Nie zrozumiałyśmy się do końca. Chodziło mi raczej o to, że nie powinno się zaczynać dbać o swoje zdrowie dopiero wtedy, kiedy wychodzi na jaw jakaś choroba. Według mnie, badania profilaktyczne, konsultacje z lekarzem, jeśli coś nas niepokoi mogą czasami być znaczące.
To oczywiste, że w przypadku, kiedy jednak przytrafia się jakieś nieszczęście, podjęcie leczenia jest naturalną sprawą i przecież nie uważam tego za złe, ale chciałam tylko podkreślić, że badania profilaktyczne są ważne i warto dbać o zdrowie, nawet jeśli wszystko jest w porządku. W niektórych przypadkach można przecież zapobiec danej chorobie. Tylko o to mi chodziło - o profilaktykę. W żadnym wypadku nie miałam na myśli, że chora osoba nie powinna się leczyć!
Nie uważam też, że wszystkie choroby wynikają z zaniedbania, wiadomo. Miałam na myśli jedynie to, że warto myśleć o swoim zdrowiu nawet jeśli wszystko z nim okej. I nie dotyczyło to ani Ciebie, ani nikogo innego w tym wątku. Po prostu, takie ogólne stwierdzenie.
Życzę powrotu do zdrowia, Maleńka.
edit:
Może faktycznie niefortunnie napisałam tamto zdanie, ale mam nadzieję, że już wyjaśniłam, o co mi chodziło.