Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 93327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:29:36 »
 smilie_girl_231 smilie_girl_231 smilie_girl_231 Ależ się rozmarzyłam przez tą scenę. Faktycznie super by było.  :D Może podeślij to scenarzystom?  smilie_girl_101 Skoro oni takich wizji nie mają to skorzystają od Ciebie.  smilie_girl_349 E no ja protestuje ja chce taką scenę i koniec.  :)

Z Teresą to Marek był kiedyś nawet tuż po seksie pokazany...co to były za czasy!  :th_girl_haha:
Poważnie  smilie_girl_027 a pamiętasz może który to był odcinek, albo w granicach którego, z wielką chęcią bym sobie to obejrzała.  smilie_girl_101
Nie pamiętałam, musiałam przejrzeć, aby sobie przypomnieć i był to odcinek 1134. Aż się popłakałam ze śmiechu jak ponownie zobaczyłam ten "kożuszek" Marka i w ogóle jak ją prowadził do sypialni, a potem obydwoje leżących na podłodze przy łóżku, Teresa taka...ummm...zmęczona, śmiejąca się z tego, co mogą sobie pomyśleć o nich sąsiezi :th_girl_haha: I uświadomiłam sobie, że nie zniosłabym tego, gdyby Marek Anecie- tak jak Teresie- zaproponował, aby odgrywali role...konduktorka, strażak...wtedy zrozumiałabym, że można dosłownie umrzeć ze śmiechu  :laie_67:
Chociaż znając Anetę to by się zgodziła, bo nie jest taka pruderyjna jak Teresa, hahaha  :th_girl_haha:

smilie_girl_101 smilie_girl_101 Oglądałam nie dawno te odcinki. Po prostu ze śmiechu nie mogłam coś jeszcze o olejkach było i o drapaniu. Śmiech na sali.. Ale może fajnie by było zobaczyć taką scenę w ich wykonaniu? Chociaż nie jak sonie to wyobraziłam to bym się tarzała z tego.  :laie_67:

Myślę, że Tomeczek ciociu, bo babciu ? W to wątpię zawsze była ciocia. No właśnie, żeby znów czegoś o tej Teresie nie wypalił, bo wtedy to jak by przez to niebyli razem. Danusia jeszcze czasami odpowiada takie słodkie"pa" z czasem się nauczy. I jak Aneta z Markiem będą wychodzić na bankiet to ona powie tym razem na tatę pingwin smilie_girl_149
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2012, 12:12:46 wysłana przez Justek »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 17, 2012, 16:04:53 »
JUSTYNA NA PREZYDENTA, albo chociaż na scenarzystę  :th_girl_haha: aż się rozmarzyłam  smilie_girl_231 i szkoda, że jednak takiej scenki nie było i pewnie nie będzie, chociaż jakąś tam nadzieję zawsze trzeba mieć, mimo wszystko.

Odcinek z Teresą na pewno w najbliższym czasie obejrzę i nie powiem fajnie by było zobaczyć Anetkę na jej miejscu, przecież już pokazała, że nie jest taką typową bizneswoman, że jest rodzinna, kochająca, a przy tym wszystkim potrafi posunąć się o krok dalej, bo nie zapominajmy gdyby nie przyszła do Marka po tej randce to nadal by krążyli wkoło siebie i nic by z tego nie było, a tak Antoś im troszkę dopomógł i są razem!  smilie_girl_301

Teraz Aneta wie, że Marek naprawdę ją kocha, że nie jest jak gdyby w zastępstwie za Teresę i myślę, że gdyby nawet Tomeczek coś kiedyś palnął apropo Teresy to Aneta by już tak nie zareagowała, zachowała by się inaczej, nie uniosłaby się honorem tak jak wcześniej, z pewnością porozmawiałaby o tym z Markiem, a nie uciekała bez wyjaśnienia.  smilie_girl_356

Ja niezmiennie czekam na rozmowę Anety i Kingi, chciałabym aby miały ze sobą taki kontakt jak ma Aneta z Majką, żeby mogły się wspierać, liczyć na siebie i co najważniejsze żeby były między nimi takie relacje przyjacielskie, z czasem może jak dojrzeją to będzie coś w rodzaju matka-córka tak jak w przypadku Majki, ale myślę, że to tego jest spora droga, muszą najpierw sobie zaufać, poznać się i co najważniejsze Kinga musi zaakceptować Anetę, musi przyjąć do wiadomości, że Marek próbuje ułożyć sobie życie z kimś innym... Bo w odcinku w którym Adam oznajmia Kindze, że Marek chce nauczyć się tańczyć dla Anety to jej reakcja nie była powalająca, miałam wrażenie, że momentami ma mu to za złe, że spotyka się z Anetą, że próbuje normalnie funkcjonować po tym jak Teresa go zostawiła... No także tego, chcę powrotu Kingi!  smilie_girl_347
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 20:25:55 wysłana przez Klaudia »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 17, 2012, 17:36:36 »
Skoro Wam się podoba to już się nie będę krępowała i przyjdę do Was może czasem z jakąś moją "wizją", bo dotychczas się wstydziłam...  smilie_girl_308 A fantazję to ja mam taką, że gdybym została scenarzystką PM to by musieli zmienić godziny emisji serialu albo chociaż tytuł- z "Pierwsza miłość" na "Miłość Anety i Marka"  :th_girl_haha:

Mnie się wydaje, że Aneta jest totalnie odmienna od Teresy, także w TYCH sprawach :D Mieliśmy tego przykład jak była z Janem i widzimy teraz- raczej wulkan energii z niej, skoro przyszła do Marka i w taki a nie inny sposób postanowiła oznajmić mu, że go kocha i chce z nim być  :th_girl_haha: Zresztą według mnie Marek, na szczęście, też ma inne podejście do obu pań. Teresę kiedyś...niby kochał, ale zdradzał, niby chciał o nią walczyć, ale sposoby miał głupie, potem ta książka, w której opisał ich życie erotyczne...no dziwne to wszystko było, bardzo dziwne.
A z Anetą od początku wszystko jest jasne- kocha ją, jest z nią szczęśliwy i nie myśli o innych kobietach, bo wie, że po pierwsze- Aneta by mu łeb urwała  :th_girl_haha: a po drugie nie potrzebuje nikogo innego, bo Aneta jest kobietą, która potrafi poświęcić czas i na pracę, i na dom, i na rodzinę, i na miłość. Ich relacje od początku są normalne, Marek widocznie Anetę zdobywa, a ona...pozwala mu na to :D

A Aneta z Kingą...ummm, nie oglądałaś odcinka, w którym Marek mówił Kindze, że jest z Anetą? :) Bo mówiłaś, że masz zaległości, ale nie wiem jak daleko one sięgają. Jak nie, to nie będę opowiadała, w każdym razie jak obejrzysz to zobaczysz.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 17, 2012, 18:43:16 »
Justek, jesteś genialna! :D Co prawda maniaczką A&M nie jestem, lubię ich tylko, uważam, że Twoje "wizje" są świetne. Przede wszystkim ta z Danusią mówiącą do Anety "mamusiu". :D Aczkolwiek znając naszych scenarzystów raczej takich scen się nigdy nie doczekamy.

Mnie się wydaje, że Aneta jest totalnie odmienna od Teresy, także w TYCH sprawach :D Mieliśmy tego przykład jak była z Janem i widzimy teraz- raczej wulkan energii z niej, skoro przyszła do Marka i w taki a nie inny sposób postanowiła oznajmić mu, że go kocha i chce z nim być  :th_girl_haha: Zresztą według mnie Marek, na szczęście, też ma inne podejście do obu pań. Teresę kiedyś...niby kochał, ale zdradzał, niby chciał o nią walczyć, ale sposoby miał głupie, potem ta książka, w której opisał ich życie erotyczne...no dziwne to wszystko było, bardzo dziwne.
A to nie było czasem tak, że Teresa również go zdradziła? Z Bartkiem, bodajże? Chyba, że jednak między nimi do niczego nie doszło, chociaż z tego co pamiętam Bartek zapraszał ją na kolacje itp. ;)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:00:30 »
A dziękuję, dziękuję. Nawet nie wiecie jak mi miło smilie_girl_099

Ona spotykała się z Bartkiem, aby sprowokować Marka, zrobić mu na złość. Ale on pierw miał romans z Sylwią, dosyć intensywny zresztą :P A tak jak mówisz- Teresa się z Bartkiem tylko spotykała, raz się całowali bodajże, a tak to po prostu spędzali ze sobą czas, chodzili na koncerty, kolacje. Tego bym raczej romansem nie nazwała, aczkolwiek Bartek liczył wtedy na coś więcej z jej strony ;)
Marek podrywał jeszcze Emilkę (wówczas synową Anety), pielęgniarki, tę prawniczkę (?) Beatę, z którą się prawie przespał...oj, było tych kobiet trochę, więc Marek w ogóle miał wizerunek takiego amanta. Dobrze, że to są stare dzieje.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 20:32:14 wysłana przez Justek »

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:11:32 »
Dziękuję za wyjaśnienia, Justek. ;)

Marek ogólnie się bardzo zmienił będąc z Anetą. Nie tylko stał się mniej irytujący, bo na niego i "Terenię" często patrzeć nie można było, ale widać również, że na Anecie mu zależy. Raczej nie w głowie mu zdrady, co podczas związku z Teresą zdarzało się dość często, w początkowych odcinkach przede wszystkim. Aneta również się bardzo zmieniła. Ba, nawet bardziej niż bardzo. W początkowych odcinkach zbyt za nią nie przepadałam, wyglądała mi na taką egoistkę, taką panią, która musi mieć wszystko. Teraz jest jedną z moich ulubionych postaci - ciepła, miła, przejmująca się losem innych - taką ją lubię. ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:19:23 »
A Aneta z Kingą...ummm, nie oglądałaś odcinka, w którym Marek mówił Kindze, że jest z Anetą? :) Bo mówiłaś, że masz zaległości, ale nie wiem jak daleko one sięgają. Jak nie, to nie będę opowiadała, w każdym razie jak obejrzysz to zobaczysz.
Nie nie oglądałam, moją regularność skończyłam na pogrzebie Huberta bodajże 1508 czy 1509 odcinek  smilie_girl_349 co prawda potem obejrzałam jakieś dwa wyrywkowe, w których było sporo Anety no i ostatni odcinek...
To Kinga już wie, że Marek jest z Anetą?  :th_girl_haha: Coś czuję, że jak ogarnę bio, WOS i matmę to porządnie przysiądę do oglądania.  smilie_girl_120

Skoro Wam się podoba to już się nie będę krępowała i przyjdę do Was może czasem z jakąś moją "wizją", bo dotychczas się wstydziłam...  smilie_girl_308
Mam nadzieję, że coraz częściej będziesz miała jakieś "wizje"  :th_girl_haha: a nuż kiedyś się sprawdzą!

Zarówno Marek jak i Aneta diametralnie zmienili się od pierwszego odcinka, ona z czarnego charakteru przeistoczyła się w kochającą kobietę, która pragnie każdemu w miarę możliwości pomagać, on z takiego bawidamka/amanta zmienił się również w kochającego ojca i faceta, który potrafi dbać o Anetę, który zabiegał o nią non stop, nie poddawał się, a z czasem ją zdobył. Myślę, że za długo czekali na taką miłość, na takie prawdziwe uczucie, żeby teraz któraś ze stron zrobiła skok w bok, myślę, że to nie ten etap, nie Ci ludzie... nie ten wątek!  :th_girl_haha:

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:24:23 »
Wie, wie! Pod względem A&M nie nastawiaj się na wiele, ale ogólnie...fajne to były sceny ;)

Ja już wczoraj mówiłam Kiki, że mam alergię na to, jak w tym serialu ktoś wspomni chociażby o tym, że "będzie inna, młodsza", mam uraz od czasów Grażyny i Błażeja, kiedy tuż wypowiedzeniu przez Grażynę tego typu słów- wyskoczyła ze śmietnika ta durna Ewka, brrr.
Wierzę jednak, że tu będzie zupełnie inaczej, w końcu...to są zupełnie inni ludzie, którzy tyle już przeszli, że nie w głowie im szaleństwa inne niż te, które widujemy teraz :D Marek miał Teresę, miał kochanki, Aneta miała dwóch mężów i Jana- starczy tego dobrego  :th_girl_haha:

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:28:05 »
Wie, wie! Pod względem A&M nie nastawiaj się na wiele, ale ogólnie...fajne to były sceny ;)
A który to był odcinek, pamiętasz może?  smilie_girl_120

Marek miał Teresę, miał kochanki, Aneta miała dwóch mężów i Jana- starczy tego dobrego  :th_girl_haha:
Teraz muszą się ze sobą męczyć  :th_girl_haha: muszą starać się jeszcze bardziej, bo jednak nie chciałabym żeby za X odcinków w ich życie wkradła się rutyna, że ona będzie siedziała z dzieckiem i chodziła do fundacji, on będzie chodził tylko do kliniki i tyle. Niech w następnym sezonie chodzą gdzieś na jakieś bankiety, kolacje, na spacery z Danusią  smilie_girl_231 ewentualnie niech siedzą w domu i oglądają jakieś romansidła od czasu do czasu.  :th_girl_haha: Byle nie tylko, praca, dziecko, praca, praca, dziecko - bo tego nie zniosę...  smilie_girl_238

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:34:46 »
1515 ;)

Powtórzę się, ale chcę powtórkę z tamtej randki po nudnym bankiecie! :clapping: Była CU-DO-WNA! A jeszcze cudowniejsza by była, gdyby byli już razem.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:36:09 »
O kurczę, dziewczyny może książkę napiszecie??

Byle nie tylko, praca, dziecko, praca, praca, dziecko - bo tego nie zniosę...  smilie_girl_238

Właśnie...bo póki co to tak jest/było. W ogóle ja to się zastanawiam, kto się Danką opiekuje. Spójrzmy tak realnie. Przecież Marka ciągle nie ma w domu. W poniedziałkowym odcinku jest scena, gdzie jest ciemno, a Aneta mówi do Andrzeja, że jest sama. To pytanie gdzie reszta? Jakby nie patrzeć po nocy w gabinecie się raczej nie pracuje, a dziecko o tej porze powinno spać.... Czy ja się czepiam??  smilie_girl_30

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:47:07 »
Byle nie tylko, praca, dziecko, praca, praca, dziecko - bo tego nie zniosę...  smilie_girl_238

Właśnie...bo póki co to tak jest/było. W ogóle ja to się zastanawiam, kto się Danką opiekuje. Spójrzmy tak realnie. Przecież Marka ciągle nie ma w domu. W poniedziałkowym odcinku jest scena, gdzie jest ciemno, a Aneta mówi do Andrzeja, że jest sama. To pytanie gdzie reszta? Jakby nie patrzeć po nocy w gabinecie się raczej nie pracuje, a dziecko o tej porze powinno spać.... Czy ja się czepiam??  smilie_girl_30
Nie czepiasz się, mnie również to zastanawia. :D Nie ukrywam, jest to dziwne - Marek wiecznie w pracy, Aneta siedzi wieczorami sama w domu - jak już wspomniałaś, w nocy się w gabinetach raczej nie pracuje, chyba, że akurat jest nagły przypadek i ktoś rodzi, w końcu Marek jest ginekologiem. Czyli wieczorami i w nagłych przypadkach Danką z reguły zajmuje się Aneta. A co jest, kiedy oboje muszą wyjść z domu? Czasami pomaga Majka, ale przecież wiadomo, że nie zawsze ma czas... :mysli:

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:02:38 »
Kolejny raz podchodzę do napisania tego posta, mam nadzieję, że tym razem mi się uda! :D

Ostatni odcinek tego sezonu genialny! Bardzo liczyłam na to, że Aneta z Markiem dojdą w końcu do porozumienia, toteż te ich sceny bardzo mnie ucieszyły! I uwielbiam panią Marysię! Mówiłam to już? ;D Scenarzyści pogodzili naszą parę w naprawdę pięknym stylu, nie ma co narzekać i oczekiwać rzeczy niemożliwych, cieszmy się z tego, co mamy. To wyjątkowy dla mnie sezon (i pewnie nie tylko dla mnie), bo to właśnie w nim rozbudowano wątek Anety i połączono ją z Markiem.

Moim zdaniem Aneta i Marek sprzedali sypialnię na Allegro, a Danusię bardzo często komuś wypożyczają, bo ani sypialni, ani Danki prawie wcale nie widać. smilie_girl_141

Taaak, jak Justka fantazja poniesie, to potem mamy z tego radochę przez cały następny dzień, albo i dłużej. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 18, 2012, 13:06:54 »
I uwielbiam panią Marysię! Mówiłam to już? ;D
Mówiłaś? Nieee, chyba nie.  :th_girl_haha:

O tak! Zdecydowanie ten sezon był wyjątkowy i nie tylko dla Ciebie Kiki, dla mnie również, chyba jeden z moich ulubionych. Pięknie rozbudowali wątek Anety, Marka zresztą również, bo po odejściu Teresy ta jego ciepiąca mina bardzo mnie denerwowała, a tak dzięki Anecie znowu zaczął normalnie funkcjonować, znowu zaczął się uśmiechać.  :th_girl_haha:
Mam tylko nadzieję, że w następnym sezonie ich wątek również będzie ładnie pociągnięty, skoro tak pięknie zaczęli to szkoda teraz to wszystko spaprać.  smilie_girl_307

Moim zdaniem Aneta i Marek sprzedali sypialnię na Allegro, a Danusię bardzo często komuś wypożyczają, bo ani sypialni, ani Danki prawie wcale nie widać. smilie_girl_141
Aneta z Markiem to nie tylko sypialnię sprzedali  :th_girl_haha: łazienki też nie mają, tylko kuchnia, salon i korytarz przeznaczony na poważne rozmowy i buziaczkowanie.  :th_girl_haha: Danusię zabiera Majka, która uwielbia dodawać sobie roboty.  smilie_girl_299

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 18, 2012, 14:41:23 »
 :laie_67: O tak sypialnie sprzedali na Allegro. Chyba już z Kiki rozmawiałam na ten temat. No właśnie co oni z tą sypialnią i Danką robią co?
Chyba Marek jej do gabinetu nie zabrał jak wtedy Andrzej przyszedł.  smilie_girl_30

Nie, nie tylko dla Ciebie dla mnie również. Na reszcie mnie coś zainteresowało, bo jakoś nudno było.. Miejmy nadzieje na więcej scen po wakacjach. Najbardziej liczę na jakąś rozmowę pomiędzy Kingą Anetą i Markiem  :D A no i oczywiście na spacery z Danusią i kolacje. 

Aneta z Markiem to nie tylko sypialnię sprzedali  :th_girl_haha: łazienki też nie mają, tylko kuchnia, salon i korytarz przeznaczony na poważne rozmowy i buziaczkowanie.  :th_girl_haha: Danusię zabiera Majka, która uwielbia dodawać sobie roboty.  smilie_girl_299
No właśnie łazienkę też im zwędzili, ale nie czasami połowę korytarzu i połowę salonu mają? Bo mi się jakoś zdawało, że jak Tereska była to jakoś więcej tego mieszkania było albo mnie już na wzrok padło  :P No nie wiem może zainwestują w nową sypialnie, garderobę i nam pokażą, bo tak o tym gadali a tu co ? NIC. Albo po wakacjach zainwestują, za czasu Teresy remontu nie zrobili, więc jak tu pokazać starą sypialnie.