Autor Wątek: Top Model. Zostań modelką  (Przeczytany 17246 razy)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Top Model. Zostań modelką
« dnia: Maj 27, 2012, 01:50:51 »
Niedługo ruszą, albo nawet już ruszyły castingi do III edycji programu, z pewnością ktoś z Was oglądał poprzednie edycje bądź zamierza oglądać następną.  smilie_girl_356 Jakie były Wasze odczucia po II edycji? Jak myślicie kto zasiądzie w Jury obok Joanny Krupy?

Zapraszam do dyskusji!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Top Model. Zostań modelką
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2012, 11:03:07 »
Ja oglądałam program głównie ze względu na udział KKP (II edycję regularnie, I nadrabiałam w Necie), bo to fajna kobieta, która ma dużo mądrego do powiedzenia, a że jej teraz zabraknie, co mnie nawet trochę cieszy, to trzeciej edycji nie będę już raczej śledziła.

Jak myślicie kto zasiądzie w Jury obok Joanny Krupy?
Tu nie ma co myśleć, to pewne już przecież: Woli&Tysio oraz Katarzyna Sokołowska, reżyserka pokazów mody. Szkoda, że zmiany nie posunęły się dalej i że nie wymieniono "na lepszy model" jeszcze tych dwóch panów, bo poziom jaki sobą reprezentują jest co najmniej żałosny... :P A pani Sokołowskiej w ogóle nie znam, ale jej zawód wskazuje na to, że będzie przydatna i będzie mogła dać wiele cennych rad przyszłym modelkom, więc dobrze, że taka osoba zastąpiła Karolinę.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2012, 12:11:41 »
Ja oglądałam raczej wszystkie edycje, chociaż kilka odcinków pewnie mi w międzyczasie umknęło  smilie_girl_356

Jednak lubię ten program! Czasem naprawdę przychodzą dziewczyny, które są bardzo ładne, a przy tym naturalne i mają coś w głowie, ale czasem to też zdarzą się zupełne przeciwieństwa.

Żałuję tylko, że poprzedniej edycji nie wygrała Viera  smilie_girl_238

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2012, 14:19:54 »
I edycji nie oglądałam uważnie, ale za to II obejrzałam w całości i podobało mi się! Niektóre dziewczyny były na prawdę wartościowe i żałowałam, że właśnie wygrała Olga, niby ładna jest, jej charakter i to co pokazała w tym programie mi się podobało, ale jednak liczyłam, że do finału dojdzie Dorota, jej uroda po prostu była rewelacyjna!  smilie_girl_231 te oczy!  smilie_girl_159

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2012, 14:42:36 »
W I edycji bardzo kibicowała Kasi Smolińskiej, bo nie liczyła na współczucie i nie płakała przy każdej sesji.
W II natomiast najbardziej spodobały mi się Viera i Dorota. Podejrzewam, że gdyby nie głupi wybryk Viery z telefonem, miałaby szansę wygrać. A Dorota była jakaś taka kobieca, za co, nie rozumiem czemu, jurorzy ją ciągle krytykowali.
Od początku nie lubiłam tej całej Gabrysi Pacholarz, bo strasznie denerwująca była. Rozumiem, że można być energicznym, ale bez przesady.
Jestem ciekawa, czy pojawią się jakieś interesujące osoby w III edycji.  :th_0girl_dance:

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2012, 15:09:55 »
Kasia? Dla mnie ona była trochę sztuczna, przypominała na zdjęciach jakąś postać z gry...Nie wiem takie jakieś miałam odczucia, gdy na nią patrzyłam...

W I edycji zdecydowanie u mnie na pierwszym i drugim miejscu była Ania i Ola. Obie miały potencjał. Ania bardziej nadawała się na wybiegi, a Ola do zdjęć - twarz ma fenomenalną.

Dorotę z II edycji lubiłam do czasu.... pod koniec zrobiła się jakaś taka grymaśna, wiecznie niezadowolona... smilie_girl_356

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2012, 18:07:40 »
Ja też byłam za Vierą :)
A jeśli chodzi o Olgę to jest śliczna moim zdaniem, jeszcze teraz schudła na twarzy, więc nie ma tych "puciek" ale no jest zadziorna i trochę nie fair było to, że już wiele lat wcześniej zaczęła swoją pracę jako fotomodelka...

A do Ani w końcowych odcinkach też się przekonałam, mimo jest zabójczych tekstów ;P
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2012, 15:15:30 »
http://www.pudelek.pl/artykul/40941/tvn_potwierdza_nie_bedzie_top_model_3/

Szkoda  smilie_girl_238 Od czasu do czasu lubiłam sobie obejrzeć program  :th_0girl_dance:

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 13, 2012, 15:31:03 »
Rzeczywiście, trochę szkoda, że jednak program nie będzie już emitowany, bo nawet go i czasami oglądałam. Chociaż uważam, że zrezygnowanie z emitowania nie jest aż tak złym pomysłem przez pana Tyszkę i pana Wolińskiego. Nie lubię ich i twierdzę, że w niektórych odcinkach program psuli. smilie_girl_120

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 13, 2012, 15:33:23 »
Ja oglądałam każdy odcinek  smilie_girl_30 Czasem można było się pośmiać, no i podpatrzeć jak to wygląda przed obiektywem i za nim.
Tak głośno było o kastingach, już przecież jakąś grupkę dziewczyn wybrali, a tu takie coś. Szkoda  smilie_girl_349

Hey, little rich girl!

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 13, 2012, 15:38:10 »
Ojej szkoda. Bardzo lubiłam oglądać ten program.
W I edycji kibicowałam Kasi Smolińskiej tak jak Inka. Bardzo ją lubiła od początku zaskoczyła jury i w ogóle przekonała mnie do swojej osoby, ale nie doszła do finału szkoda. Właśnie co sądzicie o wygranej Pauliny?
W II edycji spełniło się moje marzenie bo wygrała Olga, a nie Ania  ;). Chociaż i tak moją ulubioną uczestniczka była Viera.  smilie_girl_321

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 13, 2012, 15:54:22 »
Paulina? Nie znoszę jej. Chciałam żeby wygrała Ola albo Ania. Ola świetnie pozowała przed aparatem, a Ania idealnie pasuje na wybiegi, a Paulina? Jak dla mnie nie ma w niej nic takiego, co mogłoby przyciągnąć uwagę widza. Jest zwykła. Może mi sie wydaję, ale na większości zdjęć ma taką samą minę, ciągle ten sam wyraz twarzy i trochę zgrywała, podobnie zresztą jak Ania w drugiej edycji, szarą myszkę i taką biedulkę, co strasznie mnie denerwowało  smilie_girl_269

Viera była najlepsza. Miała najlepsze warunki do tego, by zostać modelką. Świetnie wychodziła na zdjęciach, na wybiegu też sobie radziła i do tego była naturalna, mądra i miała to "coś"  smilie_girl_159 Szkoda, że odpadła w tak głupi sposób  smilie_girl_238

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 14, 2012, 13:15:17 »
No i dobrze się stało. Nie podobała mi się polska edycja TM (a oglądałem też inne - niebo a ziemia) - z której biło chamstwo, "wieśniactwo" i zwyczajna prowizorka. Zero profesjonalizmu. Dodatkowo ten syndrom płaczu, który niestety przeniósł się na inne programy - i teraz wszędzie zawodnicy leją ślozy aż miło :D
O panach Wolińskim i Tyszce już pisał nie będę, jest pewien dolny poziom, którego staram się nie dotykać bo ubrudzić się łajnem można.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 23, 2012, 16:36:43 »
Przeglądam sobie teraz takie różne strony internetowe i natknęłam się na coś takiego...

Rozpoczęto już poszukiwania nowego sponsora, a ostatni z zaplanowanych pre-castingów odbędzie się zgodnie z planem 6 lipca w Warszawie. Nagrane zostaną również castingi z jurorami, natomiast odcinki w domu modelek zamiast latem realizowane będą jesienią.

Program wróci na antenę wiosną przyszłego roku ? zapewnia wirtualnemedia.pl Bogdan Czaja, wicedyrektor programowy TVN.

...czyli nie ma się jednak co cieszyć/smucić za wcześnie, bo wiele wskazuje na to, że klamka jeszcze nie zapadła ;) "Top model" to popularny program, ma sporą oglądalność, więc nie wydaje mi się, aby był duży problem ze znalezieniem sponsora.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 12, 2012, 20:12:10 »
Wchodzę na Facebooka, czytam newsy na tablicy KKP, a tu taka afera. Myślałam, że ta sprawa jest już dawno zamknięta, ale pojawiła się (i to w rzetelnym źródle) taka wiadomość: 200 tysięcy kary dla TVN za "Top Model. Zostań modelką"
Co o tym myślicie? Moim zdaniem 200 tysięcy to nic dla takiego TVNu, nawet tego nie odczują. Niemniej jednak wątpię, czy w związku z tym pojawi się kolejna edycja programu. W końcu co by nie mówić, rozbierane sesje i afery z tym związane, były ważnym elementem programu. Nie wydaje mi się, aby producenci mieli zmienić formułę (zachowując jej atrakcyjność dla widza), a tym bardziej godziny emisji programu :P