1595Wyrok sądu nie zezwala Sandrze na opuszczenie aresztu. Hubert zamierza wstawić się za byłą żoną. Po zakrapianej alkoholem imprezie Ola budzi się w mieszkaniu Szymona. Okazuje się, że poprzedniego wieczoru zafundowała sobie tatuaż - trupią czaszkę na ramieniu, czego nie pamięta. Dziewczyna spędza w klubie kolejny wieczór. Grażyna decyduje się odmienić wygląd. Grzegorz jest zachwycony efektem metamorfozy.
1596Grzegorz wspomina spotkanie z Grażyną. Ma wyrzuty sumienia, że pocałował dziewczynę własnego syna. Dochodzi do niemiłej rozmowy pomiędzy dyrektorem szkoły, Podolskim, a Patrycją. Dziewczyna nie zgadza się na propozycję dyrektora, bowiem nie chce uchodzić za donosicielkę. Mirek martwi się, iż po narodzinach dziecka Emilki i Bartka otoczenie przestanie traktować go jak członka rodziny.
1597Mirce nie przypadają do gustu znajomości, które Patrycja zawiera przez Internet. Trwają poszukiwania konkursowej zdrapki z gazety, w której główną nagrodą jest kolacja z gwiazdorem, Cyprianem Novakiem (w tej roli: Michał Milowicz). Szczęśliwą znalazczynią okazuje się Wiktoria. Na polecenie dyrektora Patrycja, Fabian i Dominik muszą usunąć karykaturę ze szkolnej ściany. Współpraca pomiędzy Jowitą a Gabrysią układa się niepomyślnie.
1598Wojtek nie jest zachwycony nowym idolem Malwiny. Aurelia, zaaferowana Cyprianem Novakiem, coraz bardziej denerwuje Śmiałka. Patrycja zwierza się Mirce na temat poznanego przez Internet chłopaka, który, okazuje się, ma myśli samobójcze. Mirka jest zszokowana.
1599Zauroczony Wadlewem Cyprian planuje odkupienie gospodarstwa od Śmiałka. Stach proponuje Błażejowi udział w nielegalnym interesie. Ten odmawia.
Dzięki wstawiennictwu Huberta sąd decyduje o warunkowym zwolnieniu Sandry z aresztu. Okazuje się, że Rajmund także niebawem opuści więzienie. Spoilery wg mnie mało ciekawe. Znów sporo Wadlewa i kolejna nowa postać tam. Do tego całkiem nowy wątek młodzieżowy. Ja się pytam gdzie jest wątek Igora i Sabiny oraz Kingi, Adama i Artura? Ciekawi mnie co będzie ze współpracą Jowity i Gabrysi. Czyżby Jowita miała zacząć pracę w Barbarianie?

No i na koniec: powrót Rajmunda? Mam nadzieję, że jednak nie wyjdzie z tego więzienia.
Powiem szczerze, że czekam jednak na powrót Pawła. Te jego wakacje bardzo się przedłużają...