Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 12438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Piłka nożna
« dnia: Sierpień 14, 2014, 19:57:42 »
Zapraszam do kolejnych dyskusji, archiwalny wątek tutaj. :)

A oto kilka ostatnich postów, ot tak, na zachętę do dalszych rozmów. :D
Decyzją UEFY Legia została wykluczona z Ligi Mistrzów. Powód? Wystawienie nieuprawnionego zawodnika do gry. Rozumiem, że na zawodnika by nałożono dalszą karę zawieszenia na kolejne mecze i ukarano karą finansową, ale żeby od razu wykluczać? Pokazuje to, że UEFA nie jest instytucją sprawiedliwą, jakoś jak gracze Barcy i Realu symulują faule, pyskują sędziemu to UEFA się ich nie tyka? I to się tyczy i Barcelony i Realu tak samo. UEFA trzęsie przed nimi gaciami, a silna jest gdy chodzi o polski klub.

jakoś jak gracze Barcy i Realu symulują faule, pyskują sędziemu to UEFA się ich nie tyka? I to się tyczy i Barcelony i Realu tak samo.
Jak ja kocham to wieczne obwinianie Barcy/Realu. Inne kluby oczywiście są zawsze bez winy, a Barca i Real co by się nie działo są tymi złymi. ;)

UEFA rzeczywiście jest niefair, tam przekręty idą niesamowite, kiedyś w podobnym przypadku jakiś bodajże węgierski zespół dostał tylko karę finansową, więc liczę na to, że jutro decyzja o przywróceniu Legii będzie pozytywna. Ale tak czy siak władze Legii będą mieli nauczkę na przyszłość, bo taka sytuacja nie powinna mieć miejsca ;)

Dura lex sed lex - jak to powiedział jeden z panów, wypowiadających się na temat decyzji UEFA.
Mimo mojego kibicowania polskiej drużynie, jeśli ktoś nie powinien grać w meczu - po co grał?
Kara duża, bardzo dotkliwa, ale będą mieli nauczkę do końca życia.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Alden

• HaPi
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2014, 10:01:42 »
Powiedzcie mi jedną rzecz fani Barcelony - czemu, za idola młodzieży stawia się piłkarza, który robi machlojki i przekręty z fiskusem? (http://sport.interia.pl/barcelona-real/news-oszustwa-podatkowe-messiego-lionela-czeka-proces,nId,1530538#iwa_item=6&iwa_img=0&iwa_hash=14339&iwa_block=sport_news)

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2014, 19:44:52 »
Powiedzcie mi jedną rzecz fani Barcelony - czemu, za idola młodzieży stawia się piłkarza, który robi machlojki i przekręty z fiskusem? (http://sport.interia.pl/barcelona-real/news-oszustwa-podatkowe-messiego-lionela-czeka-proces,nId,1530538#iwa_item=6&iwa_img=0&iwa_hash=14339&iwa_block=sport_news)
A dlaczego nie? Myślisz, że większość osób to interesuje? Ludzie patrzą raczej na jego umiejętności sportowe, a nie jakieś domniemane przekręty. Zresztą na moje to z tym moze jego tata mieć coś wspólnego, a Messi zbyt wiele o tym nie wiedział, ale to moje przypuszczenia.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2014, 10:08:08 »
Raczej kiepski to wzór do naśladowania dla młodzieży, jeśli ma się jakieś przekręty i machlojki z fiskusem. Nie ma, że nie wiedział - nieznajomość prawa szkodzi, o czym tak hucznie pisano przy okazji wykluczenia Legii z LM, więc to samo powinno się tyczyć Messiemu.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2014, 22:48:33 »
Idź sobie nie lubić Barcelony, gdzie indziej...

Jakby zresztą nie płacenie podatków miało wpływ na jakość gry zarówno Messiego jak i klubu...

Po pierwsze niczego Messiemu w 100% nie udowodniono. Może naprawdę nie był świadom czynów ojca. I to nie jest tak, że nieznajomość prawa, że coś tam. Czasem na tyle ufamy bliskim, że nie zwracamy uwagi na to co robią nam koło nosa.
Po drugie nie ma to jak jechać po kimś tylko dlatego, że coś tam nabazgrały media.
Nie wiemy jak dokładnie wygląda sprawa, więc może nie oceniajmy.

Ponadto nikt dzieciom nie przedstawia Messiego jako wzór cnót moralnych, tylko jako wzór piłkarza, jego umiejętności.
A tu bez dwóch zdań nie da się zaprzeczyć, że je ma. I trza by być łosiem, żeby dziwić się czemu zwraca się na niego uwagę.
Ponadto nikt z nas nie jest bez winy i każdemu może się podwinąć noga.
Jest winny, odpokutuje.
Nie jest winny, będzie trzeba go przeprosić.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2014, 23:10:30 »
Ja mam odczucia mieszane odnośnie idoli...które dla niektórych są autorytetami. Jednak chyba nie powinien mieć niczego za uszami.
Oczywiście, że media lub ktoś za pomocą mediów potrafi każdego zniszczyć. Medialne bluzganie jest na porządku dziennym więc to żaden dowód ani wyrocznia. Najlepiej to udowodnić,a le lepiej, żeby się okazało to nieprawdą.  :P

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 05, 2014, 23:57:48 »
Jasne, tylko irytujące jest takie gadanie, że akurat ten be, bo to z Barcelony... Jakby inni piłkarze czy idole byli czyści i nieskalani.

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 06, 2014, 00:22:41 »
Jasne, tylko irytujące jest takie gadanie, że akurat ten be, bo to z Barcelony... Jakby inni piłkarze czy idole byli czyści i nieskalani.
Dokładnie tak! Są ludzie, którzy rozmawiając o piłce nożnej nie potrafią nie czepiać się Barcelony, irytuje mnie takie coś niesamowicie.
Kiepski wzór do naśladowania dla młodzieży? Ale czy dzieciaki do 12 lat interesuje to, że możliwe, że Messi zrobił jakiś przekręt? Podejrzewam, że nawet wiele innych starszych osób takie coś średnio obchodzi, bo wolą patrzeć na jego grę. Najbardziej zainteresowani tym tematem są wszyscy żałośni antyfani, którzy najchętniej oczerniali i wyśmiewaliby na każdym kroku, szkoda tylko, że jedynie w internecie, bo w rzeczywistości nawet koledze nie potrafiliby powiedzieć co o tym sądzą ;)
Ja osobiście - jeśli Leo miałby z tym naprawdę coś wspólnego, w co zbyt nie wierzę -  nie popieram takiego czynu, ale z tego powodu nie zamierzam przestać kibicować Barcelonie lub go za to hejtować - dla mnie najważniejsze jest dobro drużyny i wystarczy mi, że Messi nadal będzie grał tak jak dotychczas. Życie prywatne piłkarzy Barcelony mnie oczywiście w pewnym stopniu też interesuje, ale to drużyna jest, była i będzie zawsze na pierwszym miejscu ;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 06, 2014, 17:15:56 »
Dobra - skoro mowa o umiejętnościach, to czemu Messi został wybrany najlepszym piłkarzem Mistrzostw choć był cieniem siebie z Barcelony? Już o wiele prędzej na to miano zasłużył Mascherano, a przynajmniej jeśli chodzi o Argentynę.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 11, 2014, 23:09:30 »
Wow, cuda się dzieją w ostatnich miesiącach. :)
2:0 dla Polski w meczu z Niemcami.
Co prawda Niemcy mieli słabszy skład, ale i tak wynik się liczy, więc gratulacje.
Wreszcie panowie się postarali.
Chyba trochę siatkarze im nosy utarli i się do roboty wzięli, by nie być gorszymi.  <smiech> <smiech>

Zobaczymy jak im dalej pójdzie.

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 12, 2014, 00:17:47 »
Być może się przełamali. Jestem w szoku.
Zobaczymy co będzie dalej. Mam nadzieję, że będzie równie dobrze.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 18, 2014, 19:42:55 »
Ja myślę, że to kiedyś może być jeszcze dobry zespół z tych "naszych". I doszłam do tych myśli nie po wygranej z Niemcami a po meczu ze Szkocją. No to już naprawdę zaczęło przypominać grę... i walkę. jeszcze dwa lata temu, kiedy przeciwnik zaczynały prowadzić u naszych następowała beznadzieja - koniec, gry...bo bez sensu wszystko i tak się nie uda wygrać, zremisować, więc po co się starać. Przykład to mecz z Czechami na poprzednim Euro. No, teraz to mogę powiedzieć, że byłam pod wrażeniem.  <lubieto>

U Niemców nie ma czegoś takiego jak "slaby skład". To, że brakło kilku zawodników niczego nie wyjaśnia jeszcze. Skoro taka sytuacja na boisku była to chociaż tego Lucasa "czuję się Polakiem" (ale to mi nie przeszkadza polskich kolegów na boisku przepychać chamsko :P) Podolskiego  mogli wcześniej wystawić. Podobno niezły jest  <mysli>

Mnie ta współczesna piłka w sumie zastanawia. Ludzie grają po zagranicznych klubach, potem na żywca ich biorą do narodowych reprezentacji, gdzie grają przeciwko swoim klubowym kolegom ...naprawdę podziwiam, bo ja chyba dostałabym rozdwojenia jaźni <bezradny>

Kibicuję naszym mocno <lubieto> A wygrane z Niemcami w każdej dyscyplinie czynią ten rok wyjątkowym :) To taka symbolika...żeby tak jeszcze z Rosjanami...
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2014, 20:58:57 wysłana przez Jean »

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 31, 2015, 16:04:26 »
Panie Messi tłumacz się Pan z nieładnego zachowania żony! http://sport.fakt.pl/pilka-nozna/zona-leo-messiego-wywolala-skandal-w-jednej-z-barcelonskich-klinik,artykuly,534215.html?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_paid&utm_campaign=onetsg_fb

I pan chcesz być wzorem dla dzieci, skoro ma Pan taką żonę? To już C. Ronaldo lepszy!

Offline Donia

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 02, 2015, 20:06:52 »
Panie Messi tłumacz się Pan z nieładnego zachowania żony! http://sport.fakt.pl/pilka-nozna/zona-leo-messiego-wywolala-skandal-w-jednej-z-barcelonskich-klinik,artykuly,534215.html?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_paid&utm_campaign=onetsg_fb

I pan chcesz być wzorem dla dzieci, skoro ma Pan taką żonę? To już C. Ronaldo lepszy!
Przede wszystkim bardzo wiarygodne źródło newsa ;) Poza tym, czy kobieta najlepszego piłkarza świata nie miałaby prędzej własnego, prywatnego lekarza, a chodziła po klinikach? Coś mi się w to wierzyć nie chce;)

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 03, 2015, 12:55:37 »
A zmieniając temat, kto oglądał mecz Polska - Irlandia?

Mecz - kompletne dno i powinni polscy piłkarze dziękować, że nie przegrali. Choć sędzia się nie popisał, bo jeden z irlandczyków faulował Fabiańskiego w polu karnym, więc gola powinno nie być. Następny mecz gramy z Gruzją, a nasz najgroźniejszy rywal Niemcy - z Gibraltarem.