Ja nałożyłam na całą płytkę jedną cieniutką warstwę tego najjaśniejszego koloru.

A ja sobie pomyślałam, żeby w ogóle pomalować całą płytkę jednym kolorem, a później drugim (ciemniejszym) robić tzw. ciapki gąbką
Ale jak na gąbkę nałożysz oba kolory, to możesz sobie jeszcze w trakcie malowania regulować stopień cieniowania, w razie potrzeby dołożyć jednego lub drugiego odcieniu, coś zamalować, a tak jak już przesadzisz z ciemniejszym kolorem to efekt zepsuty.

Wypróbowałam ostatnio sposób na naturalne loki bez użycia lokówki. Robi się je za pomocą trzech koczków, w których potem się śpi, oczywiście.
? 3 Minute Bun Bun Curls (No Heat Waves) ?A tutaj filmik jak te koczki zrobić:
? How to Bun Bun ?Robiłam te loki już kilka razy, byłam naprawdę zadowolona. Mama ma wiszącą suszarkę, więc kiedyś po zakręceniu "kręciołków" posiedziałam pod nią 20 minut i efekt też był bardzo fajny, żeby nie powiedzieć, że jeszcze lepszy. Wiadomo, podczas snu człowiek jednak się kręci, wierci, czasami loki nie zawiną się równomiernie na całej głowie.
Raz tylko efekt końcowy niezbyt mi się podobał, widocznie to nie był dobry dzień dla moich włosów.

W ogóle ta dziewczyna ma wiele tutoriali związanych z włosami, dużo z nich to porady typu "jak zrobić loki bez użycia lokówki" - jeszcze nie wszystkie sposoby wypróbowałam, ale chyba sukcesywnie będę jej triki sprawdzała.