Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 39190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 13, 2013, 19:44:55 »
A myślałyście kiedyś o suszarce z dyfuzorem? Ona uwydatnia loki. ;)
A myślałyśmy i nawet taką posiadam. Pomaga oczywiście, ale zwykle nie używam, bo suszą mi się same. Można dokupić też sam syfuzor w sklepach fryzjersko-kosmetycznych, ale to już trzeba z suszarką się wybrać do sklepu.

Skorpionica dziękuję!  :buzki: W najbliższym czasie zamienię swoje kosmetyki na te przeznaczone do włosów kręconych, może to coś pomoże. ;)
Proszę bardzo, tylko te do kręconych są zdradliwe,bo zawieraja dużo śmieci, które powodują oklap loków. Ja np. nie używam żadnego kosmetyku do włosów kręconych :-) Polecam kupić ten żel z Natury za śmieszne pieniądze (jakieś 3 zł czy coś) i zobaczyć jak się włosy zachowują (dodatkowy + w tym żelu, że zawiera aloes na 2 czy 3 miejscu składu). Do tego dobrą odżywkę :) Pianki nie polecam, bo zawiera alkohol, a ten wysusza.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 18, 2013, 10:35:09 »
Przestrzegam przed tym tuszem
Nie wiem czy o nim już pisałam, pewnie wtedy zachwalałam bo faktycznie - jeśli chodzi o rzęsy to były po nim świetne, ale...
Pamiętacie jak w lutym miałam zapalenie spojówek? Na początku nie skojarzyłam, a wtedy właśnie zmieniłam tusz, chciałam wypróbować czegoś tańszego. No i tak sobie zakrapiałam te oczy, chwile było ok, niedawno znowu się nasiliło. Dodałam 2 do 2, kupiłam znowu tusz Rimmel i jest ok.
Oczy nie pieką, nie łzawią, zupełna odmiana. Chyba, że nie każdy ma jakoś mega wrażliwe oczy, ja owszem. Nie polecam!

Kupiłam sobie ostatnio buty:
http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/306786
Świetnie wyglądają na nodze, do tego w sklepie były wygodne (jak każde buty, które przymierzam i kupuję  >:(  ), za to po poniedziałkowym chodzeniu zaczynały się otarcia... Ale dziś pocięłam wkładki na pięty, samoprzylepne i przykleiłam do pasków od butów z przodu.
I chodzę! Bez bólu! :D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2013, 21:05:59 wysłana przez Maleńka »
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 25, 2013, 16:21:31 »
Torba z (podobno) najbardziej hipsterskiego sklepu w Łodzi - "Pan tu nie stał"  ;D

Kocham ją całym sercem  :D
(po co mi napis Dzień dobry czy 40%, skoro to lepiej mnie określa xD)
Wytrzymała, pakowna, oryginalna (no dobra, w Łodzi może niekoniecznie oryginalna, ale w Kole czy WWA zrobię furorę  ;D), a w sklepie przemiła obsługa - polecam.

Hey, little rich girl!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 28, 2013, 12:59:20 »
Fajna torba. Szkoda, że w necie jest mały wybór na stronie, bo ja poluję na jakąś nową.

Mam pytanie-używacie depilatora? Przymierzam się do zakupu i chciałabym rozejrzeć się w opiniach.

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 28, 2013, 14:49:28 »
Mam pytanie-używacie depilatora? Przymierzam się do zakupu i chciałabym rozejrzeć się w opiniach.
Dołączam się do pytania. Również się nad tym zastanawiam.

Trochę już czytałam na ten temat i słyszałam, że najlepsze są Brauna. Myślałam o modelu 3170.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 29, 2013, 20:39:20 »
Ja bym chciała najprostszy bez bajerów i z dyskami. np. Philips Satinelle HP6400, bo mam już dosyć małych strupków. W lato to wygląda tak, że golę nogi, trochę się pozacinam, a za 2 dni znowu golę powstałe strupy, robię jeszcze większe i odechciewa mi się już nawet chodzićw spódnicy.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 30, 2013, 14:17:15 »
Ja mam (a właściwie moja mama ma) jakiś z Philipsa, bez żadnych bajerów, ot taki najprostszy i spełnia swoje zadanie bardzo dobrze <haha> a tamtym roku jak szłam na pielgrzymkę to po raz pierwszy go użyłam (a teraz zastanawiam się nad kupnem jakiegoś lepszego, myślałam o takim wodnym czy tam podwodnym?) i włoski nie odrastały mi przez caaaały miesiąc! Byłam mega zadowolona, bo jednak mój uciążliwy problem znikną  chociaż na połowę wakacji <haha> jak wrócę do domu to napiszę Wam jaki to model. :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 30, 2013, 16:58:28 »
Napisz, napisz, może ja też się skuszę ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 30, 2013, 20:01:21 »
No właśnie czytałam, że te bajery są zbędne, a szczególnie nakładki chłodzące, bo podobno lepiej usuwa się włoski po ciepłej kąpieli-są uniesione wtedy. Klaudia byłoby super gdybyś napisała :)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 01, 2013, 12:03:09 »
Dokładnie, te wszystkie bajery nie są potrzebne, często przez nie zmniejsza się dokładność golenia, a przez nie depilator kosztuje o wiele więcej.
O Philipsach nic nie słyszałam, ale chętnie się dowiem, co to za model. :-*

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 02, 2013, 09:54:48 »
Ja znalazłam na allegro np. taki:
http://allegro.pl/4nowy-depilator-philips-satinelle-hp6400-gratis-i3365073524.html
Cena zachęca więc się zastanawiam czy nie zamówić.
Klaudia - czy taki ma Twoja mama?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 02, 2013, 12:11:21 »
Pomyliłam firmy, wybaczcie moja gafa!  :buzki: Mamusia ma depilator Brauna o taki i jest bardzo zadowolona, ja zresztą też byłam. :)
Nie jest to super wypasiony depilator z tymi wszystkimi nasadkami, ale jest okej, pojawia się zaczerwienienie po goleniu, ale to tak jak podczas korzystania z innych modeli, nie mniej jednak wystarczy użyć zwykłego balsamu i na drugi dzień wszystkie zaczerwienienia znikają. ;)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 02, 2013, 16:40:27 »
O, dzięki Klaudia za informację.  :-* Myślałam właśnie o tym lub o nowszym modelu, o którym już pisałam.  ;)

Pomyślę i może na któryś się zdecyduję.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 02, 2013, 17:30:34 »
Ja znalazłam na allegro np. taki:
http://allegro.pl/4nowy-depilator-philips-satinelle-hp6400-gratis-i3365073524.html
Cena zachęca więc się zastanawiam czy nie zamówić.
Ja właśnie taki chciałam. Też sobie chyba zamówię. Przesyłka kosmos, ale na większości aukcji kosztuje 60+10 przesyłka, więc na jedno wychodzi. W RTV Euro też kosztuje aktualnie 70.
Ja jestem zdecydowana, tylko iść i kupić. Sposób pracy możne zniechęcić, bo dyski chodzą mega szybko, a odgłosy daje mniczym kosiarka (kumpela taki ma).

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 02, 2013, 20:01:22 »
A te wrastające włoski to prawda? Bo nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi...