11 grudnia pojawiła się dwupłytowa kompilacja utworów rekomendowanych przez Caro Emerald, jako tych, które inspirowały ją podczas tworzenia własnej płyty (mlutiplatynowej zresztą) "Deleted Scenes From The Cutting Room Floor" z przebojowym "A night like this".
Wspomniany album nosi tytuł
"Drum Rolls & Heart Breaks" i myślę, że będzie niezłą gratką (prezentem pod choinkę

) dla miłośników swingu, jazzu i rock and rolla lat 50-60. Mamy tu porządny zestaw gwiazd: rewelacyjny perkusista Gene Krupa (Drum Boogie), Dean Martin (Sway), Eartha Kitt (Mambo De Paree), Billie Holiday (Pennies From Heaven), Ella Fitzgerald (You're Gonna Lose Your Gal), Doris Day (Sooner Or Later) i paru jeszcze innych

Całość kończy się wyśmienitą interpretacją "Dream A Little Dream Of Me" w wykonaniu pomysłodawczyni albumu.
A poniżej zachęta do zakupu/wysłuchania tego wytrawnego koktajlu muzycznego. Piosenka, której dawno już nie słyszałam, a która przypomniała mi właśnie jeden z wieczorów "we dwoje" z okresu tzw "chodzenia ze sobą", ze sobą, czyli z Lubym
http://www.youtube.com/watch?v=RMXQJGMa1w4