Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 88881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 22, 2013, 14:36:54 »
Wątki Kingowo-Mirkowe odrzucają mnie wprost od telewizora. Nuda, że aż strach. Poza tym nie cierpię ludzi pokroju Mirki ("cel uświęca środki"), zaś Kinga to, za przeproszeniem, falki z olejem.
Zgadzam się z Twoim komentarzem El.
Wszelkiego rodzaju instytucje wręcz wymagają od swoich pracowników ubierania się w sposób stonowany, a nie epatowania seksownymi kreacjami, a panna Marszałek przecież pracuje w państwowym ośrodku pomocy dla kobiet będących w ciężkiej sytuacji życiowej. Jej kreacje bardziej pasowałyby do agencji towarzyskiej, zresztą Mucha nadawałaby się na pracownicę takiej agencji, do MOPS-u może już niekoniecznie. A tak w ogole to znowu wyciągnęli z lamusa "popis" umięjętności fotograficznych Pawełka, to już staje się po prostu nudne, takie "odgrzewane kotlety". A i jego zachowanie w biurze, nogi na biurku - chyba z lekka przesadzone.
Wątek Mirki i jej tatusia to raczej porażka. Wesołkowatość Rozmusa jest dla mnie drażniąca, on pasuje do kabaretu niż do eMki. Kolejny bzdurny wątek podstarzałego lovelasa. A tak na marginesie, czy znajomi bez wiedzy i zgody właścicieli ( obojętnie ) domu, czy mieszkania, umawiają się na spotkanie ze swoimi rodzicami u nich ? A tak to wygląda, że serialowa Mirka traktuje Deszczową Zduńskich, jak co najmniej swój dom. Gdzie są tu jakieś elementarne podstawy wychowania, kultury? Mogę jakoś zrozumieć niezapowiedziane wizyty Batmana-Filarskiego, matki Kingi, ojca Magdy, czy Artura. W końcu to są członkowie rodziny Kingi i Piotrka, a Mirka i ostatnio jej "ojczulek" to teraz stali bywalcy na Deszczowej. 
Jak dla mnie, to ten wczorajszy odcinek był taki jakiś miałki, coraz słabsze "wychodzą" im te odcinki, zresztą od dość dawna eMkę oglądam tylko z przyzwyczajenia. "Ndinz" po liftingu jest teraz o wiele ciekawszym serialem, najwyższy chyba już czas, żeby to samo zrobili z eMką.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 22, 2013, 21:38:17 »
Odcinek dobry.

Tomek wkurzający, Aga jeszcze bardziej. Ma się po prostu ochotę kopnąć oboje w tyłek i wysłać w kosmos.
Chodakowski powinien zacząć interesować się rodziną, a ten idiota siedzi i tylko żali się nad sobą i o dawnej dziewczynie nie przestaje myśleć. Do żony w oczy (czy uszy <szczerzy_sie>)Gosiu to, Gosiu tamto, zapewnia o swojej do niej miłości, kochanie na każdym kroku, a w głowie roją mu się zdradzieckie myśli. Kogo facet chce oszukać.
Marcinowi niedojrzałość zarzuca, ale chłopak mądrzejszy jest od tego tumana o 100%.

A Aga to samo zło jest. Pępek świata i już. Wtrynia się w rodzinę, kradnie męża i ojca dzieciom pod płaszczykiem przyjaźni, wykorzystuje Marcina do przechwycania wiadomości o Tomku. Robi przy tym chłopakowi straszną krzywdę. Przecież zdaje sobie sprawę, że ten jest w niej zakochany. Doskonale tez wie, że przez jedną kobietę już cierpiał (matka). I co? "przytul mnie", a potem "Zaszło małe nieporozumienia". I ona się dziwi, że jest samotna? Dobrze jej tak!

Hura! U Budzyńskich remont zrobili!
Aż się wzruszyłam tą wycieczką po mieszkaniu <haha>
Andrzej to ideał <jezyk>
Aż mi się zamarzyło - wyjeżdżam z Bartkiem na wczasy, wracam, a tu... raj na ziemi i mąż w płatkach róży <hahaha>
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 22, 2013, 21:39:20 »
Podobały mi się dziś wszystkie sceny z Martą i Andrzejem, w dodatku doszłam do wniosku, że Ania to przeuroczy dzieciak.  <zauroczony> Tworzą śliczną rodzinę.
Mieszkanie takie.. nowoczesne, nie do końca by mi odpowiadało, osobiście wolę przytulne kąty. Ale i tak robi MEGA wrażenie.

Sceny z rudą panią (Agata, Agnieszka?) i Marcinem z lekka żenujące. Nie przepadam ani za jednym, ani za drugim, choć razem niespecjalnie by mi przeszkadzali. Myślałam jednak, że inaczej to rozegrają, a wyszło dosyć tandetnie.

Za to na duży minus zasługuje podkład muzyczny... piosenki kompletnie niedopasowane i jakoś sztucznie to wygląda w całości.  ;)

Aż mi się zamarzyło - wyjeżdżam z Bartkiem na wczasy, wracam, a tu... raj na ziemi i mąż w płatkach róży <hahaha>

<haha> Scena z płatkami róży genialna, zwłaszcza zaraźliwy śmiech Marty.  :D

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 22, 2013, 21:53:06 »
Ania może i urocza, ale drażni mnie jej sposób wysławiania się (czeka nas to samo z synem Marty).
Mąż w płatkach róż - tak, dobre i totalnie rozwalił mnie śmiech Marty! Na bank zareagowałabym tak samo ;)

Ruda? Jeny! Co to za babsko jest głupie. Ale oni jednak nie odbyli stosunku? Czyli mizianie, przytulanie, pocałunki, a potem nic?
Marcin owszem - jest dojrzały, ale z drugiej strony - nie wiem co w tej mimozie go tak fascynuje? Kasia - ładna, opalona, zgrabna i całkiem inteligentna, a ten lata za jakąś wiewiórą.

Gośkę powinni ozłocić. Fakt, trochę przeginała, ale nie aż tak strasznie, a potem jeszcze go przeprosiła. Kochana żona.
Ale nie - lepiej siedzieć jak pierdoła i się nad sobą użalać, zamiast się wziąć w garść. I te jego rozmyślania o rudej, litości! Ileż można?!
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 22, 2013, 22:00:20 »
Marcin owszem - jest dojrzały, ale z drugiej strony - nie wiem co w tej mimozie go tak fascynuje? Kasia - ładna, opalona, zgrabna i całkiem inteligentna, a ten lata za jakąś wiewiórą.
Być może to zauroczenie starszą od siebie kobietą, to efekt dramatu, który przeżywał, gdy zostawiła go matka. Podświadomie szuka w kobietach odbicia rodzicielki. I to przekłada się na jego uczucia w sensie relacji damsko-męskich.

A tak w ogóle, to większość facetów nie wiadomo co widzi w tej ofierze losu. Przebiera jak w ulęgałkach i dziwi się potem, że sama została.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 22, 2013, 22:02:51 »
Myślę, że niekoniecznie trzeba tu się doszukiwać jakichś psychologicznych powodów jego fascynacji.  ;) Aga wcale nie wygląda źle, może rzeczywiście olśniewająca nie jest, ale nie można zaprzeczyć, że wg Marcina najwyraźniej ma to 'coś'.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 23, 2013, 08:42:39 »
A tak w ogóle, to większość facetów nie wiadomo co widzi w tej ofierze losu. Przebiera jak w ulęgałkach i dziwi się potem, że sama została.
Ja wciąż zachodzę w głowę - co faceci w niej widzą? Ani ładna, ani miła, ani dobra, dodatkowo głupia jak nieszczęście, bez gustu, nie myje się - a dosłownie ustawia się do niej kolejka "donkiszotów".
Ale Tomaszkowi dobrze Marcin przygadał - "masz taką Gośkę co świata za tobą nie widzi, a ty latasz za.....". No i klasyczny tekst Rudowłosej Baby po mizianku z facetem (z Marcinem w tym wypadku) - "Nie możemy się więcej spotykać". No tak - czy ja tego gdzieś nie słyszałem już....? :)

Ojciec Mirki - wkurzający do bólu, chłopek-roztropek co to każdą babkę musi w przysłowiowy tyłek uszczypać. Masakra.

Najnowsza "flama" Pawełka - porażka po całej linii - typowa korporacyjna panienka, co to pewnie nawet w klopie trzyma laptopa na kolanach i robi "projekt". Drażni mnie okrutnie.

Poza tym - zauważyłem coś, że ostatnio babeczki serialowe mocno zidiociały - Magda, Mirka, Kaśka (no Kaśka to wiadomo, noblistką raczej nie będzie), stara Kingi.... Mizoginik jakiś się do skryptu dobrał....? :D :D
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 23, 2013, 16:42:59 »
Co do Agnieszki i zastanawiania się, czy jest ładna czy nie, albo dlaczego za nią lata tyle facetów - to o gustach się nie dyskutuje.  ;) To tylko serialowa 'rzeczywistość' i czegoś takiego nie zobaczysz w realu. Zresztą, to samo było z Martą - nie można powiedzieć, żeby była piękna (oczywiścei to też kwestia gustu, ale bez przesady), młoda też już raczej nie, w dodatku z dwójką dzieci i co? Uganiał się za nią cały sztab młodych, fajnych facetów, którzy gdyby chcieli, mogliby mieć młodziutką, atrakcyjną dziewczynę.
Muszę tu trochę wybronić Agę.  <haha> Mimo, że również za nią nie przepadam, to myślę, że zarzucanie jej, że się nie myje - to troszeczkę przesada.  ;)
Zresztą, dla mnie może sobie być z kim chce, także z Marcinem, jeśli on tak za nią szaleje. Najważniejsze chyba, żeby przestała się wchrzaniać do małżeństwa a Tomek wreszcie się ogarnął i zapomniał, oraz uświadomił sobie, że ma już świetną, szczęśliwą rodzinę.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 24, 2013, 08:49:23 »
Co do Agnieszki i zastanawiania się, czy jest ładna czy nie, albo dlaczego za nią lata tyle facetów - to o gustach się nie dyskutuje.  ;) To tylko serialowa 'rzeczywistość' i czegoś takiego nie zobaczysz w realu.
Fakt. W serialach nawet prawa fizyki są inne niż u nas. Jednak absurd do setnej potęgi, polegający na tym, że za kompletnie nieatrakcyjną, nudną, zahukaną, flejowatą, nieumytą kobietą biega cała kolejka wielbicieli z Tomaszkiem w roli "psa ogrodnika" na czele. No ale - to jednak serial :)

"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 24, 2013, 09:00:57 »
Mintku - z czego wnioskujesz, że Aga się nie myje?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 24, 2013, 10:02:24 »
Mintku - z czego wnioskujesz, że Aga się nie myje?
Włosy tłuste, cera ziemista, brudna twarz (widać to było szczególnie jak się "pisupsiali" z Marcinem ostatnio) - nie widać, żeby zbyt często korzystała z wynalazku zwanego kranem ;)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 24, 2013, 13:43:10 »
Nie do końca jestem pewna, czy mówisz na serio, Mintku, czy po prostu się z niej nabijasz.  :D
Jeśli na serio, to ja nie zauważyłam, żeby miała tłuste włosy. A cerę nazwałabym raczej jasną, taką, jaką zazwyczaj miewają osoby rude.  ;)

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 24, 2013, 14:38:25 »
Tłuste włosy to i ja zauważyłam, ale ostatnio jest duża poprawa! ;)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 25, 2013, 07:10:26 »
 <przytul>
Nie do końca jestem pewna, czy mówisz na serio, Mintku, czy po prostu się z niej nabijasz.  :D
Jeśli na serio, to ja nie zauważyłam, żeby miała tłuste włosy. A cerę nazwałabym raczej jasną, taką, jaką zazwyczaj miewają osoby rude.  ;)
No nie nabijam tylko mówię co widzę. A jak się ostatnio "psiupsiali" z M. to ta cera była taka "przykurzona", taka niemal "szara" a nie jasna. Już nawet Starsza Pani mimo, że uparcie zakłada na siebie jakieś worki i "komże", że ma niedobrany makijaż i takie tam - to jednak widać po cerze, że o siebie dba, stosuje te tam jakieś kremy, myje włosy i tak dalej. Ruda jak dla mnie to flejtuch taki zwykły.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 25, 2013, 20:14:11 »
Wprost nie mogłam uwierzyć. Mieszkanie odmalowane i zniknął ten dywan ze ściany? Zaiste, nie może być, że scenarzyści na to wpadli :o
Chyba zakończyła się jakaś era. Wspomnienie o Norbercie przez Martę chyba też miało co znaczyć...
W sensie zamykania rozdziałów.
Relacja Andrzeja z Anią to jest coś cudownego zdecydowanie  <serduszko>
Wygląda na to, że się Marcinek zakochał na serio. Do końca nie wiadomo, czy to szukanie odbicia matki, która była nieobecna. Są różne teorie na ten temat, w które w tym wątku nie chciałabym się zagłębiać. No ale jeśli, to Monika z kancelarii miała jakiś brak ojca w swoim emocjonalnym rozwoju, skoro coś się pewnie wykroi z Wernerem.
I nie przesadzajmy, Ruda nie jest jeszcze taka najgorsza (chyba worki pokutne Marty bardziej dręczą me oczy) - tylko może niech zmieni zawód na...bibliotekarkę może (w każdym razie coś spokojniejszego  i bardziej pasującego do grafiku czasu wolnego :D) i będzie git.