Autor Wątek: Moda, zdrowie i uroda  (Przeczytany 92478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Moda, zdrowie i uroda
« Odpowiedź #195 dnia: Luty 23, 2013, 15:05:43 »
Polecam takie, które mają w miarę krótkie składy. Szczególnego nie mam, zwykle używam ten co w domu jest, ale Biały jeleń albo rossmańskie Facelle Intim. Klaudia tylko nie wyrzucaj nowego zakupu :) Spokojnie zużyj. Ja mam swojego (z seri nuno) końcówkę i zmęczę go, bo co będę wyrzucać :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #196 dnia: Luty 23, 2013, 15:08:20 »
No tak tak, zużyję :D będę brała go więcej <haha> A ja mam z Ziaji nuno maskę algową i sobie chwalę, co prawda jest jej stosunkowo mało, ale jednak buzia po niej jest niesamowicie gładka i ślicznie wygląda.

Jakoś jak będę po niedzieli w Rossmanie to przejrzę te żele. :) dzięki za radę!  :buzki:

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #197 dnia: Luty 23, 2013, 15:15:19 »
Nie polecam tego cholerstwa. To gó*** tak niszczy, że szok. To co przeszłam po nim, to największemu wrogowi nie polecam. Fakt poprawia buzię, ale w czasie stosowania. Po jakimś czasie od odstawienia trądzik wraca. Co prawda nie aż tak duży, ale jest. My kobitki nic na to nie poradzimy. Wystarczy się z tym zaprzyjaźnić.
Serio? To to nie jest taki cud nad cuda jak większość dermatologów zachwala?

Czyli po prostu trzeba trądzik monitorować i się nie zapuścić. ;D Jak już bardziej gorzej do dermatologa po maść. Tak to Visaxinum albo Lactocer.
A wyskakiwanie przed okresem jakoś zaakceptować. :P No i jakimś miłym żelem oczyszczać. <haha> Nie ma co się truć antybiotykami skoro to pomaga na chwilę. :>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #198 dnia: Luty 23, 2013, 15:29:03 »
Cudem nad cuda bym tego nie nazwała, ale każdy na niego inaczej reaguje. Jednak sporo przypadków ma 'przejścia' po nim. I to nie małe.

A ja mam z Ziaji nuno maskę algową i sobie chwalę, co prawda jest jej stosunkowo mało, ale jednak buzia po niej jest niesamowicie gładka i ślicznie wygląda.
(...)
dzięki za radę!  :buzki:
Proszę bardzo :)
Tej maski nie próbowałam, ale miałam oczyszczającą z glinką szarą i była naprawdę fajna.

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #199 dnia: Luty 23, 2013, 20:27:38 »
em, Aga, Klaudia, dziękuję.  ;D Jeszcze trochę fajnych łupów z lumpa mam, ale ten mój ulubiony. Wgl w second handach można takie rzeczy znaleźć.. moja koleżanka wyczaiła po prostu genialną torebeczkę z wydrukowaną Audrey Hepburn, jestem ciekawa ile to by kosztowało w sklepie. Dziś jeszcze wypatrzyłam taką śmieszną bluzkę z rysunkowym jelonkiem na przedzie i śliczny sweterek.
Ogółem lumpeksy górą.  ;D

Ziaja też dobra firma, kiedyś miałam z jednej serii mleczko, tonik i krem ogórkowy. Działa, ale też do czasu, wiadomo.. jak zbliża się okres, od razu widać pogorszenie. A ja właśnie szukam czegoś przeciw temu.

Ma może któraś z Was krem BB z Garniera bądź Avonu? Bo nie wiem, czy sobie nie sprawić. Jedna moja koleżanka ma i mówi że jest naprawdę świetny, robi to wszystko, co powinien, a druga natomiast twierdzi że przereklamowany. A tak mało nie kosztuje, więc sama nie wiem..

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #200 dnia: Luty 23, 2013, 20:55:02 »
Kupuj :) Ja używam BB Garniera i bardzo mi się podoba :) Czy robi wszystko to nie wiem, ale na pewno poprawia jakość skóry ;) czyli mojego wyglądu w sumie :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #201 dnia: Luty 23, 2013, 21:19:10 »
No zobaczymy. Może poczekam trochę, jak szał na ten cudowny specyfik przeminie i będzie tańszy.  ;)

Polecam zdobyć nowy katalog Avonu, są bardzo fajne promocje. Bierzesz jeden lakier za (chyba?) 15 zł, a drugi masz za złotówkę, przy czym kolorki naprawdę świetne, idzie się zakochać  ;D Te promocje dotyczą nie tylko lakierów, także naprawdę warto obejrzeć.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #202 dnia: Luty 23, 2013, 22:05:42 »
Mam ten katalog. ;) Świetne promocje na perfumy też. :)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #203 dnia: Luty 23, 2013, 22:13:31 »
Mogę z innej beczki?  ;D
Myślę nad przefarbowaniem włosów (nigdy tego nie robiłam ;o). Są farby, które jakoś szczególnie polecacie? Tzn. nie myślę o kolorze, a o firmie. :D
W sumie nie jestem jeszcze do końca zdecydowana, bo rozważam również TO. :D Najgorzej, bo nie lubię chodzić do fryzjera.  ::)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #204 dnia: Luty 23, 2013, 22:21:58 »
Ja malowałam wielokrotnie, więc co nieco wiem.
Nie używaj ani Joanny, ani Naturii, mimo, że cena zachęca, kolor nie jest taki, jaki być powinien, szybko się zmywa, włosy zniszczone i w dodatku tej farby jakoś takoś mało. Nie wiem, mam średniej długości włosy, ale dla mnie było po prostu jej zbyt skąpo.
Gorąco za to polecam farby z L'oreal'a, kosztuje sporo (chyba 3o zł), ale jest świetna. Włoski się nie niszczą, w środku jest jeszcze bardzo dobra odżywka, która starcza na 3-4 użycia, kolor śliczny i farby baardzo dużo.

A ombre to wgl genialna sprawa, moim zdaniem wygląda to rewelacyjnie. Tylko jedno ale: żeby sobie zrobić, to raczej trzeba mieć długie, niecieniowane, proste włosy. Przynajmniej tak mi się wydaje, że najlepiej to wygląda na właśnie takowych.  ;)

Z ombre można sobie poradzić samemu, w domu, albo niech Ci ktoś zrobi, nie musi być doświadczony. Ja robiłam koleżance, to był mój pierwszy taki popis, nie znam się na tym, a wyszło bardzo dobrze.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #205 dnia: Luty 23, 2013, 22:27:06 »
Ooo, dziękuję za radę! :-*

A ombre to wgl genialna sprawa, moim zdaniem wygląda to rewelacyjnie. Tylko jedno ale: żeby sobie zrobić, to raczej trzeba mieć długie, niecieniowane, proste włosy. Przynajmniej tak mi się wydaje, że najlepiej to wygląda na właśnie takowych.  ;)
Też tak uważam, moje włosy są średnio długie, ale proste! :D Tak, jestem "krasanalem".  ;D
Wolę w domu nie kombinować, bo jak nie wyjdzie to będzie lipa. ;<

A orientujesz się może ile mniej więcej chce za to fryzjer? ;)

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #206 dnia: Luty 23, 2013, 22:34:52 »
No, Twoje już się do ombre nadają, w dodatku masz niecieniowane. Moje niestety d*pa...  :(
Podejrzewam, że coś około 60zł, ale to też pewnie zależy, gdzie, u kogo, w jakim mieście. Ja sama z doświadczenia nie potrafię Ci powiedzieć niestety, u fryzjera byłam wieki temu.  :D

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #207 dnia: Luty 23, 2013, 23:45:26 »
Zrobienie kolorowych końcówek to nic trudnego, ja robiłam sobie to już X razy  ;) Jestem zbyt oszczędna (chytra  ;D), żeby wydawać 60zł u fryzjera ;>
Z ombre można sobie poradzić samemu, w domu, albo niech Ci ktoś zrobi, nie musi być doświadczony. Ja robiłam koleżance, to był mój pierwszy taki popis, nie znam się na tym, a wyszło bardzo dobrze.
Dokładnie, to żadna większa filozofia, zwykłe farbowanie  ;)
I racja - lepiej to wygląda na dłuższych włosach. Dlatego nie ścinam  <haha>

Hey, little rich girl!

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #208 dnia: Luty 24, 2013, 10:50:29 »
Gorąco za to polecam farby z L'oreal'a, kosztuje sporo (chyba 3o zł), ale jest świetna. Włoski się nie niszczą

Oj niszczą, niszczą- od każdej farby. ;)
A może spróbujcie sobie naturalną henną najpierw-podobno jest bardzo fajna. Tak czytałam, bo ja farby na głowie nie miałam nigdy i narazie nie zamierzam. 2 szamponetki w życiu skutecznie mi to obrzydziły.

I racja - lepiej to wygląda na dłuższych włosach. Dlatego nie ścinam  <haha>

Forumowe zapuszczanie włosów?? Ja też nie ścinam. Za jakiś czas skrócę ostatnią warstwę, bo mam bardzo wycieniowane i je chce doprowadzić do równych(długa droga przede mną ;) )

Offline Amour

• HaPi
« Odpowiedź #209 dnia: Luty 24, 2013, 10:55:09 »
No zobaczymy. Może poczekam trochę, jak szał na ten cudowny specyfik przeminie i będzie tańszy.  ;)

Polecam zdobyć nowy katalog Avonu, są bardzo fajne promocje. Bierzesz jeden lakier za (chyba?) 15 zł, a drugi masz za złotówkę, przy czym kolorki naprawdę świetne, idzie się zakochać  ;D Te promocje dotyczą nie tylko lakierów, także naprawdę warto obejrzeć.
Również polecam, zresztą jeśli ktoś nie ma swojej konsultantki, to w razie czego wiecie - możecie do mnie uderzyć, gdyż nią jestem. A z tymi lakierami to cud, miód i orzeszki, ale bodajże 19zł za 2 sztuki. Ale koloooorki są tego warte <serce>

I BB z AVONU również polecam, używałam przez długi czas :)