Autor Wątek: EURO 2012  (Przeczytany 83637 razy)

Offline Gaba93

• Laurkowi
  • Laurkowi krejzole ?
Odp: EURO 2012
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwiec 09, 2012, 20:27:54 »
Oj ja też zaskoczona. Z resztą chyba jak wszyscy, spodziewałam się wygranej Holandii. Tymczasem po fajnym początku, jak by się zupełnie pogubili zaraz po stracie gola.

W następnym meczu raczej nie mam swojego faworyta. Za Portugalią nie przepadam, a Niemcom przecież kibicować nie będę  ;D
Ale na pewno będzie ciekawie  :D

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwiec 09, 2012, 20:30:28 »
I to jest piękne w futbolu i w ogóle w sporcie,nie zawsze faworyt wygrywa, brawa dla Duńczyków, a Holendrzy zawiedli.
Świetni piłkarze, ale dziś jakoś nie potrafili strzelić bramki i bardzo dobrze, grupa "śmierci" zrobi się jeszcze ciekawsza.
Teraz jeszcze remis w meczu Niemcy-Portugalia i będzie jeszcze ciekawiej w następnych meczach tej grupy...

Emi

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:18:28 »
Oglądam Niemcy - Portugalia, ciągle bez bramek i w końcu jest GOL.
I to dla Niemców - super!  smilie_girl_014
Oby się taki wynik utrzymał.  smilie_girl_299

A gol piękny, idealne podanie i... gol z główki.  ;D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:21:57 »
Mój komentarz to było tylko "No w końcuuuuu!"  smilie_girl_299

Już myślałam, że nie doczekam tego gola. Swoją drogą jakiego pecha mieli Portugalczycy... Ale ja odetchnęłam  smilie_girl_356

Emi

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:25:01 »
Mój komentarz to było tylko "No w końcuuuuu!"  smilie_girl_299

No u mnie to samo... gole fajna sprawa! :D Jeszcze dla drużyny, której kibicuje ;D
Oby im się udało wygrać z Portugalią...jeszcze trochę do końca.

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:26:28 »
Gol przepiękny. I wreszcie. Co prawda bardziej sercem za Portugalią i chciałabym żeby to ona wygrała, no ale...
Tak myślałam, że w tym meczu rozstrzygnie bardziej ... hmm fart? Chociaż to złe słowo, ale nie mogę znaleźć innego.
Bardzo dobry mecz. Obie drużyny trzymają poziom. Pięknie się blokują, pięknie prowadzą piłkę... Widowiskowo. I tutaj mała ilość bramek świadczy o jakości. Moim zdaniem mecz na wysokim poziomie.
I Portugalia, i Niemcy dają z siebie wszystko.

Ronaldo trochę małpuje jak zwykle, ale... cóż. Szkoda, że trochę za bardzo inni piłkarze na nim polegają.
Jak lubię Portugalię, tak tego gwiazdora nie trawię. :D
 Niemniej Portugalia jest dobrze przygotowana i wcale nie gra gorzej niż Niemcy.

O Klose wchodzi. :P To może i 2:0 będzie. :P
Chociaż ucieszyłabym się gdyby Portugalczycy wyrównali. :)

Emi

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:43:50 »
O ja, było pod koniec groźnie...  :P Portugalia walczyła do końca.
ale Niemcy wygrali, yea! Urodzinowy prezent dla Klose, najlepszego! smilie_girl_149
jaka biedna minka Ronaldo  smilie_girl_101 cóż :P

no ale mecz się bardzo dobrze oglądało  :) chociaż to fakt, oni za bardzo się na tym Ronaldo opierają... i taki mają efekt. a Niemcy pod koniec trochę odpuścili i już się bałam że będzie remis, bo Portugalia ciągle stwarzała groźne sytuacje....

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:47:18 »
Mecz oczywiście na wysokim poziomie.  ;D
No 1:0 już myślałam, że będzie 0:0. Piękna gra, żeby Polska tak grała.. marzenia. :P
Wielkie ukłony dla obu drużyn, bo mecz cały czas trzymał w napięciu.  ;) ;)
Ach ten Ronaldo  :hahaha: :hahaha: Fryzurka mu się do końca trzymała

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:52:42 »
Polska :hahaha: Z całym szacunkiem dla naszej drużyny, ale nie dorastamy im do pięt. Ani Niemcom, ani Portugalczykom.
To co widzieliśmy teraz, to zupełnie inny poziom, dla nas nieosiągalny. Słusznie grupę B, nazywają "grupą śmierci".

Piękna końcówka. Portugalia miała trochę pecha, bo te 3 prawie bramki, no powinny paść a tu nie padły :hahaha: No peszek. Szkoda mi ich, bo w tym meczu należał się remis. Grali łeb w łeb.

Brawo dla Niemiec... Najlepszego dla Klose..., ale że Portugalia nie wygrała przykro... Ciągle trzymam kciuki by z grupy wyszła Portugalia i Niemcy... Pewnie niemożliwe, ale może...

Nie no w drugiej połowie Ronaldzio sobie żelu dołożył i postawił lekkiego koguta. Zauważyłyście? :hahaha:

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:55:33 »
Myślę, że wczorajszy występ Szczęsnego udowodnił obrońcom piłkarskich umiejętności Boruca (w tym i moich), że jemu dużo brakuje do Boruca. A i jeszcze teksty Szczęsnego, że interwencje Boruca na EURO2008 były świetne, ale g... dały uważam za typową butę i brak pokory z jego strony, w tym konkretnym momencie. Jeśli o mnie chodzi mam nadzieję, że po EURO2012 wyleci Smuda i Boruc wróci do stania między słupkami naszej bramki.
Polecam sobie przypomnieć kto wielokrotnie na MŚ i na poprzednim EURO nam ratował tyłek...Nie oszukujmy się, że pod względem piłkarskim nie mamy lepszego bramkarza jak Boruc. A, że z niego alkoholik i prowokator to inna bajka...

Emi

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 09, 2012, 22:57:57 »

Nie no w drugiej połowie Ronaldzio sobie żelu dołożył i postawił lekkiego koguta. Zauważyłyście? :hahaha:

No jasne, zawsze wiedziałam że ważniejsza od strzelania bramek jest fryzura i image.  :th_0girl_witch:

No ja życzyłam wyjścia z grupy tutaj Niemcom i Holandii.. ale Holandia dzisiaj dała ciała  ::) więc mogłoby być tak, że wyjdą Niemcy i Dania.
Ale raczej mało kto się spodziewa, że mogłaby odpaść Portugalia :P

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:01:06 »
W Korei też nikt się nie spodziewał po efektownym ograniu 4:0 Polski, że dadzą ciała.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:02:10 »
Niemcy na stówę wyjdą. No Holandia dała ciała.. Zamiast się postarać to oni nie. Trudno przerąbali.
Fajnie by było gdyby wyszła Portugalia razem z Niemcami :)

No jasne, zawsze wiedziałam że ważniejsza od strzelania bramek jest fryzura i image.  :th_0girl_witch:

Ronaldo  :hahaha: Chyba każdy to widział. A jak komentatorzy się nim zachwycali pod koniec o jeju jeju. On to mnie zawsze tą fryzurą powali smilie_girl_101

Lisbeth

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:08:58 »
No ja życzyłam wyjścia z grupy tutaj Niemcom i Holandii.. ale Holandia dzisiaj dała ciała  ::) więc mogłoby być tak, że wyjdą Niemcy i Dania.
Ale raczej mało kto się spodziewa, że mogłaby odpaść Portugalia :P
Też mnie przegrana Holandii zaskoczyła.
Ale zasłużyła na przegraną czy ten gol dla Danii to bardziej taki łut szczęścia?

Portugalia już niestety kilka razy pokazała, że potrafi odpaść i zawalić, więc wielkim pewnikiem nie jest... Trzymam za nią, ale wiem, że potrafią zawalić.
W sumie ciekawe byłoby jakby Dania wyszła. Zaskoczyłaby wszystkich. :P

Nie lubię Boruca. Uważam, że Szczęsny wczoraj zaliczył małą wpadkę, ale nie była ona czymś celowym. I wręcz przeciwnie widzę w nim sporo pokory i takiej normalności, chęci walki... Tego u Boruca nie widzę oprócz prostactwa.
A, że z niego alkoholik i prowokator to inna bajka...
A to tylko przemawia za tym, by w reprezentacji nie grał. I każdy kto ma jakąś kryminalną przeszłość, jest nałogowcem czy zachowuje się prowokująco powinien wylecieć. Praca to praca. Trzeba być odpowiedzialnym.

Uważam, że Smuda podjął dobrą decyzję. Niech ten Tytoń i Szczęsny się wykażą. Szczęsny będzie grał z Czechami, Tytoń z Rosją... Niech chłopaki próbują.

Ja tam jakoś lubię Smudę. Nie wiem czemu, ale po prostu lubię.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 09, 2012, 23:16:00 »
Rozróżnij kwestie czysto piłkarskie i pozaboiskowe.

Kim jest Boruc poza boiskiem? Pijakiem. Ale jakoś sobie nie przypominam by zawalił i w tak bezmyślny sposób osłabił naszą reprezentację podczas ważnych imprez - MŚ 2006 ani EURO2008. A Szczęsny? Już musiał pierwszy mecz zawalić: dostał czerwoną kartkę i zawinił częściowo przy golu na 1:1. Ponadto Szczęsny ma podobnie jak Smolarek (w odróżnieniu od Boruca)  znane dzięki ojcu nazwisko. Boruc też obronił kobietę w ciąży przed napaścią przez chuliganów... Już nawet Fabiański byłby lepszym golkiperem co pokazał w meczu z Łotwą. Ale Tytoń obronił karnego i robi się z niego bohatera. Poczekajcie może z 10 meczów, pooglądajcie jak broni w Eredivisie i oceńcie. Ja na Szczęsnym krzyżyka nie stawiam bo jest dobrym bramkarzem i Kanonierów też nie raz ratował, ale uważam, że do klasy Boruca (w bronieniu bo mam nadzieję, że nikt z Artura przykładu w kwestii pozaboiskowej nie weźmie przykładu!!) mu daleko...Każdy ci powie, że nie zawalił meczów na MŚ2006 czy na EURO2008. Głównie dzięki niemu mieliśmy szansę na remis 0:0 z gospodarzami imprezy Niemcami...

A Smuda? On powinien z Lecha Poznań pierwszy dyscyplinarnie wylecieć w swoim czasie! Za co? Za spożywanie alkoholu podczas podróży samolotem na mecz Pucharu UEFA. Pił podczas pracy za co ja, czy Ty byśmy wylecieli w swoich miejscach pracy!