Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 53305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #135 dnia: Sierpień 13, 2012, 10:18:54 »
A ja wczoraj skończyłam oglądać serial i...ładne rzeczy się tam dzieją! :D Jak chyba wszyscy tutaj mam nadzieję, że to "wczoraj" jednak będzie miało znaczenie i to dosyć istotne, bo co prawda jakiejś olbrzymiej chemii między bohaterami nie dostrzegałam (prócz tego, że on się na nią tak paaaatrzyyył <3) do momentu pocałunku, który wypadł rewelacyjnie :D ale podoba mi się wizja tego, że będą dążyli do tego by być razem. Obawiam się jednak, że to może nie być takie proste w końcu z tego jak zrozumiałam zakończenie- Agata zaangażuje się w związek z Maćkiem. No i jest jeszcze Maria, trudna zawodniczka ;D Markowi nie będzie wcale tak łatwo ją spławić, co było widoczne chociażby na balu.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #136 dnia: Sierpień 14, 2012, 13:02:39 »
Widać, że Marek ma chrapkę na Agatę! :D Pamiętacie scenę w jakiejś kawiarni czy restauracji co go wtedy pobili? Jak on się wtedy na nią patrzył :D Niby tak niewinnie, ale miał coś w oczach ;) Może mam obsesję i mi się tylko wydaje, ale zobaczcie sami :D Piękny był ten odcinek  smilie_girl_299

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #137 dnia: Sierpień 14, 2012, 13:10:10 »
Taaak! Pamiętam ten odcinek. Sądzę, że masz sto procent racji  smilie_girl_356

Najbardziej i tak uwielbiam scene, w której Agata i Marek wylądowali w jednym hotelu, w jednym pokoju i to jak Agata za drzwiami łazienki stała nago i on tak patrzył  smilie_girl_159 Potem jak go wywaliła z łóżka. Takie przekomarzania, dokuczanie sobie, dogryzanie jest słodkie  smilie_girl_048

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #138 dnia: Sierpień 15, 2012, 00:06:41 »
To z drzwiami było akurat normalne, taki instynkt mężczyzny nim kierował i pożądanie :D ale w restauracji było naprawdę uroczo. Ona tak ciągle jadła i jadła...a on mimo wszystko patrzył się na nią takim wzrokiem, jakby rozczulał go widok jej w takiej prostej sytuacji. Zresztą niejednokrotnie właśnie wydawało mi się, że w Agacie podoba mu się właśnie taka naturalność, spontaniczność. Często fajnie się na nią patrzył, gdy się tak szczerze śmiała...z taką miłością ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #139 dnia: Sierpień 21, 2012, 21:35:05 »
Mam dla Was dwie niespodzianki!  smilie_girl_308
Streszczenia 3 pierwszych odcinków II serii i kilka zdjęć również z II serii! I już nie mogę się doczekać 4 września, naprawdę!  smilie_girl_321

1
Spoiler
Agata wraca z wakacji, podczas których związała się z Maćkiem. Ich relacja jest niezobowiązująca, ale spędzają razem dużo czasu. Od razu po powrocie do kancelarii odkrywa, że Dębski coś przed nią ukrywa. Okazuje się, że jej ojciec ma kłopoty. Został oskarżony o podanie zawodnikowi nielegalnego dopingu. Nie chciał niepokoić Agaty, więc zwrócił się o pomoc do Marka. Agata nie jest w stanie spokojnie przyglądać się sprawie z daleka. Oznajmia obu panom, że jedzie z nimi do Bydgoszczy. Okońska, która właśnie wprowadziła się do Dębskiego, nie jest tym zachwycona. Proces jest trudny. Jeden z zawodników, wyraźnie podburzany przez swojego ojca - także byłego piłkarza - twierdzi, że Andrzej specjalnie zablokował jego transfer za granicę podając mu nielegalny doping. Agata i Marek próbują rozwiązać sprawę każde na swój sposób, konfliktując się i wchodząc sobie na ambicję. Dorota cierpi na dolegliwości ciążowe, które przeszkadzają jej w pracy. Boi się, że znów będzie musiała odpuścić kancelarię.

2
Spoiler
Człowiek, który podawał się za znajomego Huberta, składa Agacie propozycję współpracy, która sprowadzałaby się do wydobywania przez nią informacji na temat Sułeckiego z prokuratury i przekazywania mu ich, w zamian za intratny kontrakt z jego firmą. Agata wyrzuca go za drzwi, jednak dopiero po czasie orientuje się, że w jej gabinecie została teczka z pieniędzmi. Dużą ilością pieniędzy. Tymczasem Agata reprezentuje parę narzeczonych pokrzywdzoną przez właściciela domu weselnego. W wyniku pomyłki ich ślub jest zagrożony. Agata szybko znajduje wyjście z sytuacji, jednak kłopoty zaczynają się w momencie, gdy okazuje się, że przyszły pan młody formalnie wciąż jest żonaty. Dorota prowadzi kuriozalną sprawę przystojnego sąsiada samotnie wychowującego syna. Za drobne wykroczenie popełnione przez chłopca, sąd grozi mu odebraniem praw rodzicielskich.

3
Spoiler
Agata przyjmuje sprawę Leny, studentki która padła ofiarą gwałtu popełnionego przez wykładowcę. Agata ma pełnić rolę oskarżyciela posiłkowego. Matka Leny nie ufa prokuraturze. Dość szybko okazuje się, że Agata będzie prowadziła sprawę wspólnie z Okońską. Współpraca idzie jak po grudzie, ale Agata, chcąc pomóc dziewczynie, stara się robić swoje. Pomiędzy Okońską a Dębskim pojawiają się pierwsze tarcia związane ze wspólnym mieszkaniem. Marek, choć bardzo stara się tego nie okazywać, jest spięty faktem, że obie kobiety ze sobą pracują.

smilie_girl_301

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #140 dnia: Sierpień 21, 2012, 21:48:02 »
Aaaa.. Klaudia uwielbiam Cię!  :wub:
To ostatnie zdjęcie mnie intryguje  smilie_girl_347

A co do streszczeń to najbardziej podoba mi się, że...
Spoiler
..Agata i Marek razem prowadzą sprawę jej ojca. Sądząc po jego stosunku do Dębskiego, będzie ich próbował swatać..  smilie_girl_149[ /spoiler]
Booooooże ja chcę wrzesień!!  smilie_girl_149

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #141 dnia: Sierpień 21, 2012, 21:56:35 »
Ja tam się nigdy nie udzielałam w tym wątku, ale też bardzo lubię Prawo Agaty. I ja też chcę  już wrzesień. Trochę mi dzień nie pasuję, ale jakoś przeżyje.  smilie_girl_349 Dzięki dziewczyny za zdjęcia no i streszczenia.  :buziak:

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #142 dnia: Sierpień 22, 2012, 09:09:02 »
Aaaa.. Klaudia uwielbiam Cię!  :wub:
Aż się zarumieniłam!  smilie_girl_308

To ostatnie zdjęcie pochodzi chyba z 1 odcinka, tak przynajmniej gdzieś wyczytałam, także już niedłuuuuuugoooooo!  smilie_girl_321
Niestety zdołałam wyczytać również, że miłość, nie no może nie miłość, a uczucie pomiędzy Marią a Markiem po jej przeprowadzce będzie kwitło, co niestety dobrze nie wróży zbliżeniu się Agaty i Marka. ALE! Mam nadzieję, że to będzie tylko chwilowe i że jednak małymi kroczkami Marek będzie zdobywał serce mecenas Przybysz.  smilie_girl_231

Jullcia skoro również lubisz Prawo Agaty to zapraszamy do szerszego udzielania się w tym wątku i do jakichkolwiek relacji z nowego sezonu czy jeszcze dotyczących I sezonu.  smilie_girl_253

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #143 dnia: Sierpień 22, 2012, 09:18:12 »
Streszczenia i zdjęcia widziałam już dawno ;D
No, no... Zapowiada się naprawdę cudownie! Już nie mogę się doczekać 4 września :D
Najbardziej czekam na sceny paczącego Marka na Agatę itp. ;D

Spoiler
Na filmpolski jest sporo zdjęć z 3 pierwszych odcinków 2 serii :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpień 22, 2012, 10:50:30 »
Karo bardzo dziękuję za spoiler  :buzki: zdjęcia są świetne, co prawda jak dla mnie za dużo będzie Doroty w porównaniu do Agaty, ale jakoś przeboleję, bo jej postać również bardzo lubię!
A tutaj pozwoliłam sobie na zescreenowanie niektórych zdjęć, na wypadek gdyby komuś nie chciało się szukać.  smilie_girl_308

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpień 22, 2012, 11:17:17 »
Gdzie za dużo Doroty? Przecież jej prawie nie ma na tych zdjęciach, tylko na tych wcześniejszych jest :D Ja tam ją bardzo lubię i cieszę się, że teraz będzie jej wątek bardziej rozwinięty z powodu ciąży, przyjemnie się patrzy na duet Widawska&Karolak, lubię ich razem od czasów "39 i pół" :D

Nie cieszy mnie za to widok Maćka i świadomość tego, że będzie z Agatą. Żeby chociaż oni jakiegoś aktora innego dali... :P Ten jest dla mnie odrobinę odpychający, potrafiłam go znieść tylko jako geja w "Magdzie M.", tutaj jako mężczyznę, który ma konkurować z Markiem (w pewnym sensie oczywiście)- nie dam rady :D Żeby on chociaż przystojniejszy był!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #146 dnia: Sierpień 22, 2012, 13:53:11 »
No jak to nie ma?  :th_girl_haha: Może nie na te zdjęcia patrzyłaś. Ja również ją bardzo lubię, podoba mi się jej postać, jej wątek, no a w duecie z Karolakiem to już w ogóle miodzio!  smilie_girl_308 I teeeeż ich polubiłam od czasu wspólnego grania w 39 i pół

Wolałabym już oglądać tego Huberta, przynajmniej aktor jakiś taki przystojniejszy jest od tego serialowego Maćka. Teoretycznie jest jakimś tam rywalem dla Marka, ale w praktyce to różnie bywa i nie widzę w nim jakiegoś poważniejszego zagrożenia, ot będzie się plątał koło Agaty, ale to chyba wszystko.  :th_girl_haha:

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpień 22, 2012, 16:20:50 »
A ja streszczeń postanowiłam nie czytać, oduczyłam się tego  :D Potem, oglądając na bieżąco, ma się więcej frajdy. Nie wiesz, co się wydarzy, niczego się nie spodziewasz i bardziej ci się odcinek podoba  smilie_girl_317

Zaintrygowało mnie to ostatnie zdjęcie, z pierwszej "dostawy".. To chyba raczej Agata powinna siedzieć na tej sofie w jakiejś seksownej pozie i czekać na mecenasa Dębskiego, a tym czasem co? Marek wziął sprawy w swoje ręce?  :th_girl_haha:

Ten Maciek to w ogóle mnie irytuje. Nie lubię ani aktora, ani postaci, która gra... jest taka nijaka  <usmiech>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpień 22, 2012, 16:39:45 »
Nareli ale te streszczenia nie zdradzają w sumie nic takiego  :th_girl_haha: ale jakbym miała silną wolę to też bym ich nie czytała, bo z reguły lepiej jest nie wiedzieć, przynajmniej masz frajdę z oglądania, a tak jak się poczyta dokładne streszczenia to można powiedzieć, że już się dokładnie wie co się wydarzy i żadnej przyjemności z oglądania nie ma.

Myślę, że i tak do niczego nie dojdzie, nawet do jednego małego buziaka, Agata coś będzie mu chyba tłumaczyła, może to jak się podrywa dziewczyny?  smilie_girl_101 Nieee, no a tak na poważnie to zapowiada się ciekawie, tylko w czyim to jest mieszkaniu? Bo jakoś nie mogę się rozeznać.

Ja chcę Huberta!  smilie_girl_308

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpień 22, 2012, 16:52:39 »
Jeśli chodzi o te streszczenia, to w sumie chyba bardziej mi się czytać nie chce, niż mam silną wolę. "Potop" robi swoje  :th_girl_haha:

Myślę, że i tak do niczego nie dojdzie, nawet do jednego małego buziaka, Agata coś będzie mu chyba tłumaczyła, może to jak się podrywa dziewczyny?  smilie_girl_101 Nieee, no a tak na poważnie to zapowiada się ciekawie, tylko w czyim to jest mieszkaniu? Bo jakoś nie mogę się rozeznać.

Nie wiem, nie wiem... Być może, ale ta jego poza od razu mi się z TYM czymś KONKRETNYM skojarzyła. Po prostu mnie powala pozycja w jakiej siedzi na tej sofie   smilie_girl_099

A o jakiego Huberta chodzi?  smilie_girl_356