Autor Wątek: Rodzinka.pl  (Przeczytany 18139 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
Rodzinka.pl
« dnia: Lipiec 20, 2012, 12:30:45 »
Zauważyłam, że serial nie doczekał się jeszcze własnego wątku.  :)

Boscy są po trzydziestce i mają trójkę dzieci. Poznali się jeszcze na studiach i od tej pory stanowią zgodne i kochające się małżeństwo. Zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia, a owocem ich miłości był Tomek (Maciej Musiał). Niedługo później przychodzi na świat ich kolejny syn Jakub (Adam Zdrójkowski) ? zamknięty w sobie nieśmiały nastolatek. Średnia latorośl to w odróżnieniu od najstarszej typ sportowca i maniak deskorolki. Najmłodszy ośmioletni syn Kacper (Mateusz Pawłowski) lubi podkreślać, że z racji wieku wszystko mu się należy. Boscy mieszkają pod Warszawą w przestronnym, kupionym na kredyt domu. Pieczę nad rodziną sprawuje Ludwik (Tomasz Karolak), który jest architektem i pracuje w domu. Natalia Boska (Małgorzata Kożuchowska) po kilkuletniej przerwie zawodowej, którą poświęciła na wychowanie dzieci, wraca do pracy. Przed Natalią otwierają nowe perspektywy?

Nie wiem, jak wy, ale ja z niecierpliwością czekam na 3 serię. Nie oglądałam serialu od początku, bo jakoś zawsze brakowało czasu, ale kiedy zaczęłam oglądać- wciągnęłam się na całego. Strasznie polubiłam małego Kacperka, jego chyba nie da się nie lubić.  :) Mimo, że nieraz rzeczywistość w serialu wydaje się być troszeczkę przerysowana, to bardzo lubię go oglądać.

Zapraszam do dyskusji.  smilie_girl_301

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Rodzinka.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2012, 13:41:08 »
Inka wiesz, że miałam właśnie założyć wątek o Rodzince, wchodzę, patrzę a tu już jest :D
Bardzo lubię ten serial, jest jednym z moich ulubionych. Uważam, że aktorzy świetnie pasują do swoich ról i mimo, że nie przepadam ani za Karolakiem, ani za Kożuchowską to w tym filmie pasują mi idealnie. Dodatkowo mają świetnych synów! Świetne są te wszystkie scenki.
Również z niecierpliwością czekam na 3 sezon. ;D Ale trochę się boję, że scenarzystą w końcu skończą się pomysły i serial stanie się nudny.

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2012, 13:47:49 »
Miejmy nadzieję, że będę mieli kupę pomysłów.  ;D
Jakoś też za Karolakiem nie przepadam, bo jest dosłownie wszędzie. W praktycznie większości polskich komedii. A tutaj nie mogę sobie wyobrazić kogoś innego w roli Ludwika.  ;D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2012, 13:53:19 »
Jakoś też za Karolakiem nie przepadam, bo jest dosłownie wszędzie. W praktycznie większości polskich komedii. A tutaj nie mogę sobie wyobrazić kogoś innego w roli Ludwika.  ;D
Oj tak! :D Nawet ta jego stylizacja jest taka, że odróżnia go od tych innych ról, mam na myśli jego okulary. ;D Świetnie mu to pasuje ;) Fajny z niego tatuś;D

Offline Inka

• Art's Souls
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2012, 14:00:14 »
Oj tak! :D Nawet ta jego stylizacja jest taka, że odróżnia go od tych innych ról, mam na myśli jego okulary. ;D Świetnie mu to pasuje ;) Fajny z niego tatuś;D

Ale swoją drogą to dobrze, że wreszcie ktoś go 'wpakował' w taką rolę. :D Bo grał chyba ciągle jakichś pokręconych albo zakochanych facetów. A tutaj proszę- niespodzianka. :D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2012, 14:05:06 »
Karolak mi się zawsze kojarzył z tymi wszystkimi polskimi komediami romantycznymi, która to każda jest do siebie podobna;D A tu serial, ale rola jakaś taka ambitniejsza.:)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 20, 2012, 14:29:00 »
To mój ulubiony serial z wszystkich obecnie emitowanych, polskich produkcji. Konkurować może tylko z "Przepisem na życie", ale to dla mnie dwa zupełnie odległe typy seriali.

"Rodzinka.pl" ma to do siebie, że ma określoną formę, która mnie bardzo opowiada. Odważnie opowiada o różnych problemach poprzez sytuacje, które mają miejsce w gronie rodzinnym, ale wszystko to nie jest takie telenowelowe, jest pokazane z humorem, ciepło, ale nie "domowo". Niech się chowają wszystkie "M jak miłość" i inne tego typu, które tylko zdaniem scenarzystów ukazują wzorce rodziny. Dla mnie właśnie Mostowiakowie, Lubiczowie i wszystkie inne rody są przerysowane, niedzisiejsze. Za to rodzina Boskich...może na pierwszy rzut oka nie ma wiele cech wspólnych z moją rodziną, ale wiele sytuacji, które tam obserwuję, spokojnie mogę odnieść do siebie, rodziców, brata :D Dlatego mnie to tak bawi.

Ukłony dla tego, kto to wymyślił. Z tego co wiem, co nie jest niestety nasz polski, oryginalny wymysł  smilie_girl_289 niemniej jednak udało nam się, na podstawie cudzego pomysłu, stworzyć coś charakterystycznego. Duża w tym zasługa aktorów. O ile wcześniej nie pałałam sympatią ani do Tomka Karolaka, ani tym bardziej do Małgosi Kożuchowskiej, tak teraz pokochałam obydwoje. Tworzą duet idealny i w końcu mogą się trochę popisać umiejętnościami aktorskimi, szczególnie Małogosia...bo czyż nie piękna była scena ze skajpajem? :D A jak dodać do tego cudną trójkę chłopców oraz gościnny udział wspaniałej Agaty Kuleszy oraz Jacka Braciaka, to po prostu...kocham wszystkich!  smilie_girl_321 I nie mogę się doczekać 7 września, kiedy to wyemitowany zostanie pierwszy odcinek nowej serii.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 20, 2012, 15:38:45 »
Ja również zaliczam się do grona miłośników tego serialu  ;D Jest on naprawdę dobry, bardzo przyjemny do oglądania, lekki, z dużą nutą humoru.

Fajnie jest też zobaczyć, że nie tylko u mnie w domu, mimo tego, że nie ma w nim tylko osobników płci męskiej, dzieją się różne, podobne do tych z ekranu warjacje  :th_girl_haha: Po prostu, typowa polska rodzina  :th_0girl_dance:

Serial, wbrew pozorom, ma bardzo ważne przesłanie, a mianowicie: trzeba walczyć o swoje  smilie_girl_175

Karolak i Kożuchowska - dwójka aktorów, których osobiście nie znoszę, a jednak wystarczy dobry scenariusz i wszystko się zmienia  smilie_girl_347

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 20, 2012, 21:46:58 »
No to ja w takim razie też coś napisze. Uwielbiam oczywiście ten serial. Jest napisany tak lekko z humorem. Bardzo fajnie dobrani aktorzy. Nie wyobrażam sobie kogoś innego w roli małego Kacperka. Bez wyjątku lubię tam każdego, nawet Karolaka i Kożuchowską. Także bardzo fajnie się ogląda, chyba nie muszę tego mówić, bo wszyscy to wiedzą.
O tak scena ze skajpajem przeszła do historii.
No i tak jak Wy czekam na 3 sezon, bo na pewno będzie ciekawie.  smilie_girl_299

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 21, 2012, 09:55:17 »
O tak scena ze skajpajem przeszła do historii.

O taak, po tej scenie pokochałam Kożuchowską w tym serialu  smilie_girl_301

Kacperek jest uroczy, charakterystycznie się śmieje, ale ja tam z chłopców najbardziej uwielbiam Kubę. Jest bardzo przekonywujący i wpada na świetne pomysły, w które potem wciąga Kacperka  ;)

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 21, 2012, 14:48:43 »
Scena ze "skajapem" rzeczywiście kultowa, ale ja tam mam wiele innych, które lubię bardziej, niż tamtą scenę :D Cieszę się, że sporo fragmentów (i całych odcinków zresztą też) można znaleźć na YouTube. Dzięki temu mogę Wam pokazać kilka z tych, które ja kocham najbardziej:
1. "czasem ma takie włosy gejowate"
2. "synku, robisz tylko siusiu, nie gasisz płonących lasów...więc się postaraj!"
3. "czyli...orgazm w grupie jest fajniejszy?"
4. "czyli jak Ty krzyczysz w nocy...to jest gwałt?"

:th_girl_haha:

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 25, 2012, 18:23:56 »
Wszystkie sceny są świetne! :D Prawdziwe i życiowe. Nieźle się uśmieję oglądając Boskich ;D I nazwisko mają adekwatne:D

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 02, 2012, 14:06:52 »
Uwielbiam ten serial! Nadrabiam sobie go powoli na stronie tvp, a dzisiaj akurat leciały w tv odcinki, których jeszcze nie oglądałam i się z mamą zaśmiewałyśmy do łez. Genialne dialogi!
Jedna z lepszych scen z dzisiejszego odcinka, jak chłopaki (Kuba i Tomek) grają w jakąś grę i się wyzywają. Wpada Natalia do pokoju i na nich krzyczy, żeby tak do siebie nie mówili. Po czym po chwili chłopcy troszkę lżejsze przezwiska wybierają, Tomek mówi "cieniasku" Kuba mu nie zostaje dłużny, Natalia znowu wpada.
N: Co ja Wam mówiłam?!
T: No co?
N <wkurzona>: Gówn....! <chłopaki się na nią spojrzeli zaskoczeni> To ja może po prostu drzwi zamknę.
<hahaha> Padłam na tym.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 02, 2012, 14:10:40 »
Oglądałyśmy dziś z mamą jakieś powtórki i uśmiałyśmy się do łez!
Dobry serial, a przede wszystkim świetny w nim dowcip, który np. mnie bardzo przyciąga. ;)
Kożuchowska gra dla mnie wszędzie tak samo, ale przeżyję to jakoś w Rodzince.pl. ;D
Lubię Karolaka, a kocham dzieciaki, w szczególności małego Kacperka! Ten to ma gadane, hoho! :D
Właśnie sobie pobieram cały sezon. :P

Tomek i Kuba(?) grają w grę na tv.
- Posraniec!
- Sam jesteś!
Wchodzi mama "Jak wy do siebie mówicie!", wychodzi.
- Ale jesteś głupi...
- Posr...
- Cicho!
- Człowiek kupa!
;D

PS. Fab, piąteczka!  :th_girl_haha:

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 05, 2012, 16:25:26 »
Było wiele odcinków przy których płakałam.. ze śmiechu oczywiście :D
Jeden odcinek potrafię oglądać po 3 razy ;D
Oni tam wszyscy idealnie pasują do swoich ról i to dodaje serialowi uroku. Wszystko jest takie prawdziwe.