Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 93442 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 11, 2012, 16:32:33 »
Czekolada, już dopisałam! Rzeczywiście, to był bardzo fajny odcinek (i ważny, wtedy Aneta po raz pierwszy rozmawiała z Kingą na temat Marka), a zupełnie o nim zapomniałam, tworząc listę. To wtedy padają słynne słowa: "bardzo sobie cenię Twoją przyjaźń", prawda? Które potem pojawiają się, ale zakończone takim malutkim "ale", hihi  :th_girl_haha:

Co powiecie, aby nasz maraton odbył się 17 lub 18 lipca? ;) I wtedy lista odcinków wyglądałaby tak:

1433
1434
1453
1460
1467
1468

A jakby nam czasu i/lub chęci nie starczyło to moglibyśmy oglądać tylko scenki z Anetą i Markiem (plus ewentualnie jakieś poboczne, które były ciekawe i ważne dla wątku naszej pary), tak, jak było to na wcześniejszych maratonach ;)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 11, 2012, 19:16:10 »
Niestety ja nie dam rady-nie mam u siebie na kompie internetu i nie wiem ile mi będzie na niego dane czekać. Życzę miłej zabawy i sorki za off ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 12, 2012, 21:26:22 »
Czyli co 17 lub 18 ? Dla mnie wygodniej by było 18 wieczorkiem, bo mam wesele  smilie_girl_289
No chyba, że Wam będzie wygodniej to przez jedną osobę nie będziemy zmieniać daty.
Moim zdaniem taka lista w zupełności wystarczy, lepiej tego zrobić nie było można. Także taka może ostateczna decyzja kiedy to robimy? :D
Szkoda, że nie weźmiesz udziału Skorpionica  :-\

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 13, 2012, 23:52:49 »
Ależ mam nadrabiania w czytaniu i pisaniu! :th_0girl_impossible:

p.Marysi jest ślicznie w czerwonym, czy to właśnie sukienka, płaszczyk czy nawet jakaś apaszka - cudo!
Nie, nie, nie! Ta czerwona apaszka jest okropna! O ile oczywiście mówimy o tej samej:

Czerwony płaszczyk, błękitna koszula, czarne szpilki - moje number one jeśli chodzi o garderobę Anety. Nie potrafię się zdecydować co lubię najbardziej. Co do wspomnianego już tutaj beżowo-brązowego kompleciku, jakoś nie pałam do niego sympatią. Chyba zbyt często go nosiła, a i kojarzy się z niezbyt miłym okresem w życiu tej bohaterki (przygoda z Henrykiem), poza tym za odcinkiem 1469 również nie przepadam.

Nie mam pojęcia dlaczego pod koniec sezonu naszą parę tak bardzo zepchnięto na drugi plan i kompletnie pozbawiono scen przedstawiających sytuacje, które powinny mieć miejsce między każdą kochającą się parą (za wyjątkiem ostatniego odcinka, oczywiście). Nawet spaceru nie było (a jeśli w dodatku jest to rodzina, to takie sceny powinny pojawiać się jak najczęściej) ani wyjścia do kina. Notabene - gdzie Ola i Robert? I chociaż scenarzyści nie spełnili do końca moich oczekiwań, nie mamy co narzekać, wszakże to właśnie w tym sezonie Anetę i Marka połączono. To prawda, że okres oczekiwania był najpiękniejszy, choć wtedy bardzo się niecierpliwiliśmy, chyba każdy, kto śledził losy tej pary potwierdzi, że jak już nasyciliśmy się odcinkiem 1468, pojawiła się dziwna pustka.
Rzeczywiście, nasze rozważania na gg co się dalej wydarzy i niezbyt realne tego wizje chyba naprawdę przejdą do historii. Nie tylko sądziłyśmy, że przyczyną Marka problemów z nogą będzie przewrócenie się przez klocki Danusi, ale również, że Aneta go zrzuci z łóżka po niezbyt udanej nocy (co byłoby bardzo prawdopodobne, wszakże tajemnicą poliszynela jest, iż Mareczek dziwnie całuje). :D

Pojawiła się tutaj też kwestia odcinków 1433 i 1434 - zdecydowanie wolę ten drugi. Niewymuszane przytulenie się po wyjściu z domu, trzymanie się za ręce, piękny uśmiech Anety (Justek, wiesz który, prawda?), flirt. Uwielbiam to! Aż się na serduchu cieplej robiło. Chociaż Anetkowe "Późno już, pójdę." z gołym okiem widoczną niechęcią jakiegokolwiek gdziekolwiek wychodzenia we wcześniejszym odcinku również było urocze.

Kinga już się oswoiła z tą sytuacją. Nie sądzę, by czuła jakiś dyskomfort związany ze związkiem Marka z Anetą, zastanawiam się tylko czy ona wie, że w jej byłym pokoju znajduje się garderoba? Według mojej wiedzy nie, ale pewnie mieliśmy się tego domyślić, jak zresztą wielu rzeczy w tym serialu. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji, w której relacje Anety z Kingą byłyby tak bliskie jak z Majką, bo to niełatwe do otworzenia i absolutnie wyjątkowe, niemalże matczyne, ale liczę na to, że będą one naprawdę dobre.

Pamiętam te urocze wizje dotyczące tej dwójki, jak to wszystko będzie i to wyczekiwanie każdego spotkania, potem masa newsów, zdjęć ach! 
Matko, pamiętam jak ileś tam godzin usuwałam napisy ze zdjęcia, żeby dało się z niego zrobić avki. :D

Obym się myliła, ale nie oczekiwałabym rychłego wypowiedzenia "kocham Cię". Dla scenarzystów to oczywiste i wolą sobie nie zawracać głowy takimi (ważnymi dla nas) bzdurami. A, tak jak już powiedziałyście, mogłoby być tak pięknie podczas wieczornego spaceru po Wrocławiu...

Spisanie odcinków z naszą parą jest jak najbardziej świetnym pomysłem i nie mów Justek, że tylko Klaudia się w to zaangażowała, bo ja mam dłuuugą listę (przygotowaną z Twoją pomocą przecież) starszych odcinków z Anetą (głównie z Janem). ;D

Lista odcinków na maraton bardzo mi się podoba (miło będzie sobie przypomnieć na poprawę humoru wróżkę Hermenegildę-Kaśkę, która wróżyła wielką miłość, wielką i - o, tutaj się coś zmazało :D no i tyle pięknych scen A&M, a najbardziej: a mnie było... no po prostu dobrze, bezpiecznie, czułam się tak jak kobieta powinna się czuć przy mężczyźnie)! 17, 18 lipca - mnie to tam wsio rawno! :D Byleby jakoś przed 25, albo najlepiej przed 21, bo później to nie wiadomo jak to będzie z moją obecnością na forum, a jednak chciałabym z Wami obejrzeć te odcinki, ale jeśli tylko moja nieobecność miałaby w czymś przeszkadzać, to naprawdę nie będzie problemu - obejrzę sama w wolnej chwili.

Chciałam tylko przypomnieć (ot tak, gdyby ktoś zapomniał), że uwielbiam panią Marysię i wolę duet Aneta-Jan. :th_girl_haha:
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 14, 2012, 00:24:01 »
Racja, czerwona apaszka jest zdecydowanie do bani. :P Podobnie jak czerwony sweterek ostatnimi czasy. O ile na początku ucieszył mnie jego widok (to słynne zdjęcie z czołówki, ale wydaje mi się, że Aneta już go kiedyś miała na sobie, coś mi wpadło w oko podczas oglądania starszych odcinków), bo nadał Anecie takiego...domowego, luźnego wyglądu, o tyle z czasem mi się "przejadł" :P Podobnie właśnie jak słynny beżowy komplet. Mogliby w końcu odświeżyć tym bohaterom garderobę, bo zarówno Aneta, jak i Marek od lat noszą to samo...i o ile czerwony płaszczyk i błękitna koszula są super, o tyle niektóre rzeczy (zwłaszcza Marka) już nie.

A co do wyglądu Anety...powiedzcie, kojarzycie ten odcinek, w którym Aneta miała takie...umm, "przylizane" włosy? :D To było za czasów ciąży Marysi. Ona wtedy dzwoniła do Anety (albo na odwrót), nie wiem, czy przypadkiem nie była wtedy w Berlinie  smilie_girl_289 w każdym razie cudnie Aneta wtedy wyglądała! Oglądałam to nie tak dawno, ale zapomniałam zapisać numeru odcinka :(

Nie mam pojęcia dlaczego pod koniec sezonu naszą parę tak bardzo zepchnięto na drugi plan i kompletnie pozbawiono scen przedstawiających sytuacje, które powinny mieć miejsce między każdą kochającą się parą (za wyjątkiem ostatniego odcinka, oczywiście).
Wydaje mi się, że zepchnęli ich na dalszy plan, ponieważ woleli skupić się na wątku Marysi, Huberta, Pawła i Anki. Wątek Anety i Marka był, niestety, bardziej w tle tych wszystkich zdarzeń. A resztę odcinka zajmowało zwykle Wadlewo. I tak do finału. Myślę jednak, że w kolejnym sezonie możemy liczyć na jakieś rodzinne scenki ;) Przeczuwam, że już w pierwszym odcinku nasi A&M będą...  :wub: Obym się nie rozczarowała!

Obawiam się, że z "kocham Cię" może być tak, jak napisałaś- w domyśle :( Ale kurczę, są parą! Jak się jest z kimś, to się czasem to powtarza. Może i Mareczkowi wpadnie coś takiego do głowy...albo Anecie, o, nawet lepiej by było!

(Justek, wiesz który, prawda?)
No jak nie, jak tak! Przecież to mój ulubiony uśmiech...  smilie_girl_321

Nie mów mi nic o Anecie i Janie, proszę. Przecież wiesz, że ja mam słabą wolę i zaraz pewnie polecę oglądać stare odcinki, a jak się naoglądam odcinków z Anetą i Janem (a dzięki tej naszej liście wiem, które są najfajniejsze) to potem mi się Mareczek ani trochę nie podoba, bo z niczym nie przypomina Jana  :th_girl_haha: ale nic na to nie poradzę. Ostatnio dodatkowo pooglądałam te odcinki, gdy Marek Teresę uwodził, dżiiizaaas, obleśny jest normalnie  :th_girl_haha: Nie wiem w czym rzecz, ale jak oglądam go z Anetą to jakoś mnie nie odpycha, ale jak pomyślę sobie o nim, jako o osobnej postaci- to fuuuu :D
A i Aneta z Janem taka faaaajna była...  :wub: Mam nadzieję, że z Markiem kiedyś też tak będzie. Tzn. nie no, nie narzekam, broń boże, uwielbiam A&M, ale co sentyment, to jednak sentyment...

To tak! Maraton A&M 18 lipca o godzinie 18:00. Pasi? :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 16, 2012, 20:15:06 »
Pomału nadrabiam wszystkie zaległości i w czytaniu i w pisaniu, ale pozwolicie, że na razie odniosę się do maratonu  smilie_girl_356

lista odcinków wyglądałaby tak:
1433
1434
1453
1460
1467
1468

To tak! Maraton A&M 18 lipca o godzinie 18:00. Pasi? :D
Taaak! I lista i data i godzina pasuje  :th_girl_haha: Mam nadzieję, że nic takiego mi nie wypadnie i będę mogła być na całym maratonie.  :th_0girl_dance:

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 16, 2012, 20:33:43 »
Będę mówić o Anecie i Janie, bo ich uwielbiam! smilie_girl_321
Aneta rzeczywiście była fajna - odżyła przy nim, nauczyła się, że może kochać i być kochaną, i naprawdę szkoda, że scenarzyści w tak beznadziejny sposób to rozwalili. Pani Marysia opiekowała się wtedy chorym mężem i na jakiś czas zupełnie zniknęła - ok, ale wątek Anety i Jana został zamrożony już wcześniej (nie pamiętam nawet okoliczności, ale kojarzę taką scenę... z jakiegoś wesela bodajże, może to był nawet ślub Majki i Pawła... na którym Jan był, a Anety nigdzie w tłumie wyłapać się nie dało), a później nagle zupełnie ich rozdzielono. Nie rozumiem i chyba nigdy tego nie zrozumiem. Teraz Jan jest straszny, ale nigdy nie wiadomo jaki by był, gdyby został z Anetą.

Nie wiem na razie o żadnych przeciwwskazaniach dotyczących mojej obecności na maratonie, także postaram się być. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 16, 2012, 21:30:07 »

O pod tymi słowami to ja też się podpisuję  smilie_girl_307 Uwielbiam patrzeć na zakochanego Jana i Anetę. No i Kiki czekam na twoją listę  :th_0girl_dance:

Tak mi się skojarzyło, że Anety to chyba nawet na ślubie Marka i Teresy nie było. Na pewno był Jan, ale Anety nie pamiętam. Wydawało mi się, że Teresa i Aneta zaprzyjaźniły się wtedy bardzo no i byli już tak jakby rodziną to na weselu powinna być hmm... sama nie wiem może i ja już kręce po obejrzeniu tylu odcinków  smilie_girl_30

A co do maratonu to jak najbardziej pasuje  smilie_girl_120 A oglądamy całe odcinki czy tylko sceny A&M ?
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 16, 2012, 21:38:41 »
Czekolada tylko sceny z Anetą i Markiem, których i tak jest chyba sporo.  smilie_girl_124

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 16, 2012, 21:41:28 »

Jaaa teeeeeż   :wub: No właśnie listę, też czekam  smilie_girl_356
Co do maratonu mi pasuje i jeszcze jak tylko sceny z A&M to już w ogóle  :th_0girl_dance:
Tak mi się skojarzyło o 18:00 to akurat PM leciało  :D

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 16, 2012, 21:44:12 »
Tak pytam, bo ja na pewno oglądałabym tylko A&M. Zresztą i tak ostatnio miałam swój domowy maraton odcinków z naszej fenomenalnej listy  <usmiech> Nie pamiętam kto wpadł na ten pomyś, ale dziękuję. Miałam taką swoją małą listę odcinków z A&M w telefonie, ale były to tylko numery, więc ile ja się namyślałam co w tym odcinku się działo  smilie_girl_149
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 16, 2012, 22:30:37 »
ja też bym się chetnie dołączyła do maratonu, ale akurat wtedy nie mogę! :( ale spokojna głowa, nadrobię na drugi dzień  :wub: i dołaczę się do dyskusji :)  <usmiech>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 17, 2012, 00:24:53 »
To ja ze swojej strony proponuję, abyśmy kiedyś zorganizowali maraton odcinków z udziałem Anety i Jana  smilie_girl_308 Ze swojej strony obiecuję podać propozycje absolutnie najlepszych odcinków z tą parą, bo na czym jak na czym, ale na tym się troszkę znam :D Ale to przez Kiki! Kiedyś zachęciła mnie do oglądania starszych odcinków, potem do robienia z nią listy...i przez to teraz stale wracam do tych odcinków :th_girl_haha:
Ale wiecie co? Dobrze, że tak się stało! Wolałam Anetę z Janem, ale z Markiem też jest super, a obecna Aneta bardziej pasuje do Marka, niż do Jana. W końcu ma to, na co zasłużyła: Marek kocha ją bezgranicznie, tylko ją. Z Janem to różnie bywało :P

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 17, 2012, 08:21:11 »
Mi też się wydaje, że ta Aneta bardziej pasuje do Marka i nie wyobrażam sobie jej z Janem. Kiedyś owszem, była inna, pasowali do siebie. Teraz z Markiem tworzą naprawdę piękną parę i mam nadzieję, że scenarzyści tego nie popsują  smilie_girl_301   

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 17, 2012, 10:24:50 »
Ja oglądałam zaledwie kilka odcinków z Anetą i Janem, także pomysł maratonu mi się podoba  smilie_girl_308 zmobilizujecie mnie i może tak jak Wy wciągnę się w manię Anety i Jana, chociaż na razie jakoś nie mogę sobie jej z nim wyobrazić, owszem kiedyś była inną kobietą, miała inne priorytety i poniekąd była tą drugą dla Jana, a  teraz dla Marka jest tą jedyną, przynajmniej na razie.  smilie_girl_356