Autor Wątek: Aneta i Marek  (Przeczytany 68156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
Odp: Aneta i Marek
« Odpowiedź #105 dnia: Luty 23, 2013, 14:39:07 »
Ona już teraz chyba wie o konsekwencjach, które ją spotkają i pewnie dlatego będzie się chciała rozstać-może żeby być pierwsza? W sumie to do dzisiaj nie wiem czemu będzie chciała od niego odejść no ale wszystko się chyba wyjaśni w 1656 odcinku.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #106 dnia: Luty 23, 2013, 15:53:21 »
Odcinek 1656:
Aneta opowiada Markowi o tym, co ostatnio działo się w jej życiu. Stwierdza, że najlepiej dla niego będzie, jeśli się rozstaną. Następnie jedzie do Filipowa. Wyznaje mu, że to przez nią Iwan został schwytany. W tym samym momencie wyjmuje pistolet i mierzy do gangstera. Nikola odwozi Juliana na lotnisko i przyjeżdża do Radka. Spędza z nim noc. Następnego ranka chłopak błaga ją, by związała się z nim na stałe.

Nie jest takm dokładnie, że ma wyjechać, ale, że mają się rozstać.
Anula :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #107 dnia: Luty 23, 2013, 15:59:32 »
Ożesz, to ja nie doczytałam tego, że ona mu o wszystkim opowie. Myślałam, że po prostu się z nim rozstanie, nie tłumacząc dlaczego to robi. Teraz to już się trochę uspokoiłam, bo wydaje mi się, że skoro Marek dowie się o wszystkim to znowu ją zrozumie i jej wybaczy :) Za bardzo ją kocha, aby pozwolić jej odejść.

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #108 dnia: Luty 23, 2013, 19:36:55 »
Tak mi smutno z powodu naszej pary, że każda piosenka, jakiej słucham mi się z nimi kojarzy, a najbardziej ta :(:

Patty - (Zabiles Te Milosc) Nie Ma Nas

Prosiłabym jednak o troszkę dłuższe posty ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2013, 19:39:38 wysłana przez Donia »

Offline Jullcia

• Aneta&Marek
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #109 dnia: Luty 23, 2013, 20:40:05 »
Jeju dziewczyny ! Nie było mnie połowę dnia a tu tyle postów ! Nie no rozwijamy się ponownie  <niecierpliwy>
Okej spróbuję się jakoś odnieść do tego wszystkiego..
Ja oczywiście jestem tak zwaną optymistką jak Mańka. Więc dla mnie oczywiście się po jakimś czasie pogodzą. I będzie wszystko dobrze. Co do wyjazdu ? Hmm moim zdaniem ona nie wyjedzie nigdzie, bo jak wspomniałyście nie ma tego w streszczeniach a przecież by napisali.

A ja myślę, że dlatego nie ma nic o nich w streszczeniach, bo ich sprawa zostanie "rozwiązana" jeszcze przed końcem sezonu. Pamiętacie jak było z ich ostatnimi spięciami?
Ano właśnie mam nadzieje, że w czwartek będziemy mieli jakieś fajne zakończenie tego wszystkiego.
Kurcze no mogli by zostać razem no...

Co do rozstania, tak humorystycznie, gdzie Aneta znajdzie taką drugą garderobę? :D
<haha> na kanapie w galerii <haha>
Przecież tak na dobrą sprawę nigdy nie pokazali jej mieszkania, zawsze pokazywana była w galerii, restauracji, BarBarianie czy u Marka. Biedna kobieta wcześniej mieszkała pewnie w galerii <haha> swoją drogą ma tam bardzo ładnie. ;D
No jak ja chyba z Katakumbą pisałam ona ma szafę w galerii i tam przechodzi do swojego magicznego mieszkania. Mamy rozwiązanie gdzie nasza Anetka ma swoje mieszkanie ! :hahaha:

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #110 dnia: Luty 23, 2013, 21:39:26 »
a mi się wydaje, że to może być tak, że fakt- rozstaną się, minie ten miesiąc, Marek dalej będzie przeżywał, Antoś zmobilizuje go do walki o Anete, a Aneta będzie miała w planach ten wyjazd- a może te zdjęcia z Wekslerem bo chce mu sprzedać swoją galerię, albo o jakieś interesy chodzi? noi mój scenariusz jest taki, że Marek jak dowie sie o jej planach, to wybije jej to z głowy!! Aneta zostanie i będą szczęśliwi i zacznie poprawiać swoje relacje z Majką! Taki happy end!  <buja_w_oblokach>

Zdania rozpoczynamy dużą literą ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2013, 21:58:49 wysłana przez Donia »

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #111 dnia: Luty 24, 2013, 00:55:32 »
Idealnie by było gdyby: już wtedy kiedy Filipow wysłał swoich ludzi żeby umowili Anetę na spotkanie z nim, ona odrazu się zastanowiła i już wtedy kiedy przytuliła się do Marka powiedziała dlaczego nie może z nim wyjść.. Aż mi się płakać chce jak sobie pomyślę, że wtedy byli jeszcze szczęśliwi i Aneta nie miała pojęcia o tym niebezpieczeństwie i wtedy ich życie było takie beztroskie, bez problemów (aż tak dużych). Fajnie, że wprowadzili w ich życie coś nowego ale najlepiej by było jakby ona po tej nocy co Filipow ja 'wytargał' za włosy,wróciła obolała do domu i ze strachu powiedziała Markowi, bo zaczynała by się bać bo się nie spodziewała aż takiego niebezpieczeństwa- po czym Marek położył by ja w łóżeczku i razem myśleli by co dalej- pomogłoby to chociaż z Marysią i Hubertem, bo było by ich dwoje. Chyba Marysia nie odworóciłaby się od wujka, od Danusi i od Kingi? A tak to Aneta zostanie sama. Nie dość, że ma wroga Filipowa to jeszcze rodzine. Mogli jeszcze ją zrobić jedną z ludzi Filipowa, jakiegoś bandytę. Wtedy to już by w ogóle był genialnie.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #112 dnia: Luty 24, 2013, 09:16:06 »
A tak to Aneta zostanie sama. Nie dość, że ma wroga Filipowa to jeszcze rodzine.
Aneta już jest sama, jest sama w tym wszystkim, nie ma aż takiego oparcia w Marku jakie by miała gdyby się o wszystkim dowiedział.

Odcinek 1656:
Aneta opowiada Markowi o tym, co ostatnio działo się w jej życiu. Stwierdza, że najlepiej dla niego będzie, jeśli się rozstaną.
A tego to nie wiedziałam  <zez> tak jak Justek myślałam, że powie mu, że muszą się rozstać dla JEGO dobra i tyle, zero jakiegokolwiek wyjaśnienia, więc jestem miło zaskoczona i chyba czasami powrócę do oglądania serialu. <haha> ale niech ten wątek mafijny się już skończy, błagam!

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #113 dnia: Luty 24, 2013, 11:53:10 »
Ja już sama nie wiem, co myśleć. Uwielbiam ten serial, a zwłaszcza Anetkę i Marka, ale teraz jak nie będą razem, to nie wiem co robić. Kiedyś, jak postać Anety wróciła do serialu, to oglądałam go, bo miałam nadzieję, że wróci ona do Janka, ale później, jak związali ją z Markiem, to byłam taka happy. A teraz? Będę znowu oglądać z nadzieję, że Aneta nie zniknie i będzie znów z Markiem  :(

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #114 dnia: Luty 26, 2013, 23:24:40 »
Jejku jak strasznie mi szkoda Anetki. Ona jest już wykończona i załamana psychicznie. Jak się ją widzi taką smutną to wszystko by się jej wybaczyło- i to niestety nie zasługa naszych 'ukochanych' scenarzystów ale uroku pani Marii. Scenarzyści chcieli z niej zrobić potwora, ale niestety im się to nie uda, bo jak ja ją widzę(nie wiem jak inni), ale kiedy widzę jej załamanie i smutek to bym wszystko jej wybaczyła i tak samo zrobi Marek. Jestem tego pewna.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2013, 23:27:57 wysłana przez Donia »

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #115 dnia: Luty 27, 2013, 10:59:17 »
Jejku jak strasznie mi szkoda Anetki. Ona jest już wykończona i załamana psychicznie. Jak się ją widzi taką smutną to wszystko by się jej wybaczyło- i to niestety nie zasługa naszych 'ukochanych' scenarzystów ale uroku pani Marii.
Seriously?
Jak ja widzę Anetę, to mam ochotę ją porządnie palnąć. I właściwie Hubcio zadał jej wczoraj bardzo trafne pytanie - czy aby nie straciła kontaktu z rzeczywistością. Zachowuje się jakby postradała rozum, nawija w kółko o jednym i myśli tylko o sobie... I już pal licho, czy Marek jej wybaczy, czy nie (nie wybaczyłabym), ale po tym wszystkim to ona sama powinna uciec z Wrocławia i dać im wszystkim spokój. To ona wpakowała Majkę i Huberta w to wszystko, to ona okłamuje Marka, to ona zamiast zwrócić się o pomoc i zapewnić maksimum bezpieczeństwa ukochanym... robi z siebie super-hero-babę, którą wcale nie jest. Okropna postać :P

Offline Mańka

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #116 dnia: Luty 27, 2013, 11:38:33 »

Nie wydaje mi się, że to Aneta wpakowała ich w tę całą sytuację, tylko Sandra. To ona umieściła tam Jakuba  i to przez nią Marysia i Hubert byli szantażowani przez Rajmunda, że mają się zająć dzieckiem. Aneta została wykorzystana przez Filipowa, bo nie miała wyjścia, podobnie jak Marysia i Hubert, którzy też o wszystkim nie powiedzieli Anecie, wiec moim zdaniem nie są też tacy niewinni. Może niepotrzebnie zadzwoniła do Marysi i nalegała na rozmowę, ale według mnie za bardzo zrzucają winę na Anetę, a zapomina się o udziale Sandry w tym wszystkim.

Nie wyobrażam sobie żeby nastąpiło ostateczne rozstanie Anety i Marka i nawet jeśli się rozstaną teraz, to prędzej czy później do siebie wrócą(mam nadzieję), bo za bardzo się kochają <buja_w_oblokach>, żeby tak nie było. A może Aneta po tym wszystkim będzie pozytywną postacią <serce> . Czekam na najbliższe odcinki!

Offline Klaudyna1108

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #117 dnia: Luty 27, 2013, 11:49:26 »
Mindreader!
Wydaje mi się, że nigdy nie lubiłaś postaci skoro aż tak mówisz. Nawet jeżeli Cię teraz wkurza to jeżeli byś ją kiedyś lubiła to byś tak aż nie mówiła. Nie da się tsk mówić o kimś kogo się lubiło takie jest moje zdanie.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2013, 21:09:56 wysłana przez Donia »

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #118 dnia: Luty 27, 2013, 12:27:32 »

Nie wydaje mi się, że to Aneta wpakowała ich w tę całą sytuację, tylko Sandra. To ona umieściła tam Jakuba  i to przez nią Marysia i Hubert byli szantażowani przez Rajmunda, że mają się zająć dzieckiem. Aneta została wykorzystana przez Filipowa, bo nie miała wyjścia, podobnie jak Marysia i Hubert, którzy też o wszystkim nie powiedzieli Anecie, wiec moim zdaniem nie są też tacy niewinni. Może niepotrzebnie zadzwoniła do Marysi i nalegała na rozmowę, ale według mnie za bardzo zrzucają winę na Anetę, a zapomina się o udziale Sandry w tym wszystkim.
Ta... chyba dobrze, że jej nie powiedzieli? Gdyby jej powiedzieli, to mały już dawno byłby u Filipowa. Akurat ta strona medalu jest jak najbardziej pozytywna. :P

Poza tym na tym etapie serialu Marysia i Hubcio robią wszystko, żeby ochronić chłopca. Aneta współpracowała z Filipowem i robiła wszystko, żeby ich zdradzić. Jakoś tak... wydaje mi się bardziej winna niż inni, no cóż poradzić. Poza tym - ja rozumiem strach o własne życie, ale... dobrze wie, że Marysia jest w rękach jakiegoś szaleńca, dobrze wie, że ten szaleniec chce niewinnego dzieciaka... i co robi? Powtarza jak w amoku, że nic Majce nie zrobią, że nic małemu nie zrobią i dalej walczy o siebie, bo JEJ grozi niebezpieczeństwo. W obliczu takiego wariata niebezpieczeństwo grozi też Julce, Hubertowi i Marysi, do której mierzą z broni, więc akurat jej życie i jej dług powinien mieć tu mniejsze znaczenie.

A Sandra... lepiej dla mnie, że jej winę umniejszają :P Nie lubię tej aktorki, może się nie pokazywać za bardzo. :D

Mindreader!
Wydaje mi się, że nigdy nie lubiłaś postaci skoro aż tak mówisz. Nawet jeżeli Cię teraz wkurza to jeżeli byś ją kiedyś lubiła to byś tak aż nie mówiła. Nie da się tsk mówić o kimś kogo się lubiło takie jest moje zdanie.
Ni mnie parzyła, ni mnie ziębiła do niedawna. Miałam absolutnie neutralny stosunek. A teraz faktycznie jej nie lubię.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #119 dnia: Luty 27, 2013, 13:29:35 »
po tym wszystkim to ona sama powinna uciec z Wrocławia i dać im wszystkim spokój. To ona wpakowała Majkę i Huberta w to wszystko

Tu bym się nie zgodziła do końca. Majka z Hubertem sami się w to wpakowali jak przyjęli dziecko Rajmunda.  Gangsta i tak na niego polowała, a Aneta była tu tylko od pewnego momentu 'pomocą'.