Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 93392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 17, 2012, 10:59:23 »
przynajmniej na razie
Wypluj te słowa, Klaudia :P Przecież wiesz jak alergicznie, od momentu finału sezonu, reaguję na takie słowa. Uraz po Grażynie i Błażeju, gdzie od momentu wspomnienia o tym, że "kiedyś mnie zostawisz", do pojawienia się "tej drugiej" minęło niewiele czasu, został i zaczęłam się poważnie martwić o A&M. A obiecuję, że jeśli mi ich- nie daj bóg!- rozstaną to nie ręczę za siebie. Wtedy definitywnie kończę przygodę z PM.
A&M to dla mnie szczególna para, bo oni są właśnie tacy...dopasowani ;) Są już w pewnym wieku, gdzie nie ma już czasu na szaleństwa, trzeba się ustabilizować. Szczególnie zasługuje na to Aneta, która tak naprawdę nigdy nie doświadczyła prawdziwej rodziny, szczęścia płynącego z poważnego bycia razem, tworzenia czegoś takiego jak rodzina właśnie. Teraz kocha, jest kochana, ma kogoś, na kogo może liczyć, ma Danusię, dla której powoli zaczyna być jak matka, teraz dojdą do tego jeszcze dzieciaki Kingi, szczególnie Tomeczek, z którym miała dobre stosunki zawsze...oby to trwało dłuuugo długo, lubię jak jest szczęśliwa  smilie_girl_308

A Anetę i Jana dobrze się ogląda, gdy z pamięci wyrzuca się obecny obraz Anety i jej związku z Markiem. Dla mnie A&J to tak jakby...oddzielny kompletnie wątek, inne postaci. Ona wtedy była naprawdę kompletnie inną osobą, a poza tym to jest przeszłość, oddzielona grubą linią od momentu romansu Jana ze Stefani :P Tym zagraniem facet definitywnie został w moich oczach skreślony. Pierw Teresa, co i tak było już upokarzające dla Anety- zresztą sama tak o tym mówiła...a potem ta małolata. Dobrze, że nie są już razem, bo gdyby jeszcze to mu wybaczyła- to już w ogóle byłaby gruba przesada.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 17, 2012, 11:38:39 »
Ale wiecie co? Dobrze, że tak się stało! Wolałam Anetę z Janem, ale z Markiem też jest super, a obecna Aneta bardziej pasuje do Marka, niż do Jana. W końcu ma to, na co zasłużyła: Marek kocha ją bezgranicznie, tylko ją. Z Janem to różnie bywało :P
No oczywiście lepiej, że tak się stało! Uwielbiam Anetkę i Marka razem :wub:
Aneta z Janem była bardzo fajna, ale teraz jest z niego taki burak. Nie wiem jak by to było jak by oni byli razem. smilie_girl_289 Ale co do maratonu? Można sobie przypomnieć parę odcinków jak to kiedyś było.

przynajmniej na razie
Wypluj te słowa, Klaudia :P Przecież wiesz jak alergicznie, od momentu finału sezonu, reaguję na takie słowa. Uraz po Grażynie i Błażeju, gdzie od momentu wspomnienia o tym, że "kiedyś mnie zostawisz", do pojawienia się "tej drugiej" minęło niewiele czasu, został i zaczęłam się poważnie martwić o A&M. A obiecuję, że jeśli mi ich- nie daj bóg!- rozstaną to nie ręczę za siebie. Wtedy definitywnie kończę przygodę z PM.
Dokładnie wypluj! Nie wyobrażam sobie jak by oni teraz po tym wszystkim nie byli razem. Też mam urazę po Grażynie i Błażeju. Tak bardzo ich lubiłam..
Ja też sobie obiecałam, że jak ich rozstaną to kończę PM, ale teraz może oglądałabym dla samej Anety. Puki co nie myślę o tym. Aneta i Marek mają być razem smilie_girl_301
A wiecie co za dużo wymagamy od tych scenarzystów, przecież oni nie są ze sobą tak długo jak  Jan i Aneta. Więc w drugim sezonie będzie tego więcej. Przynajmniej mam takie nadzieje.
A co do tego ślubu to na zdjęciach u Majki też nie było Anety. Więc  może znów się ubrudziła? :th_girl_haha:
zmobilizujecie mnie i może tak jak Wy wciągnę się w manię Anety i Jana,
Po co mamy Cie wciągać. Lepsza jest teraźniejszość.  smilie_girl_356
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2012, 11:47:18 wysłana przez Justek »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 17, 2012, 11:52:02 »
zmobilizujecie mnie i może tak jak Wy wciągnę się w manię Anety i Jana,
Po co mamy Cie wciągać. Lepsza jest teraźniejszość.  smilie_girl_356
Właśnie nie, przeszłość Anety jest ciekawsza :P (co, jak już pisałam, nie oznacza, że teraz jest źle, bo teraz  z Markiem jest cudownie <3) Poza tym warto chociażby po to, aby zobaczyć jaką fajną parę tworzyła kiedyś z Janem, jaką bohaterką była, jaką przemianę przeszła. No i dla pani Marysi, która kiedyś miała więcej ciekawych rzeczy do grania i tak fajnie wcielała się w postać zdecydowaną, trochę złą, z charakterkiem, walczącą o uczucia mężczyzny...  smilie_girl_301

Ja np. wczoraj natknęłam się na YT na fragment odcinka 3, o ten- KLIK. Nie oglądałam go wcześniej, nie wiem dlaczego. Zaczęłam od momentu pierwszego pocałunku z Janem, nie wiedziałam, że ona go tak wcześniej...podrywała  :th_girl_haha: Bo że później to doskonale pamiętam, szczególnie mój ulubiony odcinek z "powiedz, że Ci było dobrze!"  :th_girl_haha:

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 17, 2012, 17:42:58 »
Dla mnie Aneta dalej pasowałaby do Jana, gdyby to ON się tym razem DLA NIEJ zmienił. :D Bo ja jednak wielkiej różnicy między Anetą za czasów związku z Janem (tego poważnego, kiedy byli ze sobą tak na dobre, po wszystkich podchodach i problemach), a obecną nie widzę. Nic nie poradzę, że mam tak wielki sentyment, to dzięki tej parze pokochałam panią Marysię jako aktorkę, więc w tej kwestii pewnie już niewiele się u mnie zmieni. Dlatego jeśli chodzi o maraton scen z udziałem Anety i Jana jestem jak najbardziej na tak!

Justek, przecież mówiłam Ci, że Aneta wcześniej też była! A ten odcinek... Nieeeebieeeska koszuuulaaa! ;D I dwójka to cyfra boża! :th_girl_haha:
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 18, 2012, 16:11:45 »
przynajmniej na razie
Wypluj te słowa, Klaudia :P
*wypluwa* :th_girl_haha: Justek, wiesz nigdy nie wiadomo co wymyślą nasi scenarzyści, byłam pewna, że Grażyna i Błażej będą zawsze razem, przecież od nich na kilometr biła miłość, a teraz co? Nic. Oczywiście nie chcę, aby rozłączyli nam Anetę i Marka bo wtedy kończę swoją kilkuletnia przygodę z PM, ale tak się może zdarzyć.
Póki co cieszę się, że Aneta jest w czołówce, bo to dobrze świadczy! To znaczy, że nie pojawiła się tylko w jednym sezonie ale na jakiś dłuższy czas wraca do obsady, skoro umieścili ją w owej czołówce. I liczę naprawdę na dużą dawkę scen A&M w kolejnym sezonie i obym się nie rozczarowała!  :wub:

Racja, czerwona apaszka jest zdecydowanie do bani. :P
A mi się podoba!  :th_girl_haha: Jest taka inna! Ale i tak najbardziej uwielbiam niebieską koszulę i czerwony płaszczyk.  :wub:

Przeczuwam, że już w pierwszym odcinku nasi A&M będą...  :wub:
Obyś miała rację!  smilie_girl_308

Relacje Kingi i Anety nigdy nie będą takie jak Anety i Majki, ale chociaż mogłyby się dobrze dogadywać, mogłyby się zaprzyjaźnić, bo wiadomo, że Kinga nie będzie traktowała Anety tak jak Majka - prawie jak matka i jest to zrozumiałe, ale mam nadzieję, że jednak nie będą się na każdym kroku kłócić, chociaż na początku Kinga mogłaby być tak lekko sceptycznie nastawiona do tego związku, mogłaby z nieufnością podchodzić do Anety, bo jak od razu wpadną sobie w ramiona i znajdą wspólny język to po pewnym czasie może nam się to znudzić.  :th_girl_haha:

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 18, 2012, 17:12:24 »
bo jak od razu wpadną sobie w ramiona i znajdą wspólny język to po pewnym czasie może nam się to znudzić.  :th_girl_haha:
A pamiętacie jak Aneta pewnego dnia przeprosiła Emilkę za wszystkie przykrości, które ją z jej strony spotykały (podczas małżeństwa z Andrzejem)? Z całą moją niechęcią do Śmiałkówny (później oczywiście Pałkowskiej), uwielbiam te sceny. I jeszcze kazała jej do siebie mówić "mamo", olaboga. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 18, 2012, 20:24:12 »
Przepraszam dziewczyny za moją nieobecność na maratonie, ale ze względów technicznych nie mogłam (zachciało mi się Wi-Fi to teraz mam) Może powtórzymy go jutro, albo w innym terminie? Szkoda by było w końcu to nasza kochana para  smilie_girl_321
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 18, 2012, 20:53:13 »
Ja się już nie deklaruję, bo to i tak bez sensu. Taka już nasza tradycja, że maratony nigdy się nie odbywają. Trudno ;)

bo jak od razu wpadną sobie w ramiona i znajdą wspólny język to po pewnym czasie może nam się to znudzić.  :th_girl_haha:
A pamiętacie jak Aneta pewnego dnia przeprosiła Emilkę za wszystkie przykrości, które ją z jej strony spotykały (podczas małżeństwa z Andrzejem)? Z całą moją niechęcią do Śmiałkówny (później oczywiście Pałkowskiej), uwielbiam te sceny. I jeszcze kazała jej do siebie mówić "mamo", olaboga. :D
Pytanie! :D Pamiętam dokładnie te sceny i też bardzo je lubię, więc tym bardziej ciekawa jestem jakie będą relacje z Kingą. Chociaż wydaje mi się, że nie powtórzą tego samego schematu, co w przypadku Marysi: początkowo bardzo negatywnie (pamiętne spotkanie u Żukowskich w mieszkaniu, brrr!), teraz przyjaźń. Wydaje mi się, że nie ma powodu, aby Kinga nie lubiła Anety. Niemniej jednak liczę, że będą jakieś, naturalne takie chociażby, "spięcia" między paniami nim znajdą one nić porozumienia.

Póki co cieszę się, że Aneta jest w czołówce, bo to dobrze świadczy!
Dlatego zachowuję jeszcze resztki spokoju! :D Jeśli chodzi o czołówkę, to ona zawsze była dosyć "przyszłościowa" i nieprzypadkowo bohaterowie byli tam przedstawiani, a to, że Aneta jest z Markiem, daje nam pewną obietnicę tego, że nie jest to dla scenarzystów wątek "chwilowy" (jak chociażby Grażyna z Błażejem, gdzie kiedy ledwie zaczęło być dobrze, pojawiła się Ewa). Dlatego jakoś się nie martwię aż tak bardzo, bo tylko spokój nas uratuje :D I cierpliwość. Do września ci prawda jeszcze tyle czasu, ale zleci szybko. I zobaczymy co tam nam przygotowali scenarzyści na nowy sezon...  :wub:

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 19, 2012, 08:51:05 »
Widziałyście, że Pierwsza Miłośc wraca 27 sierpnia?  smilie_girl_149 Więc dalsze losy naszej pary coraz bliżej! :)  :laie_67:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 19, 2012, 11:38:37 »
Widziałyście, że Pierwsza Miłośc wraca 27 sierpnia?  smilie_girl_149
A gdzie o tym przeczytałaś? Ja znalazłam takie przypuszczenie, opatrzone słowem "prawdopodobnie" tylko na jakimś fanowskim blogu. Wydaje mi się, że to niestety jeszcze za mało, aby się cieszyć, trzeba poczekać na jakieś oficjalne źródło ;) Niemniej jednak...fajnie by było! ?

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 19, 2012, 12:37:53 »
Jeśli chodzi o czołówkę, to ona zawsze była dosyć "przyszłościowa" i nieprzypadkowo bohaterowie byli tam przedstawiani, a to, że Aneta jest z Markiem, daje nam pewną obietnicę tego, że nie jest to dla scenarzystów wątek "chwilowy"

Z drugiej strony-po co Anka, skoro wpadła pod samochód?

27 sierpnia?? Czy nie za wcześnie? ;) Chociaż to by była miła wiadomość. Na dzień dobry mogliby pokazać ciąg dalszy A&M sprzed wakacji, bo 'urwali' w połowie  <mruga>

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 19, 2012, 12:46:10 »
Widziałyście, że Pierwsza Miłośc wraca 27 sierpnia?  smilie_girl_149
A gdzie o tym przeczytałaś? Ja znalazłam takie przypuszczenie, opatrzone słowem "prawdopodobnie" tylko na jakimś fanowskim blogu. Wydaje mi się, że to niestety jeszcze za mało, aby się cieszyć, trzeba poczekać na jakieś oficjalne źródło ;) Niemniej jednak...fajnie by było! ?
Widzę Justek, że korzystamy z tego samego bloga  smilie_girl_356
Ale wiesz co nawet są takie wiadomości na jakiejś stronie cyfrowego polsatu, czy tam ramówce na sierpień. Szperałam po internecie, może to prawda. Ajjj! Jak fajnie by było  :wub:

Z drugiej strony-po co Anka, skoro wpadła pod samochód?
Może żeby nie zdradzić co się wydarzy, że odjedzie itp. :D

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 19, 2012, 13:27:54 »
Wydaje mi się, że jak tworzyli czołówkę (a musiało to być w kwietniu, skoro zadebiutowała 1 maja) to po prostu nie przyszło im na myśl, że Włodarczyk strzeli focha i postanowi odejść z serialu (wiadomość o jej odejściu pojawiła się chyba dopiero w czerwcu).
Teraz będzie trzeba pomyśleć o aktualizacji czołówki, a to chyba nie takie trudne skoro to są tylko zdjęcia.

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 19, 2012, 14:16:22 »
Czytałam o tym na facebooku, na stronie Cyfrowego Polsatu :) Mam nadzieje, że to prawda!  smilie_girl_301  A jeśli chodzi o Ankę, to pewnie faktycznie nie myśleli, że zrezygnuje i tyle! Mogliby dodać jakiś zwiatun :)

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 19, 2012, 17:36:47 »
Witam Was wszystkie dziewczyny. Jestem tu nowa i dopiero dzisiaj się zarejestrowałam. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wypowiedzi na temat Anety i Marka i musze powiedzieć, że naprawdę mi ulżyło, bo myślałam, że tylko ja mam takiego fisia na ich punkcie. Mam nadzieję, że będzie nam się tu miło pisało. Żałuję tylko, że nie udało mi się dotrzeć na tę stronę wcześniej. Ale nic straconego, jestem w temacie, więc myślę, że szybko wszystko nadrobię  :buziak:
Anula :)