Autor Wątek: Czas honoru  (Przeczytany 84814 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Czas honoru
« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 10, 2013, 13:35:18 »
Czemu nikt Wandziuni aż tak nie gnębi? Jej by mi nie było żal. Ani trochę.
Mnie też! A tymczasem w tym wątku sielanka trwa. Ja nie wiem, czy Różczka ma tak w umowie zaznaczone? Że Dziuni nic się nie może stać i ma wieść, na przekór wszystkiemu i wszystkim, całkiem przyjemny żywot? No proszę ::) Czy kogoś jeszcze w ogóle interesuje para W&B?

Ja przeczytałam już streszczenie finałowego odcinka i jest mi niewyobrażalnie smutno, a jednocześnie nie mogę się doczekać. W tej serii nic nie jest jednoznaczne, co mnie też już trochę męczy podczas oglądania, ale z drugiej strony...i tak będzie mi brakowało tego serialu :)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 10, 2013, 14:53:11 »
Mnie też będzie brakowało czasu i chyba zacznę oglądać od początku ;)

A kiedy ten finałowy? Dziś czy za tydzień?
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #212 dnia: Listopad 10, 2013, 14:55:43 »
W telewizji za dwa tygodnie :) A jak dla mnie no to za tydzień już. 

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 10, 2013, 17:40:50 »
Ja przeczytałam już streszczenie finałowego odcinka
Gdzie? Daj spoilera :P
I ja sie pytam dlaczego to co dobre tak szybko się kończy! Przecież dopiero co się seria zaczęła :(

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 10, 2013, 17:44:11 »
Spoiler
odc. 78 Przysięga i Rozkaz

Michał z olbrzymim trudem dochodzi do siebie po śmierci Celiny. Maria namawia synów, by wyjechali na Zachód, robi to z tym większym zapałem, że w szpitalu pojawił się pacjent, który szmugluje ludzi przez granicę. Tymczasem Janisz jest w stanie krytycznym. Maria robi wszystko, by go uratować. Michał odnajduje list Janisza, który ma przeczytać po jego ewentualnej śmierci. Władek musi odbić z więzienia Rudą. Bronek przekonuje przyjaciela, by walczył o Rudą w obcy im do tej pory sposób, bez żadnych zasad. Władek decyduje się na brutalną zagrywkę. Niespodziewanie to ważnym osobom ze szczytów władzy zależy teraz na uwolnieniu Rudej; to jednak okazuje się znacznie trudniejsze, niż można się było spodziewać. Rainer, widząc że żaden szantaż ani tortura nie działa, uwalnia Woźniaka. Liczy na to, że ten w podzięce za umożliwienie mu zemsty na Karkowskim i niewiernej Emilii, podzieli się dolarami. Uwolniony Woźniak spotyka się z Bronkiem mają teraz wspólne cele... Michał idzie na cmentarz po pieniądze, które przywiózł z Niemiec dla podziemia. Dopiero teraz odkrywa, że plecak zniknął... Krupski, podwładny Woźniaka, rozpoczyna wielką serię aresztowań. Lista nazwisk jest zaskakująca. Okazuje się, że zatrzymania są wynikiem zeznań jednej osoby. Bezbronny i zrezygnowany po śmierci syna Otto dowiaduje się, że ma wyjechać na kurs, po którym zostanie wysłany do Niemiec jako szpieg. Otto nie widzi dla siebie żadnej przyszłości, chce popełnić samobójstwo. Władek, Bronek i Michał zastawiają zasadzkę na konwój, który transportuje Rudą. Konspiratorzy mają ze sobą swoją polisę bezpieczeństwa, mającą zagwarantować powodzenie ich akcji.

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 10, 2013, 19:05:40 »
Dzięki Justek, ale...teraz to zaczynam się martwić...lekki szok przeżyłam po przeczytaniu tego

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 10, 2013, 22:20:49 »
No cóż... Dzisiejszy odcinek, a raczej jego część z akcją odbicia Blahnitzkiego (nie wiem czy dobrze napisałam) przypominał stare odcinki, pierwsze serie, gdzie coś się działo ;) Zaskakująco się skończyła akcja odbicia.
Jeśli chodzi o Rainera to jakoś nie było mi specjalnie przykro, gdy zamordował Pana z USA.

A wcześniej? Nie rozumiem już o co chodzi z tą całą Tolą. Czy była w obozie czy nie? Donosiła na Polaków a obóz to tylko przykrywka? O ile mi wiadomo to numery były tatuowane na nadgarstku, a ona pokazywała część ręki przed łokciem.

Woźniak nie jest tak głupi jakby się wydawało. Szybko się zorientował, że żona go w rogi wali.

No i cholera jasna! Nie mogli zabrać drugiego więźnia ze sobą? Wątpię, żeby syn Otto przeżył...
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 10, 2013, 22:34:06 »
No i cholera jasna! Nie mogli zabrać drugiego więźnia ze sobą? Wątpię, żeby syn Otto przeżył...
Spoiler
No jak wątpisz skoro prosiłaś mnie dzisiaj o to streszczenie, a tam jak byk jest napisane :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 10, 2013, 22:36:53 »
Spoiler
Napisałam tak bo nie chciałam spoilerować :P
Czyli tak jakbym się czuła po obejrzeniu odcinka, a przed czytaniem streszczenia ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #219 dnia: Listopad 10, 2013, 22:38:40 »
Spoiler
Serio potrafisz to oddzielić? :D Ja kompletnie nie, więc staram się tutaj nie udzielać, bo zawsze oglądam przedpremierowo, a poza tym odkąd dowiedziałam się co powiedział pan Jacek Mikołajczak na spotkaniu z fankami ostatnio - to już w ogóle nie mogę niczego oddzielić. I martwię się o tego Otto strasznie :(

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 10, 2013, 22:54:56 »
Spoiler
Spoiler
Serio potrafisz to oddzielić? :D Ja kompletnie nie, więc staram się tutaj nie udzielać, bo zawsze oglądam przedpremierowo, a poza tym odkąd dowiedziałam się co powiedział pan Jacek Mikołajczak na spotkaniu z fankami ostatnio - to już w ogóle nie mogę niczego oddzielić. I martwię się o tego Otto strasznie :(

Ja mam dokładnie to samo. Wiem trochę więcej, podobnie jak Ty i nawet nie wiem, czy się tutaj wypowiedzieć, bo jak zwykle jestem do przodu. Jednak nie potrafię nie obejrzeć odcinka przedpremierowo.

Ja też się martwię o Otto. Z jednej strony chciałabym już wiedzieć jak się ta cała historia zakończy, jak się ułożą wątki poszczególnych bohaterów, ale z drugiej strony strasznie przykro będzie mi się z nimi rozstać. Mam tylko cichą nadzieję, że z Marią i Otto nie będzie tak źle jak się spodziewamy...

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 11, 2013, 16:18:37 »
Woźniak nie jest tak głupi jakby się wydawało. Szybko się zorientował, że żona go w rogi wali.

Co ona właściwie miała w tej szufladzie? Jakąś angielską czekoladę? <mysli> Czy co to właściwie było?

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 11, 2013, 19:21:54 »
Czekoladę. Czy angielską, czy niemiecką, czy rosyjską, czy polską - nieważne.
Ważne, że jedyną osobą, która ją odwiedza jest Woźniak, a szybko mu rozumek przypomniał, że on żonie czekolady nie przynosił.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #223 dnia: Listopad 11, 2013, 19:55:02 »
Czekoladę. Czy angielską, czy niemiecką, czy rosyjską, czy polską - nieważne.
Ważne, że jedyną osobą, która ją odwiedza jest Woźniak, a szybko mu rozumek przypomniał, że on żonie czekolady nie przynosił.

Ale ona się jakoś nie przejęła tym, że on tam zajrzał. Ja wiem, że można faceta uważać za idiotę wpatrzonego w nią jak w obrazek i wciskać mu kity, ale czy ona myślała, że on ma sklerozę? Nie kumam tego, bo powinna się chociaż próbować wytłumaczyć - zmyślić jakąś fajną bajeczkę, nawet jeśli on nie pytał o to co zobaczył w szufladzie. Dziwne to było. Sama zapomniała, że coś tam ma w tej szafce?

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #224 dnia: Listopad 11, 2013, 20:08:02 »
Może jakoś nie przywiązywała wielkiej wagi do czekolady. Zupełnie o tym nie pomyślała, mając przed oczami kupę kasy i możliwość ucieczki ze swoim niedoszłym małżonkiem. Myślała, że wypyta mężusia o to, gdzie trzyma kasę i wszystko będzie proste. A tu mąż nagle stał się bardzo tajemniczy.