Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 496933 razy)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #285 dnia: Wrzesień 29, 2016, 20:49:53 »
Hm..serialowa Mańka sporadycznie facetom wyznawała miłość. Jeśli mnie pamięć nie myli, to najczęściej dotyczyło to nieboszczyka Gazeli Biznesu..Arti chyba raz tylko doświadczył takiej słownej artykulacji/"atrakcji" z jej strony i to właściwie ledwo wykrztuszonej przez organ odpowiadający u ludzi za wydawanie dźwięków, inaczej mówiąc w tym przypadku przez Marysine gardło.. <hahaha>
Faktem jest, że Bilski tego słowa jeszcze od Mańki nie usłyszał, ale czy to coś zmienia? W końcu po tych jego wielu różnych przekrętach, nie przeszkadzało to jej nadal z nim żyć i mieszkać pod jednym dachem. A to jej zasuwanie do anzla, przejmowanie się losem tego "biedaczyny" to nie tylko litość, czy żal. Doładnie wyjaśniły to nam scenobajarki w tym ostatnim odc. 1243, przecież z rozmów Mańki zarówno z Artim w bistro, z Martą, a jeszcze bardziej ze starszym Chochołem, no i z tych wspominkowych scenek pocałunków z Bilskim już się dowiedzieliśmy, że ona kocha tego bandytę. A poza tym, w tym gniocie siostrom z klanu Mostowiaków to tabuny facetów wyznają miłość, a nie odwrotnie.
Wg słów Mańki, Arti stracił całkowicie jej zaufanie i ona nie zamierza do niego wrócić, bo jest to prawie niemożliwe.
Mnie też zastanawia ten fakt, że scenobajarki z tej całkowicie bez żadnej skazy Matki Polki, zrobiły z Maryśki nie tylko kretynkę, ale także kobietę, dla której ważniejsze jest mieć jakiegokolwiek faceta w łóżku, nawet i bandytę, ale byleby był, niż bezpieczenstwo i dobro własnej córki. Może doszły do wniosku, że najwyższy już czas w tym gniocie, żeby Mańkę też "odbrązowić" ? <hahaha>
Myślę, że nawet dobrze im to wyszło i dotyczy to obu serialowych siostrzyczek. Obie "bohaterki" teraz są tak irytujące, a poza tym obie aktorki kiepsko i sztucznie grają w tych idiotycznych scenach, że budzą u widza głównie niechęć, a także wręcz żądanie, żeby pozbyli się ich z tego gniota. I może o to głównie chodzi, żeby widzowie, pożegnali je bez jakiegoś wielkiego żalu. Z Ostałowską już to zrobili.
A wątek Mańki raczej spychany jest na margines i pokazują ich coraz rzadziej. Może M.Pieńkowska jest następna w kolejce do odstrzału?
A tak na marginesie, scenobajarki wręcz uwielbiają robić z bohaterek w tym gniocie głupiutkie, naiwne kretynki, rozchwiane emocjonalnie kobiety. Niewiele jest tam mądrych życiowo, takich całkiem pozytywnych kobiecych postaci. Teraz to chyba tylko Kinga, Ewa od Marka-Zaczesia, w pewnym stopniu Luckowa Basia, może też Zośka Kisielowa i to chyba wszystkie..Widocznie scenarzystki po prostu nienawidzą kobiet.

Jedyne, co pokazali z ich serialowej "przyszłości" , to te scenki z Kulis w gabinecie, czyli tylko wspólną ich pracę, pielęgniarki i lek. internisty. Prawdopodobnie następny odc z ich "udziałem" to 1249, czyli jego emisja bedzie chyba za m-c, pod koniec października.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2016, 22:32:23 wysłana przez grant1 »

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #286 dnia: Październik 12, 2016, 15:52:31 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #287 dnia: Październik 12, 2016, 22:09:58 »
Byle co, ale temat Doktorka wciąż budzi... uśmiech.  <serduszko> Takie i chciałabym, i boję się, a właściwie to nie boję się, ale skoro powiedziałam nie to już niech tak będzie. Pomęczę się, ale co tam...

Dzięki Meg!  :)

Info z aktualnego ŚS: KLIK!

Ale to już było... Oj odgrzewają stare kotlety, jeszcze takie za czasów Radosza, choć tym razem jest na pewno niebezpieczniej, bo Bilski zagraża jej nie tylko osobiście, ale dodatkowo ma wspólników... A skoro chce usuwać wszystko co stanie mu na przeszkodzie zapewne Doktorek musi zacząć bardziej na siebie uważać.  <slucha>
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2016, 20:57:52 wysłana przez Patrycjaa »
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Jednorożec

• Nowy użytkownik
  • *
  • "... na przekór myśliwym, co napinają cięciwę..."
« Odpowiedź #288 dnia: Październik 18, 2016, 11:33:13 »
Doktorek przecież jest obyty w sztuce obijania twarzy - w końcu ruszył w "pogoń" za potencjalnym ogonem Marianny. Ale po raz kolejny bez sensu robi się cała fabuła. Po takich dwóch przypadkach w postaci a) Radosza b) Bilskiego, to Mańka powinna wylądować w psychiatryku. Bo przecież nie zorientuje się, że to wspólnicy jej nowego ukochanego "nakłaniają" ludzi do rezygnacji z zeznań i broń Boże nikomu, oprócz Budzyna nie pokaże pendrive z danymi. A wręcz zapewne zapytana o niego przez Artura, który w  trosce o dobro Marysi, przespowiada na tę okoliczność nadwornego adwokata Mostowiaków, stanowczo zaprzeczy, że go ma, gotowa go nawet zjeść na oczach eksmałżonka. Stwierdzam, że kolejny raz jednak chyba warto odpuścić sobie oglądanie Emki.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #289 dnia: Październik 18, 2016, 18:42:04 »
Z tego opisu wynika, że można się spodziewać dość szybkiego powrotu Bilskiego z anzla i na Marysine łono. Oczywiście ta naiwna kretynka we wszystko znowu mu uwierzy. A to "próba" samobójcza wywoła u tej idiotki kolejne wyrzuty sumienia, bo on to przeciez "uczynił" z tej wielkiej miłości do niej.. <smiech> Tym bardziej, że w tym gniocie żaden z Marysinych absztyfikantów żył sobie jeszcze dla niej nie pochlastał. <hahaha>
Zdruzgotana tym wszystkim idiotka Maryś, kolejny raz omotana, zmanipulowana i szantażowana zgodzi się zapewne na wszystko, co Bilski jej zaproponuje. Wcale mnie to nie zdziwi, że gostek będzie z nią mieszkać i żyć. A po tych groźbach bandziora, atak na doktorka lub jakieś inne zrobione mu draństwo jest przesądzony. Jakoś nie widzę innej serialowej postaci, która byłaby "przeszkodą" dla Bilskiego. W końcu ten serialowy, "mafijny" boss ma sporo kolesiów z branży, sam rączek przy tym nie będzie sobie brudził.  <hahaha>
Oczywiście, że powielają schemat z Radoszem, tylko w bardziej "kryminalnym" wydaniu. Brakuje mi jeszcze pojawienia się w tym wątku UFO, które to całe porąbane towarzycho porwałoby i przeniosło w kosmos z całym tym serialem. <hahaha>
Też mam już dość oglądania tych idiotyzmów. Nawiedzonej, kompletnie zdurniałej na starość Maryśki, która powinna rzeczywiście wylądować w psychiatryku, antypatycznego Bilskiego (od początku pojawienia się Z.Stryja w obsadzie tego gniota zupełnie nie pasującego do roli amanta), wiecznie łudzącego się i naiwnie wierzacego w powrót do eksmałżonki Artura. Niestety, to jest w tym gniocie chyba teraz najbardziej absurdalny wątek, który poziomem głupoty scenarzystek przebił już chyba pozostałe, nie mniej idiotyczne.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #290 dnia: Październik 19, 2016, 15:49:10 »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #291 dnia: Październik 26, 2016, 21:15:56 »
Witam!

Są kulisy z udziałem Trójeczki. Nihil novi ...

Powtórka z Radosza tylko pewnie w wzmocnionej oprawie i tym razem oberwie się Arturkowi.

Ciągnie się to jak flaki z olejem ... Odcinki raz na miesiąc ...

Meg --- ale w tym aucie z synkiem powiedziała, że już mu wybaczyła i że jest jej przyjacielem. No i to zabezpieczenie ... musi mu kobitka ufać

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #292 dnia: Listopad 10, 2016, 19:43:16 »
1254.

http://fileshark.pl/pobierz/15176402/d1c6f/odc-1254-wmv

Coraz więcej w Marysi-Pieńkowskiej.
Jazda do szpitala do kochanka z byłym mężem jako kierowcą- to tylko infantylna Maryś może zrobić.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #293 dnia: Listopad 10, 2016, 23:53:11 »
No cóż, to że wątek Mańki z Bilskim jest idiotyczny to wiadomo. Ale wycięcie z tego odcinka przez reżysera sceny Marychy przy szpitalnym "łożu boleści" z tym szurniętym mafioso, to chyba miało podkreślić bardziej naiwnośc tej serialowej postaci, czy może głupotę autorek scenariusza? <hahaha> A wyszło to absurdalnie. Ta kretynka prawie pędem dała nogę z imieninowej imprezki u synowej, po to, żeby w towarzystwie eks męża wysiadywać "godzinki" na krzesełku w szpitalnym korytarzu, przed salą pilnowaną przez policjantów i przy okazji skonsumować kawę z automatu..No i oczywiście zatroskana, drżąca o życie kochanka Marycha, nie omieszkała kolejny już raz podrzucić swoją latorośl synowej, mając świadomość, że ta akurat świętuje imieniny i spodziewa się gości.. To się nazywa rodzicielska troska o dzieci.. :D Poza tym z Artiego też robią naiwnego głupka, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby facetowi aż tak zależało na spełnianiu wszelkich fanaberii byłej żony i to jeszcze dotyczących jej kochanka. No sorry, prędzej zostałby z własnym dzieckiem na tej imprezie, niż woził tyłek kretynki Maryśki do tego szpitala, nie wspominając już o dotrzymywaniu jej tam towarzystwa i wygrzewaniu obok niej szpitalnego zydelka.. <hahaha> Absurd goni absurd i końca tego nie widać. <nielubie>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #294 dnia: Listopad 15, 2016, 22:37:13 »
Jestem po odc. 1256 - na razie powiem jedno polecam! <serce> Tak miło nie było już bardzo dawno! Trochę jak za starych dawnych czasów... <buja_w_oblokach>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #295 dnia: Listopad 16, 2016, 15:49:04 »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #296 dnia: Listopad 16, 2016, 21:58:51 »
Meg, jak zwykle dzięki za filmik!  :)
Oczywiście, że to natarcie Bilskiego zakończy się sukcesem, czyli Artiego znowu Mańka będzie unikać, bojąc się o jego życie. Ten bandzior doskonale potrafi manipulować Maryśką, wie kiedy brać ją na litość, a kiedy zaszantażować, po prostu zrobi z nią, co tylko będzie chciał. Te pierwsze sceny z Bilskim na szpitalnym łożu, to coś z cyklu "urzekła mnie twoja historia", no bidulek prawie się popłakał na zawołanie nad tym swoim "nieszczęsnym" losem... :D A na koniec te groźby pod adresem Artura zrobiły na Maryśce wrażenie. A po drodze faktycznie, trochę te sceny M&Ar przypominały te dawne, dobre czasy pomiędzy nimi. Argument Maryśki, że ma za małe mieszkanie, żeby Artur mógł się do niej sprowadzić był bardzo "logiczny"..Jakoś rozmiary tej chałupinki nie przeszkadzały jej, że "gnieździła" się w niej razem z bandziorem Bilskim i małą Basią.. <hahaha> No niestety, wygląda na to, że jeszcze długo będą ciągnąć ten "fascynujący" trójkącik i wcale mnie nie zdziwi, że tym wygranym na końcu może okazać się bandyta Bilski. Zastanawia mnie ten wpis na profilu fb M.Pieńkowskiej, że Marysia nadal nie wie, czy wybrać Artiego, czy Roberta. Raczej nie napawa to jakoś "optymizmem", co do rychłego happy endu i powrotu doktorka na łono rodziny.. <flaga>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #297 dnia: Listopad 30, 2016, 21:34:17 »
W kolejnym ŚS ma się pojawić materiał o tym, z kim Maria spędzi noc - z Robertem czy z Arturem?  <haha>

Nie powiem rozbudzili moją ciekawość, bo może być różnie. Z Arturem niby się zbliżyli do siebie, a scena w domu, w której siedzi pośród rzeczy Artura i rozmyśla przynajmniej wg mnie doprowadziła do tego, że pozwoliłaby mu się nie tylko wprowadzić, ale po prostu wrócić do domu- gdyby nie groźba Bilskiego oczywiście. Ale skoro wszystkiego można się spodziewać po scenarzystkach, to wcale nie zdziwiłabym się gdyby sypiała z Bilskim by w pewien sposób chronić Doktorka... <olaboga>

Offline adusia

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #298 dnia: Grudzień 03, 2016, 12:08:12 »
Witam, jestem tu nowa. Szukając informacji o ,, naszej parze'' natrafiłam na to forum i strasznie się z  tego cieszę. Przepraszam jeśli to nie jest odpowiednie miejsce na taką wiadomość.
Więc witam wszystkich fanów M&Ar i chętnie dołączę do waszej grupy, jeśli mnie przyjmiecie :)
Od lat wiernie śledzę wątek Marysi i Artura i jak najbardziej bym chciała, żeby do siebie wrócili, dlatego też powyższa wiadomość o  wspólnej nocy Marysi z którymś z adoratorów, napawa mnie ekscytacja....oby to był Artur. Co prawda ,, wspólna noc'' w wydaniu ŚS może wcale nie odzwierciedlać tego co byśmy chcieli.  ;D Ale czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki.
Aktualnie chciałam wrócić do starych odcinków z czasów gdy Artur zabiegał o Marysie. Niestety na TVP vod odcinki źle działają, głos nie idzie w parze z obrazem, i ostatnie sceny są przez to wycięte. Dodam, że mieszkam za granicą więc nie wiem czy może ma to jakiś wpływ?  Będę wdzięczna za jaką radę lub informację , gdzie mogę obejrzeć scenki z udziałem naszych bohaterów.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #299 dnia: Grudzień 03, 2016, 23:56:38 »
Te "problemy" techniczne z odtwarzaniem starych odc na TVP VOD to "never ending story" i nie są zwiazane z odtwarzaniem ich poza granicami PL.Po prostu przerzucili je na jakiś inny serwer, dołożyli reklamy i totalnie rozjechał im się obraz z dźwiękiem. Wywalili też poprzednią obsługę informatyczną tego ich serwisu i nie ma kto się tym zająć, a na dodatek mają to wszystko gdzieś. Ludziska zgłaszali im mailowo te ich babole, ale od ponad bodajże roku nic z tym nie zrobili i pewnie nie zrobią. Kiedyś można było obejrzeć odcinki emki na ipla i onetowskim vod.pl, ale TVP rozwiązała z nimi umowy na udostępnianie swoich seriali. Można też było obejrzeć te dawniejsze odcinki na kinomaniak.pl, ale czy obecnie są tam jeszcze, to tego nie wiem.
Jeśli chodzi o dołączenie do tego naszego "kącika", ja nie ma nic przeciwko, ale chyba powinna o tym zadecydować nasza "guru"/Adminka Patrycjaa :).
Mnie aż tak bardzo nie ekscytuje to, z kim spędzi noc Maryśka, bo raczej można obstawiać, że będzie to "umierający" z tęsknoty za nią bandyta Bilski. Jak w końcu ten "bidulek" wyjdzie z tego pudła, to wiadomo, gdzie ten bezdomny kryminalista może się udać, tylko do swojej ukochanej własności, czyli Santa Maryi.. <hahaha>
Pytanie tylko, na czym to "spędzenie" wspólnej nocy będzie polegać..Czy na wylądowaniu we wspólnym wyrku, czy na spanku Bilskiego solo, na kanapie w Marysinym saloniku. Chociaż wcale mnie też nie zdziwi, jak ta naiwna idiotka pozwoli "zakotwiczyć" na dłużej u siebie Bilskiemu. Czym z kolei na bank wkurzy Artiego. A i tak cokolwiek o nich pokażą, to będzie już pewnie po Nowym Roku, a poza tym ten ich wątek jest stale spychany na margines, więc w najbliższej przyszłości będą go pokazywać bardzo sporadycznie.