Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 93371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 18, 2012, 16:07:24 »
A to łazienka kiedyś w ogóle była pokazywana?? Bo na początku to pamiętam, że i pokój Kingi był, i Marysi..
Jullcia na wzrok Ci nie padło-sporo było mieszkania za czasów Teresy. Ale czy nie lepiej oglądać A&M i jakąś 1/4 mieszkania niż całe mieszkanie i samego Marka?? ;)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 18, 2012, 17:23:58 »
Chyba Marek jej do gabinetu nie zabrał jak wtedy Andrzej przyszedł.  smilie_girl_30
Mnie się wydaje, że Danusia była wtedy w domu, ale, że był wieczór - możliwe, że nawet późny wieczór, dość ciemno było wtedy - to już spała. A jeśli rzeczywiście spała, co wydaje się być najlepszym z możliwych rozwiązań, to dla mnie to wyglądało tak jakby po prostu Aneta powiedziała Andrzejowi, że jest sama, bo Danka przecież i tak jakby się obudziła to praktycznie nic mówić nie umie, więc nie miałaby jak powiedzieć, że Andrzej był u nich. :D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 18, 2012, 17:43:32 »
Od czasów Teresy Marek sprzedał sypialnię, pokój Kingi (którego już nie pokażą, bo jest tam garderoba Anety, a wątpię, aby w nią inwestowali) i pokój zajmowany kiedyś przez Marysię, w którym teraz urzęduje Danusia pewnie. O ile tego drugiego nie żałuję, o tyle to pierwsze...niech oddają szybciutko! :P To było naprawdę fajne miejsce i miło by było, gdyby sceneria została trochę zmieniona, bo ta kuchnia...już mi bokiem wychodzi :P
A mnie się w ogóle marzy odświeżenie tego mieszkania choć trochę w przyszłym sezonie, bo te zdjęcia Marka z wojska czy skąd on tam je ma- jakoś mnie dołują  :th_girl_haha: Za to fajnie byłoby, gdyby było tam chociaż odrobinę nowocześniej, mniej gratów, a więcej takich obecnych pamiątek- zdjęcia Anety z Markiem i Danusią, Kinga z dziećmi, może sama Danusia? Ważne, aby Aneta wniosła tam trochę "siebie", aby w końcu mogła mówić o tym mieszkaniu "nasze mieszkanie", a nie "mieszkanie Marka" :P

praktycznie nic mówić nie umie, więc nie miałaby jak powiedzieć, że Andrzej był u nich. :D
Żebyś się nie zdziwiła! Jakby Danusia zagadała: "nie ma Andrzeja, poszedł Andrzej, nie ma Andrzeja"- analogicznie do tej kawki  :th_girl_haha:

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 18, 2012, 19:02:17 »
Jakby Danusia zagadała: "nie ma Andrzeja, poszedł Andrzej, nie ma Andrzeja"- analogicznie do tej kawki  :th_girl_haha:
Mocne! Ale się uśmiałam. Danka to może być taka cicha woda ;)

Obejrzałam dziś odcinek-zdecydowanie lepiej ogląda się na dużym ekranie i apeluję do scenarzystów: zmieńcie Markowi garderobę(a szczególnie ten sweter), bo aż do Anety nie pasuje nosząc takie ciuchy. I pomyśleć, że to pan doktor miastowy, a ubiera się niczym wadlewski mieszkaniec. ;)

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 18, 2012, 21:19:37 »
Przeżyjemy garderobę nie jest tak źle. Nie narzekajmy, bo mogło być gorzej. Chyba nie wolicie Marka np jak by w garniturach chodził. Mnie natomiast cały czas męczą te pokoje u nich w domu. Brakuje mi takich scen no wiecie jakich. Nie mogę się coś wysłowić. O np jak Hubert i Marysia coś w tym stylu ich pokazują jak śpią i w ogóle. Mam nadzieje, że wzbogacą ich o tą sypialnie i będziemy mieli okazje widzieć po wakacjach jakieś ładne scenki. Bo trochę nudne to, jest że cały czas korytarz-salon-kuchnia. No i jak już mówiłam dręczą mnie te myśli co oni z tą Danką wyprawiają prawie w ogóle jej nie ma.
Żebyś się nie zdziwiła! Jakby Danusia zagadała: "nie ma Andrzeja, poszedł Andrzej, nie ma Andrzeja"- analogicznie do tej kawki  :th_girl_haha:

smilie_girl_101 No nieźle, by było. Po prostu jestem rozbrojona nie mogę ze śmiechu. W sumie mogło by tak być cicha woda brzegi rwie  :hahaha: .

A ja mam taką prośbę do Justka o jakieś wizje, bo muszę się zadowolić twoim scenariuszem skoro jest przerwa  :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 18, 2012, 21:43:10 »
Mówiłaś? Nieee, chyba nie.
No to mówię: UWIELBIAM PANIĄ MARYSIĘ! :D

Skąd wniosek, że łazienkę Aneta i Marek dodali w gratisie do sprzedanej na Allegro sypialni? Przecież na początku wspólnego mieszkania sprzeczali się o szufladki, więc chyba jednak toaletę jeszcze mają. Zupełnie nie rozumiem, co Wam się nie podoba w ich korytarzu, wszakże tam się całe rodzinne życie toczy! Sypialnię mogliby tylko oddać, resztę jakoś przeżyję. Zapewne odpowiedź na te wszystkie nurtujące nas pytania jest prosta - gdzieś w trakcie zmieniono halę zdjęciową, w której nie znalazło się już miejsce na pozostałą część domu Żukowskich.
Jakby Danusia zagadała: "nie ma Andrzeja, poszedł Andrzej, nie ma Andrzeja"- analogicznie do tej kawki
W sumie mogło by tak być cicha woda brzegi rwie
To by się dopiero nasza Anetka zdziwiła! :D

Cicha woda brzegi rwie,
Nie wiesz nawet jak i gdzie.
Nie zdążysz nawet zabezpieczyć się (...)

:th_0girl_dance:
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:03:42 »
zmieńcie Markowi garderobę(a szczególnie ten sweter), bo aż do Anety nie pasuje nosząc takie ciuchy. I pomyśleć, że to pan doktor miastowy, a ubiera się niczym wadlewski mieszkaniec. ;)
Ja jakoś przyzwyczaiłam się do tych jego sweterków i koszul i teraz mi to jakoś nie przeszkadza, ale szczerze powiedziawszy to wolę jego teraźniejszą garderobę niżeli miałby chodzić non stop w garniturze - bo takiego widoku bym chyba nie zniosła. :th_girl_haha:
Czy ja wiem czy nie pasuje do Anety? Pasuje, oczywiście, że pasuje! Razem doskonale się uzupełniają i nawet patrząc na garderobę to nie są z jednego świata o ile tak to można nazwać, a nie od dziś wiadomo, że przeciwieństwa się przyciągają także tego...  :th_girl_haha:

Mówiłaś? Nieee, chyba nie.
No to mówię: UWIELBIAM PANIĄ MARYSIĘ! :D
Ach! Jak to pięknie zabrzmiało!  :wub:

Skąd wniosek, że łazienkę Aneta i Marek dodali w gratisie do sprzedanej na Allegro sypialni? Przecież na początku wspólnego mieszkania sprzeczali się o szufladki, więc chyba jednak toaletę jeszcze mają.
No niby tak, o szufladkach wspominali (swoją drogą uwielbiam tę scenkę, ledwie Aneta się wprowadziła już wywróciła życie Marka do góry nogami, poczynając właśnie od szafeczek, a skończywszy na remoncie w sercu.  :laie_67:

Ogólnie nic nie mam do wystroju, czy to salonu, kuchni czy korytarzu ale ja lubię coś nowego, jak powieje taką świeżością. Mieszkanie Majki moim zdaniem nabrało uroku po tej jakże ogromnej zmianie (a to wszystko specjalnie dla Julki) także teraz poprosiłabym o jakieś przemeblowanie w mieszkaniu Marka, żeby wprowadziła się tam na dobre Aneta, jak ktoś tu już wcześniej napisał mile widziane byłby fotografie całej trójki, lub chociażby Anety i Marka, żeby było widać, że są razem nawet na tych głupich fotografiach.  smilie_girl_299

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:18:39 »
Nie no, ten sweterek rzeczywiście fajny nie jest, ale te Marka koszule...np. taka fajna błękitna...moim zdaniem całkiem fajnie w niej wygląda smilie_girl_308  A wiecie co jest najważniejsze? Że Anecie się podoba! :D
Zresztą garderoba Anety też się zmieniła odkąd mieszka u Marka, teraz częściej jest taka bardziej "domowa" pod względem ubioru, co jest dosyć fajne, aczkolwiek brakuje mi sytuacji, w której mogłaby ubrać swoją cudowną czerwoną sukienkę...wiecie oczywiście o której mowa?  :wub:

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:22:31 »
Też już raczej przyzwyczaiłam się do Marka garderoby. A że nie pasuje do Anety? Gdyby tak realnie na to spojrzeć, to oni nie pasują do siebie też pod wieloma innymi względami. Czasami zastanawiam się dlaczego taka kobieta jak Aneta chce być z Markiem. :P Kibicuję im, z całego serducha, ale... Naprawdę wolałam ją z Janem. To wszystko wyglądało zupełnie inaczej i często mi strasznie tęskno do tamtych czasów.

Jeśli nie zaczną pokazywać naszej pary poza mieszkaniem, to naprawdę kuchnia połączona z salonem i korytarz lada moment nam się znudzą. Ewentualnie niech nie będzie sypialni, ale za to pojawią się spacery w parku, romantyczny wypad nad jezioro, spędzanie czasu z Danką na placu zabaw, może jakaś restauracja, teatr? Pod tym względem u Anety i Marka wieje straszną nudą. W Wadlewie były chociaż piękne ogrody, dlatego tak uwielbiałam tę scenerię.
brakuje mi sytuacji, w której mogłaby ubrać swoją cudowną czerwoną sukienkę...wiecie oczywiście o której mowa?
Wiemy. :wub:
W ogóle zauważyłam, że pani Pakulnis do twarzy w czerwieni.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:31:14 »
brakuje mi sytuacji, w której mogłaby ubrać swoją cudowną czerwoną sukienkę...wiecie oczywiście o której mowa?
Wiemy? Ja nie wiem.  smilie_girl_238 Ale co do czerwieni to zgadzam się w zupełności, uwielbiam czerwony płaszczyk, czerwony sweterek i niebieską koszulę!  :wub:

Też już raczej przyzwyczaiłam się do Marka garderoby. A że nie pasuje do Anety? Gdyby tak realnie na to spojrzeć, to oni nie pasują do siebie też pod wieloma innymi względami.
A zapomniałaś, że przeciwieństwa się przyciągają? Aneta jest z innego świata niżeli Marek, ale razem jest im dobrze, uzupełniają się i mam nadzieję, że tak już zostanie.  smilie_girl_159

Kibicuję im, z całego serducha, ale... Naprawdę wolałam ją z Janem.
Nie  :th_0girl_impossible: Kiedyś może i lubiłam Anetę z Janem, ale to było dawno, a po obejrzeniu bodajże 809 odcinka, numeru nie jestem pewna, to zmieniłam całkowicie zdanie o Radoszu, nigdy mu nie wybaczę, że w taki okrutny sposób skrzywdził Anetę, jak widziałam jej wyraz twarzy, jej oczy to aż płakać mi się chciało. Dlatego teraz całą sobą trzymam kciuki, żeby jej się z Markiem udało, żeby nie musiała po raz kolejny przechodzić przez to wszystko, przez zdradę, rozstanie, układanie sobie życia od nowa... bo tego jednak bym nie zniosła! Wolę oglądać szczęśliwą, zakochaną, rodzinną Anetkę niżeli taką smutną, przybitą, zapłakaną.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:35:56 »
Klaudia: ZGIŃ! :th_girl_haha: A przypomnij sobie odcinek ze słynnym tańcem Anety i Marka...i jak Aneta była wówczas ubrana...hmmm? :D Miała wtedy właśnie taką cudną, czerwoną sukienkę, która zrobiła na Marku takie ogromne wrażenie :D

Ja czerwonego sweterka u Anety już nie lubię. Nadużywa go. Za to do błękitnej koszuli mam słabość, bo to:
1. pozostałość z Wadlewa  smilie_girl_321
2. przypasowanie się do błękitnej koszuli Marka :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:49:12 »
Ździsiu/Robaczku/Justynko (jak wolisz :D), podpisuję się pod Twoim postem rękami i nogami! Szczególnie jeśli chodzi o błękitną koszulę! :th_girl_haha:

Radosz skrzywdził Anetę, to prawda. Bardzo. Ale ja wracając do tamtych czasów mam raczej w pamięci te dobre chwile, które trwały całe 890 odcinków... To były czasy... smilie_girl_159

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 18, 2012, 22:55:55 »
Mieszkanie rzeczywiście mogliby im odremontować, bo obecny wystrój jest już dość długo, także nudzi trochę. Tak samo jak sceny tylko w kuchni/pokoju gościnnym/sypialni. Jak już pisałyście - jakieś spacery, kino, wypad z Danusią na plac zabaw. Jeśli tak jak było w tym sezonie ma być w nowym to scenarzyści naprawdę nadają się do zmiany. Potrzebny jest ktoś kto zaryzykuje, powymyśla coś ciekawego, a nie. :D

Wiemy? Ja nie wiem.  smilie_girl_238 Ale co do czerwieni to zgadzam się w zupełności, uwielbiam czerwony płaszczyk, czerwony sweterek i niebieską koszulę!  :wub:
Oj tak, płaszczyk jest cudowny. smilie_girl_159 Do twarzy Anecie w nim i ogólnie też jest świetny. ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 18, 2012, 23:14:20 »
A mnie już mania na Anetę z Janem- przeszła. Pewnie do czasu aż znowu się naoglądam tych fantastycznych odcinków z ich udziałem (bo było ich całe mnóstwo! i pięknych, i smutnych, i wesołych), a potem będę chodziła i narzekała :D
Ale póki co jestem całym sercem za Anetą i Markiem, bo teraźniejszej Anety z nudnym obecnie Janem- już sobie nie wyobrażam. A z Markiem tworzą taką miłą relację i są tacy słodcy przy tym  smilie_girl_321 Byleby tylko częściej ich pokazywali i nadal w takiej formie jak w dzisiejszym odcinku a będę happy.

Jeśli tak jak było w tym sezonie ma być w nowym to scenarzyści naprawdę nadają się do zmiany. Potrzebny jest ktoś kto zaryzykuje, powymyśla coś ciekawego, a nie. :D
Na przykład ja :th_girl_haha: Ja byłabym genialną scenarzystką w PM! A ryzyka to by było w tym tyle, że normalnie, łohoho! Lecę zapytać o wolny etat :th_0girl_witch: :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 19, 2012, 14:23:58 »
Jeśli tak jak było w tym sezonie ma być w nowym to scenarzyści naprawdę nadają się do zmiany. Potrzebny jest ktoś kto zaryzykuje, powymyśla coś ciekawego, a nie. :D
Na przykład ja :th_girl_haha: Ja byłabym genialną scenarzystką w PM! A ryzyka to by było w tym tyle, że normalnie, łohoho! Lecę zapytać o wolny etat :th_0girl_witch: :D
Tylko wróć z podaniem o pracę.  :th_girl_haha: Z pewnością w uroczy sposób pominęłabyś nudne Wadlewo, mdłą Ewką a na dobre zajęłabyś się Anetą i Markiem.  smilie_girl_124

Klaudia: ZGIŃ! :th_girl_haha: A przypomnij sobie odcinek ze słynnym tańcem Anety i Marka...i jak Aneta była wówczas ubrana...hmmm? :D Miała wtedy właśnie taką cudną, czerwoną sukienkę, która zrobiła na Marku takie ogromne wrażenie :D
Nie zginę  :th_girl_haha: tak, tak już wiem o jaką sukienkę chodziło, wczoraj Kiki zdążyła mnie uświadomić, także tego  smilie_girl_307 Ale tak, zgadzam się z Wami! Ta sukienka jest świetna, w dodatku p.Marysi jest ślicznie w czerwonym, czy to właśnie sukienka, płaszczyk czy nawet jakaś apaszka - cudo!  smilie_girl_299
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2012, 19:02:12 wysłana przez Klaudia »