Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 53348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #105 dnia: Lipiec 30, 2012, 12:30:35 »
Czyżby partner Dygant jej nie ufał? ;> Może to kolejna niesprawdzona informacja, ale jeśli nie to się.. zdenerwuję! Miałam nadzieję na jakieś rozwinięcie zażyłości dwójki głównych bohaterów, oczywiście nie wszystko na początku sezonu, no ale stopniowo mogłoby się coś dziać, a tak to będzie klapa :(

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #106 dnia: Lipiec 30, 2012, 15:40:01 »
Ja myślę, że to jest wyssane z palca i to nie prawda. Zresztą serial byłby bez sensu, gdyby nie było jakiś miłosnych scenek. A zresztą tu napisali, że był tylko jeden dubel z pocałunkiem, a w wywiadzie do "Co za tydzień" Agnieszka mówiła, że było wiele dubli, więc informacja mam nadzieję jest nieprawdziwa ;)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 01, 2012, 10:32:01 »
Rozumiem, że o miłości można mówić na wiele różnych sposobów, ale ja wolę te oparte na zbliżeniach cielesnych  smilie_girl_308
Ja również najbardziej wolę te oparte na zbliżeniach cielesnych. Ale tak jak było w przypadku MM wolę jak coś dzieje się stopniowo, jak stopniowo para bohaterów się do siebie przekonuje, jak znajduje wspólny język, najpierw pocałunek, potem uciekanie od siebie i dopiero na końcu pójście do łóżka. Oczywiście fajnie jest oglądać jak para się kocha, jak się wspiera, jak stara się żyć codziennymi problemami, ale uważam, że też fajnie jest oglądać takie podchody, taką chęć bycia ze sobą, która w danym momencie jest niemożliwa.  smilie_girl_356

Agata i Marek po przeciwnych stronach barykady
Każdy odcinek "Prawa Agaty" oprócz perypetii głównych bohaterów przedstawia wyzwania, których podejmują się w życiu zawodowym, czyli mniej lub bardziej skomplikowane sprawy sądowe...
Tym razem w serialu zrobi się naprawdę niebezpiecznie! Po całodniowych walkach urządzonych w mieście przez pseudokibiców, rusza 24-godzinny sąd. Agata (Agnieszka Dygant) jest wezwana do obrony Wiktora (Łukasz Garlicki), jednego z mężczyzn oskarżonych o udział w napadzie na sklep jubilerski.
W sądzie spotyka się z Markiem (Leszek Lichota), który - jak się okazuje - reprezentuje poszkodowanego w wyniku tej napaści, Radka (Michał Grzybowski). Jednak on również nie pozostaje bez winy. Jeden z pobitych przez niego napastników walczy o życie w szpitalu.
Gdy sytuacja wydaje się już wystarczająco skomplikowana, wychodzi na jaw, że klienci Agaty i Marka są spokrewnieni. Rusza lawina wzajemnych oskarżeń o krzywdy z przeszłości.
W całym tym zamieszaniu Agata przeprowadza z Okońską (Małgorzata Kożuchowska) poważną rozmowę na temat śledztwa prokuratury w sprawie Huberta, jej byłego narzeczonego. Wychodzą na jaw intrygujące szczegóły dotyczące sprawy...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2012, 14:11:37 wysłana przez Klaudia »

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpień 01, 2012, 14:49:59 »
Właśnie zdałam sobie sprawę, że nie mogę się doczekać kolejnego sezou  smilie_girl_308

Masz 100% racji, Klaudia, uważam, że taka miłość, jaką opisałaś jest najpiękniejsza. Lubię te tzw. długie rozbiegi, czyli czas na poznanie się, na wzbudzenie wzajemnego zaufania, pożądania, a w końcu dojście do faktu, że bez siebie nie da się żyć. Mam głęboką nadzieję, że reżyser pokażę miłość, która rodzi się niezykle powoli w sercu Agaty i Marka. Uczucie, które będzie niezwykle subtelne, czyste, spełniające się jedynie w nieśmiałych pocałunkach, w czułych objęciach, w spojrzeniu... smilie_girl_321

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.

Offline Karo

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpień 09, 2012, 20:33:33 »
I właśnie za to uwielbiam Agnieszkę :D
Jej poczucie humoru jest nie do przebicia! I potrafi odpowiedzieć na naprawdę głupie pytania po mistrzowsku ;p

Szkoda, że przenieśli dzień emisji na wtorek, ale trudno! Jakoś wytrzymam ;p
I mam jakieś dziwne wrażenie, że będzie inna piosenka tytułowa w czołówce, czego to się boję :(

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpień 10, 2012, 12:29:22 »
Na oficjalnym fan page'u na fb pojawił się zwiastun 2 sezonu ;D
Fan page - Nie mogłam znaleźć tego na YT, więc wstawiam z Facebooka.
Zapowiada się baardzo ciekawie ;) Ja już się nie mogę doczekać! :D

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 10, 2012, 13:45:33 »
O, bardzo Ci dziękuję Amaranth! :-* Na to czekałam! :D
Zawsze tyle jesz? Padłam!  :laie_67:
Albo jeszcze: Agata, jak Ty za Niego nie wyjdziesz, to ja to zrobię!  :th_girl_haha:
Jaaa, nie mogę się doczekać!  :D

Offline Karo

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 10, 2012, 14:00:39 »
Podoba mi się sam początek, jak Agata się budzi i podczas przeciągania wydaje taki śmieszny odgłos :D
Tak widzę właśnie siebie, 4 września  ;D

Koszula Marka "Dębski 10"  smilie_girl_159

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpień 10, 2012, 16:18:27 »
Koszula Marka "Dębski 10"  smilie_girl_159
Rozwaliła mnie ona totalnie! ;D
Ta koszulka to historia... dostałem ją od kolegów na studiach... Czy jakoś tak to leciało!  ;D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpień 10, 2012, 16:46:57 »
Fajnie, że Agata będzie pracowała z Marią :D Będzie bliżej Marka, i jak widać ten cały Maciek się kręci i Markowi to nie jest obojętne! Ajjj.  smilie_girl_301
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2012, 19:34:22 wysłana przez Amaranth »

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpień 10, 2012, 16:57:51 »
Niech Marek walczy, a co! :D
Jeśli będą razem pracowały, to coś czuję, że będziemy miały niezły ubaw siedząc przed tv, hoho!  :th_girl_haha:

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpień 10, 2012, 18:30:14 »
Mam nadzieję, że zabawnych scen nie zabraknie ;D Trzeba przyznać, że Marek w akcji czasem sam w sobie jest zabawny  :th_girl_haha:
Trochę nie fajnie, że przenieśli emisję na wtorek, no ale choćby się waliło i paliło ja będę wiernie oblegać telewizor  smilie_girl_269

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 10, 2012, 19:29:49 »
Coś mi się wydaje, że Dorota z tym wychodzeniem za mąż miała na myśli tego drugiego, nie pamiętam jak mu tam było. ;P

Okońska, gr, niech ją wyrzucą! Ta skwaszona i nadęta mina doprowadza mnie do szału!
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpień 10, 2012, 19:36:41 »
Coś mi się wydaje, że Dorota z tym wychodzeniem za mąż miała na myśli tego drugiego, nie pamiętam jak mu tam było. ;P
Maciek ;D i też mi się wydaje, że o nim mówiła. ;/ Ale to przecież będzie powód do zazdrości dla Marka ;D

O tak, Okońska to taka stereotypowa stara panna :D Nic jej nie pasuje, tylko by się rządziła..  ::)