Autor Wątek: Pamiętniki Wampirów  (Przeczytany 59296 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Pamiętniki Wampirów
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 04, 2012, 11:08:51 »
Jej, ile postów. Nie mam czasu teraz czytać Waszej rozmowy, ale później nadrobię :)

Co do Damona... Ja myślę, że jego też przyciągnęło to, co Stefana - wygląd zewnętrzny Eleny czyt. podobieństwo do Kath. Moim zdaniem to od początku nie szło w przyjaźń... tzn ze strony Eleny tak, ale Damon od początku czuł coś do Eleny, chociaż może na początku nie chciał tego przyznać i nie był do końca tego świadomy, bo był skupiony na Kaśce. JEdnak według mnie jego uczucie do Eleny rozwija się z każdym odcinkiek, a epizod 1x21 tylko jest potwierdzeniem tego, co wszyscy widzą. Słowa Isobel wypowiedziane im prosto w twarz tylko uświadamiają  wszystkim, szczególnie Damonowi, że to co czuje to jest miłość i, że tak powiem - nie ma nic do gadania :) I pod tym względem może rzeczywiście to jest przełom, ale tak jak mówiłam, ja osobiście uważam, że ze strony Damona to nie były tylko niewinne flirty tylko od początku było to coś, chociaż na początku po prostu podporządkowywał wszystko pod Katherine, ale w tym czasie uczucie do Eleny cały czas się rozwijało... ;)

Nie wiem czy zrozumieliście, co miałam na myśli, bo nie umiem się dziś wysłowić, ale mam nadzieję, że tak ;D

EDIT: Właśnie obejrzałam ostatni odcinek sezonu i teraz zastanawiam się nad zmianą zdania. 
  Zdania odnoście relacji Damon-Elena?

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 04, 2012, 16:04:30 »
Widzę, że zaczęłyście rozpoczynać wątek o Delenie, więc ja też się wypowiem. :)
Myślę, że nie tak od samego początku było to coś, na pewno ogromnie się zdziwił, że Elena wygląda identycznie jak Kaśka ale to nie było jeszcze to. Gdzieś w ćwierć połowie sezonu pierwszego zaczęło coś się dziać konkretnego, zaczęło mu zależeć na niej bez względu na wszystko, choć nie chciał się przyznać do tego. Wyznał jej, że ją kocha ale kazał jej zapomnieć, bo znów by była powtórka z rozrywki - Kaśka&Damon+Stefan, no jakby nie patrzeć STAŁO SIĘ!
Na początku byłam bardziej za Stefanem i Eleną, ale teraz bardziej mi pasuję Damon. On mnie przekonał i teraz będę kibicować drugiemu porywczemu braciszkowi!  :th_0girl_dance:

Niektóre z Was lubią akcent Klausa? Ja ja powiem stanowcze nie! Nienawidzę akcentu angielskiego, jak go słyszę mam ochotę kogoś zabić. Przyzwyczaiłam się do amerykańskiego i jakoś nie przepadam za tym akcentem, co manewruję Klaus - aż dreszcze przechodzą jak słyszę!  ::)
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 04, 2012, 18:43:17 »
Na początku byłam bardziej za Stefanem i Eleną, ale teraz bardziej mi pasuję Damon. On mnie przekonał i teraz będę kibicować drugiemu porywczemu braciszkowi!  :th_0girl_dance:
Omomom! Super! ;D
A po Twoich pierwszych wpisach nie sądziłam, że się do niego przekonasz w sensie sparowania go z Eleną ;)

Niektóre z Was lubią akcent Klausa? Ja ja powiem stanowcze nie! Nienawidzę akcentu angielskiego, jak go słyszę mam ochotę kogoś zabić. Przyzwyczaiłam się do amerykańskiego i jakoś nie przepadam za tym akcentem, co manewruję Klaus - aż dreszcze przechodzą jak słyszę!  ::)
Najpierw spoiler do Ciebie.
Spoiler
Jesteś już na prawdziwym Klausie czy Klausie-Ricu?  smilie_girl_356

Co do akcentu... Kwestia tego, co kto lubi. Ja generalnie też jestem przyzwyczajona do amerykańskiego akcentu i go preferuję, ale strasznie lubię słuchać jak Anglik mówi ze swoim brytyjskim akcentem. A Joseph robi to jeszcze tak megaśnie, że no jaaaa... ;D Uwielbiam!

No jak może Ci się to nie podobać! ;D
http://www.youtube.com/watch?v=4lVdIln0o2o
"Hi, I'm Joseph Morgan..."   i ja już się podniecam jego głosem i akcentem  :hahaha:

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 04, 2012, 18:56:33 »
Właśnie jestem na odcinku 8 trzeciego sezonu, więc Klauso-Alaric jest już za mną. :)

Ja tam nie przepadam za brytyjskim akcentem i koniec, już od paru dobrych lat go nie znoszę. :P

A po Twoich pierwszych wpisach nie sądziłam, że się do niego przekonasz w sensie sparowania go z Eleną ;)
Jak widać zmieniałam zdanie i sądzę, że na dobre! Bo jak widzę Stefana Rozpruwacza to aż mnie skręca w żołądku..  :ysz:
Na początku był taki fajny! Taki normalny, nie miał żądzy krwi, a teraz? Ugh.. maskara!
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:34:26 »
Nie wiem czy zrozumieliście, co miałam na myśli, bo nie umiem się dziś wysłowić, ale mam nadzieję, że tak ;D
Ja zrozumiałam.  ;D Mi też mniej więcej o to samo chodziło, tyle że u mnie trochę gorzej z wysłowieniem się. ::)

Cytat: sandi
Cytat: Fiołek
EDIT: Właśnie obejrzałam ostatni odcinek sezonu i teraz zastanawiam się nad zmianą zdania.
Zdania odnoście relacji Damon-Elena?
Tak. No bo to nie jest takie do końca jasne. Ja sama plączę się w swoich przemyśleniach, ponieważ w każdym odcinku pojawiają się różne sytuacje, z którymi wiążą się rozmaite reakcje naszych bohaterów, dlatego opinię na dane tematy często zmieniam z odcinka na odcinek. Ale to dobrze, przynajmniej się nie nudzę i mogę zagłębić się trochę w psychikę tych cudownych postaci.  ;D

1x22 Finał pierwszego sezonu

Uhu, i finał. Powiem tak, chyba nie będę się za bardzo rozwodzić, bo po prostu... odcinek był świetny, cudowny, zaskakujący, przejmujący i co tam jeszcze dobrego można o nim powiedzieć.
Opiszę tylko to, co rzuciło mi się w oczy:
- Elena miała śliczną sukienkę na początku...  smilie_girl_301 To jest warte zaznaczenia. [/li][/list]
- Słowa wypowiedziane przez Stefana:
     - "Elena nie jest Katherine" - i w tym momencie wchodzi Elena ubrana w tą sukienkę sprzed wieku...  :D
- Damon dziękujący Bonnie i w ogóle taki milszy - zmienia nam się chłopak, jestem pod wrażeniem; taki też mi się podoba (to, co zawsze mi się podoba w serialach czy filmach, to możliwość oglądania, jak dany bohater się zmienia, jak potem postępuję) oraz... Damon chroniący Elenę - robi się gorąco. A Stefcio zazdrosny.
- Znowu miałam możliwość pozachwycania się teamem Alaric&Damon, krótko, ale jednak.  ;)

Na osobną uwagę zasługuje unicestwianie wampirów. Scena, w której wampiry padają na ziemie, zabicie Anny, zabranie Damona, a potem jego uwolnienie, burmistrz Lockwood i Tyler - autentycznie się przejęłam i wzruszyłam. Szkoda Anny, fajną dziewczyną była. Na początku jej nie lubiłam, a potem coraz lepiej.
Kiedy Damon mówił Jeremiemu o śmierci Anny też się wzruszyłam. To było wstrząsające i przykre.

Oraaaaz... rozmowa i pocałunek Damona i Eleny, a właściwie Katherine. Myślałam, że to Elena i się ucieszyłam. Ale to była Kaśka. Pewnie wszyscy tak myśleli.
O, właśnie, Kaśka się pojawiła!  ;D

Odcinek na duży pluuuus. Ja tak sobie mogę włączyć od razu 2 sezon, a ci, co oglądali wtedy, to musieli czekać całe wakacje, ja bym nie wytrzymała.  :D

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 04, 2012, 21:07:11 »
Szczerze Fiosłonie, to masz fajnie bo dopiero jesteś na etapie drugiego sezonu, a ja za dwa dni będę kończyć trzeci sezon i będę czekać i wysychać z ciekawości do października.. Ale no cóż, wciągnęło mnie i klamka zapadła szybko mi odcinki szły i tak jakoś wyszło. ;)

Jeśli mówisz o wzruszeniach to czeka Ciebie BIG odcinek taki wzruszający, że będziesz ryczeć jak bóbr..  smilie_girl_238 Ja tak miałam, więc Ty też powinnaś mieć takie same odczucia emocjonalne.

Spoiler
No i dowiedziałam się czegoś na przód, czy to prawda, że Alaric umrze pod koniec trzeciego sezonu? Jeśli tak to się kurczę załamię..  :ysz: Z kim Damon będzie wariował?!  smilie_girl_238
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2012, 15:19:58 wysłana przez szyszata »

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 05, 2012, 10:32:01 »
Ale to dobrze, przynajmniej się nie nudzę i mogę zagłębić się trochę w psychikę tych cudownych postaci.  ;D
Też to lubię ;D

Oraaaaz... rozmowa i pocałunek Damona i Eleny, a właściwie Katherine. Myślałam, że to Elena i się ucieszyłam. Ale to była Kaśka. Pewnie wszyscy tak myśleli.
O, właśnie, Kaśka się pojawiła!  ;D

Odcinek na duży pluuuus. Ja tak sobie mogę włączyć od razu 2 sezon, a ci, co oglądali wtedy, to musieli czekać całe wakacje, ja bym nie wytrzymała.  :D
Powiem Ci, że skubani nie wszyscy, chociaż pewnie większość. Ja byłam taka  oczarowana tym, że oni się całują, że przez myśl mi nie przeszło, że to Kaśka ;D I w kuchni miałam BUM!!! Jak już pisałyśmy... Kaśka miała ostre wejście ;D Jak ona sama ;D

No, to jest plus oglądania po czasie :)

szyszata- ale walisz spoilerami... ukrywaj je, proszę ;) nawet jak Fiołkowi to nie przeszkadza to jak ja przeczytam coś ot tak wyczytanego na temat 4 sezonu to Cie chyba zabiję, bo szczerze nie cierpię spoilerów ;D

+ Ty możesz przeczytać jak chcesz znać odpowiedź
Spoiler
Tak, niestety to prawda. I to tak okrutna, że nadal boli :( Najgorsza decyzja ever.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 05, 2012, 15:22:42 »
szyszata- ale walisz spoilerami... ukrywaj je, proszę ;) nawet jak Fiołkowi to nie przeszkadza to jak ja przeczytam coś ot tak wyczytanego na temat 4 sezonu to Cie chyba zabiję, bo szczerze nie cierpię spoilerów  ;D
Okej! :) Czasem już zapominam dać, bo tak się zakręcę w komentarz..  :th_girl_haha:

Spoiler
Chyba muszę zacząć się psychicznie na to nastawiać.. Wielka szkoda, że nie będzie Matta w obsadzie..  :ysz: Czasem nie rozumiem takich decyzji..  ::)

Offline Shanti

• Użytkownik
  • **
  • restless soul enjoy your youth.
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 05, 2012, 15:58:36 »

Spoiler
Chyba muszę zacząć się psychicznie na to nastawiać.. Wielka szkoda, że nie będzie Matta w obsadzie..  :ysz: Czasem nie rozumiem takich decyzji..  ::)
Spoiler
Ale to jest jego decyzja. Niestety, żałuję, i również nie mogę tego przeboleć
.

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 05, 2012, 17:10:04 »

Spoiler
Spoiler
Ale to jest jego decyzja. Niestety, żałuję, i również nie mogę tego przeboleć
.
Spoiler
No, i właśnie czasem nie rozumiem dlaczego podejmują takie decyzje.. :( Zawsze zostaje dziura po bohaterze i niekiedy strasznie bolesna..  smilie_girl_238

Offline Fiołek

• VolleyGirl
  • Zaawansowany
    • Volley Flash
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 05, 2012, 17:11:46 »
Szczerze Fiosłonie, to masz fajnie bo dopiero jesteś na etapie drugiego sezonu, a ja za dwa dni będę kończyć trzeci sezon i będę czekać i wysychać z ciekawości do października.. Ale no cóż, wciągnęło mnie i klamka zapadła szybko mi odcinki szły i tak jakoś wyszło. ;)
Ale wiesz co? Te ostatnie odcinki 1 sezonu poszły mi o wiele szybciej niż poprzednie, bo miałam więcej czasu na oglądanie, ale jak pojawiła się Kaśka, to poszło tak szybko, że chyba już nawet nie nadążę tutaj komentować.

Jeśli mówisz o wzruszeniach to czeka Ciebie BIG odcinek taki wzruszający, że będziesz ryczeć jak bóbr..  smilie_girl_238 Ja tak miałam, więc Ty też powinnaś mieć takie same odczucia emocjonalne.
O, to nie mogę się doczekać. Wzruszające odcinki są zawsze bardzo dobre, bo jeżeli wzruszają to wywołują jakieś emocje, także... będę czekać na niego.  ;)

Właśnie, ja mam taki ambitny plan, żeby nie dowiedzieć się niczego z 4 sezonu, więc jak coś, to spoilery!

Cytat: sandi
Ja byłam taka  oczarowana tym, że oni się całują, że przez myśl mi nie przeszło, że to Kaśka  ;D I w kuchni miałam BUM!!! Jak już pisałyśmy... Kaśka miała ostre wejście  ;D Jak ona sama  ;D
Dokładnie. Ja byłam w siódmym niebie i nawet nie dopuszczałam do siebie takiej myśli, że to Kaśka.  :D
W życiu bym się tego nie spodziewała. Jak już weszła do kuchni to poczułam, że coś jest nie tak, a potem ta rozmowa z Johnem... Ech, szkoda, że to nie była Elena.
Lubię takie postacie, więc bardzo jestem ciekawa Kaśki i mam nadzieję, że wkrótce znowu się pojawi. Absolutnie zdobyła moją sympatię, chociaż psuje atmosferę, która się wytworzyła między Damonem, Eleną i Stefanem, ale to co... nie mam jej tego za złe.

Obecnie jestem chyba na 2x03;D
Dopiero może następny odcinek ocenię, bo się tak wciągnęłam, że to szok i jak skończę jeden, to od razu następny leci.
Caroline wampirem! - nie wiem dlaczego, ale spodziewałam się, że to może się wydarzyć. Zostałam utwierdzona w tym przekonaniu, kiedy Damon dał jej swoją krew.
A, nie wiem, czy wspominałam, uwielbiam Damona.  smilie_girl_124

PS Ale śmiesznie te Wasze spoilery wyglądają. Aż chce się nacisnąć. Ale dobrze, chowajcie te najważniejsze informacje. :)

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 05, 2012, 17:19:32 »
Od tej pory będę dawać wszystko w spoiler, może nie tak wszystko ale to co najważniejsze tzn. coś na temat 4 sezonu lub wrażenia po odcinku, który np. ktoś nie oglądnął. ;)

Caroline jako wampir jest bardzo fajna, choć na początku ostro panikowała, a potem jak zaczęła się w miarę kontrolować jest fajnie. Przez to wydoroślała już nie jest taką słodką idiotką, ale czasami potrafi jej porządnie odbić, ale na plus!
Spoiler
No i podoba mi się relacja z jej matką, jakby musiało to się stać, że Caroline jest czymś innym niż człowiek! :)

3x12
Spoiler
Rodzinka uwolniona. Mamusia jednak nie zabije Klausa, tylko przyszła mu wybaczyć, więc Elena nadal w niebezpieczeństwie. Super!
Ta Meredith jest dość dziwna, ataki na trzech członków rady założycieli. Brzmi ciekawie.
Damon i Stefan - powiem, że tu będzie wielki problem, a nawet ogromny. Stef nadal kocha Elenę, a Damon również.. nie myśląc głęboko wskazuję na rywalizację.
Matka Bonnie i reszta, woow! Nie wiedziałam, że ona żyje lub dość dokładnie czegoś nie oglądnęłam.. Chyba zostanie na dłużej? :D
Caroline i śmierć ojca.. to było takie wzruszające, a zarazem pouczające. Kurczę lubię ten serial!  smilie_girl_124
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2012, 21:39:00 wysłana przez szyszata »

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 06, 2012, 20:28:10 »
Caroline w trzecim sezonie.

Spoiler
Zrobiła ogromny postęp ze swoim zachowaniem i bystorścią, jest o wiele doroślejsza i mądrzejsza niż w 1 sezonie, jakby tak ją porównać to teraz dwa rożne światy. Tyle przezyć pomogło jej zroumieć, co to znaczy dokładnie kogoś stracić lub walczyć o życie, martwić się o kogoś. Caroline potrafi przemówić do rozsądku, ale czasem się nie udaję jak w przypadku matki Bonnie.. Szkoda, że tak szybko ZNÓW odeszła. I bardzo się cieszę z relacji Liz i Caroline, wreszcie mogą się dogadać i zroyumieć tak jak powinna matka z córką!

Ogólnie o relacji Stefan/Damon&Elena.

Spoiler
Trzeci sezon obfituję w dużą ilością odchodzących ludzi, którzy są wspaniali, ale także nie braknie emocji, jest i masa! I z jednym się nie zgadzam.. nie zgodzę się z oceną Eleny w tym sezonie. Wszyscy uważają, że nie może zdecydować kogo ma wybrać. Biorąc na zdrowy rozsądek Stefan był jej pierwszą wielką miłością, była z nim bo wiedziała, że on nigdy nie odejdzie, nie umrze, że cały czas będzie przy niej, i będzie się nią opiekował. Sprawy jednak się inaczej potoczyły... on ją wielkokrotnie skrzywdził zadał tyle bólu, że nie można sobie tego wyobrazić, a Damon jej współczuł, winił się że jego brat tak ją rani i po prostu się w niej zakochał, może i jest związek z identycznym wyglądem do Kaśki, ale to dwie inne osoby choć spokrewnione ze sobą. I moim zdaniem na jej miejscu nikt by nie był ważny, bo jak widać to jest bardzo ciężki wybór, wybranie kogoś.

Offline Malinowa

• Damonowa ?
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 06, 2012, 20:42:36 »
Spoiler
Sorry, że się wtrącę ale kto powiedział, że Matt odchodzi?  ;D Shanti, Aniu nie jest powiedziane, że odchodzi. Jak Aneczka zobaczy ostatni odc 3 sez to pogadamy :th_0girl_dance:
Caroline bardzo się zmieniła odkąd została wampirem! Wcześniej była taką blond barbie (przynajmniej dla mnie). A teraz się zmieniła - na lepsze. I nawet bardziej ją wolę, bo pierwszy sezon :th_0girl_impossible:
Do Ani SPOJLER:
Spoiler
Stefan i Damon powiem Ci w sekrecie, że w dalszych odcinkach zbliżą się do siebie :D
It's not just that she makes him a better person. She does, but, he changes her too. Damon challenges her, surprises her. He makes her question her life, beliefs. Stefan is different. His love is pure and he'll always be good for her. Damon is either the best thing for her or the worst.-Rose?

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 06, 2012, 20:56:06 »
Kochanie Ty moje, wiesz na którym jestem odcinku? :hahaha:
3x21 :D

Spoiler
Więc wiem, jaki jest stosunek Damona i Stefana, dużo się zmieniło. ;)