Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 68162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 17, 2013, 21:16:48 »
Dziękuję!  :buzki: W takim razie zaczynam oglądanie od dzisiaj i może jakoś rozkręcimy dyskusję w tym wątku ;D

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwiec 17, 2013, 21:52:47 »
Damy radę! Ja niestety na dzisiaj kończę oglądać PM bo mam na wieczór inne plany, ale od jutra oglądam na całego! Mam nadzieję, że reszta odezwie się w najbliższym czasie i rozruszamy wątek  <mruga>

A tak na marginesie to fajnie tak od początku oglądnąć sezon. Byłam pewna, że niektóre wydarzenia działy się lata temu a tu okazuje się, że to początek sezonu ;D I śmiało mogę stwierdzić, że im więcej scen ogląda się z A&M to chce się ich razem więcej i więcej...
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 18, 2013, 17:09:10 »
I śmiało mogę stwierdzić, że im więcej scen ogląda się z A&M to chce się ich razem więcej i więcej...
Szkoda tylko, że niekoniecznie możemy ich razem oglądać w przyszłym sezonie. Swoją drogą rozbicie tej pary to był totalny samobój dla scenarzystów! Przecież oni tak uroczo wyglądali!  <rumieniec> Pamiętam odcinki, w których dopiero zaczynało się między nimi coś rodzić, randka zorganizowana przez Antka  <serduszko> potem taniec, pocałunek, potem wspólne mieszkanie - to były czasy!  <serce> A w ostatnim sezonie, co? Rozstanie i zepsucie tego wszystkiego!  <nielubie>

Offline Juliia17

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 18, 2013, 17:37:40 »
dzisiaj również postanowiłam obejrzeć odcinki jak zaczynali ze sobą. to było urocze  <serduszko>
mam jeszcze pytanko :) wie ktoś może w którym odcinku Aneta zerwała z Markiem? chciałabym sobie obejrzeć ;D

Offline Czekolada

• MAMY JUŻ NASZĄ KRUSZYNKĘ! KUBUŚ :)
  • Aneta&Marek
« Odpowiedź #184 dnia: Czerwiec 18, 2013, 18:15:18 »
wie ktoś może w którym odcinku Aneta zerwała z Markiem? chciałabym sobie obejrzeć ;D

O ile pamięć mnie nie myli jest to odcinek 1656  ;)

Swoją drogą rozbicie tej pary to był totalny samobój dla scenarzystów!

Zgadzam się w 100% to posunięcie sprawiło tylko, że wierni widzowie i fani A&M przestali oglądać serial. Niestety.
Odliczam dni do naszego Wielkiego Dnia :*

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #185 dnia: Lipiec 04, 2013, 00:23:16 »
Od kilku dni oglądam stare odcinki, jeszcze z czasów kiedy Aneta była z Janem i powiem Wam, że uświadomiłam sobie, jak bardzo mi tych odcinków brakuje. Zawsze tak strasznie żałowałam, że się rozstali, bo byli moją ulubioną parą. Podobało mi się to, że pomimo tych wszystkich złych rzeczy jakie się między nimi wydarzyły, to oni jednak potrafili dawać sobie kolejne szanse. Para Aneta - Marek również mi się bardzo podobała, dlatego teraz, jak ich rozdzielili to tym bardziej wolę sobie wspominać stare odcinki :) <buja_w_oblokach>
Anula :)

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpień 26, 2013, 23:05:26 »
Jullcia uzmysłowiła mi, że pojawił się już premierowy, 1727 odcinek... Nie uwierzycie - obejrzałam. Sceny z Anetą i Markiem, oczywiście. :D

Teoretycznie losy tej pary przestały interesować mnie już jakiś czas temu, miło jednak jest sobie na nich popatrzeć i naprawdę denerwuje sposób, w jaki scenarzyści zniszczyli tak początkowo ciekawie prowadzony wątek. Mam nadzieję na to, że ich znów połączą. W pewnym sensie jest to jakaś recepta na przyciągnięcie widza i być może scenarzyści doprowadzili do ich rozstania by zwabić przed ekran osoby takie jak ja - które przestały już oglądać serial, a jednak z chęcią zobaczą jak ta para znów miota się po to, by ostatecznie być razem. Wszak najpiękniejsze są podchody i zabieganie, nieprawdaż?

Co do wspomnianego odcinka...
Aneta miała ładną koszulę, jak zwykle. I - co zauważyłyśmy z Jullcią - chyba chciała położyć swoją dłoń na dłoni Marka.

Chwilę później jednak zwątpiła. :D

Nie jestem dokładnie zorientowana w sytuacji z pieniędzmi i rodziną Adama, ale sprawa wygląda naprawdę interesująco. Wydaje mi się, że Aneta zaangażuje się teraz w rozwiązywanie tej zagadki, wspominała coś przecież o nawiązaniu kontaktu z byłym wspólnikiem siostry Adama i jej męża. Nie wykluczone, że będzie to jakiś bodziec do ponownego połączenia naszej pary. Za jakieś 1000 odcinków. :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpień 27, 2013, 00:02:36 »
Mnie nigdy nie przestaną interesować.. PM nie oglądam tylko z przyzwyczajenia patrzę kto występuję, tak dla świętego spokoju.
Wątek z tymi pieniędzmi zainteresował mnie tylko dlatego, że pojawiła się w nim Aneta i na dodatek go przeprosiła za ostatnie spotkanie, no miło się zrobiło.
Trochę takie mam wrażenie, że zaczyna się jak za pierwszym razem. Czyli Aneta znów pomaga Markowi, bo ma kłopot, wszyscy wiedzą jak to się skończyło. Czy skończy się też tak tym razem? Myślę, że fajnie by było..

Co do koszuli to faktycznie bardzo ładną ma, w ogóle znów mi się wydaję, że trochę taka Aneta wraca jak z parunastu odcinków przed. Tak ciepła troskliwa pomocna no w ogóle.  :D
Kobieta się trochę speszyła z tą ręką, ale miała dobre intencję. Ale! jak już Marek zaczął gadać pierdoły to już wątpliwości nie miała.

Mam nadzieję, że jeżeli scenarzyści mają teraz sytuację, żeby ich połączyć to ją dobrze wykorzystają. A MY będziemy mogli oglądać A&M znów razem, o!  :D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2013, 00:12:06 wysłana przez Kiki »

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpień 27, 2013, 13:58:59 »
Aneta przeprosiła Marka za ostatnie spotkanie? Najprawdopodobniej coś przegapiłam. Chyba, że nie było to w pierwszym powakacyjnym odcinku, a wcześniej. Jeśli tak, proszę, wskażcie mi odpowiedni numer, z chęcią obejrzę. :D

Trochę takie mam wrażenie, że zaczyna się jak za pierwszym razem. Czyli Aneta znów pomaga Markowi, bo ma kłopot, wszyscy wiedzą jak to się skończyło. Czy skończy się też tak tym razem? Myślę, że fajnie by było..
Masz rację, cała ta sytuacja wygląda trochę na odgrzewane kotlety. Może jednak być całkiem ciekawie, jeśli dobrze to poprowadzą. Liczę na wykazanie się inwencją twórczą ze strony scenarzystów, powielenie dokładnie tego samego schematu, którego użyto za pierwszym razem, nie posłuży niczemu dobremu.

Ale! jak już Marek zaczął gadać pierdoły to już wątpliwości nie miała.
Masz rację, są na to twarde dowody! <jezyk>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #189 dnia: Sierpień 27, 2013, 19:01:10 »

Aneta miała ładną koszulę, jak zwykle.

Racja. Zawsze zwracam na to uwagę :-)

Fajne newsy. Mam nadzieję (mimo niecierpliwości), że będzie to powolny powrót tych dwojga do siebie. Stopniowo, ale ze smakiem :)
Tak w ogóle sezon od 2 września?

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #190 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:49:22 »
Skoro się rozstali, to raczej nie mam co komentować, tym bardziej, że serial oglądałam w tamtym roku po raz ostatni. Jedyne, co mogę powiedzieć - tworzyli całkiem udany związek, dojrzały i bez fochów (w ich wieku to by nawet nie wypadało). Zwykle człowiek po przejściach oraz ukończeniu 50-tki, nie szuka przygód i zadowala się tym, co ma. Dlatego dziwię się, że scenarzyści postanowili zamieszać w tym związku.

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 06, 2013, 13:05:45 »
Cześć wszystkim! Dawno mnie tu nie było, ale myślę, że będzie teraz sporo czasu, by to nadrobić :) Cieszę się, że pokazują naszą kochaną parę razem, jest jakaś nadzieja że może znowu ich połączą <buja_w_oblokach>. Martwi mnie jednak to zasłabnięcie Anety.. aż pojawiły się czarne myśli, że coś będzie z nią nie tak i p. Pakulnis odejdzie z serialu. Ale chyba by nam tego nie zrobili <boi_sie>

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #192 dnia: Wrzesień 07, 2013, 13:04:07 »
Mnie też zaniepokoiło zasłabnięcie Anety. Początkowo myślałam, że to był tylko taki wybieg, żeby Majka i Hubert oboje chcieli jej pomóc, ale wydaje mi się, że to jednak coś poważniejszego. Dziewczyny już wcześniej pisały, że historia Anety i Marka zaczyna się tak, jak wcześniej i muszę się z tym zgodzić. Najpierw Aneta pomagała Markowi, a potem on jej, kiedy szukała Andrzeja, może tak będzie i tym razem? Jeśli coś jej będzie, to myślę, że Marek nie pozwoli jej zmagać się z tym samej.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #193 dnia: Wrzesień 07, 2013, 18:32:41 »
Zainteresowały mnie Waszego posty, aż postanowiłam obejrzeć ten odcinek, w którym Aneta zasłabła. I szczerze? Mnie to wyglądało tak, jakby Aneta specjalnie to zrobiła, aby Marysia porozmawiała z Hubertem :P Chociaż oczywiście mogę się mylić, bo serialu już nie oglądam, więc nie jestem na bieżąco z wszystkimi wątkami. Niemniej jednak chyba wolałabym, aby Aneta naprawdę była chora, nawet ciężko, może to by ją w końcu odmieniło, w końcu pozwoliłaby komuś o siebie zadbać. Mnie już w tym jednym odcinku strasznie wkurzało to jej przesadne zaangażowanie w życie Marysi i Huberta...nie rozumiem dlaczego ona taka nerwowa jest, dlaczego krzyczała na Huberta, potraktowała go chamsko wręcz - tak "burcząc" do niego :P a do Marysi mieszkania wbiegła jakby się paliło. Nie wiem, jakoś nie lubię takiej Anety.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #194 dnia: Wrzesień 07, 2013, 20:35:36 »
Mnie już w tym jednym odcinku strasznie wkurzało to jej przesadne zaangażowanie w życie Marysi i Huberta...nie rozumiem dlaczego ona taka nerwowa jest, dlaczego krzyczała na Huberta, potraktowała go chamsko wręcz - tak "burcząc" do niego :P a do Marysi mieszkania wbiegła jakby się paliło. Nie wiem, jakoś nie lubię takiej Anety.

A ja tam rozumiem troskę Anety, bo w końcu Majka jest dla niej, jak córka, a Hubert, to jej najlepszy przyjaciel, więc che dla nich, jak najlepiej. W sumie, to się trochę dziwię, że ona chce jeszcze z nimi gadać po tym, jak ją potraktowali po tej całej akcji z Jakubem, no ale ok. A to, że tak wbiegła o mieszkania Marysi było chyba spowodowane tym, że Majka ją jakoś zaalarmowała przez telefon. Swoją drogą Hubert też nie był dla niej za grzeczny. Przynajmniej taka jest moja opinia na temat tego wszystkiego ;-)