Autor Wątek: Odchudzanie  (Przeczytany 61923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
    • Siatkówka najpiękniejszym sportem
  • Wyróżnienia:
Odp: Odchudzanie
« Odpowiedź #120 dnia: Maj 28, 2013, 17:58:27 »
A ja odpuściłam, nie wiem czemu. :( Może dlatego, że za dużo czytałam o tym, że odpowiednie odżywianie to podstawa.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #121 dnia: Maj 28, 2013, 18:51:34 »
A ja odpuściłam, nie wiem czemu. :( Może dlatego, że za dużo czytałam o tym, że odpowiednie odżywianie to podstawa.

Ale Ty się już kiedyś odchudzałaś, prawda? I pewnie też na diecie byłaś? ;)
Ja na ścisłej diecie nie jestem, słodycze to moja miłość z której nie zrezygnuję :P ale faktycznie - bardziej patrzę na to, co jem, to czego nie powinnam staram się ograniczyć.. i jakoś leci ;) wolniej niż by to było ze zdrową dietą, ale tak jest dla mnie ok :)

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #122 dnia: Maj 28, 2013, 19:03:35 »
Ale Ty się już kiedyś odchudzałaś, prawda? I pewnie też na diecie byłaś? ;)

To była raczej głodówka, nie było diety, ale zjechałam prawie 15 kg. W styczniu zaczęłam ćwiczenia, miesiąc systematyki, brak efektów no i tak się zniechęciłam.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #123 dnia: Maj 28, 2013, 19:42:18 »
Na głodówce zjechałaś 15kg? I co, nie wróciły te kilogramy z powrotem?

Ja znowu zawaliłam, bo zaczęłam w kwietniu ćwiczenia - nie robiłam co prawda tak systematycznie jak chciałam, ale coś tam robiłam, jakoś szło, mogło to iść ku lepszemu, a tu przyszedł maj - wyjazd na komunie i wszystko szlag trafił  :P Parę dni odskoku, wyjazd z domu i po powrocie już nic nie ruszyło dalej  <jezyk>
I teraz od nowa zaczynam - mam zamiar ćwiczyć codziennie.

Najgorsze właśnie to, że dieta jest ważna i przydałby się jakiś trening aerobowy oprócz jakichś tam ćwiczeń w domu - ale w sumie zamierzam znowu dołączyć basen z racji tego, że i tak muszę, więc zobaczymy czy ten czerwiec mi wyjdzie ;)

Za Was dziewczyny też trzymam kciuki ;)

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #124 dnia: Maj 28, 2013, 20:04:25 »
Na głodówce zjechałaś 15kg? I co, nie wróciły te kilogramy z powrotem?

Nie wróciły, bo nie jem tyle co kiedyś, chociaż czasami lubię sobie pojeść. :D Ale na szczęście nie! Teraz umiem powiedzieć STOP! :) Najlepsze jest to, że na wadze pierwsza cyfra to "6".  <skacze>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 01, 2013, 13:11:02 »
Odpuściłam treningi przez maturę, a potem jakoś nie mogłam się zebrać w sobie żeby zacząć na nowo, ale dwa dni temu zaczęłam i mam nadzieję, że nie zakończę po tygodniu <haha>
Ćwiczenia to oczywiście te z Chodakowską, jakoś spodobała mi się i ta kobieta i te ćwiczenia. Plus dzisiaj mam zacząć robić te przysiady co niedawno dodałam i nożyce ponoć ładnie poprawiają brzuszek. :)
Gdyby ktoś się skusił to wstawiam zdjęcie rozpiski nożyc. ;)

Sylwia, to co Ty w ogóle jadłaś? :)

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 01, 2013, 13:35:31 »
Nożyce? Przecież one są zabójcze :D jeszcze w takich ilościach.. :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 01, 2013, 13:40:26 »
Końcówka jest przerażająca, ale początek całkiem przyjemny :D

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 01, 2013, 13:43:34 »
Widziałam te nożycowe wyzwania tyle że z podziałem na pionowe i poziome ;) Bo tutaj są chyba tylko poziome, nie?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:03:33 »
Tak tylko poziome ;)
A masz gdzieś rozpiskę tych poziomych i pionowych razem? :)

Offline Sylwia

• Aktywny użytkownik
  • #siatkówka
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:12:42 »
Hm... jadłam to co wszyscy, ale na śniadanie np. mini kromeczka, na obiad czasem nic, kolacji też nie. W ogóle ja nie wiem jak to zrobiłam.  <jezyk> Nie pamiętam już. 

Mnie już ćwiczenia z Ewą nudzą.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:20:01 »
Już wrzucam, proszę bardzo

Tam trochę jest zasłonięta rozpiska.
| - pionowe
_ - poziome

Sylwia- czyli Twoim jedynym posiłkiem była mini kromeczka, szumnie nazwana śniadaniem? No to niezbyt dobrze, żeby nie powiedzieć tragicznie ;) Dobrze, że już to przerwałaś, bo nic dobrego z takiej głodówki wyjść nie może ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 01, 2013, 14:43:32 »
Sandi dziękuję! :) Myślę, że się skuszę i wypróbuję :D

Sylwia gratuluję takiej utraty wagi, ale ja jednak nie zdecydowałabym się na taką głodówkę, wolę jest mniej ale jednak minimum trzy posiłki ;) bez kolacji i duża ilość owoców i warzyw ;)

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 01, 2013, 18:34:59 »
Ja cały czas ćwiczę, także jestem z siebie dumna. Co dwa, trzy dni.  ;)

Kurczę, te przysiady naprawdę działają. Nie robiłam ich według tej rozpiski, którą kiedyś podawała Klaudia, tylko tak jak mi pasowało, bo nie lubię liczyć, kiedy ćwiczę.  ;D
Od marca, czasami z przerwami na 1, 2 dni + okazyjnie 10 min na pośladki z Mel B. Efekty zadowalające. :D

Próbowałam kilka razy, ale nie jestem w stanie polubić Ewy Chodakowskiej, sama nie wiem dlaczego, bo ćwiczenia ma naprawdę fajne i ciekawe.

Sylwia, a jeśli można spytać - metabolizm wrócił do normy?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 01, 2013, 20:16:01 »
A ja dzisiaj odkryłam fajne ćwiczenia na pośladki i uda ;)
jak ćwiczyć uda i pośladki- jak szybko ujędrnić ciało
Ćwiczenia nie są skomplikowane i całkiem przyjemnie się je robi, szkoda tylko, że trwają zaledwie sześć minut, ale zawsze można wykonać dwie serie. Od dzisiaj zaczęłam je robić i mam nadzieję, że za miesiąc będzie widać już jakieś efekty. ;)

Ćwiczenia na pośladki (te co kiedyś podawałam) również robię, ale jak zrobiłam 50 to stwierdziłam, że jednak nie czuję aż tak bardzo ud, więc doszłam aż do 200, teraz przyjdzie mi tylko zwiększać co kilkanaście. Ćwiczonko naprawdę świetne! I niesamowicie po tych 200 czułam uda, łydki i pośladki.
Nożyce dodane przez Sandi również robiłam i mam nadzieję, że po tygodniu nie zaprzestanę ćwiczyć, tylko będę szła dalej. <haha> W każdym bądź razie trzymajcie kciuki!

Próbowałam kilka razy, ale nie jestem w stanie polubić Ewy Chodakowskiej, sama nie wiem dlaczego, bo ćwiczenia ma naprawdę fajne i ciekawe.
Ćwiczenia ma fantastyczne, Trening z gwiazdami i Skalpel są moimi ulubionymi! Jak dojdę do lepszej formy to mam zamiar poważnie wziąć się za Turbo spalanie, bo jak na razie to wytrzymuję jakieś 15 minut a potem padam zmęczona. <haha>
Fiołek zawsze np. jeżeli przeszkadza Ci jej gadanie czy głos, można ją wyciszyć a tylko powtarzać to co ona robi. ;)