Autor Wątek: EURO 2012  (Przeczytany 83635 razy)

Zołza;)

• Gość
Odp: EURO 2012
« Odpowiedź #240 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:11:13 »
Jakto? Poziom tego meczu był tragiczny! Dziennikarz miał masę racji- mieliśmy szczęście, że tylko tak się skończyło! Tylu straconych piłek, tylu niewykorzystanych sytuacji i tak słabych strzałów na bramkę (czyli krótko mówiąc tragicznej skuteczności) to ja dawno nie widziałam!! Spokojnie mogło być 3-4 do 1!! Zresztą ta bramka Rosjan też została zdobyta po kardynalnym błędzie! Nie ma co się podniecać... Oby w sobotę było lepiej...

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:15:20 »
Jak już mówimy o panu Smudzie to mnie w czasie meczu rozśmieszyło jak krzyczał do Boenischa "Sebastian! Zapie***laj, bo ci przyje**e!", czy coś podobnego. :hahaha: Akurat kamera była zbliżona centralnie na niego... Ale cóż, szczery jest przynajmniej. :hahaha:

Dodi, a ja uważam, że jednak mimo wszystko remis z Rosją, która wygrała z WŁOCHAMI 3:0 jest dla nas wielkim sukcesem. Chociaż rzeczywiście wynik mógłby być wyższy i strat nie potrzebnych trochę było... Tylko, że to - straty przede wszystkim - zdarzają się w praktycznie każdym meczu, także pozostaje nam się cieszyć z tego, jaki wynik osiągnęliśmy. :)

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:16:48 »
Ja patrzę na poziom jaki zaprezentowali, a ten był niestety mizerny. Do tego wyżej dodać należy mega chaos w obronie...

Za to bramka Kuby pierwsza klasa :)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #243 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:20:18 »
Dodi i tak z naszą obrona jest lepiej niż na MŚ2002,2006 i EURO2008. Fakt trochę szkoda tych straconych okazji, ale cieszmy się, że nie przegraliśmy. Z "złotej trójcy" Piszczek-Błaszczykowski-Lewandowski tylko Kuba się dziś w miarę dobrze pokazal. O czym już pisałem - Rosja ani Czechy to nie jakaś tam druzyna Bundesligi, która pozwalała Piszczkowi na rozwijanie skrzydeł.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #244 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:24:05 »
Dzięki Lisbeth za odpowiedź :)  Muszę sobie potem zobaczyć gdzieś ten wywiad :D

Jak już mówimy o panu Smudzie to mnie w czasie meczu rozśmieszyło jak krzyczał do Boenischa "Sebastian! Zapie***laj, bo ci przyje**e!", czy coś podobnego. :hahaha:
Smuda to w ogóle róźne rzeczy krzyczał do chłopaków ;D Niektóre bardzo odkrywcze jak np "możesz podać górą!" ;D  no co tyyyyy! :D

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:26:50 »

Poziom poziomem... Można go krytykować teraz. Wtedy należało powiedzieć choć słowo pochwały. Wyrazić jakąś odrobinę radości a nie od razu z grubej rury: "Jest pan beznadziejny, zespół beznadziejny"

Ja czegoś takiego nie cierpię. Zwłaszcza u dziennikarzy, bo to takie sztuczne.
Inaczej, gdyby najpierw pochwalił a potem spytał czy nie mogło być lepiej... a tego nie zrobił.
A mimo wszystko uważam, że za dziś tej drużynie należą się wielkie brawa. Pokazała, że coś tam jednak potrafi. Dawno tak nie było.
Nawet jak odpadniemy po meczu z Czechami (liczę że nie przegramy) to te 3 pkt czy jakby pech nas trafił i jednak przegramy 2 pkt, są wywalczone z klasą. I nie będziemy musieli się wstydzić.
Przynajmniej ja nie będę się wstydzić, bo widzę że chłopaki próbują pracować na boisku. Brakuje im jeszcze sporo, ale to jest inna drużyna. Oni faktycznie starają się.

Może jestem odosobniona, nie wiem z czego to wynika..., ale ja widzę dobrą robotę trenera. Widzę dobrą robotę chłopców.
Wolę zejść z boiska nawet z dwoma punktami, z podniesioną głową. Z klasą
Niż z 1 pkt... z głową spuszczoną. Zawstydzona.

Wiem, jestem dziwna..., ale cóż.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #246 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:32:18 »
Lisbeth nie jesteś sama. Sam pisałem, że to inna drużyna niż ta z MŚ2002, MŚ2006, czy EURO2008. Przede wszystkim GRAJĄ 90 minut, nie poddają się po straconej bramce. I nie oszukujmy się, że 2 remisy to i tak sukces jak na polską kadrę

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #247 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:37:14 »
I nie oszukujmy się, że 2 remisy to i tak sukces jak na polską kadrę
Dokładnie! :) I to na dodatek nie z jakimiś słabymi drużynami, bo ani Grecja ani Rosja do takich nie należą. Mnie naprawdę cieszą nawet i te remisy, aczkolwiek przy odrobinie więcej szczęścia przede wszystkim oraz sił moglibyśmy te mecze wygrać, jak już pisałam. :)

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #248 dnia: Czerwiec 13, 2012, 00:57:30 »
Co to za mecz! Co to za emocje! Szaleństwo jakieś! :th_0girl_impossible: Naprawdę nie wierzyłam, że możemy zremisować, byłam pewna, że Rosjanie nastrzelają nam tyle bramek, że będziemy uciekać z boiska. A tu takie zaskoczenie!

Byłam strasznie zła jak straciliśmy bramkę smilie_girl_175 Ale później genialny Błaszczykowski! wyrównał :clapping:
I w ogóle Tytoń się nie spalił smilie_girl_120 Trochę się bałam jak mu wyjdzie ten mecz, ale było rewelacyjnie, jestem skłonna powiedzieć, że porusza się lepiej po polu karnym niż Szczęsny, jest żywszy, więcej go.

Jeszcze tylko pokonać Czechy. Z taką grą jak dzisiaj, choć raczej już jak wczoraj, to spokojnie porozstawiali byśmy czeską reprezentację po kątach. Oby taki poziom, jak był dziś, został smilie_girl_014

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: Czerwiec 13, 2012, 08:05:56 »
Dodi i tak z naszą obrona jest lepiej niż na MŚ2002,2006 i EURO2008. Fakt trochę szkoda tych straconych okazji, ale cieszmy się, że nie przegraliśmy. Z "złotej trójcy" Piszczek-Błaszczykowski-Lewandowski tylko Kuba się dziś w miarę dobrze pokazal. O czym już pisałem - Rosja ani Czechy to nie jakaś tam druzyna Bundesligi, która pozwalała Piszczkowi na rozwijanie skrzydeł.

Ależ ja nie mówię, że nie. Tak czy siak to mimo wszystko jak dla mnie za mało. No cóż... nie jestem minimalistką ;)

A co do dziennikarza- właściwie nie powiedział nic takiego. Owszem, poruszył temat błędu, ale przecież nie wszystko w tym meczu było doskonałe... Ba! Moim zdaniem mało co było! Tak czy siak ogromnie się cieszę, że nie skończyło się porażką- żałuję, że nie było zwycięstwa, które jak dawno nie było w zasięgu nogi... :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #250 dnia: Czerwiec 13, 2012, 08:16:12 »
A ja jestem z nich dumna! Dawno nie widziałam tak dobrej gry naszej reprezentacji, praktycznie całą drugą połowę napierali na bramkę Rosjan, cisnęli ich do końca, mieli siły, a bramka Błaszczykowskiego - coś pięknego.
Pokazali, że jak chcą to potrafią i mam nadzieję, że jeszcze lepiej zaprezentują się w sobotę :)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Czerwiec 13, 2012, 08:26:28 »
Akcje w środku pola faktycznie były dobre, ale ich wykończenie i zachowanie pod bramką tragiczne... Przecież bramek spokojnie mogło spać ze 3! Ale nasi stawali nad piłką jakby chcieli się podrapać po głowie i zastanowić co z nią teraz zrobić a w tym momencie Rosjanie tą piłkę z łatwością zabierali smilie_girl_175 Ilość niedokładnych podań i straconych piłek jest zatrważająca... Faktem jest, że taktyka była dobra- Arshavin unieszkodliwiony i Rosjanie zablokowani i tylko dlatego nie przegraliśmy tego meczu. Ale niestety nie mogę być minimalistką i cieszyć się z remisu bo ten mecz (podobnie zresztą jak ten z Grecją) był meczem wygranym! Dlatego nie potrafię się cieszyć w pełni. Cieszę się, że mają szanse, ale nie zapominajmy, że w sobotę Czesi też będą mieli nóż na gardle i mecz na pewno będzie bardzo trudny... Na ile starczy naszym sił?

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #252 dnia: Czerwiec 13, 2012, 09:24:28 »
Oby na całe 90 minut... Co jest bolączką naszej kadry to to, że nie mamy typowego rozgrywającego kogoś ala Szymkowiak.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #253 dnia: Czerwiec 13, 2012, 10:16:36 »
Nie, no gra naszej reprezentacji wcale nie była tragiczna. Powiem więcej całkiem niezła. Lewandowskiego mało, bo chłopak całą obronę rosyjską na siebie wziął, aby nasi mogli z kontrami szybkimi wyskoczyć. Miał kupę roboty i nie pokazał się ze złej strony. Co do skuteczności, popatrzcie na Holendrów, którzy chyba Panu Bogu w okno strzelali lub diabłu w płoty. Dobre zmiany Smudy też zrobiły swoje.

Zagraniczne media chwalą Polaków, co więcej twierdzą, że to był emocjonujący mecz. A Niemcy nawet Błaszczykowskiego sobie przywłaszczyli mówiąc, że "gwiazda Borussii ratuje Polaków" ::). Spodobały mi się dwie riposty komentujących takie określenie; "trzy polskie gwiazdy ratują Borussię w lidze", albo "Polak Podolski cały czas ratuje Niemcy" :th_girl_haha:

Poza tym Rosjanie mieli nas zmieść z powierzchni ziemii, ale jak się okazało, to nie jest wcale takie proste smilie_girl_014

Tak w ogóle, to słuchać Strejlaua, facet mądrze mówi! smilie_girl_356
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #254 dnia: Czerwiec 13, 2012, 10:18:56 »
Tak w ogóle to wpuściłby Grosickiego na boisko - młody, szybki, może coś by zdziałał ;)
No i swój chłopak bo ze Szczecina  smilie_girl_014
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>