Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 79423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 11, 2012, 16:32:05 »
Mam wciąż wrażenie, że nikt mi nie wierzy - śmieje się aktorka.
Zdecydowanie należę do tych niedowiarków... smilie_girl_141 Ale no cóż, wygląda na to, że po M&Ar zostaną tylko wspomnienia (scenki, opowiadania itp.) i nasze kolorki :th_0girl157: Szkoda.

Ja też do dziś łudziłam się, że ostateczna decyzja będzie jednak inna. Wierzyłam, że jakoś to się wszystko poukłada. Jak Cukierek, sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... Nie myślałam, że kiedyś to powiem (napiszę), ale przez chwilę pomyślałam, że może nawet lepiej by bylo, gdyby jednak Marysię uśmiercili.  :th_0girl_impossible: Zawsze Artur z Basią mogli by mieć swoje miejsce w serialu a tak tu już właściwie koniec. Jak widać p. Małgosia nie zamierza wrócić za rok (choć mam nadzieję, że jeszcze to przemyśli). W takim przypadku Artur z Basią się nie pojawią, bo niby co? Przyjadą w odwiedziny do dziadków bez Marysi? Bez sensu... Chyba, że za rok uśmiercą Marysię, ale wątpię, czy za rok będzie się p. Robertowi chciało wrócić. Szkoda, że nie znamy jego stanowiska w tej sprawie. Nie wiem, wszystko nie tak się potoczyło jak miało. Szkoda  smilie_girl_238

http://aleseriale.pl/gid,9969,img,315458,fototemat.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2012, 16:50:23 wysłana przez KONICZYNKA »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 11, 2012, 17:58:50 »
Przypuszczam, że P.Robert raczej w sprawie odejścia swojego i P.Małgosi z serialu nie wypowie się, jak to mówią publicznie. Pomimo wszystko wydaje mi się, że oni przez tyle lat występowania w serialu,chyba trochę zaprzyjaźnili się z P.Małgosią na planie eMki, a jako facet na poziomie przyjął jej decyzję na "klatę" i nie będzie krytykował jej postępowania. Zresztą, co by to zmieniło, nic. Nikt, nikogo nie zmusi do robienia czegoś na siłę.
Chociaż swoją decyzją P.Małgosia pozbawiła go pewnego i stałego źródła dochodów. A jak sam powiedział w jednym z wywiadów, n/t prowadzenia swojej szkoły karate: "z karate nie da się wyżyć". Szkoda, że p.Roberta nie będzie można oglądać w TV, bo to taki pozytywnie "zakręcony" gość, przesympatyczny i z dużym poczuciem humoru. Człowiek z pasją na życie, chętnie biorący udział w akcjach społecznych i charytatywnych. No, ale jak to mówią, coś się kończy i coś się nowego się zaczyna. Mam nadzieję, że P.Robert nie da o sobie zapomnieć, szczerze życzę mu powodzenia w "poserialowym" życiu zawodowym i prywatnym.

P.Robert ze swoją partnerką.
http://www.fakt.pl/Znani-kibicuja-Polakom,galeria,4176,18.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2012, 08:23:39 wysłana przez grant1 »

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 12, 2012, 18:43:33 »
Gdyby ktoś przez przypadek nie widział wywiadu z TeleTygodnia...  smilie_girl_289

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 12, 2012, 21:11:51 »
Zacznę od tego, że miło mieć jasnoniebieski kolorek  ;D

Wywiad z p. Małgosią rozwiewa wątpliwości, o tym czy odchodzi. Szkoda, że nie bierze pod uwagę możliwości, że wróci, ale nadzieją można mieć zawsze. Po wakacjach pewnie trochę ją jeszcze zobaczymy.
co do Artura i Basi, skoro to do Norwegii to na pewno wyjadę, ale kto wie, może będą pokazani jak odwiedzają, a Marysia zostanie wspomniana, że też przyjechała.
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 12, 2012, 21:24:35 »
Przepraszam, że urwałam się jak Filip z Konopi, ale chcę tylko wtrącić swoje jedno, skromne zdanie, jeśli pozwolicie. ;)

Bardzo się cieszę, że udało Wam się stworzyć grupę jasnoniebieskich. Brakowało Jej na forum. Bynajmniej mnie! :)
Zawsze gdzieś na ifilmie przemknął mi przed oczami Wasz piękny kolorek i miło, że tutaj też tak będzie.
Twórzcie, piszcie o swoich ulubieńcach, rozwijajcie się!

Powodzenia! :-*

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 14, 2012, 10:22:32 »
"Inteligentni" inaczej dziennikarze obwieścili kolejnego "news-a", tym razem dotyczy to P.Roberta. Nie sądzę, żeby P.Robert "uchował" się w eMce, przecież nie będzie regularnie w serialu "dojeżdżał" w pojedynkę z Norwegii do Grabiny lub Gródka  :hahaha:
http://superseriale.se.pl/seriale/m-jak-milosc-czy-robert-moskwa-wyleci-z-m-jak-milosc_263515.html.
Chociaż w jego przypadku bardzo mi żal, że nie będzie już w obsadzie eMki.
A przy okazji tych enuncjacji zamieszczonych dzisiaj przez tabloidy, internetowe oszołomy obrzucą P.Roberta błotem.
To jest właśnie nasza rzeczywistość, każdemu dokopać, tak bezinteresownie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2012, 13:02:31 wysłana przez grant1 »

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 14, 2012, 19:12:58 »
Właśnie dojrzałam, więc wstawię, bo pewnie Was to zainteresuje ;) Wpis z oficjalnego profilu Tele Tygodnia (czyli w końcu jakieś rzetelne źródło) na Facebook'u: "Właśnie dostaliśmy oficjalne info od produkcji "M jak miłość" - ani Kacper Kuszewski, ani Robert Moskwa nie znikają z serialu:) Obu Panów będziemy oglądać po wakacjach w nowych, interesujących wątkach:) (...)"

Offline Tabusia

• M&Ar-forever!
  • kociomaniaczka :)
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 14, 2012, 19:17:04 »
Dzięki Justek za info.

No ciekawe jak to w takim razie rozwiążą.
Prawdziwe pocieszenie jest wtedy, gdy ktoś daje ci do zrozumienia: możesz być taki, jaki jesteś. Phil Bosmans

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 14, 2012, 19:47:26 »
Pojawiło się już tutaj kilka newsów dotyczących odejścia p.Małgosi z Emki, ale z tego co śledziłam tego wpisu nie znalazłam, więc pozwoliłam sobie go zamieścić.  smilie_girl_120

ODCHODZI Z M JAK MIŁOŚĆ
Kolejna aktorka rezygnuje z udziału w polskiej telenoweli. Tym razem chodzi o Małgorzatę Pieńkowską, odtwórczynię roli Marysi Rogowskiej w serialu "M jak miłość".
Jesienią, w kolejnej odsłonie serialu "M jak miłość", zobaczymy jak Marysia Rogowska wraz z całą rodzina wyjeżdża do Norwegii.
- Po 11 latach grania tej postaci mam poczucie, że już czas najwyższy zamknąć etap mojego życia, który nazywa się "Maria Rogowska". To uczucie zresztą towarzyszyło mi od pewnego czasu. Czuję, że mam dużo pomysłów, energii, którą chciałabym wykorzystać przy nowych wyzwaniach. - wyznaje aktorka w wywiadzie dla "Tele Tygodnia".
Czy będzie to ostateczne rozstanie z telenowelą? A może postać Marysi pojawi się w kolejnych sezonach sagi rodu Mostowiaków?
- Podjęłam decyzję o całkowitym rozstaniu z serialem. Nie można być do połowy w ciąży (śmiech). Scenarzyści zapewne nie chcieli uśmiercać Marysi, bo jako jedna z Mostowiaków, jest jednym z filarów serialu. Zapowiadają, że ma wrócić za rok, ale ja wykluczam powrót na plan. - wyznaje aktorka.
Małgorzata Pieńkowska nie ma na razie sprecyzowanych planów na przyszłość. Nie wie jeszcze, w jakie przedsięwzięcie się zaangażuje. - Być może będzie serial... albo praca w teatrze... A może całkiem zajmę się produkowaniem przedstawień, a mniej będę grała? - mówi.
Dla fanów aktorki mamy jednak dobrą wiadomość. Pieńkowską można obecnie zobaczyć w przedstawieniu "Więzi rodzinne", które produkuje i w którym gra jedną z ról.
Jak po odejściu Marysi potoczą się losy rodziny Rogowskich? Tego widzowie dowiedzą się już na początku września!

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 14, 2012, 21:12:02 »
Właśnie dojrzałam, więc wstawię, bo pewnie Was to zainteresuje ;) Wpis z oficjalnego profilu Tele Tygodnia (czyli w końcu jakieś rzetelne źródło) na Facebook'u: "Właśnie dostaliśmy oficjalne info od produkcji "M jak miłość" - ani Kacper Kuszewski, ani Robert Moskwa nie znikają z serialu:) Obu Panów będziemy oglądać po wakacjach w nowych, interesujących wątkach:) (...)"
Hmmm... Ciekawe  smilie_girl_30 Przecież tak jak napisał grant1 to niemożliwe, żeby Artur dojeżdżał co jakiś czas do Gródka czy gdziekolwiek, a Marysią zostawała w tej Norwegii. No, bo niby pod jakim pretekstem? Praca, przecież dla Marysi zawsze to rodzina była na pierwszym miejscu, więc pewnie chciałaby jak najczęściej spotykać się z bliskimi... No nie powiem, bardzo mnie interesuje jak to rozwiążą i czy będzie w to wszystko wciągnięta Basieńka smilie_girl_289
Ale numer wywinęła ta Małgosia!  :th_girl_haha:

edit: news z głównej strony serialu- a więc chociaż po części możemy odetchnąć. Tylko wiecie co... ja nie zdzierżę widoku innej kobiety u boku Artura gdyby nie daj Boże scenarzystom wpadł taki pomysł do głowy!   :th_0girl157: :th_0girl_hysteric:

Dementujemy!

Ogłaszamy oficjalnie: ani Kacper Kuszewski, ani Robert Moskwa wcale się z serialem nie żegnają! I nigdy nawet tego nie planowali. A "sypie się" tylko wiarygodność dziennikarzy, którzy takie informacje zamieszczają. Ale rozumiemy: sezon ogórkowy się zaczął, coś wymyślać biedacy muszą?

Szczegółów scenariusza zdradzić nie możemy. Ale obiecujemy, że Artura na ekranie zobaczycie jeszcze nie raz? A Marek Mostowiak? Dla niego nowy, trzynasty sezon "M jak Miłość" okaże się nawet wyjątkowo szczęśliwy. Nie dość, że nasz bohater założy własny biznes, to jeszcze nawiąże kontakt z przyjaciółką sprzed lat? I być może, spotka też nową miłość! I jak, zapowiada się ciekawie?

Zaglądając do Grabiny - nudzić się więc nie będziecie. I na pewno zobaczycie swoich ulubionych bohaterów!

PS A uprzedzając kolejne plotki: Paweł, Piotrek, Kinga, Gosia, Tomek, Marta, Andrzej, Madzia, Barbara, Lucjan, Agnieszka, Mirka, Janek? i tak dalej? TEŻ Z SERIALU NIE ZNIKAJĄ!!!

m-jak-miłość
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2012, 21:26:12 wysłana przez Patrycjaa »
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 14, 2012, 21:43:11 »
Patrycjaa - zgadzam się z Tobą w 100% !!!

Faktycznie, to jest intrygujące, co scenarzyści "wykombinują" dla serialowego Artura, no chyba, że będzie pełnił w eMce dyżury i udzielał przez "Skajpaja" porad lekarskich pozostałej w Polsce rodzinie Mostowiaków oraz swoim "osieroconym" przez Marysię pasierbom....To taki żarcik ;)
A bardziej serio, to chyba producenci trochę "przejęli" się komentarzami tabloidów, wieszczących "plagę" odejść aktorów z serialu, więc to pośpieszne dementi zamieszczone przez Tele Tydzień.

A może my coś "wykombinujemy" i "podrzucimy" "scenopisarzom" ...
Na początek takie moje nieudolne pomysły ...
1. Marysia będzie marznąć i b. nudzić się w tej Norwegii, skontaktuje się przez net-a z Grzegorzem, ten przekona ją do odwiedzin ukochanej Francyji, scenarzyści teleportują ją do słonecznej Prowansji, zakocha się
i w Prowansji i ponownie w Grzesiu, niestety odmówi powrotu, efekt finalny - porzuci dla niego Artura i Basię ....
2. W trakcie odwiedzin rodziny w Polsce, odnajdzie ją psychopata Radosz, porwie i wszelki ślad zarówno po nim, jak i po Marysi zaginie ....
Zarówno w pierwszym, jak i w drugim przypadku biedny, osamotniony mąż wróci z córeczką do Gródka leczyć zranione serce ;)  i samotnie wychowywać córeczkę.
Sorry, niestety nie posiadam żadnych twórczych zdolności w porównaniu z Cukierkiem, Tabusią i Koniczynką.
Proszę, potraktujcie to jako żarciki!!!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2012, 22:41:35 wysłana przez grant1 »

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 14, 2012, 22:36:11 »
A może my coś "wykombinujemy" i "podrzucimy" "scenopisarzom" eMki smilie_girl_253
Nie głupie!!! <hahaha>

A co do tych "info" to myślę, że.... jakoś to wykombinują. Mozliwe, że rozbija nasze małzeństwo...w końcu po coś tam wprowadzili Grzesia....
A inna kobieta u boku Artura...hmy... powiem tak, osobiście będzie ciężko się przyzwyczaić, ale... jeśli to naprawdę ciekawie rozwiążą to myślę, że będzie miło się to oglądało. Wątek Marysi i Artura też nie był prosty, łatwy...a wręcz kontrowersyjny, bo ona miała męża przecież...a mimo to byli fani...byliśmy MY.... może znów tak być... :)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 14, 2012, 22:36:57 »
A może my coś "wykombinujemy" i "podrzucimy" "scenopisarzom" eMki smilie_girl_253
Proponuję Marysię jako hologram w 3D smilie_girl_101 Ewentualnie znalezienie sobowtóra Małgosi... Ale ten hologram smilie_girl_30 To by było coś! smilie_girl_149
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 14, 2012, 22:48:41 »
Witam wszystkich.
Osobiście dla mnie wątek Marysi i Artura jest już dawno skończony. Tak mdło prowadzonej pary nie było dość dawno w Emce. Jak sobie przypomnę odcinki 380-550 to aż się płakać chce. A i poziom aktorski był na wyższym poziomie. Tak sztucznie granych scen miłości  granych w ostatnich kilkudziesięciu odcinkach nie widać gdzie indziej. Bardzo śmieszna scenka olbrzymiej miłości na ławce  przed domem w Grabinie aż wołała o calkowite wycięcie. Ani ładu ani składu.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 14, 2012, 22:51:20 »
Tak sobie właśnie zaglądam na Facebook'a i czytam taki news! Biegnę zaraz tutaj a tu czeka na mnie cała rozmowa.  smilie_girl_307 Powiem tak... Nie wiem jak się do tego wszystkiego odnieść. Mam nadzieję, że to będzie sensowne rozwiązanie, bo póki co jestem przerażona. Po prostu boję się, że przekombinują i będzie tragedia, ale poczekamy zobaczymy. Cieszę się jednak, że jest jakiś oficjalny odzew ze strony twórców serialu.
Proponuję Marysię jako hologram w 3D smilie_girl_101 Ewentualnie znalezienie sobowtóra Małgosi... Ale ten hologram smilie_girl_30 To by było coś! smilie_girl_149

No tak! My to byśmy "wykombinowali". Zawsze wiedzieliśmy, że scenariusz pisać powinniśmy. :th_girl_haha: Ja bym się w sumie nie pogniewała, gdyby po roku Marysia wróciła odmieniona. Skoro p. Małgosia za rok się nie zdecyduje, to może lepiej zaangażować inną aktorkę  smilie_girl_289 sama nie wiem. Bo rozbijać to idealne małżeństwo, to było by nieporozumienie. No i co z Basieńką? Mam też nadzieję, że jakoś sensownie Marysia się pożegna, a nie po 5 odcinkach dowiemy się, że pojechała... Jeżeli mąż zostanie, to też mam nadzieję, że z nim się ładnie pożegna  :th_girl_haha: