Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 53302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zołza;)

• Gość
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 12, 2012, 11:27:44 »
Ostatni odcinek- super! Pocałunek Marka i Agaty jak ich relacja- spontaniczny i wynikający z przepychanek. Ale tracą już nad sobą kontrolę- miło! :D I te ukradkowe spojrzenia... widać co jest na rzeczy. Dziwi mnie tylko, że współpracownicy tego nie widzą...

I nie mogę pominąć kwestii doktorka... Może i sympatyczny, ale tego aktora jakoś strawić nie potrafię więc i do samej postaci przekonać się nijak nie mogę... Bleh! Jak dla mnie jest wręcz obleśny...

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 14, 2012, 18:14:05 »
no bo co, Dorota zajęta rodziną, jeszcze dziecko w drodze, a Bartek to chyba nie za bardzo wszystko ogarnia. ;D

a co do doktorka, to takie ciepłe kluchy z niego są, w BSZ też tak mało wyraziście gra moim zdaniem.

EDIT:

http://chomikuj.pl/lindamorena/Muzyka/Muzyka+-+Seriale/Prawo+Agaty/Sezon+1,2 Jej, powoli się zakochuję w tej muzyce. ;)
Moim numerem jeden chwilowo jest Gabrielle - Out of reach.
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 14, 2012, 22:58:04 »
I nie mogę pominąć kwestii doktorka... Może i sympatyczny, ale tego aktora jakoś strawić nie potrafię więc i do samej postaci przekonać się nijak nie mogę... Bleh! Jak dla mnie jest wręcz obleśny...
a co do doktorka, to takie ciepłe kluchy z niego są, w BSZ też tak mało wyraziście gra moim zdaniem.
A dziewczyny moje mim mówiły, że najzwyczajniej w świecie się go czepiam! A tu proszę, może założymy jakiś ruch oporu przeciwko doktorkowi :th_girl_haha: Gościa po prostu nie trawię, jak tylko się pojawia to.. ręce mi opadają. Głos jak od innego kompletu i uśmiech(wiem nie powinnam oceniać, ale trochę... koniowaty).

Jednak najbardziej powala mnie to, że pani prokurator ma na imię Maria- za cholerę nie pasuje mi do niej to imię, ale to pewnie przez M jak miłość :th_girl_haha:

Ogólnie serial zaczyna mi się podobać. Na początku nie byłam do niego przekonana, ale teraz jest już coraz lepiej, ba powiem nawet więcej: czekam z niecierpliwością na drugi sezon! ;D

I tak, zgadzam się z Wami- świetnie dobierają muzykę, a do tego sporo polskiej muzyki co jak dla mnie jest zdecydowanym plusem.

PS Karo, świetny filmik! :bravojs0:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 14, 2012, 23:03:57 »
A dziewczyny moje mim mówiły, że najzwyczajniej w świecie się go czepiam! A tu proszę, może założymy jakiś ruch oporu przeciwko doktorkowi :th_girl_haha: Gościa po prostu nie trawię, jak tylko się pojawia to.. ręce mi opadają. Głos jak od innego kompletu i uśmiech(wiem nie powinnam oceniać, ale trochę... koniowaty).

Jak dla mnie to on wygląda jak seryjny gwałciciel... Brrr!
Mogli chociaż jakiegoś przystojniaka wziąć... Agata w końcu nie wygląda na desperatkę...

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 15, 2012, 08:19:42 »

Mogli chociaż jakiegoś przystojniaka wziąć... Agata w końcu nie wygląda na desperatkę...

Na przykład mogli by dać Kota i byłoby śmiesznie :D
Takie trochę przypomnienie "Niani" ;p
Chociaż to jest trochę głupi pomysł xD

PS Karo, świetny filmik! :bravojs0:

Dziękuję ;*

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 15, 2012, 08:32:59 »
Wiesz Karo- prawie każdy byłby lepszy niż ten... Ależ on ma wielki łeb! :P

Offline Karo

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 16, 2012, 13:57:30 »

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 16, 2012, 14:07:06 »
Karo bardzo się cieszę, że robisz filmiki i chcesz nam je pokazać, pochwalić się nimi. Jednak prosiłabym o jakiś komentarz do danej pracy, żeby to nie było po prostu wstawienie linku i tyle. Dodatkowo jeżeli ktoś komentuje pracę Karo, czy też innej osoby miło by było gdyby zamiast jednego słówka Super jakoś rozwinął swoją wypowiedź, starał się zapoczątkować dyskusję, bo przecież o to nam głównie chodzi.  :th_0girl_dance:

Offline Karo

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 16, 2012, 15:34:08 »
Dobrze. Na przyszłość już będę pamiętać :)

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 27, 2012, 13:52:53 »
Uwielbiam ten serial :D w ogóle uwielbiam Agnieszke Dygant  smilie_girl_301 Co prawda zaczęłam oglądać dopiero od 5 odcinka, ale tak mi się spodobało, że na drugi dzień obejrzałam w necie wszystkie poprzednie odcinki  smilie_girl_120
Jakoś teraz nie mogę się przyzwyczaić, że w niedzielny wieczór nie mogę sobie usiąść wygodnie przed tv i czekać na mój ukochany serial  :th_0girl_hysteric: i już nie mogę się doczekać 2 sezonu!  :clapping:

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 27, 2012, 16:09:27 »
Zgadzam sie! Fenomenalny serial jak dla mnie. Oglądałam w wolnych chwilach będąc na studiach, ale teraz zamierzam wszystkie zaległości nadrobić. Wczoraj powtórkowy (4 odc) oglądałam, a teraz właśnie załączam sobie 1 odc :P  smilie_girl_299

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 28, 2012, 00:35:40 »
Jeeeeeeeeeej, dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę, że kolejne osoby dołączają do grona fanów Prawa Agatysmilie_girl_120
Dopiero minęło zaledwie parę tygodni od braku serialu na antenie a dla mnie to tak jakby minęła wieczność, serio. Nie wiem jak przetrwam jeszcze te dwa miesiące, tak lubiłam sobie siadać w niedzielne wieczory i oglądać poczynania Agaty, a jak nie w niedzielę to w poniedziałek, a tak? Muszę się raczyć odcinkami na tvnplayerze.  :th_girl_haha:

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 28, 2012, 07:15:33 »
A serial rusza od września? Czy może będą go grać dopiero od zimy- tak jak było w ostatnim sezonie?

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 28, 2012, 09:52:25 »
Mam nadzieję, że od września chociaż takiej informacji jeszcze nie znalazłam.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 30, 2012, 11:23:06 »
Krzyczą za nią "pani mecenas!"
Trwają zdjęcia do drugiej serii serialu "Prawo Agaty". Odtwórczyni głównej roli - Agnieszka Dygant - uchyliła rąbka tajemnicy i powiedziała, co wydarzy się w życiu jej bohaterki.

Co będzie działo się w życiu zawodowym Agaty?
Agata poprowadzi wiele spraw. Niektóre okażą bardziej, a niektóre mniej ciekawe. Będą sprawy bardzo poważne i zabawne. Jedna ze spraw będzie dotyczyła błędu lekarskiego. Głównemu bohaterowi odcinka, lekarzowi, grozi odebranie prawa do wykonywania zawodu. Pojawią się też lekkie sprawy dotyczące m.in. ślubu i miłości. Nasi klienci będą mieli pretensje do siebie, że kochają się za mało lub za bardzo... Jednym słowem: będzie i poważnie, i śmiesznie.

Jak ułożą się relacje z Dębskim?
Trochę się powywraca. Między Agatą i Dębskim będzie chemia, ale cały czas będą się przyciągać i odpychać. Agata wciąż próbuje ułożyć sobie życie osobiste, ale to nie jest takie proste. W życiu osobistym mojej bohaterki jest więcej rozczarowań i problemów niż harmonijnego szczęścia.

A jak relacje z tatą?
Początek drugiej serii będzie dotyczył ojca Agaty, który ma kłopoty. Agata ma szansę mu pomóc. Mam nadzieję, że widzowie zechcą zobaczyć, czy wszystko się uda.

"Prawo Agaty" zyskało ogromną rzeszę fanów. Odczuwa pani prywatnie sympatię widzów?
Bardzo cieszę się z tego, że nasz serial jest oglądany i lubiany. Dla aktora jest bardzo ważne to, gdy po jednej wyrazistej roli, nagle udaje się skutecznie przełamać ten wizerunek. Czasem mam wrażenie, że mi się to udaje, że rola Agaty zaznaczyła się w pamięci widzów. Czasem krzyczą do mnie na ulicy: "Pani mecenas!" albo "Agata!". To jest bardzo miłe.

Śledzi pani komentarze widzów w internecie?
Tak. Po każdym odcinku wchodzę na forum serialu. Zawsze jestem ciekawa reakcji, jestem ciekawa tego, na ile widzowie są na nas otwarci. Nasi bohaterowie nie są typowi. Po wpisach widzę, że każda próba niesztampowości podoba się widzom. Cieszy mnie to, gdy internauci dyskutują o tym, co zrobili nasi bohaterowie. To jest naprawdę bardzo miłe.

Pani również należy do grona fanów serialu - ogląda pani "Prawo Agaty"?
Tak. Zawsze staram się być w domu w niedzielę wieczorem i oglądam. Tylko raz opuściłam odcinek, ponieważ nie było mnie w Polsce. Oglądam, ponieważ muszę zobaczyć, co się sprawdza, a co nie. Jestem ciekawa, czy nasze intuicje się sprawdzają. Zawsze jestem ciekawa jak to, co zrobimy zgrywa się później z muzyką, jak jest zmontowane. Śledzę te odcinki też dlatego, żeby zobaczyć wszystkie swoje błędy i uczyć się dalej.