Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 90824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #240 dnia: Listopad 06, 2013, 09:39:45 »
Podobno ma wrócić i złożyć zeznania, jak jej pęknie wyrzut na sumieniu  ;D

Rozegrane to głupio, że aż boli (brzuch ze śmiechu). Toć przecież mogła dziada postrzelić w kolano czy coś, to raz. Dwa - w takich sytuacjach przewaga psychiczna jest kluczowa - to ona powinna się z niego podśmiewać i drwić, trzymając na muszce, a nie robić w gacie. Trzy - po jasnego grzyba ucieka w takie miejsce, które w zasadzie jest pułapką?

No ale podobno w takich sytuacjach mało kto racjonalnie myśli, a co w ogóle taka sobie Dżejn, co nie myśli w ogóle....?

Klimaty Markowo-Ewowo-Ankowe - to on odmówił "biednej, ukrzywdzonej, poranionej przez los Ani" wspólnego wyjazdu (pytam bo akurat wtedy wyszedłem sobie zrobić herbaty)? O niebiosa, mądrzeje nam w końcu Marek czy co?
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #241 dnia: Listopad 06, 2013, 16:54:38 »
Ach nie. Przepraszam. Myślałam, że po scence gdzie ktoś zachowuje się jak "zakochany facet" nastąpi scenka, w której ten sam ktoś dzwoni i oznajmia jakby nigdy nic, że wyjedzie ze szwagierką na wakacje, a tu niespodzianka. Odmówił wyjazdu. Stare przyzwyczajenia, jak widać, skończyły się.
Największe zaskoczenie w tym wątku od dawien dawna :D Śledzę z ciekawości losy tego trójkąta, bo kibicuję Ewie, ale takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam. Naprawdę myślałam, że zaraz zadzwoni do Anki i gadka będzie wyglądała tak jak się zaczęła, czyli dziękuję Ci bardzo, jesteś taka dobra itp. Ciekawe tylko na jak długo mu to zakochanie starczy i jak daleko będzie w stanie posunąć się Anka, aby na nowo zwrócić na siebie uwagę Mostowiaka, bo jak widać - wcale nie ma zamiaru odpuszczać.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #242 dnia: Listopad 06, 2013, 18:04:53 »
A ja Wam powiem, że czułam, że po wyjeździe Ewy Marek zadzwoni do Anki żeby jej powiedzieć, że z wyjazdu nic nie będzie  ;). A jędza się wkurzyła i rzuciła słuchawką  ;D. Uwielbiam Ewę i po prostu cieszę się za każdym razem, gdy widzę ją razem z Markiem, przecież to jest oczywiste, że oni do siebie pasują  <buja_w_oblokach>. A Anka niech spada na drzewo, znalazła się cierpiętnica od siedmiu boleści -.- .
Anula :)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #243 dnia: Listopad 26, 2013, 18:05:57 »
Czymże jest spowodowany zastój w temacie?
Czyżby jedną, wielką nudą, wylewającą się nam z ekranu?

No nic. Dosłownie nic od jakiegoś czasu mnie nie porywa w tym serialu.

Może jedynie na plus Eryka. Fajna, miła, spokojna dziewczyna. Mogłaby ona się pojawić jako jedyna z nowych bohaterek. Janka jest absolutnie niepotrzebna.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #244 dnia: Listopad 27, 2013, 06:58:25 »
Czymże jest spowodowany zastój w temacie?
Czyżby jedną, wielką nudą, wylewającą się nam z ekranu?

No nic. Dosłownie nic od jakiegoś czasu mnie nie porywa w tym serialu.
A co tu ma porywać? Wczorajszy odcinek to jedna wielka żałość. Przedwczorajszy również. Nie ostał się ani jeden wątek, na którym można by oko zawiesić.
Zaś ostatnia scena - chapeau bas - kretynka najpierw kokietuje nowego sąsiada, bo to przecież takie "braterstwo dusz', "piękne zrozumienie", słodkie spojrzonka, patrzenie w gwiazdy a mąż taki nudny, przewidywalny, zapracowany i tylko na nią warczy - a potem "zonk" bo sąsiad konkretną miętę poczuł to trzeba sobie przypomnieć, że jakiś mąż jednak jest. Chciała - ma, nie żal mi jej w ogóle.

Może jedynie na plus Eryka. Fajna, miła, spokojna dziewczyna. Mogłaby ona się pojawić jako jedyna z nowych bohaterek. Janka jest absolutnie niepotrzebna.
O to właśnie. Mam takie samo wrażenie. Taka pełna ciepła dziewczyna, jakże inna od szczurkowatej Janki.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #245 dnia: Listopad 27, 2013, 09:14:57 »
Jakie znowu nudy?  <olaboga>
No proszę Was...

Sex and pierogi

sex a'la "jesteś taka urocza"

Prawie seks na prawie wagarach

Poza tym ostatnio zadziwiła mnie Marta, która potrafi powiedzieć kilka zdań z rzędu bez łapania oddechu w międzyczasie. Rozwaliła Monika, która myślała, że leząc do łóżka zalezie na sam szczyt kariery i jeszcze pewnie zalezie  przed - przysłowiowy już bardziej - ołtarz.  Wyrazy współczucia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2013, 11:04:27 wysłana przez Jean »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #246 dnia: Listopad 29, 2013, 17:07:17 »
Chyba wiem co chciałaś przez to powiedzieć, Jean :P Przeglądam ten serial tylko dla scen z udziałem Ewy i Marka, ale to co ostatnio się dzieje po prostu mnie śmieszy. Nagromadzenie namiętnych scen z udziałem tej pary jest po prostu przesadzone (a o sposobie ich ukazania nawet nie wspominam, bo widząc E&M hasających po łączce - nie mogłam przestać się śmiać), smutny jest trochę brak pomysłu na przedstawienie tej miłości jakoś inaczej. Ale w MjM scenarzyści ostatnio w ogóle mają problem z miłością. Na szczęście w następnym odcinku (albo też za dwa?) będzie lepiej, w końcu jakieś wyznania, no i z Anką raz a dobrze Mareczek sobie wszystko wyjaśni.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #247 dnia: Grudzień 05, 2013, 19:49:00 »
I dostała za swoje bidulka Kingusia, której nudno w małżeństwie było. No to teraz ma szał.
Idiotka jakich nie mało na tym świecie.

Marta zabraniająca dorosłemu synowi kupna zabawki ::) Jak był mały podobno robił, co chciał (sama tak mówiła), a gdy może decydować sam o sobie, to ta zakazy mu jakieś wygłasza.

Paweł, ta malarka i mała Basia (?) - ta znajomość do mnie nie przemawia. Nudy na pudy. Zresztą jak zwykle w wątku Pawła- rozwodniona mieszanka macho z ofiarą nieszczęśliwych miłości ::)
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #248 dnia: Grudzień 06, 2013, 12:15:46 »
I dostała za swoje bidulka Kingusia, której nudno w małżeństwie było. No to teraz ma szał.
Idiotka jakich nie mało na tym świecie.
Dokładnie. Nijak mi jej nie żal. Chciała atrakcji to ma.

Paweł, ta malarka i mała Basia (?) - ta znajomość do mnie nie przemawia. Nudy na pudy. Zresztą jak zwykle w wątku Pawła- rozwodniona mieszanka macho z ofiarą nieszczęśliwych miłości ::)
Bo to już jest dawno nudne. Pawełek jest w serialu chyba tylko po to by wynajdywać mu nowe babki, w których się zakochuje z miejsca a potem się zaraz rozstaje a potem kolejna laska, i rozstanie, i kolejna i tak dalej. Bo przecież chyba nikt nie wierzy, że z tą tam..... jak jej tam.... no matką tej małej to już będzie po wieków wiek. Zjawi się nagle jakiś jej były fagas i "po ptokach".

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #249 dnia: Grudzień 10, 2013, 08:08:54 »
Była tam jakaś bitka wczoraj? Piotruś się z kimś bił? Z Kinią? ;D
Błagam, niech ktoś opowiada co się dzieje - czy są to rzeczy ekstra  (haha) czy nudne, bo choćbym chciała to i tak nie mam jak obejrzeć. Widok mecenasa Zduńskiego z rozwalonym nosem, pojawiający się na fotkach, bardzo mnie ciekawi.  <tak>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #250 dnia: Grudzień 10, 2013, 08:44:39 »
Piotrek dostał fangę w nos... Ale tak naprawdę mógł zgłosić napaść bo wyszedł do Lubińskiego przed kancelarię, skłonny do bicia, jednak pięści nie podniósł bo został odepchnięty. Rzucił się wtem i dostał dwa ciosy, które go znokautowały ;) Potem się poszedł upić, zadzwonił do Pawła i zostawił wiadomość, że idzie wlać Lubińskiemu. Pijany, zakrwawiony zaczął rzucać kamieniami w szyby. Lubiński zadzwonił na policję. Jak policja przyjechała, Piotruś spał snem pijanego, więc Pawełek wyszedł do organów władzy, podając się za Piotrusia i torpedując zarzuty, jakoby pijany, agresywny mężczyzna, rzucał kamieniami (swoją drogą świetnie mu to wyszło, myślałam, że idąca Kinia wszystko popsuje, ale nie miała szans, Paweł zadziałał bardzo szybko).

Odcinek znośny. Żal mi Madzi! Nie chcę by ją uśmiercano. Kingi mi nie żal bo poszukała sobie problemów to niech teraz ma.

Nie mogę patrzeć na Mireczkę, jej narzekania, problemiki, słuchać jej nie mogę i w ogóle kategoryczne NIE dla tej postaci w serialu.

Drażni mnie mała Basia i jej mamusia.

A kocham wręcz ogród Krysi i Wojciecha. I tę wiosnę (czy lato) w serialu.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #251 dnia: Grudzień 10, 2013, 10:48:57 »
Drażni mnie mała Basia i jej mamusia.

Ja tego wątku nie rozumiem. Małolata ucieka matce z samochodu, w drodze na lotnisko, bo chce być z Pawełkiem. Generalnie ma gdzieś, że ktoś może się o nią martwić. Ta matka jest jakaś wyrodna czy jak? Na dokładkę jest siostra malarka, która się tak dzieckiem zajęła, że to szlajało się nocami po mieście :o Byłam przekonana, że to będzie wątek o jakiejś patologii (choć w sumie niewiele się pomyliłam, bo ta rodzina normalna nie jest).
Pawełek robi za niańkę, co wszystkim zaczyna odpowiadać, a nawet gdy w końcu mama zajmie się swoim dzieckiem to owo dziecko nie będzie chciało być z mamusią, ponieważ ma jakieś widzimisię :o

A jeśli chodzi o Zduńskich to Piotruś na miejscu Pawełka z pewnością by niczego nie wymyślił.  :P

Dzięki, Maleńka  <serduszko>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #252 dnia: Grudzień 10, 2013, 11:35:05 »
Ja w ogóle nie ogarniam tego wątku z tą małą, jej mamuśką i tą tam ciotką świrniętą... Odnoszę wrażenie, że ma być to kolejna "ukochana na 5 minut" dla Pawełka, bo przecież jego nawet jak ożenią to na parę chwil :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #253 dnia: Grudzień 11, 2013, 07:37:14 »
Kinia jest tak naiwna i głupia, że aż przykro. Jeszcze nie dostrzegła, że sąsiad jest nieobliczalny?
Janka znowu w łaskach Mostowiaków (pewnie samochód wrócił w całości  <mysli> ). Pewnie do momentu, aż znajdzie się kolejna chora siostra i trzeba będzie wynieść pół sklepu. Ale to też chwilowa sprawa i wszytko wróci do normy.   <buja_w_oblokach> Mnie ta cała Janka już drażni. Zapewne jeszcze przypadnie jej dom Marty i Andrzeja.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #254 dnia: Grudzień 11, 2013, 07:53:06 »
Ależ oczywiście :) Jest idealna na gospodarza domu. Napali w kominku, światło zaświeci, do tego z rodziny ;)

Wczorajszy odcinek... Mdły. Marta w stroju motocyklowym wyglądała jakby leciała w kosmos. Łukasz na ścigaczu? Jakoś mi to nie pasuje. Andrzej za to wyglądał bosko  <zakochany>
Kinia? Kompletnie mi jej nie żal. Ma co chciała. Chwilową fascynację. Poza tym - Paweł jej mówił by nie otwierała drzwi Lubińskiemu, nie kontaktowała się z nim i co? Pofrunęła na skrzydłach miłości, myśląc, że Piotruś stoi za drzwiami. Od czego jest wizjer? Od czego jest "kto tam?". Zero wyobraźni, zero! No i oczywiście Piotruś się musiał napatoczyć...

Ach! A może to Piotruś będzie mieszkał w domu Marty i Andrzeja? Bo chyba pognał na jakiś PKS...

Jedyny pozytywny akcent we wczorajszym odcinku to Janek i jego konszachty z Basią oraz rozmowa "taty" z "córką" przy jej koleżance z klasy ;)