Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 27405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 19, 2014, 16:25:26 »
A jaki dokładnie model macie tej szczoteczki Oral-B? :)
O taki :)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 19, 2014, 18:49:22 »
Ja mam :)

A generalnie zaczynałam od rej Rossmanowskiej, Prokudent, bo chciałam przetestować czy w ogóle się nadadzą moje zęby do tego typu mycia, a ta szczoteczka kosztowała gdzieś w granicach 40 złotych. I jak dla mnie też bardzo dobrze sobie radziła, może poza brakiem bajeru jakim jest timer niczym nie różni się od Oral B :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 20, 2014, 23:34:46 »
O, dziękuję Wam :)

Kurcze, kusi mnie taka szczoteczka :D Trochę żal 80zł na szczoteczkę wydać, ale z drugiej strony to w końcu jednorazowy wydatek ;)

A generalnie zaczynałam od rej Rossmanowskiej, Prokudent, bo chciałam przetestować czy w ogóle się nadadzą moje zęby do tego typu mycia, a ta szczoteczka kosztowała gdzieś w granicach 40 złotych. I jak dla mnie też bardzo dobrze sobie radziła, może poza brakiem bajeru jakim jest timer niczym nie różni się od Oral B :)
No właśnie - sęk w tym, że ten "timer" wydaje się być bardzo fajnym bajerem! :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 29, 2014, 10:51:58 »
Dostałam od przyszłej teściowej tusz do rzęs pod choinkę ;) Wprawdzie tusz wybierał Kuba, ale trafił w punkt :)
Max Factor Masterpiece Transform - idealny! Precyzyjnie rozdziela rzęsy i je wydłuża. Jest świetny, dawno nie miałam tak dobrego tuszu.
Polecam!
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Luty 13, 2015, 12:22:23 »
Drogie Panie, czy któraś z Was miała do czynienia z płynem micelarnym do demakijażu z Biedronki? Cena jest zaskakująco niska, dlatego aż chciałoby się zapytać: co jest nie tak? :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #95 dnia: Luty 13, 2015, 13:56:24 »
Ja nie miałam do czynienia, ale ostatnio na ten temat rozmawiałyśmy ze współlokatorkami. Jednej z nich koleżanka jest kosmetyczką i bardzo polecała ten płyn właśnie w Biedronce, bo jest tani a wyprodukowany przez producenta kosmetyków Tołpa. Różnica w cenie tych dwóch produktów jest dość duża. Skład ponoć jest podobny, różnice są w składnikach, które występują w najmniejszych ilościach. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę, to paraben. Wpisany jest jako ostatni w składzie. Jest on oczywiście dopuszczalny w produkcji, ale niektórzy mogą być na niego wrażliwi. Skoro jednak nawet kosmetyczki polecają stosowanie tego płynu, to widocznie musi być dobry  <tak>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #96 dnia: Luty 13, 2015, 14:02:36 »
Czyli będę teraz dużo zaoszczędzała? Super. :D Niecałe 5 zł w porównaniu np. z ceną 16 zł za płyn z Garniera (co prawda 400 ml), to spora różnica. Paraben na końcu składu rzeczywiście jest. Czy jestem na niego wrażliwa, tego nie wiem, bo nigdy nie zagłębiałam się w szczegóły jeśli chodzi o skład płynów micelarnych, a tego z Biedronki używam dopiero od kilku dni. Podzielę się wrażeniami za jakiś czas.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.