Autor Wątek: Ogólnie o naszym dziale  (Przeczytany 24618 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Ogólnie o naszym dziale
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 08, 2012, 23:33:50 »
Szczerze mówiąc nie wpadłam w dziki szał radości jak zobaczyłam, że mamy dział, bo cały czas pamiętam jak to się skończyło na ifilmie...że najpierw BUM, a potem zaczął umierać...

Ale może tym razem będzie lepiej.

Na początek też proponuję tematy o 1,2 i 3 sezonie, bo to takie najbardziej oczywiste tematy ;)
A główni bohaterowie? Elena, Damon i Stefan? Czy każdy osobno?

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 09, 2012, 00:12:57 »
Fajnie, że mamy dział, ale podzielam zdanie Sandi, oby nie skończyło się jak na ifilmie. Z mojej strony obiecuję, że w miarę możliwości zrobię wszystko, aby tak nie było. :D

Co do działów. Podzielam zdanie o utworzeniu wątków osobno dla każdego sezonu, ale głównych bohaterów dałabym do jednego tematu. Jeśli później zrobi się bałagan, to chyba zawsze można rozdzielić, prawda? ;)

Aha. No i myślę, że nie trzeba zakładać osobnego tematu na spoilery, bo te można spokojnie wrzucać do newsów (o ile taki temat powstanie), tylko w tych spoilerowych rameczkach. :D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 09, 2012, 08:45:51 »
Oooo... Drodzy MG i Kiki dziękuję[my]! :-*
Ale buzia się cieszy. :D Zobaczycie, zrobimy wszystko, żeby nie powtórzyła się sytuacja z ifilmu. Będzie 4, na pewno emocjonujący, sezon i będzie o czym dyskutować.

Mamy 5 wątków  - oprócz tego, tak samo jak dziewczyny, myślę, że warto utworzyć wątki dla każdego z sezonów - 1, 2, 3. (Ja aktualnie opanowałabym wątek z sezonem 2 i 3, więc... dla mnie sytuacja wygodniejsza.  :))
A zamiast wątku ze spoilerami proponuję po prostu wątek "Sezon 4" i tam będzie można sobie swobodnie rozmawiać, a potem (jak już przyjdzie koniec września) komentować na bieżąco odcinki.

Wątek "Newsy" myślę, że też się przyda. I tam w sumie można by zmieścić wszystko - głosowania, zdjęcia i relacje z imprez... W sumie na początek artykuły i wywiady też by tam mogły być - zorientujemy się, gdyby zrobiło się zamieszanie, zawsze możemy wątki rozdzielić.

Mamy jeszcze "Relationships", no i ze swojej strony popieram dziewczyny - przydałby się jeden wątek "Elena, Stefan i Damon". ;) Jak zajdzie potrzeba to jeszcze "Pozostali bohaterowie" (mamy jeszcze wątek "Ogólnie o serialu", tak też można o nich pogadać).

Takie małe propozycje ode mnie. ;) Co sądzicie?

Toooo może... warto byłoby ustalić kwestię grupy i kolorku jeszcze przed końcem weekendu? Tym bardziej, że ja później wyjeżdżam...  ;)
Na grupę cała nasza 6 się zgodziła, co do kolorku krrrwissstego też.
Zapomniałam już, jakim to jestem typowym, nałogowym organizatorkiem, ale sobie przypomniałam, dlatego... przybywam z małą prezentacją. ;)
[...]
Padł pomysł, żeby nasz kolorek był koloru krwi (bo wampiry), czyli krwisty. Poszperałam trochę w odcieniach czerwonego i znalazłam kolor właśnie o takiej nazwie.

krwisty - #CF2929

np. Malinowa Shanti sandi szyszata karolina0255 Fiołek
[...]
No i co z nazwą grupy?
Były "WampiroManiaczki" zaproponowane przez Karolinę i "Wampirki" przez Fiołka. ;)
Ustalimy i możemy lecieć do Załogi po pozwolenie. ;)

Dziewczęta, spinamy się i robimy z tego działu jak najsympatyczniejszy kącik. :-*

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 09, 2012, 10:27:16 »
Moim zdaniem nie potrzebnie będzie dzielić aktorów w każdy inny wątek, tylko jeden "Aktorzy", i tam będziemy umieszczać wszystko na ich temat. :)
Z podzieleniem na sezony to wpadłam ja i Malinowa więc, co do tego zgadzam się. A z tematem 4 sezon to można dać "4 sezon - spoilery" i bez krzyków. ;)
Nazwa grupy Wampirki, wydaję się taka bardziej sympatyczna i pozytywniejsza, a kolorek jest świetny!  :clapping:
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 09, 2012, 10:28:15 »
Dziewczyny, rozumiem Waszą rozwagę w tworzeniu wątków, ale skoro jakieś wstępne plany już macie i są wątki, bez których taki dział jak ten raczej obejść się nie może, dlaczego nie działacie? Nadal nie macie tematów dotyczących poszczególnych sezonów, a na tym chyba Wasza dyskusja powinna się opierać, nieprawdaż? Nie wygląda to zachęcająco.

Co do ewentualnych "WampiroManiaczek" czy "Wampirek"... Krwisty kolor będzie się zlewał z moim czerwonym. ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 09, 2012, 10:33:53 »
Jak dla mnie - kolorek ten co wyżej, grupa "Wampirki"

Co do tematów, sezony 1,2,3 i 4. Ale bez spoilerów,bo ja naprawdę nie lubię ich czytać :( Chyba, że dopóki sezon 4 się nie zacznie tam będą newsy odnośnie 4 sezonu normalnie wklejane i kto nie chce czytać będzie omijał ten temat szerokim łukiem, a jak sezon 4 się zacznie to ewentualne jakieś neswy będą tam wklejane, ale już w spoiler? ;)

Do tego jak mówicie wątek "Newsy", gdzie byłyby i artykuły i wywiady i zdjęcia i wszystko inne :P Najwyżej gdyby coś, to potem się rozdzieli, żeby zdjęcia były osobno, ale na razie myślę, że takiej potrzeby nie ma ;)

No i jak dla mnie jednak 3 głównych bohaterów powinna mieć osobny wątek. A reszta bohaterów/aktorów osobny pod nazwą "Inne/Pozostałe postacie" czy coś takiego.

EDIT
Czyli nie możemy wziąć tego krwistego? Tak myślałam :(

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 09, 2012, 10:58:15 »
Kiki, spokojnie, pogadałyśmy sobie, poplanowałyśmy, a teraz wprowadzamy to w życie. ;)
Dział ma mniej niż jeden dzień, więc... dopiero teraz zacznie się akcja, no.

Utworzyłam wątek z newsami. ;)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:31:55 »
Mogę się załapać na założenie 2 sezonu?  ;D
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:33:21 »
Ja tylko bym prosiła jakiegoś moderatora, żeby przypiął wątki z sezonami, jak już wszystkie zostaną utworzone ;)

EDIT
Nie ;D
Ale możesz się załapać na utworzenie wstępu do 4 sezonu, jeśli chcesz :D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:45:47 »
O! Przynajmniej to!  ;D

Po ogarnięciu działu też bym prosiła o wybranie moda. ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:52:40 »
Po ogarnięciu działu też bym prosiła o wybranie moda. ;)
Konkurs na Moderatora niebawem zostanie ogłoszony, także spokojnie, a póki co musicie zadowolić się naszą opieką i naszym doglądaniem działu.  :th_0girl_dance:

Ja tylko bym prosiła jakiegoś moderatora, żeby przypiął wątki z sezonami, jak już wszystkie zostaną utworzone ;)
Widzę, że Justek już wszystko przypięła, mi jedynie zostały bodajże 2 i 4 sezon, które również zostały już przyklejone.  :th_girl_haha:

W razie jakiejkolwiek pomocy czy właśnie przypinania tematów to krzyczcie, a któraś z nas na pewno przybędzie z pomocą.  smilie_girl_120

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:56:25 »
Dziękujemy, drodzy MG! :*

To jak robimy z głównymi bohaterami? Razem czy osobno? Sandi, można i osobno, ale oni się tak nawzajem przeplatają i wiadomo, że zawsze jakoś razem będziemy o nich mówić.
Wiesz, jak nie ogarniemy i zrobi się zatrzęsienie zawsze możemy zmienić. Na razie zrobiłabym jeden z ładnymi zdjęciami w 1 poście i opisem bohaterów (to taka mała sugestia ode mnie).

PS Nie mam pomysłu na inny kolorek, więc liczę na jakieś ciekawe pomysły... Może za jakiś czas nas natchnie...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:03:58 »
Ale nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy. Bo mi nie chodzi o to, żeby każdy z nich miał osobny wątek tylko, żeby był po prostu jeden dla nich pt "Damon, Stefan i Elena",a drugi dla innych bohaterów :) Bo myślę, że tak im się należy :) Wy uważacie, że lepiej zrobić jeden dla zupełnie wszystkich?

I może jestem czepialska, ale lubię jak jest wszystko "równe" :D
Czy można trochę zmienić kolejność w nazwie o 4 sezonie? Żeby było tak jak wszędzie "Sezon 4 (...)" a nie "4 sezon (...)" ? ;D

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:06:35 »
Aaaa... Czyli myślałyśmy o tym samym. Przepraszam.  ;D

Czyli będzie jeden wątek dla głównych bohaterów, a drugi dla pozostałych. Tak, tak.

Co do równości mam to samo co Sandi. ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:07:16 »
Zmienić Wam tą nazwę 4 sezonu?  :th_girl_haha:

Jeżeli chodzi o kolor, to może wykluczcie odcienie czerwonego? Bo za bardzo będą się zlewać z kolorkiem Pani Adminowej.  :th_girl_haha: