Autor Wątek: Pasje, hobby  (Przeczytany 13243 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
Odp: Pasje, hobby
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 13, 2012, 17:28:32 »
Noo to ja też się zapisuję do fanclubu grafiki komputerowej :D Co prawda nie jestem jakoś mega uzdolniona, ale tak jak Wy, potrafiłam czasem całe dnie spędzać w PSie:)
Nie czuję uzdolniona! ;) Po prostu kocham to co robię.
Czasem wychodzi i jestem mega szczęśliwa, a czasem nie... Jak to w życiu, ot co.
Ale mam to samo. Największą wenę mam w nocy, mogłabym tworzyć i tworzyć mimo, iż moje powieki odmawiają posłuszeństwa! ;D

Ja chciałam iść do szkoły policealnej o takim kierunku, ale w tym roku już niestety tego nie organizują :( Ale pewnie będę szukać, bo chciałabym poznać PSa od tej trudniejszej strony;)
Myśle, że taka szkoła, to super sprawa! :D
Ja zapisałam się jak na razie do szkoły TEB i zapowiada się nieźle.
W aktualnościach widziałam, że mają nowy sprzęt. Praca na tabletach z Apple to byłoby COŚ!  :wub:

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 13, 2012, 22:44:54 »
Moja, jeżdżąca pasja (początki zabaw autem ;) )
http://www.youtube.com/watch?v=ZoNLacN00Io

Chwilami już nie mam do niego siły, brakuje mi pieniędzy na naprawy, doi ze mnie równo gotówkę na paliwo bo dużo pali, do tego mam manię czystości i nie znoszę gdy jest brudny, więc myję i woskuję często, ale wystarczy jedno moje spojrzenie na niego jak jest czyściutki i cała moja miłość wraca ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline stella

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 15, 2012, 23:59:53 »
Ja ostatnio zachwycam się układaniem puzzli. Chyba muszę sobie sprawić jakieś z widokiem krajobrazu, z wieloma elementami.
Oh, kocham układać puzzle! Wakacje, ferie, chwila wolnego i od razu łapię za puzzle.
Rok temu, w wakacje to dopiero było... moja znajoma była w stanie błogosławionym i niestety musiała leżeć, więc by jej umilić czas podrzucałam coraz to kolejne pudło puzzli i tak razem sobie układałyśmy smilie_girl_317 Pamiętam, że najgorsze były koty- piękne, wszystkie białe z niebieskimi oczami, siedziały w koszyczku, no piękne, ale takie trudne, że szok. A i chwilę załamania miałam przy górach, lasach i potoku- krajobraz piękny, ale w pewnym momencie myślałam, że oszaleję. Inne puzzle już szły z górki, szczególnie miasta <mruga>

Offline Little Anne

• Art's Souls
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 16, 2012, 08:33:03 »
Ja również uwielbiam układać puzzle. Układam same widoki, ale w kolejce czeka również wieża Eiffla. Będzie trochę trudniej, bo jest podświetlona, ale dam radę. Fajnie wspominam układanie okrągłych puzzli. Ciekawe układanie, muszę przyznać. Takie inne.
Dla mnie układanie puzzli jest niebezpieczne, bo jak się dorwę to nic ani nikt mnie nie odgoni. Nie jem, nie piję i układam do nocy. Najgorsze jest to, że nie mam już miejsca do wieszania (bo ilekroć ułożę puzle to wkładam je w antyramę i wieszam).

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 17, 2012, 13:27:39 »
Ja mam w antyramach pocztówki. To też takie moje małe zboczenie, bo w sumie ciężko to nazwać pasją/hobby. Zawsze jak gdzieś jestem to muszę sobie kupić pocztówkę z tego miejsca. Oczywiście mam też takie przysłane przesz innych.

O, a podobno układanie puzzli rozwija zdolności matematyczne. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo może studiowałabym matematykę, a tak tona ekonomii wylądowałam :D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 17, 2012, 13:31:18 »
Ja mam w antyramach pocztówki. To też takie moje małe zboczenie, bo w sumie ciężko to nazwać pasją/hobby. Zawsze jak gdzieś jestem to muszę sobie kupić pocztówkę z tego miejsca. Oczywiście mam też takie przysłane przesz innych.

Ja też tak mam! ;) tylko ja trzymam w albumie :D

Offline Little Anne

• Art's Souls
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 18, 2012, 09:56:42 »

Ja też tak mam! ;) tylko ja trzymam w albumie :D
Ja tak samo! Wszystkie trzymam w albumie. Tylko jest problem jak kupuję nowe (bo wszystkie mam ułożone według miejscowości, a jak pojadę kolejy raz to muszę wszystko wyciągać i wkładać na nowo).

Offline Luśka

• Laurkowi
  • Laurkowi Krejzole <3
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 18, 2012, 11:35:58 »
Ja ostatnio zachwycam się układaniem puzzli. Chyba muszę sobie sprawić jakieś z widokiem krajobrazu, z wieloma elementami.
Oh, kocham układać puzzle! Wakacje, ferie, chwila wolnego i od razu łapię za puzzle.
Ja też uwielbiam puzzelki  smilie_girl_299
Dwa lata temu rzuciłam się na widoczek górski z 3000 elementów. Łatwo nie było, czasem ktoś się przyłączył do układania ale za to jaka satysfakcja po włożeniu ostatniego puzzla. Aż żal było s powrotem schować je do pudełka, dlatego przykleiliśmy je na karton i zrobiliśmy z nich piękny obraz.  :th_0girl_dance:

I jeszcze fotografia.
Lubię robić zdjęcia a potem siedzieć nad PSem i je obrabiać  :D
Najbardziej ciągnie mnie do zdjęć natury (krajobrazów, kwiatów) oraz przeróżnych obiektów, przedmiotów. Nie miałam jeszcze okazji sprawdzić się w fotografii portretowej z powodu braku chętnych do modelowania  :P

Offline Fanta

• Użytkownik
  • **
  • Cuando me enamoro <3
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 18, 2012, 12:10:27 »
Puzzle strasznie uzależniają.. Jak ułożysz jedne to nasz ochotę na następne i następne! ;D A największa jest radość po ułożeniu nowego opakowania..  smilie_girl_159 Wszyscy kochamy puzzle! ;D

Moim największym hobby jest bezkonkurencyjnie muzyka. Nie potrafię żyć bez niej. Kiedy jadę autobusem do szkoły, rowerem do sklepu, zawsze mam w uszach słuchawki. Najgorsze jest to, ze czasami nie słyszę kiedy ludzie mówią coś do mnie.

Moją drugą miłością jest rower!  smilie_girl_159 smilie_girl_159. Jak ja uwielbiam samotne przejażdżki. Najlepiej po drogach polnych. Niestety moja damka jest już trochę dobita i czasami boje się, że zepsuje mi się w drodze, gdzie będzie daleko do domu.
'- Jestem w Tobie coraz bardziej zakochany
- Ja w Tobie też
- Dlaczego?
- Bo kiedy się zakocham, czas staje w miejscu'

Offline sysunia

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 18, 2012, 12:36:07 »
Pocztówki kiedyś też zbierałam^^ Ale od jakiegoś czasu przerzuciłam się na... magnesy :) I teraz lodówka w moim domu to taki jakby album z podróży, każdy magnes to miejsce, w którym byłam ja bądź moja siostra lub rodzice :)

Puzzle też kocham układać :D Tęskno mi, bo dawno już żadnych nie ułożyłam... Za to niegdyś w zasadzie sama ułożyłam ogród japoński z 2000 elementów, oprawiłam w antyramę i do dziś wisi sobie w moim pokoju.
O, oto i on (zdjęcie dosyć średniej jakości): KLIK!
Swoją drogą, dla miłośników puzzli jest teraz taka specjalna mata w Lidlu, że układa się puzzle, a jak trzeba przerwać z jakiegoś powodu, to można zwinąć i schować i wyjąć później^^
Aż zachciało mi się jakiś puzzli, o xD

Bardzo lubię też robić takie plecione bransoletki z muliny :) Staram się wyszukiwać oryginalne i dosyć trudne wzory, bo ogólnie plecenie takiej bransoletki wymaga nie lada cierpliwości, więc im trudniejszy wzór, tym bardziej się skupiam i tym większa motywacja :P

No i uwielbiam chodzić na spacery  smilie_girl_301 Wygodne buty, słuchawki w uszy (zwykle, ale nie zawsze) i mogę iść, im dalej tym lepiej, a najlepiej bez konkretnego celu, po prostu przed siebie. Świetny relaks, troszkę ruchu i fajna okazja do skupienia na sobie, oderwania od codziennych spraw :)

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 18, 2012, 15:38:53 »
Sysunia co za ogród, ile czasu to musiało zająć!? :)
Bransoletki z muliny to i ja kiedyś robiłam, i z takiej 'żyłki' kolorowej. Ale mi się znudziło i już nie robię ;)

Puzzlomanki zobaczcie jakie znalazłam klik Ale ładne ;) Jestem na etapie szukania jakiś holenderskich krajobrazów.

Offline Ami

• Użytkownik
  • **
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 26, 2013, 11:17:47 »
Moją największą pasją jest fotografia, chociaż ostatnio przez natłok zajęć trochę ją zaniedbałam. Aparat mam zawsze przy sobie, ale od jakiegoś czasu mam lenia i tata musi mnie zmuszać, żebym zrobiła zdjęcie. Najcześciej fotografuję krajobrazy, architekturę oraz makro, które uwielbiam ;D Z portretami jest gorzej. Jeśli fotografuję to dzieci, ponieważ brakuje mi śmiałości, żeby porozmawiać z koleżankami. I to się jakoś nie zamierza zmienić, niestety.
Druga pasja rozwinęła się dzięki dojazdą na uczelnię. Uwielbiam czytać książki. Najgorzej jest jak skończę ją w połowie drogi i nie wezmę drugiej. Tak mi się wtedy dłuży czas w pociągu...
Kocham również prace w ogrodzie, a mam spory, więc pielęgnacja zajmuje trochę czasu. Sprawia mi to wielką przyjemność - nawet pielenie :)
Podobnie jak Wy, uwielbiam układać puzzle. Po ułożeniu wkładam je do antyramy, a że już nie mam gdzie ich powiesić, to stoją sobie spokojnie w jednym miejscu ;D
Nie wyobrażam sobie życia również bez podróży (kocham Paryż <zakochany>) oraz muzyki.