Autor Wątek: Filmy które nigdy nam się nie znudzą  (Przeczytany 48419 razy)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Filmy które nigdy nam się nie znudzą
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 27, 2012, 18:16:32 »
O tak! Nigdy w życiu ma coś w sobie.
Jest taki lekki zabawny, dobrze dobrani aktorzy, świetne teksty, cudowne widoki :)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 27, 2012, 18:18:43 »
cudowne widoki :)
O widzisz! Zapomniałam. ;D Widoki cudne! I fakt, że typowa kobieta z miasta postanowiła tak zmienić swoje życie, że aż przeniosła się na wieś. :D Nie każdy by się na to zdobył, bo wielu osobą wieś kojarzy się z krowami, świniami i innymi, a ja mieszkam na wsi i spotkać tu krowę pasącą się na łące to jest cud, serio. <haha>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 15, 2012, 15:12:10 »
Ja do swojej listy dopisuję jeszcze "Znachora". No, to już prawdziwe uzależnienie a skoro jutro będzie w telewizji to nie ma mowy, żebym opuściła. To taki mój osobisty wyciskacz łez - niektórzy plączą na "Titanicu", ja na "Znachorze" (jeszcze na kilku innych - choć wszystkie i polskie i stare, ale przede wszystkim na Znachorze :P). A książka to już w ogóle jest fenomenalna.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 16, 2012, 08:02:45 »
O tak! Nigdy w życiu ma coś w sobie.
Jest taki lekki zabawny, dobrze dobrani aktorzy, świetne teksty, cudowne widoki :)
Jak facet powiem, że to chyba jedyna polska "babska komedia", którą lubię. Przede wszystkim świetna obsada. Frycz, Stenka, Żmijewski, Niesamowicie Wręcz Urocza Joasia Jabłczyńska (Tosia w jej wydaniu to coś.... nieziemskiego), Kowalewski i Lipińska jako "przerywnik kabaretowy".... zero słabych punktów. Świetne zdjęcia, brak tej "sterylności" znanej z innych podobnych filmów. No i przepiękna piosenka na koniec filmu (jak zawsze niesamowita Edyta Bartosiewicz).

Kontynuacja zaś..... ("Ja wam pokażę")....to moim zdaniem nieporozumienie. Aktorzy nie pasujący do swoich ról. Denny Pazura, nawet nie starająca się grać Wolszczak, i kretyn Deląg. Dodatkowo niesympatyczna Niklińska, aktorka chyba najmniej pasująca do postaci Tośki - której rola polega tylko na tym, że ćmi papierochy i patrzy na wszystkich spode łba. Porażka i dno. A serial to w ogóle o kant d... roztłuc.

Jak "NWŻ" oglądałem z prawdziwą przyjemnością i to parę razy - "JWP" mnie tylko irytowało i denerwowało.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline kazia

• Nowy użytkownik
  • *
  • Ja to proszę Pana mam bardzo dobre połączenie.
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 22, 2012, 13:40:02 »
Z innej beczki pytanie - któ?ry z "Potterów" wam się najbardziej podoba? Bo mi wczorajszy :) tzn. więzień Azkabanu. Super ujęcia, dzieciaki jeszcze niezmanierowane, pozostali aktorzy bez zarzutu. Rewelacja.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 22, 2012, 13:47:27 »
Ja wszystkich, którzy oglądają Pottera bardzo, bardzo podziwiam. Dałam radę tylko 30 minut pierwszego filmu. Za wiele wypowiedzią swoją nie wniosłam, ale, ech, musiałam się poskarżyć :(
Kilka podejść i wszystkie nieudane :P

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 22, 2012, 15:59:19 »
Też więzień. Najgorsze to te w reżyserii Yatesa.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 22, 2012, 16:40:04 »
Też postawiłabym na Więźnia Azkabanu, bo nie przejadła mi się ten bardzo jak chociażby Czara Ognia. Jednak ostatnia część też świetna, już taka do bólu "dopieszczona", a poziom postępu technicznego na podstawie tych filmów jest bardzo zauważalny. W pierwszych częściach to było...no, nie zawsze idealne. Za to sceny pojedynków z ostatniej części- dla mnie bomba ;)

W ogóle kocham Harrego Pottera i racja, filmy z tej serii nigdy mi się nie znudzą. Podobnie jak książki. Dla mnie to jest klasyka, we współczesnym postrzeganiu tego słowa i jakkolwiek ktoś może nie lubić, nie czuć tego klimatu, to nie sposób jest nie docenić tego, że HP wartość swoją ma i na długie lata zapisał się w pamięci widzów/czytelników.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 22, 2012, 19:11:50 »
Ostatnia! I wcale nie uważam, że to źle, że ją podzielili, że poszli na kasę itd. Świetnie, że ją podzielili, bo mogli pokazać wszystko. Zdecydowanie "Insygnia" filmowe są moje ulubione. :)
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 22, 2012, 19:54:33 »
Ja wszystkich, którzy oglądają Pottera bardzo, bardzo podziwiam. Dałam radę tylko 30 minut pierwszego filmu. Za wiele wypowiedzią swoją nie wniosłam, ale, ech, musiałam się poskarżyć :(
Kilka podejść i wszystkie nieudane :P
No to jesteśmy dwie Jean <szczerzy_sie>

Z tą różnicą, że obejrzałam pierwszą część do końca (HP i kamień filozoficzny?) i do kolejnych jakoś mnie ciągnęło.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 31, 2012, 22:57:46 »
"Dirty Dancing" - jedynka i tylko jedynka. Oglądam zawsze, gdy jest w TV, mam też go w domowej filmotece i od czasu do czasu po ten film sięgam.
Uwielbiam "Dirty..." za przystojnego, świetnie poruszającego się w tańcu, zadziornego, buntowniczego, ale w głębi serca porządnego Johna Patricka Swayze, za bardzo dobrze zarysowaną bohaterkę Jennifer Grey, czyli "Baby", za muzykę, przy której można tańczyć tak, że sam taniec to wstępna gra wiadomo do czego <szczerzy_sie>, i jeszcze raz za muzykę, która do dziś nie straciła nic ze swej przebojowości, za klimat lat 60-tych, za swego rodzaju humor.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 31, 2012, 23:18:25 »
Zielona mila, ten film oglądałam kilka razy i jeszcze mi się nie znudził. Tom Hanks w mistrzowskim wydaniu.
Wrzos ze znakomitą rolą Stanisławy Engel-Angelówny.
Znachor zarówno ten przed jak i powojenny. Jerzy Binczycki znakomicie dorównał pierwowzorowi-Kazimierzowi Junosza-Stepowskiemu.
Rzeczpospolita Babska- kwintesencja komedii.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 01, 2012, 11:44:03 »
Rzeczpospolita Babska- kwintesencja komedii.
Świetna komedia! Genialne role kobiece, wspaniałe męskie - plejada aktorów starszego pokolenia! Cudo.
Do tego muzyka, piosenki śpiewane przez dziewczyny - no rewelacja.

Uwielbiam klimat tych starych filmów. Tak samo lubię Giuseppe w Warszawie ;)

A do Dirty Dancing - to się zgadzam. Jedynka i tylko jedynka.
Ma w sobie urok, jakąś magię, do tego te tańce. Uwielbiam pierwszy pokaz Johnego i Penny ;) No i finałowy taniec rzecz jasna ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 18, 2013, 23:13:28 »
Oto lista filmów które nie znudzą mi się.
"Zielona Mila" -  mam do niego bardzo duży sentyment, co puszczają go w telewizji to go oglądam.
"Dzień Świra" -  bardzo zabawny film, najbardziej mi się podobał moment odmiany "To Be"
"Opowieści z Narnii" - wszystkie części.
"Titanic" - tutaj chyba nie muszę nic pisać.  ;)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 19, 2013, 07:47:05 »
"Dzień świra" - jak dla mnie nie jest zabawny, wręcz przykry. Owszem - są momenty do pośmiania się, ale film raczej skłania ku refleksji. Główny bohater to bardzo samotny i zagubiony człowiek...

Chociaż po filmie zaczęłam dostrzegać niektóre sytuacje - w autobusie chciało mi się śmiać jak się ludzie przesiadali - a bo przodem, a że tyłem...
No i kto nie zastanawiał się czy zamknął drzwi, jak wyszedł z domu ;)