Autor Wątek: Odchudzanie  (Przeczytany 61943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mala_mi

• Nowy użytkownik
  • *
  • Carpe diem
Odp: Odchudzanie
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 26, 2012, 13:02:37 »
Racja zielona herbata jest dobra dla mnie najlepsza zielona z cytryną. (szklanka na dzień u mnie to mus :)
hormony dużo robią w organizmie człowieka.
Ja i dieta póki co stanowcze NIE.
Za to kocham rower i spacery i może dlatego waga u mnie stoi w miejscu...
"Ci, którzy kochają, sami sobie kształtują sny"

Offline Fabienne

• Music whore.
  • Pink Cadillac
  • Crazy people should not be left alone.
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 26, 2012, 21:14:39 »
Powiem Wam, że świadomość tego, że scuhdło się tak dużo, jest naprawdę satysfakcjonująca.

To prawda!:) Ja już zaczynam gołym okiem widzieć że mój brzuch jest mniejszy. Ostatnio nawet założyłam spodnie których długo nie nosiłam. No i dawniej to mnie opinały a teraz normalnie na mnie wiszą :D
O, no to gratulacje! Bardzo fajne uczucie, prawda? :D
Ja ostatnio w pracy wychodzę po schodach na social, no i na ostatni schodek chciałam zrobić taki zamach nogą i przeskoczyć przez dwa, i jak tak zrobiłam, to moje spodnie poleciały w dół  smilie_girl_238 :hahaha: :laie_67: Akurat wtedy zapomniałam paska założyć. I całe szczęście, że nikt za mną nie szedł, bo zobaczyłby połowę mojego tyłka :D No, co prawda w bieliźnie, ale jednak :D  :th_girl_haha:
Ale Fab, z tego co wiem to Ty jesteś na diecie? ;) Mi się udaje chudnąć bez diety!

Tak, jestem na diecie. I zazdroszczę Ci, że możesz wcinać i chudnąć, u mnie to nie działa niestety. Zjem dwie kostki czekolady i już czuję się źle, czuję jak mi przyrasta sadło w bokach. Może to jest dziwne, i powiecie, że przecież po dwóch kostkach czekolady nic się nie dzieje, ale to jest naprawdę dziwne i nieswoje uczucie. I potem mam wielkie wyrzuty sumienia. Więc wolę się ograniczyć.. Oczywiście, że od czasu do czasu zjem coś nie dietetycznego, ale potem się potwornie czuję. Także staram się to robić jak najrzadziej.

Offline irishsoul

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 26, 2012, 23:19:02 »
O rany, znów to odchudzanie. ::)
No co tu mówić- jestem duża, potem sporo zmalałam, a teraz znowu mnie przybyło sporo- rezultat ciąży i przymusowego siedzenia w domu. No i teraz staram się zrzucić, ale prawda jest taka, ze dopiero jak wrócę do pracy będą najlepsze efekty, bo u mnie głównie chodzi o ruch, a raczej jego brak. Teraz ćwiczę trochę, staram się, ale przy Małym jest tyle roboty, ze zwyczajnie nie ma czasu. :(

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 26, 2012, 23:37:46 »
A ja w dosyć nietypowej sprawie. :P
Otóż, jak zgrubnąć? :D
Niestety, sprawdzony sposób - jeść po godzinie 21 na leżąco. Gwarantuje, można przytyć kilka kilo...

A ja od niedawna zaczęłam się odchudzać, bo ważę ciut za dużo jak na mój wzrost, aczkolwiek odchudzam się nie w aż dosłownie. Nie stosuję żadnych diet - po prostu dużo ruchu, nie jedzenie po 20 i ograniczenie słodyczy. Na razie czekam na efekty. ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 19, 2013, 13:49:27 »
Kochani potrzebuję jakiejś dobrej, sprawdzonej diety. <haha>
Jem dużo mniej, niż wcześniej, staram się jak mam wolną chwilkę ćwiczyć, ale jednak chciałabym jakąś dietę. :D

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 19, 2013, 14:10:32 »
Wyrzucić wszystko co tuczące typu bułki, jabłka, banany i jeść rzeczy, które bardziej przeczyszczają typu kefiry, jogurty, ponadto dobrym sposobem jest napicie się zimnej wody rano na czczo aby móc się wypróznić, kofeina także wspomaga wypróżnianie (to też element odchudzania), wyrzucić słodycze, rzeczy smażone, usunąć gazowane napoje (zamiast nich wody mineralne ew. herbaty); dieta to jest kwestia bardzo indywidualna i uważam, że mimo wszystko njalepiej dobrałby ją tobie lekarz rodzinny chociażby.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 19, 2013, 14:21:18 »
A będziesz się stosować ?? :D Dieta przed maturą to chyba nie najlepszy pomysł. Ja tu jednak specem nie jestem od diet, ale może warto zmienić trochę nawyków żywieniowych ;) Jeśli oczywiście ma się złe. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że zmniejszyłam ilość przennych bułek w odżywianiu. Zastąpiłam je macą (mniammmm), wasą (też mniamm) lub żytnimi. Chleba przennego nie jem od wieków. Jakoś tak mniej słodyczy jem, ale nie ze względu ograniczenia, ale chyba już mój organizm nie potrzebuje ich aż tylu.

Alden jabłka?? Pierwsze słyszę, że niewskazane. Za to banany-to są dopiero szkodniki. Szczególnie dla osób, którym wszystko idzie w brzuch.

dieta to jest kwestia bardzo indywidualna i uważam, że mimo wszystko njalepiej dobrałby ją tobie lekarz rodzinny chociażby.

Otóż to, bo idąc za radami Aldena to by mnie zmiotło przy pierwszym, najmniejszym wietrze. Kefiry, jogurty-nie mogę, kawa-fuj, jabłek się nie pozbędę, słodyczy też, a weź tu nie jedz smażonego jak cała rodzina wcina ^^. Jedyne co to napoje gazowane-odstwaiać nie muszę, bo nie preferuję.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 19, 2013, 15:58:02 »
Dokładnie, po co przed maturą jeszcze sobie stresu dodawać myśleniem o diecie ;>
Jednak jeśli już, to kilka rad: ćwiczenia cardio są pomocne (rower, bieganie, podskoki, itd.), jedzenie o stałych porach, picie ok.1,5l wody dziennie, na początku dnia węglowodany, na końcu białko. To że mniej cukru czy tłustego to chyba normalne na diecie i każdy to wie  ;)... Specem nie jestem (co widać po mnie  :P), ale trochę tego o odchudzaniu się poczytało...

Hey, little rich girl!

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 19, 2013, 16:02:24 »
Tzn. żeby nie było - mi nie chodziło o odstawianie kefirów czy jogurtów i kawy bo one pomagają w wypróżnianiu, a to ułatwia odchudzanie, przed maturą to nie najlepszy pomysł dlatego nie chodzi mi tyle co o "mniej jeść" co o "zdrowiej", dlatego doradzałbym właśnie to, no ale jak pisałem wcześniej - najlepiej byłoby gdybyś odwiedziła lekarza, bo dieta jest kwestią indywidualną, na jej wybór składa się m.in. aktualne zapotrzebowanie organizmu, zależy od wagi, wzrostu, i innych indywidualnych preferencji.

Offline Caliente

• Przyjaciel Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 19, 2013, 16:50:25 »
A ja w dosyć nietypowej sprawie. :P
Otóż, jak zgrubnąć? :D
Niestety, sprawdzony sposób - jeść po godzinie 21 na leżąco. Gwarantuje, można przytyć kilka kilo...

Nie działa.
Każdy budował swoje życie albo je niszczył zgodnie z zasadami, które sam sobie narzucił. Albo które odrzucał.
Dla nikogo nie było ratunku.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 19, 2013, 16:56:22 »
Kupiłam w aptece sobie ten lek:
http://apteka.we-dwoje.pl/k/40/8/0/2472/b/b_blonnik_z_ananasem_100_tabletek.jpg
Chciałam coś na odchudzanie, farmaceutka nie chciała mnie katować jakąś chemią więc poleciła mi powyższy lek. Mam brać pół godziny przed posiłkiem i popić dwiema szklankami wody. To pęcznieje w żołądku i mniej się je... Podobno skuteczne. Zobaczymy jak działa, ale zapomniałam wziąć przed obiadem i znowu będę grubasem :(
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 19, 2013, 17:07:20 »
jedzenie o stałych porach

O stałych to możnie nie aż tak, bo wiele zależy o której się wstaje :) Przecież nie będę w niedziele wstawać o 6 żeby o 6.15 zjeść i iść spać hehe. Ja bym raczej powiedziała, że o w miarę równych ostępach czasu. Ostatnio przerzuciłam się na jedzenie co 3-4 godziny i powiem szczerze, że jestem najedzona, nie czuję głodu i najważniejsze nie czuję przejedzenia :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 19, 2013, 18:13:21 »
Jabłka są tuczące? A to dobre  <haha> jabłka są właśnie jak najbardziej wskazane przy odchudzaniu :)

Znalazłam przed chwilą fajne ćwiczenia na brzuch http://www.youtube.com/watch?v=9ordyuQAxB4 dziś wieczorem zamierzam je sprawdzić :D

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 19, 2013, 18:14:57 »
A co mam zrobić jak chcę dodać sobie trochę kilo?
Pomóżcie bo trochę za szczupłą jestem jak na mój wiek :(

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 19, 2013, 18:36:28 »
Dobre Edyś, już dodałam do zakładek ;)

Aguś - wcinaj twistery, chipsy, popijaj colą - skończysz jak ja - za nic w świecie teraz nie mogę tego zgubić ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>