Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 39221 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 03, 2013, 15:15:32 »
Prawda :) Ale mogą się one pojawić nawet przy depilacji maszynką. Ważny jest wtedy regularny peeling (np. peeling z fusów po kawie, naprawdę świetnie się sprawdza + ma działanie ujędrniające/antycellulitowe) i nawilżanie skóry.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 03, 2013, 20:01:29 »
Mogą, ale nie muszą :) Od lat maszynki używam i tylko raz mi się taki zdażył i to jeden jedyny. A o peelingach na skórę nóg to się dowiedziałam jak zaczęłam czytać o depilatorach. Fusy po kawie-jaka kreatywność :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 03, 2013, 21:00:49 »
Regularny peeling jest raczej niezbędny przy goleniu depilatorem ;) peeling z fusów po kawie? obiło mi się o uszy, ale nie chcę żeby nogi śmierdziały mi kawą :D
Depilatora użyłam raz.. dźwięk jest straszny :D ból do wytrzymania, ale jednak jest.. ale najważniejsze że przez długi czas miałam gładkie nogi :) jednak należy pamiętać żeby włoski były już dość długie żeby depilator je złapał :)

Ja się poważnie zastanawiam nad depilacją laserową.. i po lecie możliwe że się zdecyduję.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 13, 2013, 13:29:35 »
Dźwięk depilatora jest masakryczny to fakt, ale mnie najbardziej bolało wyrywanie włosków tutaj na kostce czy na kolanie, już myślałam, że rzucę to w cholerę <haha> zastanawiałam się nad woskiem, ale też ponoć boli jak diabli. :(

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 13, 2013, 15:21:33 »
Ja trochę poszukałam i zamówiłam pastę cukrową, najprostszą 3-składnikową-cukier, sok z cytryny i woda. Można zrobić samemu, ale nie będę się paprać. Pocztałam wrażenia na różnych forach i teraz czekam na przesyłkę. Podobno jest dużo lepsza od wosku, bo przykleja się do włosa, anie jak wosk do skóry i włosa. Póki co stwierdzić nie mogę sama. Zobaczymy po pierwszym użyciu. Raz miałam wosk, ale nigdy więcej ;-)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 13, 2013, 17:14:52 »
Skorpionica to jak już będziesz miała tą pastę to podziel się wrażeniami, jak byłaby ok to może i ja bym sobie zamówiła.
A gdzie kupowałaś? :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 14, 2013, 13:48:50 »
Kupowałam na allegro, 1 opakowanie za 8,50 albo 8,90-już nie pamiętam. Pojemność 300ml, a nazywa się Safiye. Dla porównania w SuperPharm pasta cukrowa o pojemności 250ml kosztuje 25zł! Dam znać po pierwszym użyciu. :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 14, 2013, 16:37:35 »
Ja robiłam pastę cukrową i używałam! :) Jak na razie tylko raz.

+ efekt b. fajny, dość długo gładkie nogi
+ ból rzeczywiście do wytrzymania bo przykleja się tylko do włosów ;)

- bardzo czasochłonne, nie zawsze złapie wszystkie włosy, zdarza się że i żadnych nie złapie, więc czasem trzeba depilować w tym samym miejscu kilka razy
- babranina straszna :P

Użyję ją jeszcze nie raz ale raczej nie w lecie, bo tak samo jak do depilatora, włosy muszą być dość długie by pasta je złapała. Przy paście również należy pamiętać o peelingu, inaczej włoski będą wrastać ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 16, 2013, 13:14:31 »
Jestem po pierwszym użyciu i potwerdzam wszystkie słowa Edi.
Dla przekonania część nogi ogoliłam golarką, która zostawia ok. 1-1.5 mm włosa i tych pasta cukrowa nie chciała złapać nawet po kilku razach przyklejania. Ogólnie miałam dłuższe włoski, bo specjalnie trzymałam od czasu zamówienia. Fajnie wyrywa-cebulki widać, jednak też trochę omija. Ominięte zawsze można pęsetką wyrwać :)
Bardzo to czasochłonne-od wczoraj ogoliłam jedną pachę i po pół łydki (zamiast od razu jedną całą haha). I narazie mi się znudziło. Myślę, że warto stosować tą metodę na lato. Na zimę chyba nie ma się co babrać. Przynajmniej ja wiem, że na zimę wrócę do maszynki albo kremu do golenia. Tym razem kupię droższą maszynkę(albo depilator może), a nie jednorazówkę z promocji za 1,5złotego, która ostatnio mnie tak pocięła, że miałam mega strupy (które wyrwała pasta curowa ;/ i pewnie będą małe blizny przez to ;/) Ogólnie podsumowując my babki to jednak przewalone z tymi nogami mamy :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 23, 2013, 16:31:07 »
A ja właśnie zrobiłam sobie paznokcie ombre <szczerzy_sie> i wyszły całkiem fajnie, do tego nie trzeba aż tyle spędzać czasu przy ich malowaniu. Może nie wyszły mi jakieś wspaniałe ale jak na pierwszy raz to uważam, że całkiem przyzwoicie wyglądają.

A tutaj wskazówka jak to zrobić
Efekt świetny! <mruga>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 28, 2013, 17:03:11 »
Ja też się dziś skusiłam i jestem naprawdę zadowolona z efektu! :D Jedyne, co mi średnio wyszło, to końcówki, które wyglądają raczej jak pomalowane i lekko rozmazane paski niż lakier nakładany gąbką, ale wyćwiczę to! Doszłam do wniosku, że równie dobrze można by ten najciemniejszy kolor nakładać od razu z pozostałymi, a nie na końcu, kiedy wszystko jest już prawie zaschnięte i ciężko uzyskać pokazany na filmie efekt, szczególnie takiemu laikowi jak ja.

Polecam każdej kobiecie, warto się pobawić! ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 28, 2013, 18:20:10 »
A ja sobie pomyślałam, żeby w ogóle pomalować całą płytkę jednym kolorem, a później drugim (ciemniejszym) robić tzw. ciapki gąbką, bo tak to na gąbkę nakładałam dwa kolory od razu, a całą płytkę pomalowałam jedynie odżywką ;D muszę popracować nad tymi pazurkami <szczerzy_sie>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 28, 2013, 18:59:05 »
Ja nałożyłam na całą płytkę jedną cieniutką warstwę tego najjaśniejszego koloru. ;)

A ja sobie pomyślałam, żeby w ogóle pomalować całą płytkę jednym kolorem, a później drugim (ciemniejszym) robić tzw. ciapki gąbką
Ale jak na gąbkę nałożysz oba kolory, to możesz sobie jeszcze w trakcie malowania regulować stopień cieniowania, w razie potrzeby dołożyć jednego lub drugiego odcieniu, coś zamalować, a tak jak już przesadzisz z ciemniejszym kolorem to efekt zepsuty. :D

Wypróbowałam ostatnio sposób na naturalne loki bez użycia lokówki. Robi się je za pomocą trzech koczków, w których potem się śpi, oczywiście. ;D
? 3 Minute Bun Bun Curls (No Heat Waves) ?
A tutaj filmik jak te koczki zrobić:
? How to Bun Bun ?

Robiłam te loki już kilka razy, byłam naprawdę zadowolona. Mama ma wiszącą suszarkę, więc kiedyś po zakręceniu "kręciołków" posiedziałam pod nią 20 minut i efekt też był bardzo fajny, żeby nie powiedzieć, że jeszcze lepszy. Wiadomo, podczas snu człowiek jednak się kręci, wierci, czasami loki nie zawiną się równomiernie na całej głowie.
Raz tylko efekt końcowy niezbyt mi się podobał, widocznie to nie był dobry dzień dla moich włosów. ;)

W ogóle ta dziewczyna ma wiele tutoriali związanych z włosami, dużo z nich to porady typu "jak zrobić loki bez użycia lokówki" - jeszcze nie wszystkie sposoby wypróbowałam, ale chyba sukcesywnie będę jej triki sprawdzała. :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 28, 2013, 19:09:59 »
Mi chodziło o coś takiego tylko z innymi kolorami ;)
Ja nałożyłam na całą płytkę jedną cieniutką warstwę tego najjaśniejszego koloru. ;)
I miałaś takie dwukolorowe? ;) Bo ja właśnie zrobiłam trójkolorowe (w tym cała płytka pomalowana mleczną odżywką) :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 28, 2013, 19:22:58 »
Mnie wyszło coś takiego. ;)