Autor Wątek: Marek i... Ewa czy Anna?  (Przeczytany 42333 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Marek i... Ewa czy Anna?
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 01, 2013, 20:12:34 »
Myślisz?
Jak dla mnie to jakieś takie kazirodztwo i zbyt banalne... Siostra zmarłej żony. Toż to rodzina, to mi jakoś nie leży...
Poza tym sto razy milej się patrzy na Ewę, taką cieplutką, malutką i fajną, a nie na tę "szczurowatą" (jak to mawiała Aniela w "Szpilkach...") Ankę.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 01, 2013, 20:54:14 »
To tylko powinowactwo, nie pokrewieństwo. Z tym kazirodztwem to przesada :D
Dla mnie związek Marka z Ewą to jak gwałt na niewinnej.

Przestańcie patrzeć na to wszystko przez  swoje okulary , popatrzcie przez okulary Marka. Marek to, wbrew pozorom, nie jest kryształ i słodkie love story wygląda trochę śmiesznie.  :D

Marek zdradzał będzie i tak. W roli zdradzanej chcielibyście widzieć bardziej Ankę czy Ewę?  Ankę czy Ewę? Ankę...czy Ewę? Ankę czy...ekhmmm...no właśnie.  <mruga>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 01, 2013, 21:19:06 »
No Ewę jasna sprawa :D
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 01, 2013, 21:35:53 »
Pakować swoją ulubioną bohaterkę - pełną ciepła, malutką i fajną w ramiona lovelasa, żeby potem była zdradzana (czyli cierpiała)? To brzmi jak jakiś  rodzaj zboczenia, Maleńka :-) Choć brzmi fajnie - tak jakby się scenarzyści przenosili na jakiś wyższy poziom  transcendencji :D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 01, 2013, 21:51:23 »
No ale wiesz, Jean, z drugiej strony Ewa jako osoba, z którą Marek zdradza Ankę? Też kiepsko, nie pasuje to do niej :P A naprawdę chciałabym widzieć tę dwójkę szczęśliwą. Takie zboczenie, że w każdym serialu, nawet tym którego nie oglądam, muszę mieć jakąś swoją parę, której chcę :D

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 01, 2013, 21:55:39 »
Bo oni tak fajnie i uroczo ze sobą wyglądają, tak młodzieńczo i niewinnie.
To takie inne niż wiecznie ten seks, seks i seks z Anką...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 03, 2013, 08:23:38 »
Kiedy Marek zacznie zdradzać Ankę, Ewa będzie już od dawna  tylko wspomnieniem.  ;)
Ale zawsze można podejść bardziej nowocześnie i żyć w trójkącie. I wtedy wszyscy będą zadowoleni, a najbardziej Marek (najmniej Basia  :D).

Maleńka - nie musi być nudno. Ja tylko czekam, kiedy pochwalą się, że zrobili to chyba z 5 razy, w tym dwa razy na fortepianie <brawo> Już zacieram ręce na kolejne odcinki  :D

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 24, 2013, 12:27:29 »
Moim zdaniem Ance coś się poprzestawiało w głowie. Po śmierci Hani, chce zająć jej miejsce, wychować jej dzieci, i związać się z jej mężem. Łapiąc go na dziecko, chce spełnić ostatnie marzenie Hani, o którym siostra powiedziała jej chwilę przed wypadkiem.
W sumie zamiast związku opartym na seksie bez zobowiązań, mogli by zrobić z Anki wariatkę, której wydaje się, że jest Hanką. To by było sensowniejsze i ciekawsze niż puszczający się wdowiec Marek..

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 26, 2013, 21:40:47 »
Ewa-zdecydowanie. Fajnie się dogadują, fajnie razem wyglądają. Poza tym ona nie ma dzikich jazd jak Anka w postaci urodzenia Markowi dziecka.
Chociaż z drugiej strony to Marek na nią chyba nie zasługuje. Zachowuje się jak palant. Z jedną do łóżka, a z drugą niby przyjaźń i niby nie przyjaźń, bo nie uważam czegoś takiego, jak bardzo chętnie odwzajemnione całusy z przyjaciółką.

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 26, 2013, 22:57:36 »
Chociaż z drugiej strony to Marek na nią chyba nie zasługuje. Zachowuje się jak palant. Z jedną do łóżka, a z drugą niby przyjaźń i niby nie przyjaźń, bo nie uważam czegoś takiego, jak bardzo chętnie odwzajemnione całusy z przyjaciółką.
Dokładnie. Ewa jest świetną kobietą, której każdy mężczyzna mógłby Markowi pozazdrościć, ale ten woli na dwa fronty, sypiać z Anką... Mimo całej mojej ogromnej sympatii do Ewy,  to wolałabym żeby scenarzyści przypisali ją mężczyźnie, który potrafiłby ją docenić. I choć bardzo kibicuję jej i Markowi, to on przy niej wypada naprawdę słabo. I boję się, żeby czasem kiedyś do Ewy też do nie dotarło i nie zachciało jej się poszukać innego, bardziej wartościowego faceta.
Z drugiej strony jednak aż przykro się patrzy na Marka, nigdy nie był taki, poza epizodem z Grażyną i początku serialu, kiedy to był kompletnym chamem. W pozostałym czasie był naprawdę fajnym facetem, mężem i tatą i mam nadzieję że niedługo się nawróci, a za to, co teraz odwala, można będzie zwalić winę na przygnębienie po śmierci Hani.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 27, 2013, 08:08:42 »
Moim zdaniem Marek w ten sposób próbuje jakoś zagłuszyć ból mu towarzyszący ostatnim czasem. Od śmierci Hani ile minęło? Rok? Moim zdaniem Anka jest odskocznią, potem się już ustabilizuje z Ewą.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 31, 2013, 17:41:11 »
Zobaczcie na jaką ładną scenkę się natknęłam na YT. <zauroczony> Chyba znowu zacznę oglądać ten serial. ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2013, 19:10:03 wysłana przez Amaranth »

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 31, 2013, 19:04:28 »
Oja, Amaranth, wielkie dzięki za dodanie, zachwycona jestem.  <zauroczony> Kurczę, nie wiedziałam, że się jeszcze w emce na taką piękną parę natknę. Oby tylko Marek tego nie zepsuł i skończył to coś z Anką.

Hahah, tak się wczułam w scenę, że aż się wstrząsnęłam, jak ojciec Ewki się odezwał.  <haha> Żałujcie, że mojej miny nie widzieliście.  ;D

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 31, 2013, 22:35:20 »
Oja, Amaranth, wielkie dzięki za dodanie, zachwycona jestem.  <zauroczony> Kurczę, nie wiedziałam, że się jeszcze w emce na taką piękną parę natknę. Oby tylko Marek tego nie zepsuł i skończył to coś z Anką.

Hahah, tak się wczułam w scenę, że aż się wstrząsnęłam, jak ojciec Ewki się odezwał.  <haha> Żałujcie, że mojej miny nie widzieliście.  ;D

To pewne jak w banku (chociaż w obecnych czasach, to ta instytucja wcale nie jest taka pewna <haha>), że Markowi nie będzie tak łatwo i przyjemnie skończyć i hop-siup zacząć coś nowego.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 02, 2013, 09:21:02 »

To pewne jak w banku (chociaż w obecnych czasach, to ta instytucja wcale nie jest taka pewna <haha>), że Markowi nie będzie tak łatwo i przyjemnie skończyć i hop-siup zacząć coś nowego.

I bardzo dobrze. Jeszcze by tego brakowało, żeby sobie mógł kochanki porzucać kiedy mu się znudzą. Mam nadzieję, że ANKA DA MU ZDROWO POPALIĆ. I nadzieję też mam, że tylko jemu a nie rodzinie czy Ewie.
Scenarzystom polecam coś, co ich może zainspirować. Dwa słowa - jeden tytuł: "Fatalne zauroczenie"   ;D