Autor Wątek: Czas honoru  (Przeczytany 92070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Czas honoru
« Odpowiedź #240 dnia: Listopad 14, 2013, 17:53:33 »
Justek, od dziś będziesz moim guru! Dzięki :P
Spoiler
Kurcze no!
-Czyli na akcji z Ottem i zwłokami będę płakać
- Na akcji z Celiną mozliwe, że tez...zwłaszcza, że ta kula nie mogła trafic Wandy
- Toli to nie cierpię! No nie ufałam jej i widać prawidłowo
oj, oj...to się będzie działo....

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #241 dnia: Listopad 14, 2013, 18:04:10 »
Spoiler
Ja się śmiałam :D ale ja to ja! Chyba taka reakcja na stres była. Hans pojawia się w bezsensownych okolicznościach, umiera jeszcze gorzej. Naprawdę nie potrafię zrozumieć sensu wprowadzenia tej postaci do serialu. Dlaczego scenarzyści usiłują dokopać Otto, przecież to taka fajna postać jest, tak długo walczył o miłość Marii :(
A na scenie z Celiną ciężko jest w ogóle się wzruszyć, bo wszystko dzieje się tak szybko. Mnie na pewno wzruszy kolejny odcinek, nie dość że Otto biedny to i Władek...ginie dziewczyna jego brata, dowiaduje się o tym że jego narzeczona zostaje skazana na śmierć. Szkoda mi jego i Marii. Szczególnie że ją to w ogóle wykorzystują stale, w tym następnym odcinku Michał wpada do mieszkania jej i Otto krzycząc, że MUSI im pomóc z Janiszem :P Jakby własnych problemów mało miała...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #242 dnia: Listopad 14, 2013, 19:56:52 »
Spoiler
Ja w swojej naiwności myślałam, że "Wujek z lasu" to ostatni odcinek, więc sobie wykupiłam oglądanie w Ipli (dobra tam, tylko 5 zł) i jestem już po ;)
Zgadzam się z Justkiem - śmierć Hansa bezsensowna, chociaż nie wiem czy goniący do Polacy nie skatowaliby go za kradzież butów. Więc już nie wiem co gorsze.
Śmierć Celiny przykra tym bardziej, że gdyby Bronek nie krzyknął - to może kula trafiłaby w Wandziunię ;)
Dobrze, że Tolka została zdemaskowana, mam nadzieję, że Osyda w ostatnim odcinku już się nie pojawi. I dobrze mówiłam, że numerek ma trochę za wysoko wytatuowany.
Żal mi strasznie Rudej.
I wiecie kogo było mi jeszcze żal? Woźniaka. Wiem, nie powinno, ale miłość jego życia go zdradza i jeszcze wpakowała go w tortury. Nie ma co, niezła babka.
Dobrze, że chociaż Lenka została uwolniona.

PS Właśnie się natknęłam.
http://superseriale.se.pl/seriale/czas-honoru-6-sezon-smierc-bronka-lars-rainer-zabija-bronka-w-ostatnim-odcinku-czasu-honoru_365537.html
Do dupy jest Peru!
Najpierw Janek, teraz Bronek. O nie!
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #243 dnia: Listopad 14, 2013, 20:42:06 »
Rzeczywiście rozmowa do spoilerów się przeniosła, ale spokojnie..."nic ciekawego tam nie ma" <beczy>
Spoiler
Kurcze, kurcze! Mówiłam, że Rainera było trzeba wcześniej odstrzelić i byłby spokój!
Ale ten ostatni odc. zapowiada się "śmiertelny"
Mam tylko nadzieję, ze chociaż Otto z próby samobójczej się "ocknie" albo ładnie uratuje go Marysia  <serduszko>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #244 dnia: Listopad 15, 2013, 00:47:06 »
Spoiler
PS Właśnie się natknęłam.
http://superseriale.se.pl/seriale/czas-honoru-6-sezon-smierc-bronka-lars-rainer-zabija-bronka-w-ostatnim-odcinku-czasu-honoru_365537.html
Widzę, że rzeczywiście zgodnie z obietnicami "scenarzyści nie uśmiercą żadnego z głównych bohaterów"... <olaboga>

Oglądanie serialu zakończyłam na V serii i z perspektywy czasu bardzo się z tego cieszę. Dla mnie mój ulubiony wątek zakończył się na tym, że Marysia nigdy nie pozwoli Otto by ten ją zostawił. To naprawdę piękne zakończenie w porównaniu z kolejnymi newsami jakie mam okazję tutaj czytać i jakimi na moje życzenie raczy mnie Koniczynka.
A Hans, to nie żaden Hans, tylko Ludwik - takiego imienia używał Otto w II serii serialu, gdy po raz pierwszy wspominał o swoim synu. <jezyk>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #245 dnia: Listopad 15, 2013, 10:48:28 »

A Hans, to nie żaden Hans, tylko Ludwik - takiego imienia używał Otto w II serii serialu, gdy po raz pierwszy wspominał o swoim synu. <jezyk>

Ale na pewno o tym mówi? Bo on dwóch synów miał. :) a seria w sumie nie jest zła...w końcu Marysia ciągle przy nim jest :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #246 dnia: Listopad 15, 2013, 15:45:53 »
A skąd masz Cukierku takie info, że miał dwóch? :)

W VI sezonie mimo wszystko jest kilka fajnych wątków, a scen z MiO też jest parę fajnych, także warto oglądać :)

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #247 dnia: Listopad 15, 2013, 18:53:27 »
Z tego co moja główka zanotowała to w czasie wojny w szpitalu jeszcze Marii mówił. I później wypłakiwał się, że jeden nie żyje chyba :)
Upierać sie nie będę, ale tak mi się mocno wydaje

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #248 dnia: Listopad 16, 2013, 09:46:57 »
Z tego co moja główka zanotowała to w czasie wojny w szpitalu jeszcze Marii mówił. I później wypłakiwał się, że jeden nie żyje chyba :)
Upierać sie nie będę, ale tak mi się mocno wydaje
A ja dam sobie rękę uciąć, że nie było takiej sceny, w której mówiłby o dwóch synach :) Powiedział tylko: "mój syn zginął w Grecji", na co Maria: "Ludwik..." - i wcale nie pytała go: który? Czy to Ludwik? Tylko jasno stwierdziła, że to był on, stąd pewność że syn był jeden.
Ale w ogóle z rodziną Otto wiąże się wiele pomyłek :P Bo ów syn później ma na imię Hans i odnalazł się choć zginął na froncie wschodnim (a nie w Grecji). A małżonka Otto - Berta - nie żyła, gdy byli u Fischerowej (o czym informuje Otto matkę Fischera, gdy ta pyta go o rodzinę), a podczas pobytu w Breslau wyglądała całkiem jak żywa. Już nie wspomnę o tym, że na tym odznaczeniu co Berta pokazywała Otto i Marii widniało jeszcze inne imię, ale to już dla wyjątkowo czujnych widzów było :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #249 dnia: Listopad 16, 2013, 12:53:36 »
Zgadzam się z Justkiem, również nie przypominam sobie sceny, w której Otto mówiłby o tym, że ma dwóch synów.
A małżonka Otto - Berta - nie żyła, gdy byli u Fischerowej (o czym informuje Otto matkę Fischera, gdy ta pyta go o rodzinę), a podczas pobytu w Breslau wyglądała całkiem jak żywa.
Tutaj akurat możemy uznać, że Otto specjalnie Fischerową okłamał. Takie przynajmniej ja odniosłam wrażenie. <usmiech>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #250 dnia: Listopad 16, 2013, 22:34:51 »
Hmy głowy odciąć sobie nie dam za tych synów Otto :) tak przynajmniej do dnia dzisiejszego mi się wydawało. Jeśli nie to dobrze, że wyprowadziliście mnie z błędu :P
A to, że ma żonę to też mi się wydaje, że specjalnie ukrywał. W końcu...zabiegał o Marysię :)

Post Merge: Listopad 18, 2013, 19:56:06
Sorry, że post pod postem, ale ...ale nie mogę z tych emocji!
Właśnie obejrzałam ostatni odcinek...masakra! Ten mini spoiler co Maleńka wrzuciła się nie sprawdził praktycznie w żadnym procencie.
Spoiler
Nie wierze w to co się stało! Watek Marysi i Otto...no nie! jak tak można było potraktować ich miłość! Nie zgadzam się!
Uwolnienie rudej... zdrada za zdradą i zdrada pogania...co też się działo w tej Polsce
I Osyda! No teraz to tej aktorki już w ogóle nie będę lubiła! Co za....gnida dworska jak to w Janosiku mówiono!
Miniony odcinek i śmierć Celiny to pikuś z tym co się będzie dopiero działo. Szkoda mi jej. Zwłaszcza, że to głupi sposób na śmierć...
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2013, 19:56:06 wysłana przez Cukierek »

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #251 dnia: Listopad 18, 2013, 19:58:10 »
Widzę Cuks, że mnie ubiegłaś ;)
Spoiler
Obejrzałam odcinek 78. Czy był ostatni?
Na to wygląda. Ale dużo rzeczy, którymi nas karmili bajkopisarze z gazet, się nie sprawdziło.
Przede wszystkim - nikt nie zastrzelił Bronka! :) Uff... Całe szczęście, bo po Janku był to mój drugi, ulubiony bohater w tym serialu.
No i Rainer przeżył.
Na szczęście AK zdołała zabić Karkowskiego.
A aresztowania? Aresztowano Wandę  <pompony>, Woźniaka, matkę Wandy, Panią Zosię... Dzięki zeznaniom... Toli! No takie to trochę na wyrost, bo podobno była aresztantką na Pawiaku.
Otto się nie zabił, wyjechał do Niemiec, ale pożegnanie z Marią wskazywało na to, że będzie się starał do niej wrócić.
Odbili Rudą, aż się wzruszyłam jak wyszła do Władka z więźniarki, ale niestety przy oddawaniu córki minister Lewińskiej, zastawiono zasadzkę i prawie wszyscy z brygady Władka zginęli.
Odcinek kończy się na niedopowiedzeniu... Bo nie wiadomo czy Bronkowi, Władkowi, Michałowi i Rudej udało się uciec...
Ale odcinek naprawdę dobry! Będzie mi bardzo brakowało Czasu honoru  <papa>
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #252 dnia: Listopad 18, 2013, 20:00:52 »
Ano ubiegłam, bo w niedziele nie będę miała możliwości oglądania odcinka. Normalnie łzy mi popłynęły na pewnym wątku.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #253 dnia: Listopad 18, 2013, 20:03:48 »
Mnie na innym...

Spoiler
Zła jestem, że Tolce wszystko na sucho ujdzie.
Wspaniały news, który wcześniej zapodałam, został usunięty. Pewnie im wstyd było, że takie bzdury wypisywali.
No i Michał niby kiedy przebaczył Lenie? Krył ją, że niby UB zabrał pieniądze (w istocie, finalnie tak było), ale nie widziałam żadnego pojednania. A tak wypisywali, że po śmierci Celiny, Michał i Lena znowu się do siebie zbliżą i się nie sprawdziło.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #254 dnia: Listopad 18, 2013, 20:06:55 »
I tak najlepszy w filmie jest wątek Marii i Otta  <skacze>
Spoiler
Michał mało, ze nie przebaczył to na koniec jej powiedział, że nie chce jej znać. No nie dziwię się w sumie.
A wątek Toli to rzeczywiście nieporozumienie. W sensie, że dla mnie. Bo jak tak można?! I jeszcze bezczelnie stała przy aresztowaniach i patrzyła na ludzi, którzy tyle serca jej okazali