Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 68124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #195 dnia: Listopad 10, 2013, 20:58:01 »
Ale wieje tutaj nudą! Dziewczyny co się z Wami dzieje?  :D

Może jestem przewrażliwiona, ale nie mogę wybaczyć scenarzystom, że zniszczyli związek A&M, ale ostatnio odnoszę wrażenie, że chyba dążą do powrotu tej pary. Zauważyłyście, że podczas tej rozmowy, kiedy Aneta martwiła się o Marysię, Marek chciał jej położyć rękę na jej ręce, ale się powstrzymał. Pod koniec rozmowy dotyka jej, a ona odwzajemnia się tym samym i posyła ten uśmieszek. Piękne to było. Cieszę się, że mimo tego co się stało mogą tak ze sobą rozmawiać, przyjaźnić się. To dobrze wróży ich powrotowi.

Mało tego czytając ostatnie streszczenia natrafiłam na coś takiego:
Spoiler
Odcinek 1783
[..]Marek i Aneta wracają z dziećmi z wyjazdu.[..]

No i nasunęła mi się taka myśl, że w tym odcinku wydarzy się coś istotnego dotyczącego tej dwójki. Już dawno nie czytaliśmy w streszczeniach o Marku czy Anecie, a tam umieszczane są z reguły ważne rzeczy. Może zrozumieją, że dalej ich coś łączy i spróbują jeszcze raz? Oby tak było, a będę skakać z radości!  <buja_w_oblokach>
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #196 dnia: Listopad 10, 2013, 21:12:24 »
Ja już dawno zrezygnowałam z oglądania tego serialu :P Zaważył na tym fakt, że ogólnie źle się dzieje (nudne wątki albo zagmatwane przesadnie), nasz wątek rozwalili, aby rzekomo dać pani Marysi coś lepszego do grania (bo jako partnerka Marka była zbyt nudna), a tymczasem praktycznie całkowicie usunęli ją z fabuły.
Dlatego nie wiem czy Twoje nadzieje mają jakąś podstawę, może jak zacznie się coś dziać to pokuszę się o przejrzenie paru odcinków, ale póki co na nic się nie nastawiam.

Offline Czekolada

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #197 dnia: Styczeń 23, 2014, 00:15:24 »
Chciałam się z wami podzielić wrażeniami po odcinku 1822. Boże ile radochy z oglądania takich scen jak dzisiaj. Na twarzy banan normalnie. Aneta taka szczęśliwa i wydaje się młodsza. Jak dla mnie więcej takich odcinków proszę <haha> No jeden z lepszych odcinków, taki komediowy jak dla mnie. A i ta rozmowa z Marysią i jej odpowiedź na temat podwójnych randek i w ogóle więcej takiej i tylko takiej Anety  <serduszko>

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #198 dnia: Styczeń 23, 2014, 12:55:58 »
Mnie też się niektóre momenty podobały, jednak jak Marysia zapytała Anetę czy nic ją już nie łączy z Markiem to posmutniałam. Zwłaszcza, że wiem, że ten Wiktor to nic dobrego Anecie nie przyniesie. Ale przynajmniej przez chwile będziemy mogły oglądać ją szczęśliwą  :).
Anula :)

Offline Czekolada

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #199 dnia: Styczeń 23, 2014, 16:05:14 »
Mnie też się niektóre momenty podobały, jednak jak Marysia zapytała Anetę czy nic ją już nie łączy z Markiem to posmutniałam.

A tu to nie byłabym pewna, że on na pewno nic nie czuje. Jak Marysia o tym wspomniała to Aneta taka "inna" nagle się stała i ta jej odpowiedź taka jakaś na odczepne była jak dla mnie. Może jestem głupia, ale mam nadzieję, że oboje zrozumieją, że coś czują do siebie nadal. Takim impulsem mógłby być ten wypadek Anety na przykład... Ech marzenia  <serduszko>

Offline Juliia17

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #200 dnia: Styczeń 23, 2014, 19:17:34 »
Może jestem głupia, ale mam nadzieję, że oboje zrozumieją, że coś czują do siebie nadal. Takim impulsem mógłby być ten wypadek Anety na przykład... Ech marzenia  <serduszko>

Ja też myślałam o tym, żeby połączyli ich po tym wypadku Anety. To by było takie słodkie.  <serduszko>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #201 dnia: Styczeń 23, 2014, 19:22:03 »
Z ciekawości zerknęłam...i sceny z udziałem Anety rzeczywiście urocze, fajnie, że choć przez chwilę była taka radosna, ale wcale mi się nie podoba ten wątek, bo wszystko sprowadza się znów do kłopotów w życiu Pałkowskiej. Zamiary tego typka są z góry określone jako złe (a wiadomo dlaczego? zostało to już powiedziane? bo nie orientuję się w serialu zbytnio), zresztą mnie się on dla Anety w ogóle nie widzi...jakiś taki dziwny. A już tą próbą "kupienia" Anety drogimi prezentami przegrał wszystko. Fajnie by było, gdyby w tej sytuacji Marek się ogarnął, ale szczerze w to wątpię.
Mnie też się niektóre momenty podobały, jednak jak Marysia zapytała Anetę czy nic ją już nie łączy z Markiem to posmutniałam.

A tu to nie byłabym pewna, że on na pewno nic nie czuje. Jak Marysia o tym wspomniała to Aneta taka "inna" nagle się stała i ta jej odpowiedź taka jakaś na odczepne była jak dla mnie. Może jestem głupia, ale mam nadzieję, że oboje zrozumieją, że coś czują do siebie nadal. Takim impulsem mógłby być ten wypadek Anety na przykład... Ech marzenia  <serduszko>
Moim zdaniem to jest niestety nadinterpretacja. Ten tekst nie padł raczej przypadkowo, moim zdaniem scenarzyści chcieli raczej podkreślić, że z pary AiM nic nie zostało :P

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #202 dnia: Styczeń 23, 2014, 19:23:54 »

Czyli może jednak nie zwariowałam, bo ja odniosłam takie samo wrażenie  <mruga> . A co do tego wypadku to odkąd się o nim dowiedziałam cały czas liczę na to, że będzie on właśnie po to żeby na nowo połączyć Anetę i Marka  <buja_w_oblokach>

Offline Czekolada

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #203 dnia: Styczeń 23, 2014, 22:51:00 »
Oczywiście ja zdaję sobie sprawę, że Marek i Aneta to przeszłość, ale jednak... To nie byłby pierwszy raz kiedy pary schodzą się po raz kolejny.
A tak z innej beczki to ja nie rozumiem dlaczego scenarzyści ciągną wątek "gangsterski" z Anetą. Przecież ona pojawia się głównie w serialu po to, żeby wprowadzić jakąś złą postać takiego gnidę Filipowa na przykład. I ten cały Wiktor skąd on w ogóle ma taką pewność że Aneta ma coś wspólnego z tymi interesami. A gdyby tak znaleźć dla niej fajnego faceta (już niekoniecznie Marka) i ona układa sobie życie tak na spokojnie a nie na wariackich papierach. Wtedy jej wątek wplotłabym bardziej w życie Marysi przecież mogliby pokazywać ich jako "rodzinę". Albo nawet pociągnęłabym wątek codzienności Anety. Ona gra w serialu od początku to ta chwila uwagi widzów jej się w pełni należy.

Natrafiłam jeszcze na te zdjęcia. Mam nadzieję, że będziemy świadkami jakiejś fajnej rozmowy tej dwójki bo to oni są na tych zdjęciach miniaturach na samej górze? Wróć podpisane jest zdjęcie :)
http://pierwszamilosc10.pl/igor-wraca-do-pierwszej-milosci-szok-nowy-sezon-zdjecia-4/

« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2014, 00:41:48 wysłana przez Czekolada »

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #204 dnia: Styczeń 23, 2014, 23:28:08 »
To

jest fakt, że niestety z naszej Anetki cały czas robią tą złą, mnie też
 się to już od dawna nie podoba. Jeszcze ten wypadek...
Ale teraz może coś bardziej pozytywnego, dzisiaj oglądałam sobie odcinki
 kiedy A&M byli razem i natrafiłam na taki kiedy to jakiś szejk
chciał kupić Anetę, a później była taka scena jak Aneta siedziała u
Marka na kolanach, a ten powiedział, że każdego dnia dziękuje Bogu, że
ona z nim jest. Ja już zdążyłam zapomnieć, że taki tekst kiedykolwiek
padł, a przecież to było takie piękne. No i znowu się rozpisałam nie na
temat ale po prostu nie mogłam się powstrzymać

Post Merge: Styczeń 24, 2014, 17:46:53
Chyba nie mam dobrych wieści co do Anety i jej wypadku  :( :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=749551415055732&set=a.171156566228556.41570.166563856687827&ENGINE=1
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2014, 17:46:53 wysłana przez Anula »

Offline Czekolada

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #205 dnia: Styczeń 24, 2014, 18:19:00 »
Może ten cały wypadek sprawi, że Aneta w końcu zrozumie, że życie jest ulotne i trzeba się skupić na rzeczach ważnych. Może to doprowadzi do tego, że zajmie się sobą i swoim szczęściem, bo mam wrażenie, że ona to taka Matka Teresa jest. I tak jak pisałam wcześniej niech znajdzie sobie jakiegoś faceta, ale takiego na stałe a nie...

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #206 dnia: Styczeń 24, 2014, 18:23:58 »
Trzeba poczekać na całość okładki, ale też coś mi się wydaje, że Aneta po tym wypadku będzie sparaliżowana <boi_sie> No bo przecież nie Aleks - jak sugerują niektóre komentarze, skoro to Aneta będzie uczestniczką tego wypadku.
Tylko w takim razie połączenie tych zdjęć co wstawiła Czekolada (swoją drogą - do teraz uśmiecham się, gdy widzę ich razem...słodka para!) oraz dramatyczny los Pałkowskiej...to wszystko jednak daje nadzieję. Malutką, ale jednak :)

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #207 dnia: Styczeń 24, 2014, 18:48:07 »
Ja się zastanawiam czy tytuł będzie brzmiał: ,,Aneta będzie sparaliżowana po wypadku'' czy ,,Aneta będzie sparaliżowana po wypadku?'' bo jednak taki malutki znak zapytania może wszystko zmienić ale niestety obawiam się, że ten pierwszy tytuł jest bardziej prawdopodobny  :-\ .
Kurczę, a myślałam, że przejrzałam już wszystkie zdjęcia, a tu nagle taka niespodzianka, Czekolada jesteś super  <skacze>. A co do nadziei to się zgodzę, bo myślę, że Markowi nadal bardzo na Anecie zależy i to będzie idealna okazja by mógł to okazać, niemniej jednak mam nadzieję, że Anetka wyjdzie cało z wypadku, a przynajmniej, że przeżyje...

Post Merge: Styczeń 24, 2014, 18:52:13
A tak właściwie to wysnułam sobie takie przypuszczenia, że może dla podkręcenia tego całego wypadku i dodania mu dramaturgii to będą wcześniej takie sceny, że niby Aneta mówi Marysi, że chyba faktycznie coś do Marka czuje i że chciałaby z nim być, a później po wypadku ( i może sparaliżowaniu) dojdzie do wniosku, że on jej takiej na pewno nie chce itd.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #208 dnia: Styczeń 24, 2014, 21:43:17 »
Mnie się wydaje, że oczywiście Aneta w ostateczności sparaliżowana nie będzie, że jakoś z tego wyjdzie, ale że będzie potrzebowała wsparcia i pomocy, aby dojść do siebie. I jeśli scenarzyści czytaliby to, co tutaj wypisujemy - to wsparcie to otrzymałaby oczywiście od Marka :D Ale jak będzie w rzeczywistości to przekonamy się wkrótce.

A tak właściwie to wysnułam sobie takie przypuszczenia, że może dla podkręcenia tego całego wypadku i dodania mu dramaturgii to będą wcześniej takie sceny, że niby Aneta mówi Marysi, że chyba faktycznie coś do Marka czuje i że chciałaby z nim być, a później po wypadku ( i może sparaliżowaniu) dojdzie do wniosku, że on jej takiej na pewno nie chce itd.
Moim zdaniem to prędzej pójdzie w kierunku tego, że Aneta przed wypadkiem nic...a po wypadku coś :) Jeśli już w ogóle.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #209 dnia: Styczeń 25, 2014, 10:46:06 »
Coś się u Nas ruszyło.  :D
Kurczę, no nie ukrywam fajnie by było, gdyby byli razem. Stare czasy by wróciły. Ale sama nie wiem, nie chcę za wcześnie się cieszyć, na coś czego może nie być. Bo już było parę takich sytuacji no, ale może tym razem się uda. Zobaczymy!
Nie fajnie, że postać Pani Marysi jest wprowadzana, jak zwykle w czarne sprawy. Mówili, że jest nudna przy Marku, ale mnie osobiście znudziła się Aneta, która ma ciągłe kłopoty. Ile można?  :-\ Dali by kobiecie się ustatkować.   :D
Co do wypadku, i sparaliżowania.... Ech nie odzywam się.

A tak a pro po.
BĘDZIE NOWA CZOŁÓWKA "PIERWSZEJ MIŁOŚCI"!!!
A na zdjęciach, które prezentowaliśmy Wam ostatnio, mogliście zobaczyć jak wyglądała praca na planie podczas dnia zdjęciowego:) Jednak nie jest to zwykły projekt - tylko nagroda w ramach konkursu "Kręć Wrocław". Zwycięzcy, czyli team Camera Nera przygotowała scenariusz czołówki, którą będziecie mogli zobaczyć już 14 lutego 0 18:00 - zapamiętajcie tę datę

Czyli pożegnamy się z A&M razem w czołówce.  :-\