Autor Wątek: Julia  (Przeczytany 32569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Julia
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 27, 2012, 02:29:13 »
Przecież rodzice Darka też są bogaci, Monika o tym nie wie jeszcze? Inaczej może naprawdę by sie na niego przerzuciła
I to mnie zastanawia, chociaż nie można porównywać Darka do Janka, no prooooszę  smilie_girl_356 toż to zupełnie dwa różne światy a i w kwestii majątku się różnią. ALE Monice aż tak bardzo nie zależy na pieniądzach tylko na nazwisku i pozycji jaką zapewni jej ślub z Jankiem.

Bo jak Janickiemu ktoś Julki nie zacznie anektować, to facet się ocknie dopiero za 100 lat ::) A tak z tego, co wiem już wkrótce zrobi pierwszy krok w dbrym kierunku, bo mu para Julka - Sławek zbyt w oczy "wchodzić" będą ;)
Podrywać Julkę może ktoś inny ale błagam nie Sławek, ale tak jak piszesz dzięki niemu Janek zrobi pierwszy krok, bo z jego zapałem i mocą działania to kiepsko idzie, ba! wcale nie idzie, bo on oczywiście woli się wyżalić Igorowi, niżeli porozmawiać z Julką, jak dziecko we mgle normalnie!

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 31, 2012, 23:14:04 »
Ha! To nie Sławek przyczyni się do rozstania Janka z Moniką, a... sama Moniczka :laie_67:
Ta gęś nawet nie zdaje sobie sprawy, że wmawiając mu romans Julki ze Sławkiem wzbudza nie tylko zazdrość u Janka, ale i strach, że jak nic nie zrobi, to straci ukochaną na zawsze.

A tak w ogóle to nie daje mi spokoju sprawa pieniędzy pożyczonych od Moniki przez Julkę. Wydała ona je na operację Natalki. Na konto Maćka wpłynęła kasa od ojca. Janek spłacił dług ojcu za Maćka. To dlaczego Julka sądzi, że zrobił to dla Moniki. Co Miller ma z tym wspólnego? To znaczy my wiemy, ale w serialu nikt, oprócz Dariusza nie wie, że Monika brała udział w kradzieży tych pieniędzy.
Może coś przeoczyłam smilie_girl_349
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 05, 2012, 00:47:51 »
To dlaczego Julka sądzi, że zrobił to dla Moniki. Co Miller ma z tym wspólnego? To znaczy my wiemy, ale w serialu nikt, oprócz Dariusza nie wie, że Monika brała udział w kradzieży tych pieniędzy.
I jeszcze Janek o tym wie smilie_girl_120 Monika przyznała się, że razem z Darkiem 'zwędziła' pieniądze Maćka, ale to wszystko żeby pomóc Julce, bo przecież Miller to taka dobra dusza.

Ten Sławek mi śmierdzi smilie_girl_349 A jeszcze jak dzisiaj ta jego koleżaneczka wpadła do niego i powiedziała, że czuje się jakby była w tej 'śmierdzącej' sprawie sama, to on powiedział, że nie, nie, może na niego liczyć. Och, czuję, że na końcu będzie dym i Julka wywali tego Sławka na kopach!
A pamiętacie moment, w którym Sławek pierwszy raz przyszedł do domu Janickich ? I Hanna powiedziała: Kogoś mi pan przypomina...- to ja mam co do tego własną teorię smilie_girl_122

Spoiler
I jeszcze chcę powiedzieć, że wiem, iż Sławek powie, że kocha Julkę i ta się będzie zastanawiała czy dać mu szansę smilie_girl_356

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 05, 2012, 09:36:26 »
To Sławek jednak zgodził się na ten pomysł Agnieszki? Myślałam że w końcu zrezygnuje, bo przecież jak to się wyda, to straci Julkę. Zmieniłam zdanie co do niego, wydawało mi się, że tak naprawdę cały czas będzie robił na niekorzyść kliniki, a to w sumie wręcz przeciwnie (oprócz tej akcji z odszkodowaniem). I dobrze, że pojawił się w serialu, dzięki temu może Janek wytrzeźwieje;)

Luluś

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 05, 2012, 11:08:37 »
To jest moj naulubienszy serial. Wszystko jest w nim wspaniale - porywajaca historia, akcja, wspaniale napisane role - i odegrane dodatkowo. Zero sztucznosci, samo zycie!

smilie_girl_159

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 05, 2012, 12:37:17 »
To dlaczego Julka sądzi, że zrobił to dla Moniki. Co Miller ma z tym wspólnego? To znaczy my wiemy, ale w serialu nikt, oprócz Dariusza nie wie, że Monika brała udział w kradzieży tych pieniędzy.
I jeszcze Janek o tym wie smilie_girl_120 Monika przyznała się, że razem z Darkiem 'zwędziła' pieniądze Maćka, ale to wszystko żeby pomóc Julce, bo przecież Miller to taka dobra dusza.
No to chyba nie oglądałam tego odcinka, w którym Janek dowiaduje się, że jego narzeczona to złodziejka smilie_girl_349
Pamiętam tylko rozmowę, w której Monika usprawiedliwia się, że okłamała wszystkich, iż nie ma nic wspólnego z pożyczką dla Julki, bo chciała zdyskredytować dziewczynę w oczach innych. Bała się, że Janek ją dla tamtej zostawi.

Taka dobra dusza, że aż posuwa się do kradzieży? Kradzież dowodu, podszywanie się pod kogoś, podrabianie podpisu, no i zagarnięcie kasy - nad  czymś takim Janek przeszedłby do porządku dziennego, wcześniej oskarżając o kradzież leków kobietę, którą ponoć kocha? Jeśli tak było, to jest najgłupszym pozytywnym facetem jakiego widziałam w jakimkolwiek serialu smilie_girl_30.

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 05, 2012, 12:56:10 »
Wszystko jest w nim wspaniale - porywajaca historia, akcja, wspaniale napisane role - i odegrane dodatkowo.
Chyba się nie mogę z tym zgodzić, bo jednak jest to tasiemiec, w którym więcej było nudy niż jej nie było... Ostatnią dobrą akcją było wykonanie graffiti przez Julkę i Sławka.
Janek zaś jest to osoba na stanowisku, która będąc chirurgiem musi mieć jakiś mózg, a czasem zachowuje się jakby miał tam jakieś braki. Scenarzyści zrobili z niego naiwną dupę wołową. Aż czasem chciałoby się go zobaczyć w bardziej wyrazistej scenie. Myślałam, że po tym, jak zdemaskowali Darka i Monikę, coś się zmieni, ale jak widać nadal jest tak samo.

I dobrze, że pojawił się w serialu, dzięki temu może Janek wytrzeźwieje;)
To taki dopalacz dla Janka. Uwielbiam patrzeć jak się denerwuje, gdy widzi Sławka i Julkę razem smilie_girl_149

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 05, 2012, 13:07:17 »
Myślałam, że po tym, jak zdemaskowali Darka i Monikę, coś się zmieni, ale jak widać nadal jest tak samo.

Właściwie to pewnie by tak było, gdyby nie próba samobójcza Moniki. Ona owinęła go sobie wokół palca, a sam Janek chyba nie chce żeby się to powtórzyło.. dlatego tak to się skończyło, jakby Moniczka nie była niczemu winna...

Uwielbiam patrzeć jak się denerwuje, gdy widzi Sławka i Julkę razem smilie_girl_149

No tak, ale szkoda mi trochę Sławka, bo przez zazdrość Janek wszystkiego się czepia co Sławek zrobi i powie.. nic więc dziwnego, że ma ochotę się na nim zemścić...

Emi

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 06, 2012, 21:52:55 »
Czasami się zastanawiam po co to ja oglądam ... bo takie trochę nudnawe się zrobiło, szczególnie jak nie było Maćka.
Ale wrócił i znowu coś się dzieje.

Sławek - no obrywa mu się od Janka ale to jest całkiem zabawne jak on na niego reaguje... :D
Oczywiście co będzie dalej łatwo przewidzieć. Monika poprosi by nie mówili, że się rozstali, a on zobaczy pewnie jakąś dwuznaczną sytuacje Julki i Sławka i stwierdzi że jednak od samotności woli Monikę i znowu będą razem. :p Nuda!

Kotenieńku - bawi mnie zawsze  smilie_girl_299
Ta jej mamuśka jest przekomiczna - zawsze z czymś wyskoczy  :laie_67:

A za xxx czasu jak się Julka dowie o intrydze Sławka to się na Nim pewnie zawiedzie... a potem będą gadali że Julka też była w to zamieszana, w końcu są zespołem itd. :P

Igor był mi z początku neutralny ale stwierdzam że jest fajną postacią i dobrze że Janek go ma, bo on mu często trochę otwiera oczy... albo potrafi przygadać, powiedzieć coś z podtekstem. No i ma się komu zwierzyć.  No i od razu 'poznał' się na Moniczce :P

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 06, 2012, 22:11:33 »
Sławek - no obrywa mu się od Janka ale to jest całkiem zabawne jak on na niego reaguje... :D
Oczywiście co będzie dalej łatwo przewidzieć. Monika poprosi by nie mówili, że się rozstali, a on zobaczy pewnie jakąś dwuznaczną sytuacje Julki i Sławka i stwierdzi że jednak od samotności woli Monikę i znowu będą razem. :p Nuda!

A za xxx czasu jak się Julka dowie o intrydze Sławka to się na Nim pewnie zawiedzie... a potem będą gadali że Julka też była w to zamieszana, w końcu są zespołem itd. :P
I koło się zatacza. Czasem te polskie seriale są takie... proste, czasem bez żadnych emocji (a szczególnie te 'no co?' Kasi), zawsze jest źle żeby na końcu było dobrze. A można było tak w środku serialu połączyć Julkę i Janka, bo skąd mamy wiedzieć czy bohaterowie do siebie pasują ?

Igor był mi z początku neutralny ale stwierdzam że jest fajną postacią i dobrze że Janek go ma, bo on mu często trochę otwiera oczy... albo potrafi przygadać, powiedzieć coś z podtekstem. No i ma się komu zwierzyć.  No i od razu 'poznał' się na Moniczce :P
Cieszę się, że jest w serialu taki Igor, który oczyści Jankowi oczy z mydła (bo czasem ten drugi się tak zachowuje jakby go coś zaślepiło), ale po co temu aktorowi ta broda !? To tak do niego nie pasuje! Wygląda jakby- przepraszam za stwierdzenie- wpadł w kupę...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 06, 2012, 22:36:07 »
Ja też lubię Igora. Na początku mnie denerwował tak ot, ale rzeczywiście jest fajnym odmydlaczem dla Janka, a i fajnie Monikę kwituje :D

Obejrzałam dzisiaj 111 odcinek.
No po prostu Bożenka jest genialna... jej rozmowa z Jankiem na temat wielkiej zmiany w jej życiu  ;D
"...bo Monika taka delikatna jest"
"Gdzie? Kto?"
"No Monika..."
"Nie, ona jest zdrowa jak koń, silna jak ryba! Zniesie każdą zmianę, każdy stres!"

smilie_girl_101

Uwielbiam ją, uwielbiam!

I Maciek, nie mogłam jak byli z Julką prz skałkach i on odkrył, że zakochała się w Sławku i ją tak przedrzeźniał :D Co za czubek :D

Idę obejrzeć ostatni odcinek  :)

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 06, 2012, 22:54:02 »
Idę obejrzeć ostatni odcinek  :)
Idź, idź, bo normalnie jak na Julkę to takiej akcji tam długo nie było smilie_girl_120

I Maciek, nie mogłam jak byli z Julką prz skałkach i on odkrył, że zakochała się w Sławku i ją tak przedrzeźniał :D Co za czubek :D
Wtedy, gdy się jej zapytał: 'A ty co dziś jakaś taka HYHYHY ?' I te HYHYHY mnie tak rozśmieszyło i jeszcze jego wyraz twarzy- niesamowite! Przewijałam do tyłu do momentu aż reklama się skończyła smilie_girl_101

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 06, 2012, 23:54:35 »
Eee, wcale aż takiej akcji nie było według mnie. Szkoda, że nie dokończyli rozmowy Moniki i Janka ;)

Taaaak, dokładnie to HYHYHY! Tez umarłam przy tym!  :hahaha:

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 07, 2012, 00:01:55 »
Eee, wcale aż takiej akcji nie było według mnie. Szkoda, że nie dokończyli rozmowy Moniki i Janka ;)
Wiem, to moje akcja to takie trochę ironiczne było. W sumie mogłam inną buźkę dać... np. taką: smilie_girl_349

A no szkoda, że nie dokończyli tej rozmowy, bo tak naprawdę ona tylko głupio się zaśmiała. Wyczytałam gdzieś ostatnio, że ma go winem oblać. Ja tu czekałam na tę akcję z tym winem, a tu się odcinek skończył...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 07, 2012, 00:05:44 »
Wiem, to moje akcja to takie trochę ironiczne było. W sumie mogłam inną buźkę dać... np. taką: smilie_girl_349
Aaaa, nie skapnęłam się, myślałam, że poważnie mówisz :D

W sumie szkoda, że się skończyło. Taki tam serialik na luźno do obejrzenia jest ok. Najbardziej teraz byłam ciekawa jak się rozkręci plan Sławka i Agnieszki. A to dopiero po wakacjach będzie...