Autor Wątek: Kocham Cię, Polsko  (Przeczytany 8755 razy)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Kocham Cię, Polsko
« dnia: Maj 26, 2012, 23:52:00 »
Kocham Cię, Polsko! ? program rozrywkowy, emitowany przez stację TVP2 od 13 marca 2009 roku i prowadzony przez Macieja Kurzajewskiego. Program jest utrzymany w konwencji teleturnieju i służy propagowaniu i sprawdzaniu wiedzy o Polsce i Polakach.

Od zawsze nie przepadałam za Marzeną Rogalską, aczkolwiek po ujrzeniu jako nowej kapitanki Joanny Koroniewskiej stwierdziłam, że pani Rogalska aż taka zła nie była. To co wyprawia pani Koroniewska to brak słów. Podlizywanie się Kurzajewskiemu, dziwne teksty... Strasznie irytująca jest. I naprawdę drażnią mnie przeciągania pytań i dodawanie wyjaśnień do nich szczególnie przy końcówce czasu, przeważnie w rundzie Urodziny przez pana Kurzajewskiego. Czasami wygląda to tak, jakby robił to specjalnie na niekorzyść drużyny, której uczestnik ma zaraz paczkę przejąć. :)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
Odp: Kocham Cię, Polsko
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2012, 10:37:16 »
Mi natomiast zmiana się podoba, nie przepadałam za Marzeną Rogalską więc gdy dowiedziałam się, że będzie inna obsada na jednym stanowisku kierującym drużyną ucieszyłam się. Joasia bardzo dobrze sobie radzi, jako taka dowodząca w zespole, teraz właśnie irytuję mnie Zielińska. Zrobiła się taka chłodna, obojętna i taka jakby nie wiedziała, czego konkretnie chce. Po kilkunastu wygranych drużyny Koroniewskiej, miałam takie odczucie jakby Kasia chciała ją zabić, a to tylko przecież jest zabawa, a nie jakieś wyścigi.. Jeszcze dwa lata temu lubiłam Kasię, bo była taka żywa i radosna, a teraz to nawet nie wiem jak mam to określić..
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2012, 11:16:19 »
Marzena Rogalska nie była zła, uważam, że była lepszą kapitanką od J. Koroniewskiej, bo w moim odczuciu była taka...bystrzejsza? I niekoniecznie mówię tu o inteligencji, bo pani Koroniewska też bez wątpienia jest mądrą kobietą, ale Marzena miała taką zdolność naturalnego reagowania na żarty, prowokowania śmiesznych sytuacji, była mistrzynią w kalamburach- zawsze tak spontanicznie i szybko potrafiła wszystko ogarnąć. Za to Joasia bywa niestety strasznie sztuczna i między nią a Kasią jest taaaaki dystans, taki chłód, a jak jeszcze w nienaturalny sposób chcą udawać, że wcale tak nie jest- no słabo to wypada, bardzo słabo. Mimo wszystko wolałam udawaną rywalizacje z Marzeną, niż jakąś chorą dla mnie walkę z Joasią. To, tak jak szyszata napisała, tylko zabawa i pani Zielińska, jeśli tego nie pojmuje, to może też powinna już zrezygnować :)

Sam program na początku był bardzo ciekawy, teraz już lubię KCP tylko wtedy, gdy zapraszają fajnych gości :D A fajni to w moim odczuciu tacy, którzy nie pokazują tego, jak bardzo zależy im na kasie, którą za program dostają (bo niestety tacy są), a starają się bawić tym wszystkim, dać się ponieść temu zabawnemu wymiarowy programu. Do moich ulubionych gości należy Jolanta Fraszyńska. No i ile razy ją by nie zaprosili, tak zawsze będę się fantastycznie przy tym bawiła ;D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2012, 10:37:39 »
Marzena Rogalska nie była zła, uważam, że była lepszą kapitanką od J. Koroniewskiej, bo w moim odczuciu była taka...bystrzejsza?
Zgodzę się! Choć mnie Rogalska już samym sposobem bycia i zachowaniem odstraszała! :P

Program sam w sobie nie jest zły. Raz na czas oglądam, ale to już naprawdę muszę nie mieć co robić. ;D
Czasami mnie irytuje zachowanie tych prowadzących, uczestników, no ale... trzeba się pokazać, zaistnieć żeby zarobić. :P
Niestety, uroki showbiznesu.

Offline Fanta

• Użytkownik
  • **
  • Cuando me enamoro <3
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2012, 22:22:33 »
Dziewczyny zgadzam się z wami. Jak dla mnie Koroniewska jest taka.. no nie wiem.. Dziwna? Jakoś nie mogę jej przetrawić.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz? Dlaczego Kasia ciągle przegrywa? Czasami po prostu nie chce mi się tego nawet oglądać bo z góry wiadomo, kto wygra. Nawet ta rywalizacja nie jest już taka ciekawa i zabawna jak była wcześniej. Konkurencje są cudowne, goście również, ale ostatnio nie potrafię się przełamać, aby dokładnie obejrzeć odcinek..
'- Jestem w Tobie coraz bardziej zakochany
- Ja w Tobie też
- Dlaczego?
- Bo kiedy się zakocham, czas staje w miejscu'

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 04, 2012, 22:37:48 »
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz? Dlaczego Kasia ciągle przegrywa? Czasami po prostu nie chce mi się tego nawet oglądać bo z góry wiadomo, kto wygra.
Świetne spostrzeżenie, Fantusiu! ;)
Fakt, iż oglądam program raz na jakiś czas, ale jeszcze NIGDY kiedy oglądałam nie wygrała drużyna Zielińskiej.
Nie wiem czym to jest spowodowane, bo wątpię żeby było, to jakoś odgórnie ustawione. ;)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2012, 00:23:34 »
Jeśli chodzi o przegrywanie Kasi -ciągłe, warto dodać- wydawało mi się, że to jest specjalnie -pierwszy sezon pani Koroniewskiej w programie, trzeba pokazać jej, ze miła atmosfera itp., żeby nie odeszła (chociaż pewnie wystarczająco dużo pieniędzy zarabia i zapewne o odejściu nie myśli). :D Dodatkowo, według mnie, widać, że Maciek ją faworyzuje. Aczkolwiek jest to bardzo dziwne, ze wiecznie przegrywa jedna i ta sama drużyna... :mysli:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2012, 23:45:19 wysłana przez Donia »

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:50:37 »
Ja nie lubię tego programu. Nienawidzę po prostu! Nie zdarzyło się jeszcze, żebym całość pooglądała. Po 20 minutach mam totalnie dość! Jak dla mnie to show nie ma żadnych ustalonych zasad...Wszyscy sobie podpowiadają, wydzierają się, przekrzykują, wrzeszczą, gorzej niż zwierzęta z dżungli. Jeden wielki harmider! Już nie wspomnę o tym, że bardzo nie trawię osoby pani Katarzyny Zielińskiej, a w szczególności jej głosu...Przepraszam wszystkich jej fanów z góry, ale naprawdę nie mogę jej słuchać - nie znoszę tej jej wiecznej chrypy

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:09:37 »
Co do wydzierania się i podpowiadania masz całkowitą rację, Nareli. Mnie również się to nie podoba, aczkolwiek program lubię. Niby jest powtarzane w niektórych rundach, że nie można podpowiadać, a mimo to i tak każdy każdemu mówi. To jest tak samo dziwne jak i sprawa faworyzowania z reguły jednej z kapitanek przez pana Kurzajewskiego. Nie lubię tego! :th_0girl_dance:

Mnie za to niesamowicie drażni pani Koroniewska, co już pisałam. Jest niesamowicie sztuczna i próbuje na siłę udawać, że jest wyluzowana itp. Za panią Rogalską średnio przepadałam, ale wolę ją od pani Joanny, naprawdę. :)

A program sam w sobie zły nie jest. Mimo tego, że leci już dość długo dla mnie nadal jest ciekawy. :th_0girl_dance:

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:15:18 »
Kwestia gustu  smilie_girl_356 Mnie po prostu od tych krzyków głowa boli  smilie_girl_356

Ja żadnej z prowadzących nie lubię. Obie, moim zdaniem, zachowują się sztucznie, właśnie po przez te wymuszone śmiechy, krzyki itd. Nie sądzę, żeby takie "darcie się" miało pomóc w zwycięstwie.

A kogo Kuszewski faworyzuje?

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 08, 2012, 15:41:30 »
A kogo Kuszewski faworyzuje?
Z tego co zrozumiałam, to Koroniewską. ;)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 08, 2012, 15:50:56 »
Jak jeszcze Marzena była to chyba było na odwrót  :th_girl_haha:

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 19, 2012, 09:33:09 »
Program wrócił do mych łask. Stwierdziłam, że się dobrze przy nim bawię fajni goście rekompensują mi widok Katarzyny, która mnie irytuje. Natomiast lubię podglądać ludzi, na co dzień  zajmujących się "poważanymi rzeczami", w zwykłych teleturniejowych sytuacjach - a nawet podczas zabawy pt "Urodziny".
A, i myślę, że przeniesienie emisji na niedzielę to był całkiem zły pomysł. Sama stwierdziłam, że ogląda mi się lepiej niż w piątki, kiedy mocno ciągnie mnie stronę kina, najczęściej oldskulowego :P