Autor Wątek: Sezon III  (Przeczytany 50330 razy)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon III
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 14, 2013, 10:33:24 »
Amour ja również bardzo się cieszę, że dołączyłaś do naszego grona!  <rumieniec> Oby z każdym nowym odcinkiem przybywało nas więcej i żeby dział się pięknie rozrastał jak to było wcześniej, podczas II sezonu :) bardzo bym sobie tego życzyła!

Uwielbiam ten serial, chociaż z początku nic nie wskazywało na to, że stanie się on jednym z moich ulubionych!
O tak! U mnie też nic nie wskazywało na to, że PA będzie jednym z moich ulubionych seriali, zwłaszcza, że byłam strasznie negatywnie do niego nastawiona. Miałam w pamięci i w sercu genialną MM i jakoś nie mogłam się przekonać do kolejnego serialu o tematyce prawniczej - można powiedzieć, że już na samym starcie go skreśliłam. Byłam pewna, że to będzie totalna klapa, totalny niewypał, ale jakże się zdziwiłam jak zaczęłam się wkręcać w ten serial. Jak zaczęły mnie pochłaniać losy Agaty, Doroty i bądź co bądź Marka. <haha> Od samego początku jestem fanką Agaty i Marka, oczywiście nie chciałam, żeby już na początku I serii poszli ze sobą do łóżka i wyznali sobie miłość, wolę na to poczekać <haha> i bardzo się cieszę, że to wszystko tak pomału się rozkręca, że tak pomału się do siebie zbliżają, że nie jest to tak na chop siup! Owszem Okońska i Maciek momentami mnie denerwowali, bo wtedy kiedy Agata była blisko z Markiem ktoś musiał im przeszkodzić, ale teraz jak tak na to patrzę to bardzo się z tego cieszę  bo wiadomo, że jeżeli się dłużej na coś czeka to jest się wówczas bardziej zadowolonym, więc wolę taką dawkowaną przyjemność. <haha>

I szczerze mówiąc przez cały czas byłam ogromną fanką związku Agata&Maciek.
A mi o ile na początku podobali się razem, tak z każdym odcinkiem Maciek coraz bardziej mnie irytował, nawet nie wiem czym, czy zachowaniem, czy po prostu swoją osobą, po prostu działał na mnie jak płachta na byka <haha> i tak już zostało, dlatego cieszę się, że już go nie ma i mam nadzieję, że już nie wróci.

PS Mnie również bardzo nie podoba mi się rozbudowanie roli Małgosi Kożuchowskiej. Do aktorki nic nie mam, a nawet cenię, ale do roli pani mecenas już owszem... ::)
A mi się podoba rozbudowanie jej roli! <haha> Oczywiście Okońska jest jaka jest, działa mi czasami na nerwy, jej postępowanie mnie irytuje, ale jednak jest ciekawą postacią, nie można jednoznacznie zaliczyć jej do czarnych charakterów, chociaż trochę zołzowata jest! <lece> Bardzo bym sobie życzyła, żeby znalazła faceta, który pokocha ją taką jaka jest, z jej wadami i zaletami, i którego ona pokocha bezgranicznie.

Agata i Maria mają rywalkę.
Nie powiem, zapowiada się ciekawie <haha> Zazdrosna Maria w domu, zazdrosna Agata w pracy, a w sądzie Czerska zarzucająca sieci na Marka <hahaha> Uroczo! Cieszę się, że pojawi się kolejna postać, tylko nie podoba mi się, że w tą postać wcieli się Dereszowska. Do aktorki jakoś za bardzo nic nie mam, bo ją lubię, chociaż kiedyś bardziej ją lubiłam, a teraz tak troszeczkę mnie irytuje i nie ukrywam, że to za sprawą jej postaci w Ndinz. :)
Co do Kamilli Baar, to ogrooomnie się cieszę! Szkoda, że to będzie postać jedno-odcinkowa :(
Bardzo chętnie zamieniłabym ją z panną Dereszowską
Ja też bardzo się cieszę, że Kamila się pojawi w serialu ;) oczywiście żałuję, że to będzie jednoodcinkowa postać, ale wielokrotnie już się przekonałam, że takie wieloodcinkowe postacie są dużo lepsze, niżeli te pierwszo- czy drugoplanowe ;) Nadal mam w pamięci postać, w którą wcielała si,ę Agata Kulesza!  <rumieniec>
Jeżeli chodzi o zamianę Dereszowskiej na Baar to ja jestem przeciwna <hahaha> Kamila zdecydowanie nie pasuje do takich czarnych charakterów, a bynajmniej ja sobie takiej jej nie wyobrażam, więc wolę, żeby tą zołzą była Dereszowska, bo jej to wspaniale wychodzi. <haha> A Kamila niech zajmie się Ndinz, żeby tam jej postać była bardzo ładnie rozbudowana, o!  <tancze>

EDIT:
Newsik ;)
W ostatni wtorek lutego o godzinie 21.30 na antenę TVN wrócą najpopularniejsi telewizyjni prawnicy - bohaterowie serialu "Prawo Agaty" - Agata Przybysz (Agnieszka Dygant), Dorota Gawron (Daria Widawska) i Marek Dębski (Leszek Lichota).
Agata, Marek i Dorota - prawnicy, których oprócz wspólnej kancelarii łączy też wielka przyjaźń - 26 lutego znów wkroczą do akcji!
- Będą jeszcze bardziej bezkompromisowi, waleczni i zaangażowani w sprawy swoich klientów - zapewniają wcielający się w główne role w "Prawie Agaty" Agnieszka Dygant, Daria Widawska i Leszek Lichota.
Sprawy, które poprowadzą, nie będą łatwe, a przyszłość ich kancelarii stanie pod znakiem zapytania. Jednak łącząca ich ogromna sympatia i miłość do tego, czym zajmują się na co dzień, sprawią, że będą chcieli za wszelką pokonać wszystkie problemy. Stoczą zażarty bój o przetrwanie kancelarii i swojej... przyjaźni.
Marek (Leszek Lichota) zrozumie wreszcie, co tak naprawdę czuje do Agaty (Agnieszka Dygant), ale będzie się bardzo długo zastanawiał, czy powinien rozstać się z prokurator Okońską (Małgorzata Kożuchowska) i związać z koleżanką z pracy.
Dorota (Daria Widawska) po urodzeniu dziecka będzie musiała nauczyć się godzić obowiązki mamy z pracą, ale wcale nie przyjdzie jej to łatwo. Rozdarcie między domem a kancelarią przysporzy jej wielu problemów.
Agata (Agnieszka Dygant) wciąż będzie starała się udowodnić, że praca jest dla niej najważniejsza. Czasem, walcząc o sprawiedliwe wyroki dla swoich klientów, zapomni o tym, że jest przede wszystkim kobietą, która potrzebuje... miłości i wsparcia.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2013, 13:51:57 wysłana przez Klaudia »

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 22, 2013, 19:51:15 »
Coś dawno mnie tutaj nie było, ale słysząc o zbliżającym się kolejnym sezonie serialu, postanowiłam się odezwać. Oczywiście podobnie jak wszyscy już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu, by w końcu zobaczyć Agatę i Marka razem... mam nadzieję  w końcu w naprawdę gorącej scenie <buja_w_oblokach> Chociaż Marię, o dziwo, też bardzo lubię, bo ja po prostu uwielbiam czarne charaktery i wredne postacie, które jednak są takimi jedynie na zewnątrz, gdyż jakoś wydaje mi się, że Maria głęboko w środku to dobry człowiek, któremu na Marku bardzo zależy, ale to nie zmienia faktu, iż chce Agatę widzieć jedynie przy boku Marka, bo oni razem są cudowni. Kocham ten obrazek i nie mogę się doczekać aż w końcu go zobaczę.

"Prawo Agaty" stało się moim ulubionym serialem na równi z "Przepisem na życie"  :D Po za tym tematyka prawna jak najbardziej mi odpowiada.

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 23, 2013, 13:44:59 »
Ach! Jak ja bym już chciała zobaczyć Agatę i Marka razem, ale myślę, że nie pójdzie to tak łatwo. Może Maria będzie walczyć o Marka jak lwica? Ciekawa byłaby scena bójki Agaty i Marii  <haha> Znowu zaczynam fantazjować. Cieszy mnie sam fakt, że Dębski zrozumie, że Agata jest dla niego kimś ważnym.
Jeszcze tylko kilka dni i znów usłyszę Oh the wind whistles down, the cold dark street tonight, and the people, they were dancing, to the music vibe.
 <zauroczony>

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iRYvuS9OxdA#!

A to tak, żeby Was jeszcze bardziej nakręcić  <haha>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 23, 2013, 23:01:34 »
Zazdrosna Maria w domu, zazdrosna Agata w pracy, a w sądzie Czerska zarzucająca sieci na Marka <hahaha>

<flaga> To ja już z pewnością nie dożyję happy endu głównej pary.
A może w przyszłym sezonie jakiś pan na dokładkę? 8)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 24, 2013, 09:04:20 »
Jean nie będzie tak źle ;) dożyjesz, dożyjesz, bo na pewno zejdą się w tym sezonie a potem się rozstaną <haha>
Pan na deser? :D Jestem za, przynajmniej widać by było tą malutką zazdrość Marka, jak to było za czasów Maćka. ;D

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 24, 2013, 13:22:33 »
Pan na deser? :D Jestem za, przynajmniej widać by było tą malutką zazdrość Marka, jak to było za czasów Maćka. ;D
O tak! :D Ale niech to będzie taki prawdziwy facet, a nie ciepłe kluchy jak Maciek, wtedy dopiero Marek będzie zazdrosny.

Dzisiaj w DD TVN była Kożuchowska i Dereszowska, co prawda nie widziałam materiału od początku, ale z rozmowy wywnioskowałam, że ta cała Czerska zostanie na dłużej w serialu... Miałam nadzieję, że to będą 2-3 odcinki, ale chyba zanosi się na coś poważniejszego. Coraz więcej tych bab wokół Mareczka  <lornetka>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 24, 2013, 20:14:13 »
O tak! :D Ale niech to będzie taki prawdziwy facet, a nie ciepłe kluchy jak Maciek, wtedy dopiero Marek będzie zazdrosny.

Dziewczyny, trochę mnie nie zrozumiałyście...do końca, ale teraz myślę, że dobrze, bo chyba jednak przesadziłam.
To chyba z tego powodu, że tak mieszają scenarzyści, to chciałam im podpowiedzieć, żeby poszli "po modzie".
Agacie pana nie życzę, bo chcę by była z Markiem. Poza tym uważam, że jednak źle się obeszła z ostatnim, więc niech na razie pobędzie samotnym strzelcem.
I naprawdę wolę, żeby ta dwójka została parą a potem coś się między nimi popsuło (na chwilę choćby) niż czekać 6 sezonów na jakąkolwiek deklarację. Już raz tak czekałam...i potem  dostałam urojoną/domniemaną ciążą (a właściwie główną bohaterkę w szarym worku) jako dowód na związek - zaistniały. Zaiste, drugi raz tego nie chcę...ale na wszelki wypadek się aż tak bardzo nie angażuję emocjonalnie.

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 27, 2013, 20:54:30 »
I pierwszy odcinek za nami. Jest dobrze! Scena w szpitalu była urocza. Widać, że Marek troszczy się o Agatę. W ogóle mam wrażenie, że w ich spojrzeniu jest taka... miłość! No, i po co przypałęta się ta cała Czerska? Przecież to już odpowiedni moment na połączenie Agaty z Markiem... Kurczę no! Ja nie chce znowu czekać 12 odcinków, żeby w 13 zobaczyć jeden malutki pocałunek... ::)

Co do sprawy to jakoś mnie nie wciągnęła. Od początku przeczuwałam, że z tą opiekunką coś jest nie tak.
Ale Cielecka na plus! :)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 27, 2013, 21:42:10 »
I pierwszy odcinek za nami. Jest dobrze! Scena w szpitalu była urocza. Widać, że Marek troszczy się o Agatę. W ogóle mam wrażenie, że w ich spojrzeniu jest taka... miłość!

Dla mnie to jest bardziej pożąganie. Serial przedstawia ciekawą i naprawdę piękną historię miłości, która rodzi się powoli w sercach głównych bohaterów. Na początku są tylko spojrzenia, czułe słówka, takie dogryzanie sobie, a dopiero później pojawią się naprawdę namiętne sceny  ;D Przyjemnie się na to patrzy i bardzoo podobał mi się wczorajszy odcinek  :D

Jak Marek dał jej tą wielką czekoladę to na początku myślałam, że to książka taka do czytania <haha>
A Maria jakaś taka miła była dla Agaty, to dziwne...

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 01, 2013, 17:38:33 »
Jeśli Agata z Markiem będą "docierali" się tak jak Basia z Markiem z Krym, to zejdę na zawał  ;D
Ta sytuacja teraz między nimi, przypomina mi tą po scenie maltańskiej między Basią i Markiem  <haha>

Co do sprawy - myślałam, że będzie jakiś zwrot akcji, że to jednak matka jest winna.
I mnie zaskoczyli  ;D

Jakby chcieli ją brać do szpitala to siłą wypychaj :hahaha:

Hey, little rich girl!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 01, 2013, 18:12:05 »
Co do sprawy - myślałam, że będzie jakiś zwrot akcji, że to jednak matka jest winna.
I mnie zaskoczyli  ;D
Też przez chwilę tak myślałam, ale jak bliżej się przyjrzałam to zauważyłam, że ta opiekunka coś kręci.
Sprawa jak sprawa, bywały ciekawsze. ;D Ale scena w szpitalu urocza  <serduszko> (wiem, powtarzam się).
Brakowało mi baaardzo PA przez tą zimową przerwę, dopiero teraz to widzę ;)

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 01, 2013, 18:21:20 »
Masz ten sam syndrom co ja   ;D
Sprawa, okej, fajnie, że jest, fajnie, że pani Cielecka gra, ale... kiedy będzie scena Agaty z Markiem?!  <haha>
W następnym odcinku przepowiadam spięcie między nimi, nie może być tak słodko cały czas ;>

Hey, little rich girl!

Offline Amaranth

• Art's Souls
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 01, 2013, 18:27:21 »
W następnym odcinku pojawi się, już przeze mnie nie lubiana, mecenas Czerska... już widzę tą zazdrość w oczach Agaty. ;) Dopiero teraz Marek będzie miał dylemat, którą podrywać.  <olaboga>

Offline mati

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 02, 2013, 10:32:46 »
Streszczenia 31 i 32 odc. <pompony>
Spoiler
Agata prowadzi sprawę Janusza G., prezesa firmy budowlanej pozwanego za niedotrzymanie terminu wykonania prac. Mecenas Tuliński precyzyjnie argumentuje kolejne dowody świadczące o winie pozwanego. W toku sprawy okazuje się, że Janusz G. zataił przed Agatą pewne istotne dla sprawy szczegóły, wobec których ich aktualna linia obrony jest nieskuteczna. Mężczyzna prosi Agatę o jeszcze jedną szansę obiecując, że tym razem będzie z nią zupełnie szczery. Dębski prowadzi sprawę Ewy (Urszula Grabowska), atrakcyjnej nauczycielki fizyki oskarżonej o molestowanie swojego 19-letniego ucznia Łukasza (Daniel Dziorek). Matka chłopca utrzymuje, że wobec zabiegów wyrodnej pedagog chłopak był bezsilny, a cała sytuacja wywołała u niego depresję. Ze sprawdzianów dostawał złe stopnie i w rezultacie został niedopuszczony do matury

Spoiler
Kancelaria otrzymuje wezwanie do zapłaty w wysokości 4 mln złotych za "celowe przegranie sprawy" Janusza G., prezesa firmy budowlanej. Agata zostaje oskarżona o oszukanie swojego byłego klienta i zaniedbanie obowiązków. Janusza G. reprezentuje obecnie mecenas Bitner. Agata nie boi się konfrontacji, gdyż jest pewna, że niczego nie przeoczyła i prowadziła sprawę poprawnie. Wszystko komplikuje się, gdy na światło dzienne wypływa pominięty przez nią kluczowy dokument. Do kancelarii zgłasza się rodzeństwo Olga i Michał Rasiakowie. Pragną powrócić do sprawy morderstwa dwóch studentek sprzed czternastu lat. Obawiają się, że odbywający karę dożywocia obecnie 36-letni mężczyzna został skazany niesłusznie. Wychodzi na jaw, że ojciec Rasiaków, który wskazał chłopaka jako domniemanego sprawcę, nie był do końca pewny jego winy, a prokurator prowadzący sprawę stosował techniki przymuszania świadków do zeznań.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 02, 2013, 20:10:52 »
A mnie odcinek jakoś za specjalnie nie porwał, oczywiście miał kilka fajnych momentów jak ten u Doroty w domu jak Agata trzymała maleństwo  <rumieniec> później scena w szpitalu ale w sumie to wszystko jeżeli chodzi o plusy. Brak Doroty w kancelarii to spory minus, miła Okońska? to też jest baaardzo podejrzane i nie wróży nic dobrego. Nowy prokurator? Jestem na nie, jakoś nie przekonał mnie do siebie no i ta cała sprawa z matką, która znęca się nad dzieckiem, no cóż liczyłam, że to będzie coś bardziej ambitnego, chociaż miło było zobaczyć Cielecką ponownie na ekranie. ;)
Ogólnie na odcinek wyczekiwałam bardzo długo, ale jakoś szału niestety nie było. Mam nadzieję, że w drugim odcinku będzie już o wiele lepiej. ;)