Autor Wątek: Sezon I i II  (Przeczytany 39996 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon II
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 15, 2012, 23:43:21 »
Galeria 3 odcinka.

Nie wybaczę tego 3 zdjęcia! Foch.
W ogóle więcej tej Maryśki niż Agaty.. A Mareczek jaki szczęśliwy. :P

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 15, 2012, 23:54:42 »
No, Mareczek i Marysia przynajmniej sprawiają wrażenie zakochanych ;)
Nie martwcie się dziewczynki, wszystko się ułoży.
Ciekawe dokąd się ona wybiera z tą Myszką Mickey na koszulce? ;D Wróć, w koszulce z Myszką :D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 19, 2012, 07:55:25 »
s. II odc. 3
Świetna współpraca Agaty i Marysi. Wbrew temu co zakładałam na początku obie panie się nie pozagryzały, choć nadal mi się wydaje, że Maria podchodzi do Agaty i jej umiejętności z rezerwą.  To chyba bardziej : "choroba prokuratorska" oraz ciążąca nad Agatą przeszłość, której Maria jeszcze do końca nie rozumie niż prywatne animozje.
Sprawa co prawda przegrana, ale za to sprawiedliwości stało się zadość. Czasami żałuję, że to tylko serial.
I miałyście rację - Maciek jest beznadziejny. I nawet nie to, że wygląda bezpłciowo ale zachowuje się ciamajdowato. Mimo tego jest mi go szkoda, tak się nie powinno ludzi traktować.
Co prawda detektyw uświadamiał Agacie, że dobrze mu z oczu patrzy i żeby się go trzymała, ale tak jak go się wtedy pozbyła z gabinetu też miłe nie było.
Nie załapałam tylko po kiego czorta Dębski założył tę a nie inną koszulkę :o

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 19, 2012, 11:47:23 »
Odcinek 3 jak najbardziej spełnił moje oczekiwania. Świetna sprawa. Świetna postawa Agaty.
Marek w tej koszulce wyglądał trochę jakby go przed chwilą wyciągnęli ze śmietnika. <haha>
Ale Maria nie była do końca w porządku wyrzucając tę jego ukochaną koszulkę. Widać, że chce go zdominować :P Mimo to sielanka trwa.

Przepraszam, nie chciałbym przeszkadzać, ale twoja torba brzęczy. <haha>

Ostatnio tak się o tobie zagadałyśmy, że mało nie spóźniłyśmy się na rozprawę. ;D

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 19, 2012, 19:46:11 »
wiecie co...?
Całkiem polubiłam Marię w tym odcinku.
I wiecie co?
Jej związek z Markiem chociaż jakoś normalnie wygląda. Mimo tych kłótni o koszulkę itd, to się normalnie zachowują, on ją całuje na powitanie itd.. a Agata tego Maćka traktuje jak jakąś zapchajdziurę, jak kolegę. Trochę to przykre :/
I zaczyna mnie drażnić w Agacie to, jak ona udaje, że sobie ze wszystkim poradzi. Nie lubię takiej postawy. Mam nadzieję, że jakoś te moje zastrzeżenia znikną wraz z kolejnymi odcinkami :)

Tekst odcinka: "Ja się nie czepiam twojego porządku!" :D
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 19, 2012, 20:25:44 »
Ja też polubiłam Marię. Znaczy...ja ją zawsze lubiłam, ale teraz lubię ją jeszcze bardziej. Fajna, konkretna babka. Mimo tej afery z koszulką myślę, że pasują do siebie z Markiem. Dwa przeciwieństwa, fajnie się docierają, lubię na nich patrzeć. Fajny pomysł Marka z tą koszulką dla Marii. Ze zdziwieniem stwierdzam, że Agata zaczyna mnie denerwować. Niby jest taka idealna, zawsze wszystko wie, a traktuje tego Maćka jak śmiecia. Dalej ją lubię, ale chyba...wolę Marię, a z Agatą to już w ogóle. "Przeszłyśmy na Ty." "Tak, Marek mówił mi, że lubisz spoufalać się z klientami." "My przeszłyśmy na Ty." Dla mnie i tak tekstem odcinka było "Byłam w ba...barze z Agatą." :D Uwielbiam ten serial. :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 19, 2012, 21:34:30 »
wiecie co...?
Całkiem polubiłam Marię w tym odcinku.
I wiecie co?
Jej związek z Markiem chociaż jakoś normalnie wygląda. Mimo tych kłótni o koszulkę itd, to się normalnie zachowują, on ją całuje na powitanie itd.. a Agata tego Maćka traktuje jak jakąś zapchajdziurę, jak kolegę. Trochę to przykre :/
I zaczyna mnie drażnić w Agacie to, jak ona udaje, że sobie ze wszystkim poradzi. Nie lubię takiej postawy. Mam nadzieję, że jakoś te moje zastrzeżenia znikną wraz z kolejnymi odcinkami :)

Tekst odcinka: "Ja się nie czepiam twojego porządku!" :D
To nie "mimo, że". To najnormalniejsze sytuacje, gdy para zaczyna mieszkać razem. On ma inne przyzwyczajenia, ona inne. Idealnie pokazane "docieranie się". Najważniejsze, że nie skaczą sobie z tego powodu do oczu i jeden próbuje zrozumieć drugiego.

A teksty są faktycznie zabawne.

Tylko sprawy prawne są lekko nudne i do bólu przewidywalne.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 21, 2012, 15:45:54 »
Zabijcie mnie, błagam! Na śmierć zapomniałam o wtorkowym odcinku PA!!! Ale ja jestem głupia! Kompletnie nie wiem co się wydarzyło! Wie ktoś kiedy są powtórki?  :D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 21, 2012, 15:51:35 »
Powtórka jest w niedzielę, ale możesz i obejrzeć na TVN player ;)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 21, 2012, 16:06:53 »
Na TVN player właśnie mi się strasznie zacina i za bardzo mnie to denerwuje.

To zobaczę odcinek w niedziele  :D Jak dobrze, że są powtórki  :)

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 21, 2012, 21:25:08 »
Na TVN player właśnie mi się strasznie zacina i za bardzo mnie to denerwuje.
Ojt! To pewnie wina wolnego łącza. :/ Też tak miałam nim wykupiłam szybszy transfer, więc Cię rozumiem i wiem jak to wkurza. ;x

Ale spoczi, ważne, że będziesz mogła ogarnąć odcinek w tv. :-*

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 23, 2012, 19:17:25 »
No i widziałam odcinek! Świetny! Uwielbiam w nim absolutnie wszystko!

Kożuchowska - jak jej nienaiwdzę tak tutaj ją lubię. Podobały mi się te sceny z Agatą. Dobrze się dogadują.

Marek jest słodki i bosko wygląda w tym wypaplanym podkoszulku  <zakochany>

Chyba póki co najlepszy odcinek w tym sezonie  ;D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 26, 2012, 16:09:55 »
No i kolejny odcinek za nami. ;)
Bartek się trochę pokpił, a tak chciał się wykazać. Szkoda chłopaka. Pierwsza rozprawa i od razu niepowodzenie.
Agata trochę przesadza z tym 'dam sobie radę, nie pomagaj mi'. Marek się fajnie zachował, pomógł. ;D
No i Bobrowski.. <serducho> Uwielbiam go! ;)

Marek: Woliński daje ci w kość?
Agata: Jest gorszy od ciebie.
Marek: Nikt nie jest gorszy ode mnie.

<zauroczony>

Ale mogłoby zacząć coś się dziać w sprawie Agaty i Marka jako pary. :P Zachowują się jakby się nic nie stało, a przecież się całowali!
Marek co prawda nie przepada za Maćkiem, ale dla mnie to za mało. :P Mógłby się bardziej postarać, ot co.

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 26, 2012, 17:05:28 »
A Maciek niby taki dobry, niby taki do rany przyłoż, a widziałyście jaką minę zrobił, gdy Agata powiedziała, że fajnie, że on nie chce iść do tych jego znajomych, bo ona też nie chciała? Jak jakiś psychopata. Normalnie zaczęłam się go bać. Może w zemście za odrzucone uczucie Maciej niebawem porwie Agatę, a Marek ją uratuje i rozkwitnie między nim i Agatą wielka miłość? Bobrowski i Wagner największymi plusami odcinka. <3

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 26, 2012, 18:05:10 »
ja co prawda nie oglądałam uważnie (męska cześć rodziny co chwilę przełączała na mecz.. ) ale bardzo mi się sprawa podobała, chyba nawet bardziej niż prywata!

Marcioch, zgadzam się co do Maćka, trochę mnie wczoraj przerażał tym wzrokiem.. W ogóle scena na końcu z łaski na pociechę, masakra, jak dla mnie na razie to ten Maciek zdesperowany jest, a Agata ma go w sumie gdzieś. Jak na razie tak to wygląda..

Znalazłam spoilery co do kolejnych odcinków:
Spoiler
odc 5
Agata prowadzi sprawę egzaltowanej aktorki teatralnej, która wytoczyła pasierbowi proces o testament po zmarłym niedawno mężu. Niespodziewanie aktorka zostaje aresztowana pod zarzutem zabójstwa małżonka. Dorota walczy o prawo do zatrzymania domu przez młode małżeństwo. Krewny, który podarował małżonkom dom, uznał że zachowali się oni niewdzięcznie, wyprzedając znajdującą się w nim cenną kolekcję obrazów. Maciek coraz częściej nocuje u Agaty. Planuje wspólny wyjazd. Agata początkowo podchodzi do tego pomysłu z rezerwą.

odc 6
Agata podejmuje się obrony Wiktora, jednego z mężczyzn oskarżonych o udział w napadzie na sklep jubilerski. W sądzie spotyka Dębskiego, który reprezentuje Radka, człowieka poszkodowanego w wyniku tej napaści. Okazuje się, że Radek pobił jednego z napastników. Stan pobitego jest krytyczny. Dorota przeżywa rozterki życiowe. Podczas spotkania z koleżankami ze studiów źle się czuje. Maciek wychodząc do pracy, proponuje Agacie, by została i odpoczęła. Chcąc znaleźć ręcznik, Agata przeszukuje szafę Maćka. Znajduje pudełko z pierścionkiem.

Wycieczka, pierścionek...? O.o Grubo! ;P
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!