Autor Wątek: The voice of Poland  (Przeczytany 31809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: The voice of Poland
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 09, 2013, 21:56:05 »
Ale fatalną piosenkę wybrała w tym odcinku Edyta Oldze <olaboga> I przykro mi to pisać, ale kiepsko sobie poradziła w mojej opinii i widać było, że w ogóle jej to nie "leży". Nie wiem jak wypadnie na tle pozostałych osób w drużynie, ale na tle uczestników, którzy już przeszli dalej - no jest słabo...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 10, 2013, 00:15:22 »
Nie oglądałam na żywo. Oglądam sobie teraz.
Michał Grobelny i Mateusz Ziółko - uwielbiam ich :)
Arek Kłusowski mnie trochę zawiódł.
Ale cieszę się, że poodpadały właśnie te osoby, które odpadły :P

PS Nie znoszę słowa "WYKON"... Wykon, srykon.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 16, 2013, 22:10:33 »
Wow! To Arek dziś dał czadu. Normalnie się wzruszyłam jak się popłakał. I Mateusz był świetny i Michał i Kasia Stanek :)
Troszkę nie fair, że Olga Jankowska przeszła dalej... Nie wiem czy to przez rolę w Barwach, czy przez jakieś kombinacje TVP 2, ale uważam, że Maja jest od niej lepsza. Lubię Olgę, ale to ona powinna dziś odpaść.
No i rozśmieszyła mnie reklama Gripexu ;) Mogliby Michała zatrudnić do swoich reklam na stałe - jemu wypadło to całkiem fajnie, ale w tym programie to mi jakoś nie leżało ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 23, 2013, 23:58:53 »
OK. Arek w finale - super. Od początku był mega oryginalny i ma bardzo charakterystyczny głos.
Irek i Mateusz - też świetnie :)
Szkoda, że odpadła Marzena, Michał i Kasia, ale taka już kolej rzeczy.
Ogi mi nie żal bo i tak uważam, że daleko zaszła, a były osoby od niej lepsze.
Ale zupełnie nie rozumiem fenomenu Jagody. Nie widzę w niej nic ciekawego, niczym się nie wyróżnia, głos ma taki sobie, ale Edyta Górniak od początku robi z niej swoją pupilkę i doprowadziła ją do finału. Moim zdaniem z grupy Edyty najbardziej na finał zasługiwała Maia Lasota.

A teraz - zwyciężyć powinien Arek albo Mateusz. Tyle ode mnie ;)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 24, 2013, 12:53:55 »
A ja własnie jestem wielką fanką Jagody! Ma taki głos, że mnie osobiście powala, chociaż akurat w ostatnim odcinku "Nie proszę o więcej" niezbyt jej wyszło. Ale poprzednie występy były mega. Też byłam za Maią i nadal żałuję, że jej nie ma, ale może to i lepiej, jej minki wiecznie zbiedzonej dziewczynki mnie po prostu doprowadzały do szału, mam alergię na takie rzeczy.

Ja za to nie rozumiem fenomenu Arka, nie mogę po prostu go słuchać, jego głos mnie tak drażni, że omijam jego występy na yt, bo po prostu nie, nie, nie. Zdecydowanie wolę prawdziwe męskie głosy, jak np. Ernesta.
Ale wiedziałam, że nie przejdzie Michał, bo Arek ma dużo fanów (nadal nie wiem czemu :P).

Jeśli chodzi o Mateusza i Kasię, jasne, Mateusz super, ale Kasia.. Dlaczego oni zrobili z niej wyuzdaną, zimną dziewczynę. Nie dziwię się, że bije od niej chłód, z takim wizerunkiem scenicznym :( Na castingu była zupełnie inna, była sobą.

No i Ernest i Marzena.. Ah, Marzenka od poprzedniego liva mnie totalnie zachwyciła, teraz też, ale Ernest pokazał w końcu że potrafi coś więcej niż tylko "chrypić" (co i tak mi w zupełności wystarczało :D) ale tutaj najbardziej mi było szkoda, że jedno z nich musiało odpaść. Ich duet był fantastyczny, najlepszy od czasu bitwy Marty Maksimiuk i Mai Lasoty.
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 24, 2013, 16:57:58 »
Moim zdaniem z grupy Edyty najbardziej na finał zasługiwała Maia Lasota.

Cóż za specyficzne imię?! Albo specyficzny zapis - jakiego imienia? Przybliży ktoś w skrócie historię tej panienki? Chodzi mi jedynie o imię, dużo mniej o wykony na lajfie :P
Pomyśleć, że nie tak dawno była akcja "Język polski jest a, ę" :P Pogratulować misji  <ok>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 24, 2013, 17:26:42 »
Język polski jest ą, ę a wyjeżdżają nam na wizji ze słowem WYKON, którego wprost nienawidzę.
A co do Mai... Aż się przestraszyłam, że źle napisałam bo owszem - zawsze spotykałam się z formą tego imienia pisaną Maja...
Ale w The Voice of Poland trafiła się Maia i jakoś się nie zagłębiałam, pomyślałam, że może ma jakieś niepolskie korzenie i tyle ;) Historii Mai jednak nie znam.

Co do śpiewu... Coś mnie w niej urzekało. Mimo robienia minek sierotki Marysi, bardzo lubiłam jej słuchać.
Jagoda, oczywiście moim skromnym zdaniem, nie ma tego czegoś. Głos ma taki, jakich już w tym programie słyszeliśmy setki. Zamiast niej w finale widziałabym Kasię Stanek, ale niestety - podobnie jak Michał - musiała odpaść...

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 24, 2013, 19:40:20 »
Co prawda trzecia edycja Voica jest pierwszą, którą oglądam, pozostałe znam tylko z pojedynczych filmików na yt, ale nie powiedziałabym, że Jagoda ma pospolity głos. Ta chrypka w jej głosie sprawia, że jest wyjątkowa, ale jak wiadomo, każdy może mieć swoje zdanie.
Mnie w Mai też wiele urzekło, ba, była moją faworytką, ale po prostu ta zbiedzona twarz mnie totalnie do niej zniechęciła. Przedobrzyła dziewczyna.

A co do imienia, to nie jest to żaden wymysł, takie imię istnieje. ;)
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 24, 2013, 19:49:50 »
Może mam kiepski słuch, ale mało tej chrypy słyszę w głosie Jagody.
Cudowną chrypę słyszałam za to u Marzeny ;)

A jeśli chodzi o Arka... Mnie bardzo podoba się jego głos. Jest taki charakterystyczny. Potrafi zaśpiewać tak damsko/męsko, ale czasem też słychać inne tony.
Bardzo podobało mi się "Still got the blues for you" w jego wykonaniu.
Sto razy lepiej mi się tego słuchało niż wczorajszego "Crazy" ;)

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 24, 2013, 20:21:49 »
Mało, ale w dobrych momentach. ;)

Ja męskiego głosu w jego śpiewaniu widzę bardzo mało, wyjątkiem jest duet z Grobelnym. Dla mnie jest taki pajacowaty trochę, ale ogólnie mało wrażliwa jestem na sztukę, więc mogę nie dostrzegać jego piękna.
Oby wygrał Ernest albo Jagoda!
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 24, 2013, 20:51:35 »
No proszę ;)
A ja mam nadzieję, że Jagoda nie wygra... Bo co tu dużo mówić - jest słabsza od panów.
Choć z drugiej strony trudno porównywać głosy męskie do żeńskich ;) Czyli może rywalizować z żeńską stroną Arka ;)

No i jakoś tak mi się wydaje, że Arek wygra.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 24, 2013, 21:23:39 »
Żeńska strona Arka nie ma z nią szans :D
a jak wygląda finał?
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 30, 2013, 18:17:10 »
Dopiero nadrobiłam ;) i muszę przyznać, że Olga, która od początku była moją faworytką - po raz kolejny mnie rozczarowała. Głos ma świetny, ale musi jeszcze dużo nad nim popracować. Wydaje mi się, że rzeczywiście zaszła tak daleko głównie przez wzgląd na udział w "Barwach szczęścia". Mam jednak nadzieję, że pójdzie w tym kierunku, bo ma ogromny potencjał. Chciałabym kiedyś kupić jej płytę  <serduszko>

Ja kibicuję w finale Ernestowi :) Chociaż jak wygra Mateusz lub Arek też nie będę zawiedziona. I tak żaden z uczestników, którzy zostali nie zapadł mi w pamięci na dłużej. Fajnie śpiewają, mają piękne głosy, ale nie przykuwają mojej uwagi na dłuższy czas.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 30, 2013, 22:24:55 »
Tak! Tak! Tak! Wygrał Mateusz, bardzo mnie to cieszy.
Programu nie oglądałam jednak od początku, ale mogę go określić słowami - nuda.
Jakoś mnie nie porwał.
Tak czy inaczej - jak odpadła Jagoda to było mi już obojętne, kto wygra. Byle nie ona :P
A że wygrał jeden z moich faworytów - to jestem prze szczęśliwa ;) Z chęcią kupię jego płytę.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 30, 2013, 22:41:15 »
To był wymarzony finał, Mateusz i Ernest. Brakowało mi tylko ich wspólnego dueciku. Byłam bardziej za Ernestem, bo jest świeży w tym programie, a Ziółko co tu dużo ukrywać, koneser już trochę tych programów i nadal jakoś się nie wybił. Może ta wygrana pomoże mu w końcu zaistnień ze SWOIMI utworami.
Wierzę, że Ernest też nagra ze swoim zespołem niedługo jakąś płytę, wybieram się na koncert w Warszawie a dodatkowo cieszy mnie fakt, że chłopaki są właściwie z moich okolic, więc mogę liczyć na jakieś koncerty częściej w moich rejonach. :)
Jasne, Jagoda była trochę poza ich "klasą", ale i tak mnie osobiście ujęła swoją skromnością, wrażliwością, barwą oraz tym, że nie kopiowała piosenek, tylko starała się je robić po swojemu. No i była największą amatorką w tym gronie. Słyszałam w jakimś wywiadzie, że planuje soul'ową płytę na którą też czekam z niecierpliwością.

Dobrze, że jednak widzowie postawili na prawdziwych facetów, a nie Arka. ;D
A i jeszcze jedno.. Tomson zabił we mnie miłość do facetów w garniturach. Tragedia.. Połączenie adidasów, czapki i takiego stroju nie jest dobrym pomysłem. Wyglądał no makabrycznie...
Jeszcze teraz przypatrzyłam się Arkowi.. Te spodnie z krokiem w kostkach i balerinki (?!) kolejna tragedia. Czemu dzisiejsza moda prezentuje nam tak obrzydliwy wygląd mężczyzn? Masakra.
Jutro będę katować piosenki cały dzień. <3
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!