Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 59239 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #165 dnia: Luty 18, 2013, 11:37:46 »
Coś mi się wydaje, że nikt już tego nie ogląda, ale może żeby to sprawdzić to tylko zapytam... :P

Słyszeliście, że ma powstać spin-off "Pamiętników..." ? Konkretniej ma dotyczyć Pierwotnych i nosić nazwę "Originals", a jakby inaczej ;)
Co o tym myślicie?

I tak co do VD. Jak Wam się podoba 4 sezon i uganianie się za lekiem na wampiryzm, sire bond'em i resztą? ;)

EDIT

4x14
Aaaaaaaa!
Spoiler
Kaśka wróciła!!  <zakochany> 

No w końcu, myślałam, że się już nie doczekam! Może trochę ich tam rozkręci  <jezyk>

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #166 dnia: Luty 18, 2013, 13:17:32 »
Sandi- jak możesz? Ja oglądam! Cały czas, bardzo namiętnie! Kocham TVD's! :D

I ten ostatni odcinek był mega! I w ogóle.. Elena i Damon to jest mistrzostwo! <3
I niech już tak zostanie :)

Spoiler
hahaha, Kaśka była mega, przyszła (w ogóle podziwiajmy, przygotowała się identycznie na wzór Elenki, ubiór, włosy, etc. [od kiedy tylko pamiętam Katherine miała kręcone włosy, a Elena proste]), przy**bała Jerowi, zapie*niczyła lek na wampiryzm i spie**oliła tak szybko jak się tam wbiła. <hahaha>

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #167 dnia: Luty 18, 2013, 17:11:57 »
W takim razie Fab... jak dobrze, że jesteś! :D

Ja też kocham VD, chociaż ten 4 sezon jest dość mocno zaniżony poziomem w porównaniu do poprzednich. Dużo takiego wydziwiania z tym wątkiem (wiem, wiem, że jakiś cel 4 sezonu trzeba było wymyślić, ale ten Silas mi burzy znowu całą koncepcję wampirzego świata), brak Kaśki*, brak Eljasza...
Jedynie doczekałam się Deleny i nie przeszkadza mi nawet, że marudzą wiecznie o tym sire bondzie :P

*
Spoiler
Ta się właśnie pojawiła i od razu zrobiło się ciekawiej, więc liczę, że druga część 4 sezonu będzie lepsza :D

Spoiler
hahaha, Kaśka była mega, przyszła (w ogóle podziwiajmy, przygotowała się identycznie na wzór Elenki, ubiór, włosy, etc. [od kiedy tylko pamiętam Katherine miała kręcone włosy, a Elena proste]), przy**bała Jerowi, zapie*niczyła lek na wampiryzm i spie**oliła tak szybko jak się tam wbiła.  <hahaha>
Hahaha, Twoje podsumowanie Kaśki mega!  ;D  Ale to prawda, nagle się pojawiła, szumu narobiła, wzięła co chciała i spadówa  ;D
Kaśka zawsze miała kręcone włosy, ale jak chciała wbić się w Elenkę to zazwyczaj przecież podłapywała jej fryz  <jezyk>

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #168 dnia: Marzec 25, 2013, 16:03:09 »
To tutaj też wpadnę. Dział zamarł, ale jest wątek i to najważniejsze. :-*

Oglądam, ale w odcinkach posuwam się baaaaardzo wolno. Jestem gdzieś na 4x05. Mam tak, że długo, długo nie oglądam, a potem "bum" i 10 odcinków w ciągu 4 dni. W każdym razie jak najdzie mnie ochota to włączam kolejny odcinek, przypominam sobie i stwierdzam, że serial uwielbiam. ::) Przynajmniej tak było ostatnio. :D
Tylko ten brak czasu na oglądanie. <slucha>

Elena z odcinka na odcinek denerwowała mnie swoim niezdecydowaniem, ale do tego dało się przywyknąć w miarę szybko. Ostatnio stwierdziłam, że po tym, jak stała się wampirem, nawet mniej mnie irytuje. Także to dobry znak. Stefcio też się poprawił. ;D
I cały czas czekam na taką prawdziwą Delenę... Coś czuję, że w 4 sezonie się doczekam.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #169 dnia: Marzec 25, 2013, 17:03:26 »
Już nie pamiętam co było na początku 4 sezonu, ale fajnie, że dalej oglądasz i że wróciłaś! :)
Ja jestem cały czas na bieżąco, muszę tylko nadrobić ostatni odcinek. Zresztą czuję, że za chwilę znów zrobią przerwę w nadawaniu ze względu na święta,więc może sobie zostawię ten 1 odcinek w chwili gdyby mnie naszło, że naprawdę potrzebuję obejrzeć VD :D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #170 dnia: Marzec 29, 2013, 17:42:14 »
Ja jak zwykle wpadnę ze swoim odcinkiem. <szczerzy_sie> Nie wiem, czy kiedykolwiek nadrobię te wszystkie odcinki. :D Ale, spokojnie, przynajmniej zawsze mam co oglądać. :D

4x05
Lubię Elenę jako wampira. Jest o wiele bardziej... znośna <?>. :P Można tak powiedzieć. Nadal bohaterska, niebywale odważna, chcąca uratować wszystkich nawet kosztem własnego życia, ale już nie tak irytująca. Przynajmniej ja mam takie odczucie. Zresztą między nią a Damonem cały czas coś się dzieje, więc mi to się podoba. ::)
Poprzednie zdania napisałam z nutką ironii, ale po obejrzeniu odcinka do końca stwierdzam, że naprawdę lubię taką Elenę. Po zabiciu Connora miała wiele rozterek czy wątpliwości, ale nie wydaje się mi przez to sztuczna.

Coś mi się wydaje, że pomimo tego, że Connor zginął, sprawa z lekarstwem na wampiryzm pewnie będzie przeciągać się przez ten sezon. Myślę, że nawet gdyby Stefan bardzo się starał odnaleźć ten lek, to raczej "odmienić" Eleny mu się nie uda. Mam takie przeczucie, a jak będzie, zobaczymy.

+ w porównaniu z 1 czy 2 sezonem obecne odcinki są o wiele bardziej brutalniejsze :D

Zaczynam odczuwać też brak Katherine. Pojawiła się tylko na chwilę w 3 sezonie, a tak to w ogóle jej nie ma. :(

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #171 dnia: Kwiecień 01, 2013, 00:18:45 »
Fiołek - gdzie jesteś? Posuwasz z odcinkami do przodu czy masz przerwę świąteczną?  :P

Ja po 4x18!  :)
I nareszcie taki odcinek, gdzie naprawdę mam ochotę coś naskrobać po obejrzeniu!
Chociaż 2 poprzednie też już były całkiem, całkiem... jak przebrnąć przez pierwszą część sezonu, gdzie tropią lekarstwo to już z górki.

Największy plus odcinka, dający +100000 do fajności, będący zarazem zaskoczeniem i jednocześnie nowy obiekt do parowania
Spoiler
KAŚKA i ELJASZ!  <zakochany>
O panie, jak ja za nimi tęskniłam!
W końcu był odcinek, gdzie Kaśka nie pojawia sie tylko na 30 sekund, żeby przywalić Jeremu i zwiać, a była w całym odcinku. I był też Eljasz <3 I byli oni razem! Tego się nie spodziewałam... że odżyje dawna miłość ;) Szkoda, że to Elena się z nim pocałowała, bo generalnie to naprawdę mmmm  :D Zresztą ja mam do Eljasza słabość, to nie może być inaczej :D

I co do ich dwójki

Mina Beczki, mina Damona! KOCHAM ich reakcje!  <smiech>

Ale muszę jednak wstawić też tę scenę, bo jest to moja ulubiona scena w tym odcinku  :D
Spoiler
http://www.youtube.com/watch?v=VyLuXbsNO6E
Boże, uwielbiam. Ellijah <3

Spoiler
Najbardziej póki co denerwuje mnie Beczka... Właściwie już od dłuższego czasu działa mi na nerwy, ale jeśli chodzi o to lekarstwo to zachowuje się jak zdesperowana wariatka jakaś. I jakoś w ogóle mi jej nie żal. Właściwie szkoda, że to lekarstwo to była ściema, bo może Damon by ją zabił wtedy :P

A Elena! No nie poznaje jej! Co prawda trochę taka podróbka Kaśki (przedrzeźnianie jej w knajpie- mega! ;D), ale póki co tak jest lepiej niż kiedykolwiek indziej. Tylko nie wiem czy na dłuższą metę nie wolałabym Eleny-wampira z WŁĄCZONYMI emocjami, bo ta podróbka Kaśki może mi się potem znudzić. Kaśka i tak zawsze będzie tylko jedna ;)
Ale końcowa scena w barze i szok Damona....  ;D

Hahaha ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Kwiecień 01, 2013, 19:50:06 »
Fiołek - gdzie jesteś? Posuwasz z odcinkami do przodu czy masz przerwę świąteczną?  :P
Na razie przerwa świąteczna, przecież nie ma czasu na oglądanie... :D

Szczerze powiedziawszy chciałabym już teraz zobaczyć następny odcinek, bo spodziewam się więcej Deleny. W końcu te emocje już się tak gromadzą, gromadzą, że w końcu kiedyś muszą wybuchnąć, nie? ;D A teraz, kiedy Elena jest wampirem to już w ogóle...
Spodziewam się dobrych odcinków. Tym bardziej, że Elena pewnie będzie musiała się dowiedzieć o tym leku na wampiryzm. Także jutro się zabieram.

Wcześniej rozmawiałyśmy jeszcze o Klausie i Caroline. ;) To chyba było w 3 sezonie. Czasami żałuję, że to wszystko w "The Vampire Diaries" musi być takie skomplikowane... Zanik jakaś para się zejdzie, to już musi się rozstawać. Akurat w przypadku Caroline i Klausa mogło to trochę dłużej potrwać. Ja bym nie narzekała. ;D Z tego co pamiętam głównie chodziło o bal, może jeszcze jakieś pojedyncze sceny by się znalazły.

Już mi się przypomniało! Bransoletka, taniec, rysunek, uratowanie Caroline. <serce>

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Kwiecień 01, 2013, 20:44:58 »
Czas się zawsze znajdzie :D

Ja teraz, jak przypuszczałam, mam przerwę od VD. Do 18 kwietnia, eh...Akurat jak wyemitowali odcinek, który naprawdę mi się podobał... wredoty! ;D

A na jakim etapie jest 5 odcinek?
Ja już nie pamiętam... Nadal kręci się wokół Eleny i jej nowego wcielenia czy jest już Shane z Bonnie, Pastor? Wiadomo już coś konkretnie o lekarstwie?

Klaus&Caroline byli uroczy w tym 3 sezonie  <serce>
W 4 trochę z tym przystopowali... Szczególnie, że znowu ten Tyler przyplątał się do Caro i ona tylko jego ma w głowie, jednocześnie jest zła na Klausa, który ma tam porachunki z Tylerem ;) A ja nie lubię Tylera! I mnie to wkurza tylko ;P

PS. Mniejsza co mówią, ujęły mnie same gify...

Jaka Nina jest śliczna! <3
Nie mogę się na nią napatrzeć, i chcę jej eyeliner i tusz ;D

A Ian jest hot <3

A razem są idealni :)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #174 dnia: Kwiecień 02, 2013, 13:38:18 »
Właśnie obejrzałam 4x06 i robi się baaaardzo ciekawie.

A na jakim etapie jest 5 odcinek? [...] Nadal kręci się wokół Eleny i jej nowego wcielenia czy jest już Shane z Bonnie, Pastor? Wiadomo już coś konkretnie o lekarstwie?
Elena w 4x05 zabiła Connora (łowcę), w kolejnym odcinku jest przez niego nawiedzana i próbuje się zabić. W międzyczasie wszyscy starają się ją uratować z tej klątwy, więc Jeremy musiał zabić wampira, aby przedłużyć gatunek łowców (nie wiem, czy dobrze się wyraziłam, ale wiadomo o co chodzi ;)).
Shane i Bonnie również są, w ogóle Shane wydaje się sympatyczny, myślę, że jeszcze nie raz pomoże, ale z drugiej strony pewnie i namiesza. W sumie mam co do niego mieszane uczucia.
Z tego co pamiętam Pastor zginął na początku sezonu 4. Za to w każdym odcinku przewija się jego córka, April.

Tak jak myślałam, Elena dowiedziała się o lekarstwie... Damon jej powiedział (to też przypuszczałam :D).

Była też urocza scenka pomiędzy Caroline a Klausem (wszystko jak na zawołanie!):
http://images6.fanpop.com/image/photos/32700000/4x06-the-vampire-diaries-32778940-500-500.jpg

No i znowu coś się dzieje - Delena! <serce>

PS Nie wiem, czy ja żyję w jakimś innym świecie, ale nie wiedziałam, że Ian i Nina są razem! :o Serio.
Ale to fajnie, ba, nawet świetnie. ::) Dobrze być tak oświeconym.

Ten gif jest wszędzie, ale to co. Lubię go. <szczerzy_sie>

:-*

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #175 dnia: Kwiecień 02, 2013, 14:18:33 »
A okej, obczajam mniej więcej gdzie jesteś ;)
Co do April - dla mnie to była zupełnie zbędna postać... nawet nie pamiętam co się z nią stało.

"Caroline, you're beautiful, but if you don't stop talking, I will kill you"
I ta jego zniecierpliwiona mina :D

No co Ty gadasz?  :o
Nie wiedziałaś, że oni są parą? No teraz to mnie zabiłaś :D!

Ja pamiętam jak jeszcze się z tym ukrywali, a co i rusz paparazzi jakieś foty cykali i była tylko dogłębna analiza "a oni znowu razem, a on ją trzyma za rękę, a oni się chyba przytulili, a oni cośtam..." i tylko czekanie aż w końcu to potwierdzą :) I w końcu się poddali :D Ale są uroczy razem :)

Też lubię ten gif.
Mina każdego z nich jest genialna  ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Kwiecień 02, 2013, 17:43:32 »
No co Ty gadasz?  :o
Nie wiedziałaś, że oni są parą? No teraz to mnie zabiłaś :D!

Ja pamiętam jak jeszcze się z tym ukrywali, a co i rusz paparazzi jakieś foty cykali i była tylko dogłębna analiza "a oni znowu razem, a on ją trzyma za rękę, a oni się chyba przytulili, a oni cośtam..." i tylko czekanie aż w końcu to potwierdzą :) I w końcu się poddali :D Ale są uroczy razem :)
No, ja często mam opóźniony zapłon. <haha> Przynajmniej ostatnio. Nie wiem rzeczy co najmniej ważnych.
Pasują do siebie.

I... 4x07! Łał! Delena! <serce>
Od dzisiaj to jeden z moich ulubionych odcinków. Wreszcie coś się zaczyna dziać. Aż nie wiem co napisać, więc tylko dodam, że to odcinek z wyborami Miss Mystic Falls w tle.

PS Klaus mówiący Caroline o kolibrach. Tego bym się nie spodziewała. <haha>

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Kwiecień 02, 2013, 22:42:38 »
Udana jesteś :D
Następnym razem Ci powiem, jak coś się będzie działo :D

Czemu delenowe łał? Chyba za chwilę włącze sobie youtube'a z wpisem "vampire diaries 4x07", żeby wiedzieć które delenowe łał masz na myśli ;D

HAHAHAH, to koliberki dopiero były w 4 sezonie? Jej, ja myślałam, ze to też było w 3 ;D
Ale do tematu... Konie koniami, naszyjnik naszyjnikiem i rysunki rysunkami... ale jak dali tę opowiastkę o kolibrach to już zrobiłam WTF i chciało mi się śmiać ;D Jak wszystko przedtem było dla mnie po prostu w pewien sposób urocze, tak uważam, że z kolibrem już przesadzili ;D Potężny wampir, Pierwotny, postrach innych wampirów i ze szklanymi oczami wygłasza mowę o małych, bezbronnych kolibrach - no sorry, ale to mnie rozśmieszyło :D Zresztą chyba dużo osób miało z tego ubaw, bo potem niezłe przeróbki powstawały z tego :D

PS. Właściwie dobrze, że teraz jest ta przerwa. Mam nadzieję, ze do tego czasu nadrobisz cały 4 sezon i 4x19 obejrzymy już "razem" :)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Kwiecień 03, 2013, 18:26:40 »
Obejrzałam jeszcze wczoraj 4x08. Takżeeee nadrabiam. :D

No nie, i teraz się dowiaduję, że Delena jest złączona jakimiś więzami krwi? No nie wierzę! :o Odcinek został zakończony w taki sposób, że nie wiadomo, co zrobi Damon. Bo raczej nie odejdzie od Eleny. ;D To chyba jasne.

HAHAHAH, to koliberki dopiero były w 4 sezonie? Jej, ja myślałam, ze to też było w 3 ;D
Ale do tematu... Konie koniami, naszyjnik naszyjnikiem i rysunki rysunkami... ale jak dali tę opowiastkę o kolibrach to już zrobiłam WTF i chciało mi się śmiać ;D [...] Potężny wampir, Pierwotny, postrach innych wampirów i ze szklanymi oczami wygłasza mowę o małych, bezbronnych kolibrach - no sorry, ale to mnie rozśmieszyło :D
Trzeba zaznaczyć, że jeszcze ze swoim specyficznym akcentem, który absolutnie dodał komizmu całej sytuacji. Może i śmieszne, ale nadal w pewien sposób "urocze". No bo, jak napisałaś, to Klaus! Wielki, potężny, nieprzewidywalny i nieobliczalny Klaus! I jak mówi o tych maluteńkich zwierzątkach, to to jest tak słodkie, że aż się ciepło na sercu robi.
Pomijając fakt, że może i scena przesadzona, ale miała swój urok. W końcu był na randce z Caroline. ;) I mówił jej o swoich uczuciach, o tym, kiedy pomyślał o byciu człowiekiem.
Liczę jeszcze na jakiś rozwój akcji, jeśli chodzi o tę parę.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2013, 16:47:50 wysłana przez Fiołek »

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #179 dnia: Kwiecień 03, 2013, 20:41:59 »
No sire bond nadchodzi! Sobie wymyślili, co nie... ;P

Pomijając sam fakt, że mówił o tych kolibrach to scena wiadomo, że urocza, bo Klaroline  <zauroczony>
Cytat: Fiołek
Liczę jeszcze na jakiś rozwój akcji, jeśli chodzi o tę parę.
No niestety, jak już pisałam, potem wkroczy Tyler, o ile już nie wkroczył  ::)

EDIT
Jak o Klaroline mówiłyśmy to niech będzie mały gifek

<3
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2013, 23:33:53 wysłana przez sandi »