Autor Wątek: Czas honoru  (Przeczytany 84825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Odp: Czas honoru
« Odpowiedź #225 dnia: Listopad 11, 2013, 20:56:25 »
http://www.fanklubcichociemni.pl/index.php/czas-honoru-o-serialu

W powyższym opisie podano informację (końcówka pierwszego akapitu) iż jsą chęci i jest pomysł na nakręcenie VII serii serialu. Czytałam już o tym gdzieś indziej. Wszystko zależeć będzie od znalezienia na to funduszy, bowiem część ta miałaby być powrotem do czasów wojny, a konkretnie Powstania Warszawskiego. Realizacja to ogromne koszty (scenografia, sprzęt, broń, itp), więc jeśli znajdzie się jakiś "sponsor" to ekipa jest gotowa.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #226 dnia: Listopad 12, 2013, 07:36:00 »
Jeszcze się sponsor nie znalazł? (byłam wręcz przekonana, że się już seria powstańcza kręci :(). To może należy wprowadzić drobne zmiany w scenariuszu  <mysli> Celina powinna zostać lesbijką a Lena uwieść księdza... <mysli>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #227 dnia: Listopad 12, 2013, 15:17:46 »
Oni serial kręcili zwykle w okolicach wakacji (bo paru aktorów gra w teatrze, a większość teatrów ma przerwę w wakacje), więc na pewno jeszcze nie kręcą :) Poza tym aktorzy bywają tu i ówdzie, a praca na planie "Czasu honoru" jest dosyć czasochłonna, więc nie mieliby czasu żeby tak bywać w innych miejscach co rusz.
Tylko mnie się wydawało, że decyzja o kolejnej serii już podjęta <mysli> ale może nieuważnie czytałam :) Niemniej jednak byłoby fajnie, szczególnie że powrócą wówczas bohaterowie uśmierceni - a przynajmniej tak podpowiada mi logika. 

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #228 dnia: Listopad 12, 2013, 20:13:41 »
No i cholera jasna! Nie mogli zabrać drugiego więźnia ze sobą? Wątpię, żeby syn Otto przeżył...
No właśnie! Jeśli był więziony przez ubeków to znaczy, ze swój i się zabiera ze sobą! Ale zła byłam :P
Spoiler
No mówicie co p. Jacek mówił! Ja tu normalnie w nerwach siedzę. Jak tak można było ten watek zagmatwać. Ale, ale...ogólnie brakuje mi trochę czułości między nimi tak jak w czasie wojny. jakiś gest, uśmiech. Trochę to odleciało
Co do Toli to tez się gubię. Jeśli chodzi o numery to chyba dobrze są wytatuowane z tego co się orientuję. Ale ona mi teraz mocno na szpicla wygląda. Tu za tą kobieta co dla Niemców pracowała pobiegła, tu awantury robi, kradnie...nie nie, nie podoba mi się, ale...niedługo zostanie to wszystko zweryfikowane :)

Co do czasów powstania to...chętnie bym to zobaczyła :) z drugiej strony wiadomo, że nasi bohaterowie by przeżyli, a tak ciągle mamy dawkę niepewności...co teraz...
Zobaczymy co wymyślą.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #229 dnia: Listopad 12, 2013, 21:10:05 »
A więc Cukierku, pan Jacek...
Spoiler
generalnie mówił ponoć niewiele, ale powiedział że zakończenie jest bolesne, ale słuszne. Słuszne czyli będzie wynikało z fabuły. Tak ja to rozumiem i niestety dla mnie jasne staje się to, że Otto rzeczywiście popełni samobójstwo w finałowym odcinku. W związku z czym moje serce pęka na tysiąc kawałków :(

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #230 dnia: Listopad 13, 2013, 08:30:00 »
Spoiler
generalnie mówił ponoć niewiele, ale powiedział że zakończenie jest bolesne, ale słuszne. Słuszne czyli będzie wynikało z fabuły. Tak ja to rozumiem i niestety dla mnie jasne staje się to, że Otto rzeczywiście popełni samobójstwo w finałowym odcinku. W związku z czym moje serce pęka na tysiąc kawałków :(

Ja bardzo długo miałam nadzieję, że może jednak p. Jacek chciał trochę podgrzać atmosferę czekania na zakończenie, że był to swojego rodzaju "chwyt", mający na celu przyciągnięcie nas przed telewizory. Teraz nawet nie mam ochoty oglądać tego odcinka. Z jednym się zgadzam, jeżeli Otto popełni samobójstwo, to będzie to niewątpliwie bolesne dla mnie, ale na pewno niesłuszne. Może tak wynika z fabuły, ale dla mnie równie dobrze mogli razem po prostu wyjechać. Czy rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem jest śmierć bohatera? Wątpię... I to zarzekanie scenarzystów, że nikogo nie uśmiercą z głównych bohaterów. A Celina i Otto to nie główni bohaterowie? Widać zupełnie inaczej odbierają pewne kwestie widzowie a inaczej twórcy scenariusza. Najbliższa niedziela na pewno nie będzie dla mnie szczęśliwym dniem. <placze>

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #231 dnia: Listopad 13, 2013, 17:00:17 »
O dzięki Justek, ale, ale....nie ma co dramatyzować przed ostatnim odcinkiem!
Spoiler
A może słowo "słuszne" miało oznaczać jedynie, że Otto nie da sobą manipulować i zerwie współprace z ubowcami i wyjedzie z Maria? Trzeba być optymistą! Bo jeśli nie to tylko pozostaje nam  <beczy> 

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #232 dnia: Listopad 14, 2013, 12:16:48 »
Ostatni odcinek był bardzo dobry! Chyba póki co najlepszy z tej serii według mnie, trzymał w napięciu jak odcinki z pierwszych serii ;)
Tylko kurcze no, też jestem zła, że nie wzięli ze sobą syna Otto. Co im zależało zabrać ze sobą jeszcze jedną osobę... Ale widzę, że tu wszyscy na spoilerach jadą i wiedzą co będzie dalej :D  Ale ja nie chce, czekam na odcinki w tv. I w ogóle szok, że już tylko 2 odcinki zostały? Jak to leci :(

I też myślałam, że seria z powstaniem jest już na 100% pewna. Mam nadzieję, że sponsorzy się znajdą ;)

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #233 dnia: Listopad 14, 2013, 17:08:58 »
Oj tak! Ten czas za szybko leci! Kurcze ostatnio w pracy dyskutowaliśmy, że trzeba chyba od nowa całość zacząć oglądać, bo to co dobre szybko się kończy.

Oglądał już ktoś następny odc.? Napiszcie co tam ciekawego będzie :P 

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #234 dnia: Listopad 14, 2013, 17:16:17 »
Oglądał już ktoś następny odc.? Napiszcie co tam ciekawego będzie :P 
Serio nie chcesz mieć niespodzianki? :D Albo sama chociaż obejrzeć? Kolejny odcinek jest naprawdę ciekawy :)

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #235 dnia: Listopad 14, 2013, 17:20:43 »
Wiesz, lubię czytać :P ciekawość mnie zjada, ale wolę przeczytać wyobrazić sobie (widocznie mam bujną wyobraźnie) i wówczas obejrzeć

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #236 dnia: Listopad 14, 2013, 17:21:11 »
Cukierek - zacznij oglądać od początku :D Też zacznę, będziemy mogły sobie dyskutować w odpowiednim temacie :D
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #237 dnia: Listopad 14, 2013, 17:24:37 »
Cukierek - zacznij oglądać od początku :D Też zacznę, będziemy mogły sobie dyskutować w odpowiednim temacie :D

Bodajże w lutym skończyłam właśnie oglądać całość :P ale spoko :P mogę kolejny raz!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #238 dnia: Listopad 14, 2013, 17:33:48 »
To ja się też muszę zaopatrzyć i zacznę powtórkę z rozrywki ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #239 dnia: Listopad 14, 2013, 17:49:07 »
No to tak...
Spoiler
Nie miałam jeszcze czasu aby obejrzeć zbyt dokładnie, ale z tego co pamiętam to najważniejsze rzeczy:
- ginie syn Otta - Hans...najgłupsza możliwa śmierć :P Bardzo przykrym pomysłem jest też to, że Hans martwy zostaje przewieziony do szpitala, w którym widzą go Maria i Otto - tak biedny tulił zwłoki poturbowanego syna :(
- rozprawa Rudej dobiega końca, zostaje skazana na śmierć, ale Dziunia jest obecna przy ogłaszaniu wyroku, więc od razu biegnie powiedzieć o tym wszystkim chłopakom i Celinie, a oni od razu chcą działać
- w ostatnich sekundach ginie Celina, też smutna śmierć :( Gdyby nie to że czytam spoilery - w życiu bym się tego nie spodziewała. Mało brakowało a trafiłby Wandę! Ech!
- wychodzi na jaw cała prawda o Toli, która tak naprawdę obozu to chyba na oczy nigdy nie widziała :P
- Woźniak w końcu dostaje za swoje i dobrze, dziwne by było gdyby taka menda przez cały serial się uchowała bez niczego :P