Autor Wątek: Wydarzenia z kraju i świata  (Przeczytany 96367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
Odp: Wydarzenia z kraju i świata
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 14, 2012, 14:08:18 »
http://wiadomosci.onet.pl/sprawa-madzi,5189040,temat.html

No chyba mnie szlag trafi. ::)
Błagam o sprawiedliwość i dożywocie dla tej... pani.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 14, 2012, 14:25:18 »
A ja błagam o dożywotnią pracę w kamieniołomach! Choć i to może być zbyt małą karą dla tej 'osoby'. :|

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 14, 2012, 14:33:06 »
Do wyroku jeszcze daleko...
Na razie prokuratura zbiera materiały, prowadzi śledztwo etc. potem sprawa trafi do sądu, który to przydzieli termin rozprawy. Będąc optymistą to wyrok zapadnie jeszcze w tym roku.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 14, 2012, 19:41:10 »
A ja błagam o dożywotnią pracę w kamieniołomach!

Tak byłoby najlepiej! Ale niestety, polskie prawo chyba takich kar nie przewiduje :/
A szkoda.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 14, 2012, 20:00:30 »
Wszyscy na to liczymy, ale boję się, że może być wielkie rozczarowanie. :/
Otóż to Sara! Polskie prawo... i już na samą myśl robi mi się źleee.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 14, 2012, 21:04:28 »
Polskie prawo przewiduje karę dożywotniego pozbawienia wolności, ale takie kary stosuje się gdy sprawca nie rokuje na poprawę, dopuścił się zbrodni z zimną krwią, bez żadnych uczuć i był poczytalny. W przypadku Waśniewskiej na jej niekorzyść działają głównie oszukanie policji i narodu, szum medialny, który roztacza, butność wobec sądów (czytałem, że ona uważa się za niewinną). W tej sytuacji linią obrony będzie głównie próba wykazania, że mogła być w szoku poporodowym, dwie próby samobójcze. Wszystko zależy czy biegli ustalą czy w chwili czynu była poczytalna, czy zabójstwo było zamierzone czy miało być spowodowane w afekcie bo np. mama liczyła, że ktoś na zimnym dworze je znajdzie. Jeśli biegli do tego dojdą zapewne będą chcieli kary 15 lat, a linia obrony będzie próbowała zmniejszyć tę karę, ponadto chyba w naszym prawie za zabójstwo nie można zawiesić kary na okres próby. Jeśli zaś biegli dojdą, że była, jest i będzie niepoczytalna prawdopodobnie Sąd zadecyduje o umieszczeniu jej w szpitalu w Tworkach.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 15, 2012, 10:50:57 »
"Głęboki rys patologiczny". Matka Madzi pod lupą psychologów.

Miejmy nadzieję, że psycholodzy nie uznają Jej za "chorą" i dadzą łagodniejszy wyrok etc.
Sprawa jest prosta - Kaśka jest winna! I kropka!

"Inny specjalista dodaje, że w jego ocenie Katarzyna W. nie potrafi odczuwać emocji."
Oczywiście, że nie potrafi. Ten potwór jest bez emocji i uczuć.
Perfidnie zagrała, próbowała mataczyć, zakopała swoje dziecko... toż to nie człowiek!
Mam nadzieję, że wyrok będzie podany na dniach.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 16, 2012, 08:37:18 »
Oby tylko trafiła za kraty. Jak już pisałem - tam też są matki, kochające swoje dzieci - i one jej pokażą. Dzieciobójczyni w więzieniu dla kobiet ma totalnie przechlapane.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 16, 2012, 09:17:20 »
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,14762041,wiadomosc.html

I co dziwisz się, że nikt cie nie chce odwiedzić? Dobrze ci tak. Najpierw pierdl a potem wskutek psychicznego przeciążenia może zdechniesz...

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 16, 2012, 09:30:09 »
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,14762041,wiadomosc.html

I co dziwisz się, że nikt cie nie chce odwiedzić? Dobrze ci tak. Najpierw pierdl a potem wskutek psychicznego przeciążenia może zdechniesz...
Alden, poczekaj, za parę dni pewnie zacznie płakać, że "koleżanki" ją źle traktują i wyzywają. One już tam wiedzą jaka "gwiazda" do nich zawitała. A moim zdaniem powinny jeszcze siedzieć co najmniej dwie osoby - Bartuś i Rutkowski. Pierwszy - za to, że on MUSIAŁ być zaangażowany w to, nie ma siły, a drugi - skoro jak teraz mówi "on już od początku zakładał jaka jest prawda" to po co to zatajał, po co ich obydwoje ochraniał, wynajął im dom i przed kamerami zarzekał się, że są niewinni? Skoro znał prawdę powinien zameldowac policji a nie prowadzić jakąś grę.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 16, 2012, 14:11:24 »
Oby tylko trafiła za kraty. Jak już pisałem - tam też są matki, kochające swoje dzieci - i one jej pokażą. Dzieciobójczyni w więzieniu dla kobiet ma totalnie przechlapane.
Oby, oby, Mintku! ;)
Wydaje mi się, że Kaśka W. trafi do osobnej celi ze względu na bezpieczeństwo.
Inne więźniarki Ją zniszczą. Przede wszystkim Matka Madzi jest słaba psychicznie, więc nie wróżę Jej błogiego pobytu za kratkami.
Ba, wykończą Ją tak psychicznie i mam nadzieję fizycznie.
Myślę, że kobieta dostanie coś alla ochronę, bo może być ciężko.
W sumie zasłużyła sobie na to, ot co. Niech gnije.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 17, 2012, 07:18:23 »
Nie pisz "ją" z dużej litery. Już komu jak komu, ale tej babie szacunek się raczej nie należy.... ;)

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 20, 2012, 18:18:33 »
Premiera trzeciej części Batmana w reżyserii Christophera Nolana była jedną z najbardziej wyczekiwanych w tym roku. Mroczny Rycerz Powstaje to ostatni film o przygodach Bruce'a Wayne'a, w którego wcieli się Christian Bale. Nic więc dziwnego, że do kin na całym świecie uderzają tłumy - w wielu z nich premiera miała miejsce dzisiaj tuż po północy.
Niestety, w czasie wyświetlania Dark Knight Rises w Denver doszło do tragedii. Około pół godziny po rozpoczęciu seansu w jednym z centrów handlowych na przedmieściach zamaskowany mężczyzna otworzył ogień do znajdujących się w sali kinowej widzów. Według niektórych źródeł zdetonował również ładunek wybuchowy lub granat dymny...
Usłyszeliśmy 10 do 20 strzałów i eksplozję, chwilę później krzyki ludzi - mówi świadek. Dym wypełnił salę, słychać było strzały. Myśleliśmy że to część filmu, siedzieliśmy z moją siostrą na widowni, pomyśleliśmy "o rany, ale fajne efekty specjalne na premierze". Włączono jednak alarm i kazano nam wyjść. Ludzie biegli w panice do wyjścia i krzyczeli.
Obecnie media za oceanem informują o 12-14 zabitych i ponad 50 rannych (!), jednak ich liczba może się jeszcze zwiększyć. Wśród ofiar i ciężko rannych są również dzieci. Napastnik został zatrzymany przez policję. Znaleziono przy nim cały arsenał amunicji oraz ładunki wybuchowe. Policja w Denver podaje, że tej nocy kina były wypełnione do ostatniego miejsca.

Co się z tymi ludźmi dzieje, to ja nie ogarniam...

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 21, 2012, 21:49:23 »
Andrzej Łapicki nie żyje. Zmarł we śnie
To wielka strata dla polskiego aktorstwa. Andrzej Łapicki zmarł dzisiaj w swoim domu w Warszawie, jak poinformowała żona aktora Kamila Łapicka - podaje stacja TVN24.
Umarł nad ranem, spokojnie, we śnie - powiedziała Łapicka.
Niedawno Andrzej Łapicki trafił do jednego z warszawskich szpitali, ale jego zdrowiu nie zagrażało niebezpieczeństwo. Kilka dni temu planował nawet wspólny urlop z żoną Kamilą.
Wybitny aktor miał 88 lat.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 22, 2012, 16:22:13 »
Zdecydowanie strata wielka, trzeba się jednak pogodzić z tym, że nawet najwięksi odchodzą z tego świata. Ja akurat niewiele ról pana Andrzeja mam w pamięci, jednak jego śmierć przypomina mi o dwóch paniach Artystkach, które też nie tak dawno (bo od śmierci jednej miną wkrótce 2 lata) nas opuściły i z których śmiercią nie mogę się pogodzić do dnia dzisiejszego. Mowa tu o Gabrieli Kownackiej i Wisławie Szymborskiej. Łza się w oku kręci, ilekroć myślę, że ich już z nami nie ma.
To boli, kiedy odchodzą ci, których podziwiamy. Tracimy w ten nieodwracalny sposób jakąkolwiek nadzieję na dalsze podziwianie twórczości i życia tych osób. A jak dodać do tego smutek i pustkę, odczuwaną przez najbliższych osoby zmarłej- naprawdę przykre.