Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 374105 razy)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #270 dnia: Wrzesień 07, 2016, 21:04:51 »
Taa..Skończy się jak zwykle dwoma do tyłu w wykonaniu Mańki..Spoko luz, scenobajarki pewnie coś znowu odwalą <hahaha>
Zapuszkowały mafioso Bilskiego, bo Z. Stryj brał udział w kręceniu nowego serialu dla TVP 1 "Komisja morderstw". Serial ten już zaczęli emitować, więc można się spodziewać rychłego powrotu z anzla na wolność tego emkowego bandyty. Tym bardziej, że w jakimś wywiadzie Stryj zapowiadał, że to jeszcze nie koniec, że teraz to dopiero Bilski się rozkręci.. <hahaha>
A poza tym najprostsze rozwiązania, najbardziej logiczne to w eMce po prostu nie istnieją, bo to oznaczałoby, że wena im się skończyła,
a przede wszystkim robota.. Scenopisarki pozbawiłyby się też głównego wg ich mniemania atutu tego gniota, co by tu można jeszcze głupszego wykombinować. Tak więc wg mnie, na taki szybki powrót Artiego do Mańki, nie ma co się aż tak "napalać".
Z drugiej strony zabawne byłoby obejrzenie powrotu stęsknionego i wyposzczonego kryminalisty do uwitego u Maryśki gniazdka,
w którym zagnieździłby się już Arturo. <hahaha> Może w końcu obaj daliby sobie po "ryju", przyznaję, że taki "scenariusz" może trochę uatrakcyjniłby akcję. Bo to, co teraz w wątku Maryśka&Arti&mafioso Bilski pokazują jest wyjątkowo nudne i smętne. A przy okazji Arti mógłby popisać się znowu umiejętnościami karate, no i Robercik na własnej skórze by odczuł, że doktorek lać innych również potrafi.. <hahaha> No cóż, pożyjemy to zobaczymy..co będzie z M&Ar dalej.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #271 dnia: Wrzesień 10, 2016, 18:19:15 »
Z powodu tej rameczki kupiłam całą gazetę  <buja_w_oblokach> ale podobnie jak grant mam chrapkę na coś bardziej ostrego niż zupa  < <jupi>
Czyli co - teraz czekamy na koniec września bo wcześniej chyba nic nie będzie?? Gdyby jednak było inaczej to poproszę o info bo ja emkę oglądam tylko dla naszej rodzinki  <zakochany>

Offline Jednorożec

• Nowy użytkownik
  • *
  • "... na przekór myśliwym, co napinają cięciwę..."
« Odpowiedź #272 dnia: Wrzesień 11, 2016, 12:58:42 »
Któż to wie, co wymyślą ? Gdzieś, na profilu bodaj Kasi Cichopek, była fotka, jak Rogowscy razem idą na jakąś imprezę rodzinną do Kingi i Piotrka. Więc może cokolwiek drgnie, ale z drugiej strony potem pojawiła się fotka z Robertem - również na Deszczowej. Więc nie wiadomo, co o tym myśleć. Ale podpisy do fotek zawsze mnie rozbrajają, jak i same fotki.
Przykładowo to:

Nie wiem, jak z tego wywnioskowali, że Rogowscy po wakacjach się nie zejdą. Więc chyba nie ma co polegać na zdjęciach i komentarzach do nich.
A dwa - już to widzę, jak oni się będą całowali przy Baśce...

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #273 dnia: Wrzesień 12, 2016, 18:33:32 »
[...] z drugiej strony potem pojawiła się fotka z Robertem - również na Deszczowej.
Masz na myśli to zdjęcie, na którym Robert jest tyłem? Bo jeśli tak, to ja myślę, że to Zbyszek Filarski, a nie Bilski. Za chudy trochę.  <haha>

Polecam kulisy http://mjakmilosc.tvp.pl/26909445/970-milosc-z-wasza-wzajemnoscia
niby nic ciekawego, kilkusekundowe urywki, ale Marysia z Arturem w jednym gabinecie lekarskim. Doktorek w kitlu, a ona przy wózku z probówkami i innymi pierdółkami i tak sobie myślę czy może razem czegoś nie otworzyli? :D Byłby fajny powrót do tego, jak to wszystko się zaczęło.  <serce>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #274 dnia: Wrzesień 12, 2016, 20:48:54 »
"A dwa - już to widzę, jak oni się będą całowali przy Baśce..."..Od dawien dawna wiemy, że wszelkie "czułości" pomiędzy serialowym Artim a Maryśką, kończą się na smeranku po policzkach, albo po jej brodzie, a najczęściej na wykonaniu wzajemnego "misia".. <hahaha> Obecność małej Basi nie będzie miała żadnego więc znaczenia, odwzajemnienie "pocałunków" ograniczy się jak zwykle na obcałowywaniu dłoni Maryś, która łaskawie na to Artiemu pozwoli. <smiech>
Zgadzam się z Patrycjaa, że na tej fotce z Deszczowej jest Filarski, a nie mafioso Bilski. Jakoś nie bardzo mogę sobie wyobrazić, żeby po ujawnieniu jego przestępczej działalności, Piotrek z Kingą aż tak radośnie uśmiechali się do tego ganstera, no i gościli go we własnym domu, nawet w towarzystwie matki. Ale może się mylę..
Po tych zapowiedziach, że eskimos-Olo Chodakowski z ulgą i radością da nogę za granicę, przed tym niechcianym ojcostwem i "ukochaną" żoneczką  Magdą, to gabinet Mańki zostanie bez żadnego lekarza. Tylko co Arti jako internista ma wspólnego z rehabilitacją, to trudno mi zrozumieć.. <hahaha> Być może rzeczywiście zmienią profil działalności leczniczej i wrócą do gródkowych "korzeni".
Chociaż w tych króciutkich scenkach Mańka jakoś nie pałała ani radością, ani entuzjazmem..A tak na marginesie, na swoim profilu fb p.Robert zamieścił świeże fotki z planu i wygląda na to, że Arti nadal mieszka w tym domu swojego kumpla, więc można przypuszczać, że w nowym sezonie nadal mieszkają osobno. Znowu będą ten wątek podchodów Artiego ciągnąć przez n-dziesiąt odcinków, zanim niezdecydowana Mańka "podejmnie" jakąkolwiek decyzję, a i pewnie z więziennych kazamatów zdąży jeszcze wychynąć na wolność jej ostatni ukochany Roberto.. <hahaha> Co oczywiście spowoduje u niej powrót do miłosnych rozterek i "wiecznych" zawahań, którego tu by wybrać.. <cwaniak>. <hahaha>
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2016, 09:04:03 wysłana przez grant1 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #275 dnia: Wrzesień 12, 2016, 22:29:10 »
grant1, jak nie znoszę Twojego pesymizmu w stosunku do M&Ar, przepraszam :-*,  tak uwielbiam Twój cięty język i sposób opisywania co poniektórych zdarzeń/postaci!
Od dawien dawna wiemy, że wszelkie "czułości" pomiędzy serialowym Artim a Maryśką, kończą się na smeranku po policzkach, albo po jej brodzie, a najczęściej na wykonaniu wzajemnego "misia"..
[...]odwzajemnienie "pocałunków" ograniczy się jak zwykle na obcałowywaniu dłoni Maryś, która łaskawie na to Artiemi pozwoli. 
<serduszko> <hahaha>
eskimos-Olo Chodakowski
Tym rozwaliłeś mnie na łopatki... <hahaha>

Wracając do rzeczywistości, mnie jeszcze zastanawia to zdjęcie, o którym ktoś już wspominał, z FB Kasi Cichopek. Marysia w takiej ładnej spódnicy, Doktorek z bukietem słoneczników i Basia z torebką prezentową- to musi być jakaś grubsza impreza na Deszczowej. Najlepsze jest to, że wygląda jakby przyszli na nią naprawdę razem. <mysli>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #276 dnia: Wrzesień 13, 2016, 17:34:15 »
Szanowna Patrycjaaa! Dzięki wielkie za przyganę, jak i hm..słowa uwielbienia pod moim adresem.. <zawstydzony>
Wzbudzić treścią postów u jednej z założycielek tego forum, tak skrajne odczucia, jest to jednak jakieś osiągnięcie. <mruga> <serduszko>
A wracając do Twojego zapytania nt. rodzinnej fotki eksmałżonków R., można przypuszczać, że Basia da cynk ojcu, że będzie imprezka na Deszczowej, to chłopina sam się tam wprosi. Jakoś trudno mi uwierzyć w to, żeby sama Maryś z taką incjatywą wspólnego wyjścia wystartowała do Artiego, no ale może znowu się mylę..Na koniec napiszę jednak coś pozytywego..Pomimo tych dziwnych, idiotycznych pomysłów scenobajarek, tzn wciśnięcia Maryś w ramiona antypatycznego gangstera Bilskiego, telewizyjnej gawiedzi (oglądaczy) tego gniota wyraźnie się to nie spodobało. Widocznie wykombinowane przez scenarzystki , idiotyczne, nierealne zachowanie "bohaterki" wątku, ani ten jej nowy absztyfikant, jak również wcielający się w jego rolę aktor, nie przekonali ogółu "odbiorców" do swoich postaci. Może jednak pod naciskiem tych negatywnych "opinii" wyrażanych przez fanatyków eMki, w jakiejś trudnej jeszcze do określenia perspektywie "czasowo-serialowej", Rogowscy wrócą jednak do siebie..
Skoro teraz właściwie w "białych rękawiczkach" pozbyli się już z obsady Martusi(D.Ostałowskiej), to raczej nie powinni wykopać Maryśki, ostatniej z pozostałych w serialu siostrzyczek z klanu Mostowiaków..Chociaż widać, że marginalizują jednak ten jej wątek i rolę. W tym tasiemcu z kolei przybywa w zawrotnym tempie, tylu nowych "bohaterów", że ci omszali, wcale nie mogą być pewni dalszych swoich występów w tym gniocie...

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #277 dnia: Wrzesień 17, 2016, 14:16:28 »
Definitywny koniec Mafiozo Bilskiego i jego związku z Marysią już wkrótce! <pompony>
KLIK!

Offline Jednorożec

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #278 dnia: Wrzesień 17, 2016, 23:50:49 »
Może Stryj, mówiąc, że jego bohater się dopiero rozkręca, wcale nie miał na myśli pozytywnego rozkręcania się Bilskiego a właśnie "pokazanie pazurków" i prawdziwego "ja".
Maryśka jak zwykle błyszczy intelektem, narażając siebie i Baśkę na niebezpieczeństwo. Coś mi się zdaje, że nie planują sielankowo pogodzić naszej pary a wracamy do historii a'la Radosz - wielkie love do Artura ze strachu o siebie samą. Czy Maryśce to tak trzeba brutalnie wszystko tłumaczyć? Dopiero, jak się jej zrobi krzywdę, to ogarnia, że może jednak nie powinna się pchać w takie związki? To już od biedy mogła wyjść za tego Radosza. Spokój byłby przynajmniej od głupawych rozwiązań...  <olaboga>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #279 dnia: Wrzesień 18, 2016, 14:21:29 »
No cóż, faktycznie na rychły, sielankowy powrót Artiego do Mańki raczej jeszcze się nie zanosi. Wygląda na to, że mafioso Bilski przejdzie do ataku i pewnie będzie szantażował "ukochaną", że jak nie będzie grzecznie czekała na niego na wolności, to jego kumple pomogą jej podjąć właściwą decyzję, z kim powinna się związać. Coś mi się wydaje, że mała Basia znajdzie się na celowniku kolesiów Bilskiego, groźba jej porwania staje się więc całkiem możliwa, niewykluczone też, że mafioso naśle kogoś i na Artiego. A poza tym ten pendrive może być cwaną zagrywką gangstera, postawi tym samym Maryśkę pod ścianą. Jak nie przekaże tych danych policji i je zniszczy, to stanie się wspólniczką bandyty. A jeśli ujawni je policji, to narazi siebie i rodzinę na zemstę kumpli Bilskiego.Tym samym to kolejne pole dla Bilskiego do szantażu i wymuszaniu na Maryśce odpowiedniego zachowania, żeby całkiem o nim nie zapomniała, a także do częstszych jego odwiedzin w tym anzlu...Ani tym bardziej, żeby nie miała głupich pomysłów i przypadkiem nie wróciła do Artiego. <mysli>
Wygląda na to, że zafundują nam niezły kryminał w tym ich wątku. <boi_sie> ;)
Spoiler
Z tego, co napisali w najnowszym Tele Tygodniu, zrobi się wręcz sensacyjnie i kryminalnie..W dwóch odcinkach 1242 i 1243 niby ma się dużo dziać.."Ukochany" Maryś czyli mafioso Robert, na pożegnalnym w jej mniemaniu widzeniu w anzlu, będzie rzeczywiście groził: "Ode mnie się tak po prostu nie odchodzi..". Wygląda to rzeczywiście na powtórkę z Radosza..
A także nękał sms-ami z "pozdrowieniami" typu :"Należysz do mnie. Pamiętaj o tym. Robert"..Hm..to się właściciel Maryśki znalazł.. <hahaha>
A Mańka w obawie przed kolesiami Robercika i nim samym, zaproponuje Artiemu wspólne pomieszkiwanie, ale na razie bez dzielenia łoża..No cóż, mieszkać razem to jeszcze nie oznacza, że będą znowu ze sobą żyć..No i jak zwykle to bywa ostatnimi czasy u Mańki, na wszelkie kłopoty to tylko Arti..
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2016, 16:47:48 wysłana przez grant1 »

Offline Jednorożec

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #280 dnia: Wrzesień 20, 2016, 01:04:47 »
Nie wierzę jakoś, aby doktorek tak grzecznie sobie tylko mieszkał w gościnnym. Chociaż, kto ich tam wie? Znany jest z podlewania Mańce koniaczku i winka. A Maryśka po % robi się nadzwyczaj zauroczona ex małżem.
Mała Baśka, nieświadoma niczego, będzie miała radochę przynajmniej, kiedy się Arti wprowadzi. Faktycznie, sceny z gabinetu lekarskiego, który to rzekomo Roguś ma wynajmować od zbiegłego małżonka Madzi, nie wyglądały na big love. Co do samego Bilskiego, równie dobrze mogą o nim za chwilę zapomnieć i przypomnieć sobie za serialowe pięć lat. Wcale mnie to nie zdziwi...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #281 dnia: Wrzesień 28, 2016, 16:20:03 »
http://fileshark.pl/pobierz/14702635/b22de/odc-1242-wmv

Bosz jak ja kocham te pocałunki Maryśki  :hahaha: :hahaha: <hahaha> <hahaha> smyranko w pełnej krasie. Pieńkowska ma ewidentny problem z Moskwą i scenami miłosnymi z nim  <smiech>

http://fileshark.pl/pobierz/14707756/d3716/odc-1243-wmv
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2016, 19:40:44 wysłana przez Meg »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #282 dnia: Wrzesień 28, 2016, 21:37:38 »
No cóż..Scena wzajemnego "namiętnego uniesienia" Mańki i Artiego przebiła już wszystkie poprzednie.. <hahaha> Kurde, co to miało być? Miętolenie rękawa kurtki doktorka raczej trudno nazwać okazywaniem wielkiego uczucia. Chyba Maryś po prostu sprawdzała wytrzymałość materiału..  :D No ale chyba do tych Marysinych "umizgów"/"namiętności" w stosunku do Artiego,  już od dawien dawna jesteśmy przyzwyczajeni..Chociaż mimo wszystko ta scena wywołała u mnie duże rozbawienie, że takie "coś" można jeszcze wykombinować..  <hahaha>
A tak w ogóle, to odnoszę wrażenie, że M.Pieńkowska nigdy nie umiała i nie potrafiła takich scen, nazwijmy je "całuśnymi" z R. Moskwą zagrać. Rzeczywiście ewidentnie ma jakąś blokadą, albo oboje je mają. A poza tym, jej gra z serialową córką też pozostawia wiele do życzenia. Mnie te scenki z małą Basią wcale nie wyglądają, bądź nie przypominają relacji matki z córką, raczej słabiutko jej to "wychodzi". Serialowa Maryś sprawia wrażenie jakiejś jej dalekiej krewnej, przyszywanej ciotki, niż rodzonej matuś..To już o niebo lepiej, bardziej przekonywująco w roli ojca Basi wypada R.Moskwa. Te wspólne scenki serialowej Basi z ojcem o wiele lepiej i przyjemniej się ogląda. Nie wiem, może M.Pieńkowska jest już znudzona graniem w tym gniocie..  <zniecierpliwiony>
A w ogóle, to serialowa Mańka dalej trwa w tym swoim idiotycznym stuporze i raczej niestety nie wygląda na to, że prędko jej nie przejdzie ta bezrozumna "miłość"/"fascynacja" do gangstera Bilskiego. Ciekawe jak długo starczy jeszcze doktorkowi cierpliwości na to czekanie na odwzajemnienie uczuć ze strony Maryśki? Sorry, ale każdy normalnie myślący facet, dawno już odpuściłby sobie zabieganie o uczucia takiej kretynki, jak Mańka. Tylko znalazłby sobie młodszy model i zacząłby nowe życie bez takiego "garba" w postaci Mańki, która nie tylko z związała się bandytą Bilskim, ale pośrednio również z mafią... No cóż, już widać, że Robercik ma "długie ręce" i można być pewnym, że nie tylko Maryśka, ale i Arti z Basią będą na celowniku tych jego "uczciwych" kolesi z "branży"..  <boi_sie> <hahaha>
A poza tym żadne sensowne argumenty ze strony równie szurniętej Martusi, Budzyńskiego i nawet starszego z Chochołów, a przede wszystkim Artiego, żeby jak najszybciej zerwała wszelkie kontakty z bandziorem Bilskim, nie wywarły na tej totalnej kretynce Maryśce żadnego wrażenia..Bo ta idiotka po prostu zakochała się na zabój w tym bandycie... <flaga> Tak więc nie sądzę, żeby powrót doktorka na łono rodziny nastąpił szybko, a czy w ogóle nastąpi, to wcale nie jest przesądzone. Tym bardziej, że Mańce kompletnie wyżarło mózg z tej "miłości" do bandziora Bilskiego i nie zanosi się na to, żeby zaczęła posługiwać się rozumem. No niestety, ale wg mnie po tych scenach z odc.1243 wygląda to tak, że doktorek ma coraz mniejsze szanse na odzyskanie uczuć tej kretynki. I czego by nie zrobił dobrego, to i tak ta idiotka będzie brnęła dalej w ten związek z bandziorem. Nadal będzie latać do anzla i zapewne do sądu, na proces tego swojego "ukochanego". Szczerze, to mam już dosyć oglądania tych ostatnich idiotyzmów w tym ich wątku, ciągnięcia tego w bezsensowny sposób przez scenobajarki na siłę, no i niestety od dłuższego już czasu "popisów" gry aktorskiej w wykonaniu M.Pieńkowskiej.  <flaga>
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2016, 09:38:12 wysłana przez grant1 »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #283 dnia: Wrzesień 29, 2016, 18:10:05 »
Noooo szał po prostu szał  <brawo> po szumnych zapowiedziach w teletygodniu o odwzajemnionym pocałunku po zupie, po info o wspólnym zamieszkaniu jak zawsze pozostał tylko niesmak i żal. Z rozmowy z Martą wynika że Maryś kocha mafioso. A dzięki rozmowie z bliźniakiem wiemy że szanse na ich wielki happy end oscylują wokół 0.

Czy ona kiedyś komuś powiedziała że kocha Roberta albo jemu samemu?? Bo ja sobie tego nie przypominam.

Za to pamiętam jak swojej mamie przed szpitalem powiedziała że jakaś część jej zawsze będzie kochać Artura  <jupi>

Stawiam na to, że będzie gorąco - porwanie bijatyka i te sprawy. Może wreszcie ktoś jej wybije z głowy tą bezgranicznie głupią i wielką miłość. A poza tym flaki z olejem - tak jak pisze grant ciągną to i ciągną...
Czułości z kurtką były naprawdę extra!!!!

Jak rozumiecie zdanie Mańki do Artura: To była chwila słabości,lepiej jak najszybciej o tym zapomnij - w kontekście przytulania z kurtką w roli głównej  ;D Chwilę słabości rozumiałabym po Mańkowemu: W sumie w głębi duszy bym chciała ale będę twarda i wytrzymam - tak na logikę Maryś :-)

Wieści z przyszłości są tylko takie że będą razem pracować czy coś ominęłam??

Post Merge: Wrzesień 29, 2016, 18:15:34
Aaa ciekawe jak im się uda rodzinny wypad nad morze który kołuje Arti. Mańka pewnie też pojedzie na wywczasy ... do Robiego na pryczę  <smiech

Aaa i jeszcze to standardowe ułożenie odcinków: Mańka miła odwzajemniająca czułości lub choćby je tolerująca, Mańka antypatyczna i zimna, Mańka nijaka, Mańka proArturowa, czasem pomijają nijaką i tak w kółko, przeplatanka co drugi odcinek....

>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #284 dnia: Wrzesień 29, 2016, 18:58:30 »
Tym bardziej, że Mańce kompletnie wyżarło mózg z tej "miłości" do bandziora Bilskiego i nie zanosi się na to, żeby zaczęła posługiwać się rozumem.
Jak wyżarło to trudno żeby się nim  posługiwać  <jezyk> Zastanawia mnie ta dziwna ewolucja santa Marysieńki- od matki Polki do dna społecznego  ;D rozstaw kapitalny. Kretynka ma małe dziecko a  chuć jest ważniejsza od bezpieczeństwa  :hahaha: Maryś od bez mała świętej w 1 sezonie do prawie dziwki w 10. Emka mnie rozbawia coraz bardziej  <smiech> sztuczne granie Pieńkowskiej jest coraz bardziej widoczne, nawet nie myśli co wypowiada i robi. Karmiąc kaczki na wodzie woła do nich kici kici  <brawo> za myślenie. Niby kocha Bilskiego a całuje <w domyśle> Artusia.