty. :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #190 dnia: Maj 07, 2013, 22:45:13 »
Oj sorry, bo mi w ogóle numery odcinków się pomyliły... Ten ostatni odcinek co go oglądałam to już był 4x20 :p Ja nie mam czasu obejrzeć tego 4x21, więc na razie możemy pomówić o tym 20 jak już go obejrzysz :p

Zgadzam się! Mam dokładnie te same spostrzeżenia... mimika "nowej" Eleny to jest cudo. Tu znowu brawa dla Niny, bo jest świetna w tym :D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #191 dnia: Maj 08, 2013, 09:21:01 »
Ja już po 4x20. ;) Po 4x21 też, ale to poczekam.  :-*

Jak tam Klaus w roli tatusia? Trochę szok, nie?
Totalny szok, bo Klaus na tatusia nie pasuje, ale to chyba jasne. Przynajmniej na razie (chociaż nie, wątpię, żeby kiedykolwiek się zmienił).
Już, już, niby ma go coś ruszyć, a tu "NIE" i ukazuje się typowy Klaus.

I czy ja dobrze zrozumiałam ostatnią scenę - nasz trójkąt postanowił się zamknąć w tej celi i sprawdzić kto jest najbardziej wytrzymały, a kto pierwszy umrze śmiercią głodową? o_O
Po tej scenie można tak wywnioskować, aczkolwiek zobaczysz w następnym odcinku.

O wiele bardziej podobał mi się 4x21. :)

PS Internauci nigdy nie zawodzą. <haha>

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #192 dnia: Maj 12, 2013, 18:34:36 »
Taak, właśnie witam z powrotem! Całuję Fiołka, która cały czas mi mówiła, abym wróciła, tylko ja taki leń, to ciężko jest..  <smiech>

Więc, kto już po odcinku The Walking Dead? :D
Osobiście, to teraz siedzę na szpilkach i wyczekuję finału, tylko po nim będzie jeszcze gorzej..  <cwaniak>
Zacznę najpierw od d*py strony.. Ekhm, Matt i Rebekah  <serduszko> Boziu, kochany jacy oni słodcy, widać, jak ją ciągnie do niego, że chcę go przekonać, iż może być dobra, że warto jej zaufać. Jak dla mnie mogliby ich połączyć.  <zauroczony> Chętnie zobaczyłabym przemianę Rebekah'i na grzeczną i miłą dziewczynkę! A Klaroline - tylko walić głową o ścianę.. ile można, no?! Ale Silas, to niezły shipper Klausa i Caroline! Mam nadzieję, że w ostatnim odcinku sezonu, coś się stanie między kochanym Klausem i słodką, aż do bólu Caroline! Liczę na to! :)
Elenka - nie wolę żadnej wersji, choć jak tak przemyśleć argumenty za i przeciw. Wolę roniącą łzy niewinną pannę Gilbert, niż ugryzioną w tyłek bez człowieczeństwa kopię Kaśki.  ;D
Alaric  <jupi>  <zakochany> Tyle!
Dalaric -  <serce>
I Bonnie, i tak przeżyję więc będzie ubaw z drugą stroną mocy, która przeszła do żywych. Hey hoo!  <tak>
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #193 dnia: Maj 12, 2013, 22:25:47 »
No hej szyszata, miło Cię widzieć po przerwie ;) Nie idź już nigdzie, im nas więcej tym lepiej!

Ja jeszcze nie oglądałam 4x22, więc nie czytam i się nie odzywam.
Co do 4x21 - Elena w końcu sobą! Jak tak pociskała Caroline to miałam ochotę jej walnąć, ona była po prostu chamska. Co prawda pierwsze jej słowa "zabiłam kelnerkę, chciałam zabić Matta/Caroline itp itd" już mi przypomniało dostatecznie starą Elenę, ale... już lepiej tak niż zła Elena, która naprawdę zaczynała mnie wkurzać. I podobała mi się scena "zabicia" Matta, udawanie Damona, reakcja Eleny ;)

Silas jest trochę przerażający, szczególnie kiedy ukazuje się w tej ciemnej pelerynie. Dobre sceny były z Caroline.

Bonnie współpracująca z Kaśką, Elena pagnąca zabić Kaśkę... no no, muszę obejrzeć 4x22 ;)!

PS. Weźcie, Ian i Nina się rozstali.... :(

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #194 dnia: Maj 13, 2013, 15:57:48 »
Taak, właśnie witam z powrotem! Całuję Fiołka, która cały czas mi mówiła, abym wróciła, tylko ja taki leń, to ciężko jest..  <smiech>
Również witam, dobrze, że się Szysz ogarnęłaś i jesteś! <serduszka>

Ja też nie oglądałam 4x22, więc wiadomość szyszatej musiałam pominąć. Nadrobię, jak już obejrzę.  D

4x21 - cudowny odcinek! Te próby złamania Eleny, jej opory, potem to udawanie Damona, o którym pisała już sandi. Chyba będzie to mój ulubiony odcinek z 4 sezonu.  :)
I tak końcówka z nienawiścią Eleny do Kaśki... Jak tylko znajdę czas, to biorę się za 4x22!

PS. Weźcie, Ian i Nina się rozstali.... :(
<olaboga>