Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 59313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 02, 2012, 00:41:11 »
O tak tak tak! Turn it off też kocham, jest epickie!  ;)
Wykrzyczane w taki sposób, że łooo.

O wieeeeele ciekawszej natury. Jak na razie wolę go takiego. Wcześniej był taki kompletnie... nijaki.
Dokładnie tak samo uważam. Ja w ogóle uważam, że od tego odcinka Stefan staje się fajniejszą postacią, bardziej określoną, a nie tak właśnie nijaką... W 2 sezonie już w ogóle jest spoczko ;)

Piękny taniec Stefana i Eleny - to mi się podoba. Ale mogłam tak twierdzić, dopóki nie zobaczyłam tańca Damona i Eleny.  smilie_girl_301To jest dopiero przepiękne!  Cudo, po prostu cudo.
Ty weź, jak ja to pierwszy raz oglądałam, będąc od początku za Deleną... to oczu nie mogłam od nich oderwać  smilie_girl_301 Bez kitu, to była tak cudowna scena (i do tego piosenka! jak zwykle super dobrana), że z miejsca stała się jedną z moich ulubionych delenowych i mam do niej taki sentyment :D Pamiętam jaka byłam oczarowana.

Już nie mogę się doczekać Klausa - ktokolwiek to jest.   :th_girl_haha:
Smaczka Ci na niego narobiłyśmy, co  smilie_girl_356 No ale jeszcze trochę poczekasz  smilie_girl_356

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 02, 2012, 10:20:33 »
O wieeeeele ciekawszej natury. Jak na razie wolę go takiego. Wcześniej był taki kompletnie... nijaki.
Dokładnie tak samo uważam. Ja w ogóle uważam, że od tego odcinka Stefan staje się fajniejszą postacią, bardziej określoną, a nie tak właśnie nijaką... W 2 sezonie już w ogóle jest spoczko ;)
To dobrze, bo bym chyba nie wytrzymała z nim takim, jaki był przez większość 1 sezonu. Zdecydowanie wolę go z tą przemianą, wyborami, trudnościami. Przynajmniej jest nad czym porozmyślać i na co popatrzeć.  :)

Cytat: sandi
Ty weź, jak ja to pierwszy raz oglądałam, będąc od początku za Deleną... to oczu nie mogłam od nich oderwać  smilie_girl_301 Bez kitu, to była tak cudowna scena (i do tego piosenka! jak zwykle super dobrana), że z miejsca stała się jedną z moich ulubionych delenowych i mam do niej taki sentyment :D Pamiętam jaka byłam oczarowana.
Piosenki w ogóle w tym serialu są cudowne! Uwielbiam. A taniec... Coś czuję, że często będę puszczać sobie tą scenę. Dla przypomnienia.

Cytat: sandi
Już nie mogę się doczekać Klausa - ktokolwiek to jest.   :th_girl_haha:
Smaczka Ci na niego narobiłyśmy, co  smilie_girl_356 No ale jeszcze trochę poczekasz  smilie_girl_356
Może się doczekam. Ale im więcej o nim wspominacie, tym bardziej nie mogę się doczekać, więc... muszę jakoś wytrzymać. Ale spoko, nadrabiam.

Odcinek 1x20

Nie wiem, dlaczego, ale po ostatnich 3 świetnych odcinkach, ten był jakiś taki... niemrawy, mało wciągający. Na tle poprzednich wypadł dosyć słabo i ja to od razu zauważyłam.
Ale pomimo tego miło było zobaczyć dalszą część kompletnej zmiany Stefana i jego końcowy wybór. Dlatego zakończenie całkiem znośne, fajna wspólna scena Stefana i Eleny, o dziwo, dziewczyna mnie za bardzo nie denerwowała. Chociaż w trakcie miałam wrażenie, że trochę za bardzo ufa Stefanowi, szczególnie kiedy on jest  w takim stanie.

Co mnie jeszcze zaskoczyło? Że Stefan w przeszłości okazał się zupełnie inny, "gorszy" niż Damon, który był uczciwszy (jeśli tak w ogóle można powiedzieć) niż swój brat.
Podobało mi się też odwrócenie ról - kiedyś Stefcio więził Damona, a teraz było zupełnie odwrotnie. Całkiem ciekawie.
Jednak Damon robił to wszystko raczej tylko i wyłącznie na własny użytek, nie przejmował się raczej Stefanem, którego, jak na końcu powiedział, nienawidził. Zajął się swoim bratem, bo przez niego mógł zostać zdemaskowany jako wampir.

Miło oglądało się team Alaric&Damon. Znoooowu.  ;D Cóż można na to poradzić? Lubię ich. I jeszcze ich szczera rozmowa pod koniec, to mi się podoba.

Ostatnia scena - Isobel! Na razie nic na ten temat nie powiem, bo tylko pojawiła się obok Alarica, zobaczymy po następnym odcinku.  :)

Odcinek nieco słabszy od 3 ostatnich, ale nie zrażam się, myślę, że następny, głównie o Isobel będzie lepszy.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 02, 2012, 12:11:09 »
Odcinek nieco słabszy od 3 ostatnich, ale nie zrażam się, myślę, że następny, głównie o Isobel będzie lepszy.
Nawet nie wiesz jaki będzie fajny!  :th_0girl_dance:

A ja dziś biorę 16 odcinek 2 sezonu!  smilie_girl_149

A wrażenia z ostatnich epi..
Eliaszek został zasztyletowany, ale ten pierwszy raz gdy Alaric go dziabnął i wyjął ten sztylet, a potem ta reakcja Stefana, że nie wolno wyjmować go była bezcenna!  :laie_67: A duet Damon&Alaric - boże oni są idealni, a te "OK" Damona na rozkaz Ricka żeby zabrać ciało zanim przyjdzie z deserem Jenna. Nie mogłam z tego!  :th_girl_haha:
I Elena jaka odważna, wbiła sobie nóż w brzuch aby zaszantażować Eliaszka, wooow! Nie spodziewałam się tego po niej!  :o
Czekam na Klausa!  smilie_girl_149 A dlaczego? Bo będzie się działo!  smilie_girl_299
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline karolina0255

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 02, 2012, 12:48:58 »
Aniu Klaus i jego intrygi znudzą cię w 3 sezonie tak, że nie będzie miała na niego ochotę patrzeć. Eliaszek to chociaż robi wszystko z klasą i myśli przy tym dużo, a Klaus jest za bardzo impulsywny... I obiecjue ci, że będziesz bardzo tęsknić za Katarzynką :( Elena w 3 sezonie tak mnie denerwowała tym swoim niezdecydowaniem... Oczywiście wiele razy zraniła Damona, a potem była zazdrosna. Chora dziewczyna.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 02, 2012, 14:02:41 »
Słyszałam od koleżanki, że Elenka bardzo denerwuję w 3 sezonie swym kapryśnym zachowaniem i niezdecydowaniem. A Kaśka pomimo wszystkiego, co zrobiła jako bohaterka dużo wnosi do serialu, jest taki ożywiony i zawsze można się spodziewać, że może coś będzie się działo. ;)
Jak na razie odcinek z Klasuem jeszcze przede mną, ale tylko 2 odcinki więc szybko zleci. Zobaczę czy mi przypadnie do gustu, czy też nie. :P
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 02, 2012, 14:48:33 »
Ej, a kiedy Kaśka się pojawia?

Bo ja właśnie obejrzałam odcinek z Isobel.

1x21 "Isobel"

Nawet nie wiesz jaki będzie fajny!  :th_0girl_dance:
Teraz już wiem!  ;D

W sumie nie wiem, co do końca napisać, bo zawsze jak oglądam, to sobie piszę na kartce jakieś uwagi, spostrzeżenia, teraz tak się wciągnęłam, że w sumie mało co konkretnego napisałam.

Pierwsze rozmowa Alarica i Isobel przejmująca, a potem boom! Nie dziwię się reakcją Rica.

Stefan wrócił do swojego poprzedniego trybu życia. A szkoda. Będzie nudny? Jak to powiedział Damon - Stefan "chciałby obejrzeć wszystkie odcinki "Jak poznałem Waszę matkę"."  :D
Damon również się zmienił, głównie pod wpływem Eleny. Damon ulega Elenie i odwrotnie, są sobie coraz bliżsi. Isobel sama powiedziała, że on kocha Eleną (i tu wymowna mina Damona  ;D).
Pewnie powtórzy się historia z Katherine, nie?
Na razie mam mieszane uczucia co do Isobel, sama nie wiem.

Na uwagę zasługuje też rozmowa braci Salvatore. Czekam na dalszy rozwój akcji...

- Więc myślisz, że John... jest ojcem Eleny?
- Ding, ding, ding, ding!
 :th_girl_haha:

No i Bonnie... Jestem zszokowana - nie zdjęła tego uroku? Masakra.

Odcinek fajny, a przede mną ostatni odcinek pierwszego sezonu! Szaleństwo!  :th_0girl_dance:

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 02, 2012, 19:05:25 »
2x21 "The sun also rises"

Brak słów, nie mogę w ogóle zebrać się aby cokolwiek napisać..  smilie_girl_238
Chciałam akcję, więc miałam ale nie wiedziałam, że aż taką!  :o
Odcinek był bardzo, a to bardzo, bardzo emocjonalny, a zarazem wciągał w dalsze losy historii. Szlachetnie Elena postąpiła z Bonnie.. jest jej najlepszą przyjaciółką i skazać ją na śmierć. Wyjęła sztylet z ciała Eljha'y, wszystko było dobrze, był plan, a potem...
Kaśka tylko myśli o sobie, ale czego można było się spodziewać?! Skazała Jenne na śmierć, bo wybawiła ją z domu i Klaus przemienił ją wampirzycę..  :th_0girl157: smilie_girl_175 A tak lubiłam szaloną ciotkę!  smilie_girl_238
A Damon? On mocno kocha Elenę, tylko dlaczego bez jej zgody kazał jej pić swoją krew? Wbrew jej.. ona na razie nie chce zostać wampirem. Ale i tak to mi się podobało!
Ach John położył nadzieję w przeżycie swej córki i.. i udało się. Jako taki ojciec kochał ją i starał się chronić jej życie, tak jak Isobel..
Scena końcowa - rozbeczałam się jak bóbr..  smilie_girl_238 Cmentarz, łzy, kwiaty, smutek, żal i Damon życie lub śmierć..  smilie_girl_305 I szkoda mi Alarica.. w ogóle wszystkich! Stefan chce 'oddać' życie za brata, tak jak John! To nie na moje nerwy!  :th_0girl_impossible:

Offline Truskawka94

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 03, 2012, 14:41:22 »
Ojoj, jak dobrze wiedzieć, że jeden z moich ulubionych seriali ma coraz więcej fanów ; )  :bravojs0:
Ja oglądam PW od początku, na bieżąco śledziłam każdy odcinek, a teraz czekam na 4 sezon;) ale jak czytałam Wasze posty to mi się przypominają moje odczucia dotyczące pierwszych odcinków, i aż mam ochotę obejrzeć znowu od początku wszystkie sezony ; ]

Hm.. kurczę, boję się cokolwiek napisać, żeby przypadkiem nie zdradzić jakichś szczegółów, więc może napiszę ogólnie, jeśli chodzi o związki to stanowczo stawiam na Stelenę. Wszędzie widzę, że wszyscy są za Deleną a ja jakoś tak inaczej ; ] Uwielbiam prawie wszystkich bohaterów, każdy ma swoje wady i zalety, każdy ma odmienny charakter i w sumie ciężko wybrać jakąś taką ulubioną postać...
Klaus - jest nieziemski, i jak już tam dziewczyny wspomniałyście jego akcent jest cudowny.
Elena- fajna dziewczyna na początku, a potem zaczęła się robić wkurzająca ; p
Bracia Salvatore - uwielbiam ich obu i szczerze współczuję Elenie, że musiała wybierać.
Caroline - zupełnie odwrotnie niż Elena, na początku mnie wkurzała, a teraz ją uwielbiam. Zmądrzała przez te sezony ;]
Bonnie - swoje dziewczyna przeszła niestety ;/ tylko jej współczuć...
Elijah - stanowczo świetna postać, jedna z moich ulubionych. <3
Alaric - Ooo to mogłabym się rozpisać, ja go uwielbiam! Tak mi go było szkoda jak stracił Jennę (właśnie, kolejna bardzo pozytywna postać, szkoda że jej już nie ma;/ ) , a potem jak pomagał Elenie i jej bratu... i ta jego przyjaźń z Damonem, był taki dobry... ehh
Co do samego Damona - w sumie źli chłopcy mnie kręcą więc taki jego trochę czarny charakter jest bardzo fajny  smilie_girl_159, a Stefan no cóż, ta jego czysta miłość do Eleny - coś wspaniałego...  smilie_girl_301
Czekam na wasze dalsze relacje o wrażeniach dotyczących kolejnych odcinków ; )))  :th_0girl_dance:
Nawet gwiazdy pozazdrościłyby ludziom miłości, gdyby wiedziały, co to znaczy kochać... ; )
___
mój blog: http://niezwyklaa.blogspot.com/

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 03, 2012, 14:51:31 »
Trzeci sezon zapowiada się bardzo fajnie, właśnie jestem na drugim odcinku i jestem zachwycona jakością, choć widać że Elena zaczyna trochę wkurzać, ale jak na razie nie ma tego stopnia, co pewnie pod koniec sezonu.
Szkoda mi Alarica, po stracie Jenny widać że mocno cierpi..  smilie_girl_238 A Elena też się trzyma resztkami sił, za dużo już straciła i wycierpiała dopiero wkroczyła w dorosłość, a tak wiele przeżyła.
Tyler i Caroline pewnie będą razem, tylko co jego matka kombinuję? Chce ją zabić, super powodzenia jej życzę, Liz na to nie pozwoli jak się dowie, za bardzo kocha swą małą dziewczynkę.
Wątek Jeremego robi się ciekawy, jako wskrzeszony ma teraz łączność z duchami, czyli Anna i Vicky. Czekam na rozwinięcie akcji!  smilie_girl_299
A Stefan, znów taki sam jak kiedyś choć nie całkiem, zadzwonił do Eleny to coś musi znaczyć.
Damon, och Damon lubię Cię! Postarałeś się chłopie, abym Ciebie polubiła!  :D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 03, 2012, 16:10:23 »
Szyszorku, tak sobie tutaj piszesz, a ja chętnie chciałabym podyskutować z Tobą, tylko, że nie mogę, bo jestem trochę za Tobą w oglądaniu.  :D Ale jak nadrobię, to obiecuję, że przeczytam wszystkie Wasze posty!

Truskawka - miło Cię widzieć.  :-*
Ja się cieszę, że jak już nadrobię, to będę miała z kim rozmawiać na temat 4 sezonu! Chociaż dopiero obejrzałam 1.
Spoko, jak widzę, że jakiś post mówi o tym, co się wydarzy w następnych sezonach to je opuszczam, także nawet nie ma potrzeby stosowania spoilerów.  ;)
Jedyne, co mi się rzuciło, to Klaus i jego akcent. Już go lubię!  :th_girl_haha:

W sumie jestem w połowie ostatniego odcinka pierwszego sezonu, tylko dzisiaj nie mogę oglądać, bo łącze się zawiesza.  :( Także jak obejrzę to nie omieszkam go dokładnie opisać i podzielić się wrażeniami.

Szyszata, widzę, że lubisz Damona! Czyli nie muszę Ci już walnąć elaboratu na ten temat, nie?  ;D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 03, 2012, 16:24:13 »
Szyszata, widzę, że lubisz Damona! Czyli nie muszę Ci już walnąć elaboratu na ten temat, nie? ;D
Nie, nie musisz. Polubiłam go, ale trochę to trwało.  :th_0girl_dance:

Jeśli mam dawać spoiler to powiedź! :) Bo wiem, że czasem nie fajnie jest coś wiedzieć przed oglądnięciem.  :P

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 03, 2012, 19:32:31 »
Jej trochę mnie nie było a tu tak zagorzała dyskusja panuje ;D
Aniu, na koniec trzeciego sezonu Elena jest tak niezdecydowana i wkurzająca, że aż odechciewa się patrzeć. Przynajmniej dla mnie.   
Oglądałam ten serial (trzeci sezon) chyba tylko z powodu Damona  smilie_girl_321 I może Klausa... i paru wątków pobocznych  ;D
Ale jeśli w czwartym sezonie nie dadzą Deleny to ja chyba przestanę oglądać (choć z wielkim bólem). Damon moim zdaniem dużo bardziej zasługuje na E niż Stefan. W każdym odcinku widać jak bardzo ją kocha i jak chce by była bezpieczna. No ale jeśli Elka go nie chce to ja się mogę nim zaopiekować  :th_0girl_dance:

Jeszcze jedno. Chcę by czwarty sezon wyglądał właśnie tak. Dla Deleny. Ania i reszta co są do tyłu spojler do ostatnich odcinków 3 sez.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2012, 19:56:11 wysłana przez Malinowa »
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 03, 2012, 19:41:52 »
Cytat: Malinowa
No ale jeśli Elka go nie chce to ja się mogę nim zaopiekować :th_0girl_dance:
Wszystkie możemy.  :th_girl_haha:

Od początku baaaardzo polubiłam Damona, teraz jestem właśnie na etapie, kiedy Isobel powiedziała, że Damon kocha Elenę. No i obecnie Damon próbuje flirtować z nią, ale to raczej dlatego, żeby Stefan był zazdrosny.
Ale i tak go uwielbiam!  smilie_girl_124

Szysz, nie musisz dawać spoilerów, wiem, czego mam nie czytać.  smilie_girl_120 Ale nadrobię i będziemy rozmawiać bez skrępowania.  ;D

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 03, 2012, 20:33:00 »
Fiołek no nie wiem czy tylko dlatego z nią flirtuje :D
Damonowi odkąd się pojawił, podobała się Elena. Może w pierwszych odcinkach chciał dokuczyć Stefanowi ale później z odcinka na odcinek widać jak mu na niej zależy. A ona jest głupia, że tego nie widzi. Choć moja siostra chce by Damon miał jakąś "ostrzejszą" dziewczynę na przykład Kat. Ale ja liczę, że w czwartym sezonie będzie miał jakąś super laskę (nie tak na chwilę, jakieś głębsze zauroczenie!) i niech Elka będzie o niego cholernie zazdrosna  :th_0girl_dance: smilie_girl_014
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 04, 2012, 08:38:07 »
Cytat: Malinowa
Fiołek no nie wiem czy tylko dlatego z nią flirtuje :D
Ja to odczytałam trochę inaczej.
Fakt, że Damon i Elena coraz bardziej się lubią. Na etapie pierwszego sezonu na początku się nie lubią, tzn. bardziej Elka nie lubi Damona, ale potem są zmuszeni do współpracy np. żeby uratować Stefana.
Wcześniej pierwsze przytulenie, na imprezie Miss Mystic Falls wspólny, piękny taniec itd. Ta ich znajomość przeradza się w przyjaźń, Damon stara się chronić Elenkę, ratują siebie z różnych tarapatów. Chociaż moim zdaniem na razie to przyjaźń. Może i w jakimś stopniu rzeczywiście dziewczyna od początku podobała się Damonowi, ale nie na wielką skalę, o ile tak można powiedzieć.
Potem Isobel podczas spotkania ze swoją córką mówi jej, że Damon ją kocha. I wtedy się zaczyna. Moim zdaniem to jest taki wyznacznik.
A Damon, jak to Damon, on chyba zawsze będzie chciał wkurzyć Stefana, więc i tym razem to robi. Ale fakt, nie wykluczamy, że Elena naprawdę mu się podoba, chociaż to będzie pewnie widać dopiero w następnym sezonie.

:D Nie umiem się wysłowić.

EDIT: Właśnie obejrzałam ostatni odcinek sezonu i teraz zastanawiam się nad zmianą zdania. 
Tylko, że okazało się, że Damon całował Kaśkę, a nie Elenę.
Nie wiem, co myśleć, potem ocenię ten odcinek. :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2012, 09:14:26 wysłana przez Fiołek »