To mój ulubiony serial z wszystkich obecnie emitowanych, polskich produkcji. Konkurować może tylko z "Przepisem na życie", ale to dla mnie dwa zupełnie odległe typy seriali.
"Rodzinka.pl" ma to do siebie, że ma określoną formę, która mnie bardzo opowiada. Odważnie opowiada o różnych problemach poprzez sytuacje, które mają miejsce w gronie rodzinnym, ale wszystko to nie jest takie telenowelowe, jest pokazane z humorem, ciepło, ale nie "domowo". Niech się chowają wszystkie "M jak miłość" i inne tego typu, które tylko zdaniem scenarzystów ukazują wzorce rodziny. Dla mnie właśnie Mostowiakowie, Lubiczowie i wszystkie inne rody są przerysowane, niedzisiejsze. Za to rodzina Boskich...może na pierwszy rzut oka nie ma wiele cech wspólnych z moją rodziną, ale wiele sytuacji, które tam obserwuję, spokojnie mogę odnieść do siebie, rodziców, brata

Dlatego mnie to tak bawi.
Ukłony dla tego, kto to wymyślił. Z tego co wiem, co nie jest niestety nasz polski, oryginalny wymysł

niemniej jednak udało nam się, na podstawie cudzego pomysłu, stworzyć coś charakterystycznego. Duża w tym zasługa aktorów. O ile wcześniej nie pałałam sympatią ani do Tomka Karolaka, ani tym bardziej do Małgosi Kożuchowskiej, tak teraz pokochałam obydwoje. Tworzą duet idealny i w końcu mogą się trochę popisać umiejętnościami aktorskimi, szczególnie Małogosia...bo czyż nie piękna była scena ze skajpajem?

A jak dodać do tego cudną trójkę chłopców oraz gościnny udział wspaniałej Agaty Kuleszy oraz Jacka Braciaka, to po prostu...kocham wszystkich!

I nie mogę się doczekać 7 września, kiedy to wyemitowany zostanie pierwszy odcinek nowej serii.