Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 90744 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 26, 2013, 21:47:18 »
Ona z tą ciążą jako 'partnera' ma na myśli Marka?   ::)

Ano właśnie Marka. Jakby mu dzieci mało było...
Nie wiem, jak dla mnie to to zakrawa na chorobę psychiczną. Ona sobie coś uroiła czy jak? Z premedytacją to robi, żeby Marek się z nią związał? Nieważne już dlaczego, ale jeżeli naprawdę się okaże, że jest w ciąży, to szykują się niezłe kłopoty. Boże, co za baba. Ja po prostu Marka nie rozumiem.

Irek z Mirką- wreszcie się facet odważył, no!
Właśnie, nareszcie.  :) Z nich też świetna parka jest i mam nadzieję że Irkowi kara się skończy niedługo, bo miło byłoby ich pooglądać na wolności, w normalnych warunkach.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 26, 2013, 22:09:01 »
Ona z tą ciążą jako 'partnera' ma na myśli Marka?   ::)

Ano właśnie Marka. Jakby mu dzieci mało było...
Nie wiem, jak dla mnie to to zakrawa na chorobę psychiczną. Ona sobie coś uroiła czy jak? Z premedytacją to robi, żeby Marek się z nią związał? Nieważne już dlaczego, ale jeżeli naprawdę się okaże, że jest w ciąży, to szykują się niezłe kłopoty. Boże, co za baba. Ja po prostu Marka nie rozumiem.

Ha! I bardzo dobrze. Przynajmniej jakaś konsekwencja będzie. No niestety ta zabawa to loteria.
Będzie się działo <o_tak>

Tak samo jak ta nowa bohaterka. Przyjechała bogaczka z Ameryki i wielkie nieba, o  skrawek ziemi będzie toczyć walkę z Markiem.

A mnie się pomysł podoba. Mam dość zdrad i przyjaźni z seksem w tle. Mamy coś w końcu nowego. I chyba tu nie chodzi o bogaczkę walczącą o skrawek ziemi. Podejrzewam, że w grę wchodzi zemsta wywodząca się z jakichś niedomówień. Coś w deseń "zostawili matkę na pastwę losu, to im się odpłacimy".
Poza tym Osyda całkiem nieźle daje sobie radę w tej roli. Zagadkowa, twarda, pewna siebie, potrafiąca zjednywać sobie ludzi. Podczas rozmowy telefonicznej świetna gra mimiką: od razu widać, że nie da sobie w kaszę dmuchać i nie cofnie się przed niczym, aby osiągnąć swój cel.
Być może scenarzyści pójdą utartą już drogą, czyli wg schematu, kto pozna bliżej Mostowiaków od razu w nich się zakocha i popsują w ten sposób dobrze zapowiadający się wątek. Ano zobaczymy.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 26, 2013, 22:15:45 »
Zgodzę się, że Markowi naprawdę należy się nauczka, ale ja patrzę tak bardziej ze strony potencjalnego związku jego i Ewy.  ;) Dlatego wolałabym, żeby już tą sprawę zamknęli bez morałów w stosunku do Marka i kłopotów, których i tak już za wiele w serialu i skupili się na szczęśliwszej stronie życia. A Ankę wysłali daleko, na księżyc, żeby już nie miała możliwości powrotu.

Offline kyoko

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 27, 2013, 08:53:37 »
Dzięki wczorajszej akcji z kuzynką przypomniałam sobie o czym właściwie jest ten serial. O wiele bardziej ciekawi mnie ta historia niż wątek obiboków z ich nową lokatorką czy wydumane pretensje panny Marszałek do całego otoczenia i problemy, które generuje na własne życzenie.

Wydaje mi się, że ta dziewczyna nie jest ani zła ani wyrachowana tylko podobnie jak Hanka nosi w sobie poczucie jakiejś krzywdy.

A problemem w relacji Ewy i Marka nie będzie według mnie Anka i jej chore fantazje tylko to co Ewa widziała wczoraj w jego sypialni.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 28, 2013, 14:44:47 »
Obejrzałam dwa jednego dnia i...
Śmiać mi się chciało jaką atmosferę grozy roztaczają wokół Jane :D Jeny, jak ona ich wszystkich zniszczy, jakie to straszne! Odgrzewane kotlety źle smakują, kiedyś pojawiła się Hanka z tą samą misją, zniszczenia Mostowiaków. Skończyło się, jak się skończyło i pewnie Jane też się niedługo nawróci ;)

Pocałunek Mirki i Irka :D Ach. Jakie to było cudowne. Niech on już wyjdzie z więzienia bo chciałabym w końcu popatrzeć na jakąś szczęśliwą i zakochaną parę. :)
 Pocałunek Ewy i Marka mnie zaskoczył, mimo iż już o tym czytałam. Fajnie im to wyszło, tak niewinnie i dziecinnie z jednej strony. Jak nastolatki ;)

Wątek prostytutki i Marcina w połączeniu z Kaśką. Jeny! Po co to?

Na Tomka i Gosię teraz faktycznie się miło patrzy ;) Podobnie jak na Martę! Zmieniła sposób ubierania się - cudny płaszczyk czerwony - do tego fryzura ją odmłodziła :D

Ach no i jak jej tam - sędzia blond? Spotkanie z Arturem w restauracji i jej pomyłka :D Mistrzostwo :)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 28, 2013, 18:32:26 »
Śmiać mi się chciało jaką atmosferę grozy roztaczają wokół Jane :D Jeny, jak ona ich wszystkich zniszczy, jakie to straszne! Odgrzewane kotlety źle smakują, kiedyś pojawiła się Hanka z tą samą misją, zniszczenia Mostowiaków. Skończyło się, jak się skończyło i pewnie Jane też się niedługo nawróci ;)

A mnie ten odgrzewany kotlet smakuje, zwłaszcza, że przyprawiony całkiem niezłą grą aktorki.
W przeciwieństwie zresztą do przypalonego dania Madzi i Pawła, mdłego spreparowanego przez Kingę, Mirkę i ich szefa, i całkiem surowego przyrządzonego przez trójcę tatusiów.

A i to jak wprowadzono postać "Amerykanki" było ok. Mnie akurat zaciekawił ten wątek.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 28, 2013, 20:01:18 »
Naprawdę? Wow ;) Mnie jakoś irytuje ta aktorka i przez to może jestem uprzedzona do postaci, ale naprawdę te jej rozmowy przez telefon wydały mi się groteskowe, a nie jakieś złowrogie.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 29, 2013, 13:25:12 »
Naprawdę? Wow ;) Mnie jakoś irytuje ta aktorka i przez to może jestem uprzedzona do postaci, ale naprawdę te jej rozmowy przez telefon wydały mi się groteskowe, a nie jakieś złowrogie.
No właśnie mam to samo. Na sam widok szczurzej twarzyczki i małpich oczu tej całej Osydy to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera....
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 29, 2013, 14:14:46 »
No właśnie mam to samo. Na sam widok szczurzej twarzyczki i małpich oczu tej całej Osydy to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera....
Ja też tak na nią reaguję... już nawet nie chodzi o to, że mają być przez nią kłopoty, bo wiadomo, że i tak Mostowiakowie tak czy inaczej sobie z nimi poradzą. Ale jak powiedziała Maleńka - to jej mówienie 'groźnym' głosem, łypanie oczkami i teksty w stylu 'albo ja, albo oni' zakrawają na słabą parodię jakiegoś serialu kryminalnego. Zresztą, ten wątek mógłby być interesujący, gdyby istniał choć cień szansy, że ona serio coś Mostowiakom zrobi. Ale z góry można założyć, że albo przejdzie cudowną metamorfozę i dołączy do klanu albo jakoś się jej pozbędą. W każdym razie nie stanowi zagrożenia i dlatego dla mnie jest nudna.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 02, 2013, 07:54:22 »
Co się dzieje z tym serialem?  <olaboga>
Pełno wątków kryminalnych... Groźna muzyka, Budzyński w opałach, no straszne...
Edyta nadal nie potrafi rozczesać włosów i zastosować jakiejś wygładzającej odżywki. Do tego nikt nie potrafi wyrzucić z kancelarii bezczelnego dziewczęcia... Mam nadzieję, że Monika dopnie swego i doprowadzi do wyrzucenia Zuzki na zbity pysk. Przyganiał kocioł garnkowi. Sama to nie sypia z Łukaszem, może? 
Magda... Jak ta dziewczyna się wczoraj ubrała? Wyglądała jak... Poza tym cały ten konflikt z rodzicami jakoś mnie nie interesuje... Tak samo jak przygody Pawełka z Izą.
Na koniec miły akcent - Marek z Ewą - trochę świeżości w serialu zawsze się przyda :)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 02, 2013, 08:37:27 »
"Madzia" znowu dała popalić. Pamiętacie jak się zarzekała jak to ona już zmądrzała, jak to sobie sama będzie radzić, jak to "już nie ma tej dawnej Madzi"? No i co? No i najmniejszy problem i od razu goni do Pawełka. Bo on "przyjaciel" - czyli w jej rozumieniu - "podpisał bezterminowy kontrakt na wyciąganie Wielkiej Damy z każdych kłopotów". Żałosne.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 02, 2013, 09:16:51 »
Fajnie, że są jakieś wątki kryminalne. Co prawda mało rozumiem, ale się coś dzieje przynajmniej - coś poza zdradami, związkami bez zobowiązań i innymi totalnie głupimi wątkami.
Zresztą wydaje mi się, że teraz jest taki moment transformacji...między serialem starym a nowym. Wprowadzenie wątku tej całej Jane, o ile scenarzyści nie spierniczą,  może w tym pomóc. I będziemy mieć Emkę 2 (podobnie jak LG).

Magda jest wkurzająca, ale naprawdę wkurzająca jest Edytka, która ma problemy z mózgiem a i tak wszystko robi dla dobra syna  ::) Najpierw przychodzi do Budzyńskiej po pomoc, kręci się tam cały czas i podskórnie robi wszystko, by się prawda o ojcostwie wydała. Teraz znowu chce dziecko oddać psychopatycznemu mężusiowi, odbierając szansę Budzyńskiemu  :o

A skoro prawda o tym, kto jest ojcem Piotra wyszła na jaw i Zuza nie ma już czym szantażować Budzyńskiej, to dlaczego ta nie wyrzuci szczeniucha na zbity pysk? Czy tam nie wpłynie na syna?

Zachowania Marka nie będę komentować zbyt szeroko. Całuje jedną, zaraz śpi z drugą...ach te układy ::)

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 02, 2013, 10:08:52 »
A skoro prawda o tym, kto jest ojcem Piotra wyszła na jaw i Zuza nie ma już czym szantażować Budzyńskiej, to dlaczego ta nie wyrzuci szczeniucha na zbity pysk? Czy tam nie wpłynie na syna?
Ano, pierwsza sprawa jaka się nam narzuca zaraz po wyjawieniu "całemu światu" jak to Kwoki synalek to po części dzieło Jędrzeja - co z tą Zuzką od siedmiu boleści? 
Starsza powinna skontaktować się z Jędrzejem i powiedzieć "Słuchaj ta gówniara mnie zaszantażowała, i jeszcze zakosiła mi kasę". I wtedy byłoby nie dość, że sprawiedliwie, dodatkowo nasza pazerna laleczka oberwałaby zdrowo "po nosie" no i byłoby to w sumie ciekawe.

Zachowania Marka nie będę komentować zbyt szeroko. Całuje jedną, zaraz śpi z drugą...ach te układy ::)
Jemu wali na dekiel zupełnie. Chyba sami scenarzyści się w tym wątku zagubili, bo to tak wyglądać zaczyna.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 02, 2013, 12:26:31 »
Ciekawe, kiedy Mareczek znajduje czas na prowadzenie tego swojego nowego biznesu?
Bo on obecnie tylko kursuje "pomiędzy" warszawskim łóżkiem psychopatycznej szwagierki Anki, a Grabiną plus Lipnicą, gdzie z doskoku obcałowuje rudą Ewkę... <smiech>
A Mucha to tylko potrafi "pruć gębę", czy to są jej jedyne "umiejętności aktorskie"? Niestety, wyglądą staro i odstrasza widzów grą i wyglądem. <flaga>
Podobnie jest z P.Bukowską, ona naprawdę nadawałaby się do ról nawiedzonych wiedźm w horrorach.

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 02, 2013, 12:43:45 »
A dodatkowo teksty Andrzeja, że był w kościele, że był taki zakochany - po co to? Odżywa coś w nim czy jak? Było, minęło, niech do tego nie wraca, a temu się na zwierzenia zebrało...