Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 90072 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #240 dnia: Maj 12, 2013, 12:20:38 »
Tak ten szampon jest bez recepty. Czasem jak jest 'niby promocja' to dorzucają piankę do włosów też tej firmy. Jest w formie tubki do kremu i naprawdę niedużo go trzeba używać. A żeby rosły szybciej nowe to podobno dobrze pić sieme lniane. Ja się powoli do niego przekonuję.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwiec 01, 2013, 13:05:35 »
Nie kupiłam w końcu tego Anaphase, ale już włosy mniej zaczęły mi wypadać i mam nadzieję, że teraz już wcale mi nie będą wypadać. :) A po użyciu maski kakaowej są nieziemsko gładkie i lśniące!  <rumieniec> Ba nawet wyglądają na zdrowe, chociaż końcówki muszę mimo wszystko podciąć, bo zaczynają się rozdwajać.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwiec 01, 2013, 13:54:55 »
Klaudia - a jakiej maski kakaowej? jakaś firma konkretna? ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #243 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:03:02 »
Ziaja :) genialna jest!  <rumieniec>

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #244 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:10:41 »
Ta maska? :)

W każdym razie wypróbuję, ziaja ma zazwyczaj całkiem fajne produkty i w dodatku tanie w porównaniu z innymi ;)
Zresztą próbuję wszystkie odżywki i maski jakie mi się nawiną, więc teraz na to kolej, szczególnie, że polecasz :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #245 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:40:01 »
Sandi, dokładnie ta maska! :) można ją spłukiwać jak i zostawić ez spłukiwania. Ja osobiście nie spłukuję, bo uważam, że tak jakoś dogłębnie wniknął we włosy ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #246 dnia: Czerwiec 01, 2013, 20:08:31 »
Ja czasem nie spłukuję odżywek do spłukiwania. Za to maski koniecznie. Zazwyczaj 30/40 minut spokojnie włosom starczy by 'wyjeść' wszystkie potrzebne substancje. Ta maska jest chyba dosyć ok, ale mnie odrzuca silikon, których nie używam. Jeśli chodzi o inne maski to u mnie pierwsze miejsce ma Biovax, a potem z Altery z Rosmana.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #247 dnia: Czerwiec 01, 2013, 20:18:30 »
Nigdy nie suszę włosów, więc jak tylko się wykąpię to używam tej maski i kładę się spać <haha> nie miałabym cierpliwości siedzieć i czekać godzinę, żeby później ją spłukać.
Maska jest naprawdę okej, nie dość, że po niej są fajne włosy to jeszcze ma niesamowity zapach i co najważniejsze jest dosyć wydajna, bo nie trzeba jej dużo używać, a opakowanie jest naprawdę spore. ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #248 dnia: Czerwiec 02, 2013, 14:01:51 »
Zresztą próbuję wszystkie odżywki i maski jakie mi się nawiną, więc teraz na to kolej, szczególnie, że polecasz :D
O, sandi, to może podzielisz się swoim dotychczasowym doświadczeniem w tej dziedzinie? :D Polecasz coś szczególnego? Bo ja od dłuższego czasu szukam jakiejś ciekawej maski/odżywki, przekopuję wizaż wzdłuż i wszerz, ale tyle skrajnych opinii się tam pojawia, że nie wiem na co się zdecydować. Miałaś styczność z odżywkami do włosów Nivea lub Elseve?

Oczywiście Klaudii propozycję też wezmę pod uwagę, lubię balsamy Ziaji i kremy, więc może produkty do włosów też mają w porządku. Chociaż więcej dobrego, niż o tej masce kakaowej, słyszałam o takiej poziomkowej odżywce...a lubię poziomki ;D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #249 dnia: Czerwiec 02, 2013, 14:12:49 »
Miałaś styczność z odżywkami do włosów Nivea lub Elseve?
Ja miałam odżywkę z Elseve do farbowanych włosów, chociaż ich nie farbuję <haha> ale włosy były naprawdę mięciutkie w dotyku, co prawda nie zauważyłam aby były jakoś bardziej odżywione, czy zdrowsze więc przestałam stosować. :)

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #250 dnia: Czerwiec 03, 2013, 12:51:38 »
O, sandi, to może podzielisz się swoim dotychczasowym doświadczeniem w tej dziedzinie? :D Polecasz coś szczególnego? Bo ja od dłuższego czasu szukam jakiejś ciekawej maski/odżywki, przekopuję wizaż wzdłuż i wszerz, ale tyle skrajnych opinii się tam pojawia, że nie wiem na co się zdecydować. Miałaś styczność z odżywkami do włosów Nivea lub Elseve?
Szkoda gadać ;P
Ja tak cały czas jadę z różnymi odżywkami, bo po prostu mam wrażenie, że żadna nie daje jakichś specjalnych efektów.
Często dochodzę do wniosku, że moje włosy są widocznie już tak zniszczone, że nic im nie pomoże i tylko pozostało ściąć mi się na łyso i czekać aż odrosną nowe ;P

Ale jak już mam którąś wybrać to chyba najlepsza póki co była właśnie z  L`Oreal - Elseve Total Repair 5

Tylko z nią było takie dziwne cuś, że jak pierwszy raz używałam to wszystko było fajnie, włosy naprawdę mięciutkie, wydawało mi się, że jakoś daje radę i polubiłam ją, ale jak kupiłam potem drugie opakowanie to miałam wrażenie, że już tak nie działa, więc nie wiem czy moje włosy przestały na nią reagować czy co to się stało... Zdezorientowałam się i następną postanowiłam kupić znowu inną ;D

I te z Alterry, o których pisze Skorpionica były całkiem ok.
Ja czasem nie spłukuję odżywek do spłukiwania. Za to maski koniecznie. Zazwyczaj 30/40 minut spokojnie włosom starczy by 'wyjeść' wszystkie potrzebne substancje. Ta maska jest chyba dosyć ok, ale mnie odrzuca silikon, których nie używam. Jeśli chodzi o inne maski to u mnie pierwsze miejsce ma Biovax, a potem z Altery z Rosmana.
Maskę z Biovaxa to kupuję już chyba od roku, jakoś nie mogę dojść do sklepu po nią, zawsze prędzej kupię coś innego ;D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #251 dnia: Czerwiec 03, 2013, 15:54:59 »
O, ja właśnie też używałam z Elseve odżywki i byłam z niej dosyć zadowolona, ale była to Elseve Nutri - Gloss Cristal, Odżywka upiększająca do włosów długich i pozbawionych blasku (taka jak tutaj na obrazku). A teraz kupiłam sobie szampon z tej samej serii i po pierwszym użyciu rano byłam w szoku, bo moje włosy wydały się takie...obciążone, trochę jakby sklejone- a przecież szampon nie powinien dawać takiego efektu. A mnie się marzy odżywka/maska (albo nawet szampon), która sprawi, że moje włosy będą takie "lejące się", wygładzone, delikatne. Bo gdzie na lato z takimi ciężkimi włosami? :P

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #252 dnia: Czerwiec 03, 2013, 18:36:09 »
A mnie się marzy odżywka/maska (albo nawet szampon), która sprawi, że moje włosy będą takie "lejące się", wygładzone, delikatne. Bo gdzie na lato z takimi ciężkimi włosami? :P

Za jednym użyciem niestety takie nie będą. Trzeba być konsekwentnym i pielęgnować włosiska. Te efekty wow o których piszecie dają Wam naszpikowane silikonami odżywki. Taka rola silikonów-oblepić włos żeby wyglądał zdrowo i pięknie. Ja się przerzuciłam w lutym na pielęgnację lekką, całkowicie pozbawioną silikonów. [ok niekiedy są potrzebne, ale bez przesady] Efekt jak na teraz bardzo mi się podoba. Moja mama, która stwierdziła, że zamęczę moje włosy tymi wszystkimi specyfikami, ostatnia powiedziała, że rzeczywiście mi się włosy poprawiły. Jak chcecie mogę wrzucić fotki.

Nie ma co kupować odżywek z lansowanych firm. Ja używam Joanna Naturia, które kupuję za....4,30zł. ;-)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #253 dnia: Czerwiec 04, 2013, 19:20:44 »
Skorpionica, jakiego w takim razie używasz szamponu do włosów? Jakiegoś ziołowego, mam rozumieć? Znowu przekopuję wizaż, ale nie mogę się zdecydować :D A koniecznie muszę coś jutro kupić, bo nie mogę chodzić w rozpuszczonych włosach, takie okropne się zrobiły od tego szamponu z Elseve...blee :P

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #254 dnia: Czerwiec 04, 2013, 21:31:08 »
Szamponów używam przeróżnych. Mam na półce aktualnie 4 i każdy trochę zużyty. Następny kupię jak wykończę wszystkie bo niedługo mi miejsca zabraknie :) Przede wszystkim moim włosom nie szkodzą szampony z SLES. A używam takich: 1-kupiony za niecałe 3 złote, 2-ok 8zł, 3-jakieś 4 z groszami, 4-coś koło 10 zł
Czasem daje odpocząć włosom i myje je wielofunkcyjnym żelem Facelle Intim z Rossmanna.
Wizaż to kopalnia wiedzy, tylko rzeczywiście czasami jej aż za dużo :-)
Na szampon był bardzo nie stawiała, w końcu trzyma się go na głowie tylko chwile. Proponowałabym kupić maskę i odżywkę żeby poprawić stan włosów.