Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa  (Przeczytany 94121 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 18, 2012, 23:11:30 »
Dopóki nie ma oficjalnej informacji ze strony Mjm, to ja również mam nadzieję, że ta cała sytuacja jest tylko plotką. Trzeba, niestety, poczekać na taką informację spokojnie. Jednak trudno zachować jest spokój w takiej sytuacji. Mam też nadzieję, że na oficjalne wiadomości nie będzie trzeba czekać do września. Do tego czasu pewnie pojawiło by się pewnie wiele wersji wydarzeń.   smilie_girl_349

Offline Basia

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 19, 2012, 09:55:56 »
W wywiadzie dla TeleTygodnia pani Małgosi także potwierdziła że odchodzi z serialu i nie wróci, nawet gościnnie nie będzie grać więc myślę że to jednak jest prawda.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 19, 2012, 14:18:51 »
Basiu dokładnie! P.Małgosia wielokrotnie podkreślała, że rozstaje się z postacią Marysi na dobre, co prawda scenarzyści zostawiają jej otwartą furtkę w razie powrotu toteż nie uśmiercą jej bohaterki, ale to i tak nic nie zmieni. Rogowscy się rozpadają i trzeba jakoś przyjąć to do wiadomości, tylko szkoda, że w tak głupi sposób...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 20, 2012, 15:48:10 »
Fragment z dzisiejszej informacji zamieszczonej przez portal interia.pl.Co prawda dotyczy K.Kuszewskiego, ale wspominają  o wątku Marysi i Artura...
"Nie jest też prawdą, że grana przez Małgorzatę Pieńkowską (która niebawem żegna się z "M jak miłość") Maria i jej mąż Artur (Robert Moskwa) wyjadą do Norwegii, ale do kraju wróci sam Artur - jego połowica bez pamięci zakocha się w przystojnym Norwegu i opuści męża.
"Pomysł jest zupełnie inny, ale nie zamierzamy go jeszcze ujawniać. A o zakochaniu Marii w Norwegu scenarzyści nigdy nawet nie myśleli" - twierdzi Baranowska i dodaje, że także Artur nie spotka na swej drodze nowej miłości".
Źródło:
http://film.interia.pl/telewizja/news/kuszewski-zostaje-w-m-jak-milosc,1811764,3604

Hm..."intrygująco" :laie_67: zabrzmiało  ;), szczególnie w przypadku tego, co ostatnio działo się u nich w eMce  :laie_67:
Wniosek : na początku nowego sezonu jeszcze będą , dopóki nie wyemitują tych odcinów, które teraz "kręcą", chyba zresztą P.Małgosia dziś jest ostatni dzień na planie. I miała być tam imprezka...
Przypuszczam, że Artura przez dłuższy czas będzie można zobaczyć tylko w czołówce, dopóki jej nie zaktualizują. A jeśli już znowu się "pojawi", to obstawiam, że będzie to nie wcześniej niż we wrześniu 2013 r..
Wezmą widzów na "przeczekanie" i będą mieli czas, coś "wykombinować" lub nie. Zresztą może być też tak, że pożegnają się P.Robertem na zawsze.

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 20, 2012, 17:30:30 »
eh... To się już całkiem pogubiłam... W sumie to raczej normalne, że scenarzyści by tak od razu nie podali jak ten watek się zakończy itp... w końcu lubią robić "niespodzianki"...
Szkoda tylko, ze ten wątek się rozjechał na całego :(

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 20, 2012, 17:49:05 »
Dlatego ja już przestaję wierzyć we wszystkie informacje jakie się pojawiają. Mam nadzieję, że ujrzymy oficjalny komunikat eMki. Pocieszył mnie jednak fakt, że może inaczej rozwiążą tę sprawę niż zdradą Marysi. Musimy być cierpliwi  smilie_girl_349

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 20, 2012, 18:15:27 »
eh... To się już całkiem pogubiłam... W sumie to raczej normalne, że scenarzyści by tak od razu nie podali jak ten watek się zakończy itp... w końcu lubią robić "niespodzianki"...
Szkoda tylko, ze ten wątek się rozjechał na całego :(
Hej Cukierku !!!
Fajnie, że jakby to powiedzieć...Wróciłaś!!!
Ten cały szum medialny sprokurowali sami i jeszcze go podkręcają, to naprawdę wygląda na sondowanie publiki, jak zareaguje np. na zdradę Santa Marii.
Faktycznie wątek "rozpirzył" się dokumentnie, ale i tak ostatnio chylił się ku upadkowi.
Koniczynko !!! - poczekamy, zobaczymy. Albo i nie....

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 20, 2012, 18:28:35 »
Cześć cześć :)

Szczerze powiedziawszy to... uśmiercenie Marysi mi się nie podoba. Po pierwsze niedawno już była w rodzinie śmierć <Hanka> po drugie...Artur byłby przybity i...coś czuję że żałosny by był ten wątek... tj. Marka...
Zdrada Marysi...nie jest do dobry pomysł, bo jednak było to jedno normalne kochające sie małżeństwo, ale... Ale może być to ciekawie rozwiązane. Mąż po zdradzie walczy o córkę, później szuka dla niej drugiej dobrej i porządnej mamy... to cos nowego...Ale cóz Ci "wspaniali" scenarzyści wymyslą to...nie wiemy :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:33:48 »
Zdrada Marysi...nie jest do dobry pomysł, bo jednak było to jedno normalne kochające sie małżeństwo, ale... Ale może być to ciekawie rozwiązane. Mąż po zdradzie walczy o córkę, później szuka dla niej drugiej dobrej i porządnej mamy... to cos nowego...Ale cóz Ci "wspaniali" scenarzyści wymyslą to...nie wiemy :)
Czy ja wiem czy może być ciekawie? Znając scenarzystów to spaprają sprawę, ale przyzwyczaiłam się już do tego, także no...  :th_girl_haha:
Zdrada całkowicie mi nie pasuje do Marysi, najpierw była przedstawiana jako anioł, wyidealizowana matka Polka, kochająca swojego męża, poświęcająca się rodzinie, a teraz co? Wyjedzie i nagle w Norwegii spotka miłość swojego życia i zostawi Artura? Banalne.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:48:38 »
Zgadzam się z Tobą Klaudia. Znając scenarzystów to to spaprają :( ale na to już nie mamy wpływu... niestety :(
Druga sprawa to fakt że zdrada do Marysi nie pasuje. Krzysztofa nie zdradziła mimo iż nie zawsze im się układało, Artura też nie...
Moim zdaniem nie ma złotego środka, aby jakoś dobrze rozwiązać ten watek, ale śmierć też mi nie pasuje ...przynajmniej nie teraz

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:53:17 »
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby wyjazd tylko wówczas i p.Robert musiałby zniknąć z serialu. Ale naprawdę nie wyobrażam sobie, że do Artura kogoś dopasują, no po prostu nie! Nadal mam przeogromny sentyment do tej pary, nadal uwielbiam ich w tych starych odcinkach, bo tych teraźniejszych nie oglądałam ale szczerze powiedziawszy nie zamierzam dalej oglądać Emki, skoro Marysia pójdzie w tany, Arturek pewnie szybko znajdzie sobie pocieszenie i macochę dla Basi, żeeeeeeeeeeenaaaaaaaadaaaaaaaaaa!  smilie_girl_238

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 20, 2012, 19:59:33 »
A mnie akurat się podoba to  by kogoś nowego miał. Znaczy się...nie zrozumcie mnie źle... oczywiście wolałabym aby była nadal Marysia ale ta stara Marysia z pierwszych odcinków kiedy ich miłość się budziła. Bo ostatnimi czasami to... tak było to wszystko źle ukazane że załamywałam się po kolejnym odcinku... dlatego mam nadzieję że coś się ruszy, ale... ale jeśli mają napisać coś znów strasznego jak ostatnie odc Marysi i Artura które oglądaliśmy to...rzeczywiście aby Artur też wyjechał z Marysią i niech jego postać zniknie z serialu.

Offline irishsoul

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 20, 2012, 23:01:54 »
Hmm... cudnie było przeczytać ten cały wątek i powspominać początki. :) Dzięki Wam za te cytaty. :)

A co do odejśćia pani Małgosi- mam wrazenie, ze pomysl na ten serial wyczerpał się. Odeszła Hanka, ma zniknąć Marek i Marysia. Małgosia podobno ma być rzadziej. Osoby, które były podstawą serialu. Gdy odchodzi kolejna dziewczyna Pawła, to jeszcze jakoś idzie to przełnąć, a tak. Moim zdaniem jest to dzwonek, żeby jednak zakonczyć emisję serialu, a nie ciągnąć go na siłę i wymyślać jakieś naciągane bezdety. Jak to śpiewał Markowski: Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść, niepokonanym. :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 21, 2012, 17:02:48 »
A co do odejśćia pani Małgosi- mam wrazenie, ze pomysl na ten serial wyczerpał się.
Otóż to! Pomysł na postać Marysi i Artura wyczerpał się już w tamtym sezonie, nie w tym co się niedawno skończył czy skończy, ale jeszcze we wcześniejszym. Przestałam oglądać Emkę niecały rok temu bo aż żal było patrzeć na to jak z takiego fajnego serialu robi się jakieś nie wiadomo co... Pożegnałam się z Marysią i Arturem w odpowiednim momencie, bo nie musiałam patrzeć jak na siłę to wszystko ciągnął, jak robią wszystko na siłę i dzięki temu tą parę nadal darzę ogromnym sentymentem!

Moim zdaniem jest to dzwonek, żeby jednak zakonczyć emisję serialu, a nie ciągnąć go na siłę i wymyślać jakieś naciągane bezdety.
Emka to już nie ta sama Emka co nawet przed 5 latami, to już jest całkiem inny serial jedynie z niektórymi aktorami ze starej obsady i starą nazwą, a tak? Młodzież przejęła dowodzenie, a rdzenni bohaterowie zeszli na drugi, albo nawet na trzeci plan, a szkoda...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2012, 15:43:58 wysłana przez Klaudia »

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 21, 2012, 17:15:16 »
Macie racje! Serial sie wyczerpał.... może... niech Łepkowska wróci i znów zacznie pisac do tego serialu chociaż sezon, dwa, aby to ruszyło...w końcu "Na dobre i na złe" leci dłużej a jakoś sie trzyma... a na emke to już...żal patrzeć :(