Amour ja również bardzo się cieszę, że dołączyłaś do naszego grona!

Oby z każdym nowym odcinkiem przybywało nas więcej i żeby dział się pięknie rozrastał jak to było wcześniej, podczas II sezonu

bardzo bym sobie tego życzyła!
Uwielbiam ten serial, chociaż z początku nic nie wskazywało na to, że stanie się on jednym z moich ulubionych!
O tak! U mnie też nic nie wskazywało na to, że PA będzie jednym z moich ulubionych seriali, zwłaszcza, że byłam strasznie negatywnie do niego nastawiona. Miałam w pamięci i w sercu genialną MM i jakoś nie mogłam się przekonać do kolejnego serialu o tematyce prawniczej - można powiedzieć, że już na samym starcie go skreśliłam. Byłam pewna, że to będzie totalna klapa, totalny niewypał, ale jakże się zdziwiłam jak zaczęłam się wkręcać w ten serial. Jak zaczęły mnie pochłaniać losy Agaty, Doroty i bądź co bądź Marka.

Od samego początku jestem fanką Agaty i Marka, oczywiście nie chciałam, żeby już na początku I serii poszli ze sobą do łóżka i wyznali sobie miłość, wolę na to poczekać

i bardzo się cieszę, że to wszystko tak pomału się rozkręca, że tak pomału się do siebie zbliżają, że nie jest to tak na chop siup! Owszem Okońska i Maciek momentami mnie denerwowali, bo wtedy kiedy Agata była blisko z Markiem ktoś musiał im przeszkodzić, ale teraz jak tak na to patrzę to bardzo się z tego cieszę bo wiadomo, że jeżeli się dłużej na coś czeka to jest się wówczas bardziej zadowolonym, więc wolę taką dawkowaną przyjemność.
I szczerze mówiąc przez cały czas byłam ogromną fanką związku Agata&Maciek.
A mi o ile na początku podobali się razem, tak z każdym odcinkiem Maciek coraz bardziej mnie irytował, nawet nie wiem czym, czy zachowaniem, czy po prostu swoją osobą, po prostu działał na mnie jak płachta na byka

i tak już zostało, dlatego cieszę się, że już go nie ma i mam nadzieję, że już nie wróci.
PS Mnie również bardzo nie podoba mi się rozbudowanie roli Małgosi Kożuchowskiej. Do aktorki nic nie mam, a nawet cenię, ale do roli pani mecenas już owszem... 
A mi się podoba rozbudowanie jej roli!

Oczywiście Okońska jest jaka jest, działa mi czasami na nerwy, jej postępowanie mnie irytuje, ale jednak jest ciekawą postacią, nie można jednoznacznie zaliczyć jej do czarnych charakterów, chociaż trochę zołzowata jest!

Bardzo bym sobie życzyła, żeby znalazła faceta, który pokocha ją taką jaka jest, z jej wadami i zaletami, i którego ona pokocha bezgranicznie.
Agata i Maria mają rywalkę.
Nie powiem, zapowiada się ciekawie

Zazdrosna Maria w domu, zazdrosna Agata w pracy, a w sądzie Czerska zarzucająca sieci na Marka

Uroczo! Cieszę się, że pojawi się kolejna postać, tylko nie podoba mi się, że w tą postać wcieli się Dereszowska. Do aktorki jakoś za bardzo nic nie mam, bo ją lubię, chociaż kiedyś bardziej ją lubiłam, a teraz tak troszeczkę mnie irytuje i nie ukrywam, że to za sprawą jej postaci w Ndinz.

Co do Kamilli Baar, to ogrooomnie się cieszę! Szkoda, że to będzie postać jedno-odcinkowa
Bardzo chętnie zamieniłabym ją z panną Dereszowską
Ja też bardzo się cieszę, że Kamila się pojawi w serialu

oczywiście żałuję, że to będzie jednoodcinkowa postać, ale wielokrotnie już się przekonałam, że takie wieloodcinkowe postacie są dużo lepsze, niżeli te pierwszo- czy drugoplanowe

Nadal mam w pamięci postać, w którą wcielała si,ę Agata Kulesza!
Jeżeli chodzi o zamianę Dereszowskiej na Baar to ja jestem przeciwna

Kamila zdecydowanie nie pasuje do takich czarnych charakterów, a bynajmniej ja sobie takiej jej nie wyobrażam, więc wolę, żeby tą zołzą była Dereszowska, bo jej to wspaniale wychodzi.

A Kamila niech zajmie się Ndinz, żeby tam jej postać była bardzo ładnie rozbudowana, o!
EDIT:Newsik

W ostatni wtorek lutego o godzinie 21.30 na antenę TVN wrócą najpopularniejsi telewizyjni prawnicy - bohaterowie serialu "Prawo Agaty" - Agata Przybysz (Agnieszka Dygant), Dorota Gawron (Daria Widawska) i Marek Dębski (Leszek Lichota).
Agata, Marek i Dorota - prawnicy, których oprócz wspólnej kancelarii łączy też wielka przyjaźń - 26 lutego znów wkroczą do akcji!
- Będą jeszcze bardziej bezkompromisowi, waleczni i zaangażowani w sprawy swoich klientów - zapewniają wcielający się w główne role w "Prawie Agaty" Agnieszka Dygant, Daria Widawska i Leszek Lichota.
Sprawy, które poprowadzą, nie będą łatwe, a przyszłość ich kancelarii stanie pod znakiem zapytania. Jednak łącząca ich ogromna sympatia i miłość do tego, czym zajmują się na co dzień, sprawią, że będą chcieli za wszelką pokonać wszystkie problemy. Stoczą zażarty bój o przetrwanie kancelarii i swojej... przyjaźni.
Marek (Leszek Lichota) zrozumie wreszcie, co tak naprawdę czuje do Agaty (Agnieszka Dygant), ale będzie się bardzo długo zastanawiał, czy powinien rozstać się z prokurator Okońską (Małgorzata Kożuchowska) i związać z koleżanką z pracy.
Dorota (Daria Widawska) po urodzeniu dziecka będzie musiała nauczyć się godzić obowiązki mamy z pracą, ale wcale nie przyjdzie jej to łatwo. Rozdarcie między domem a kancelarią przysporzy jej wielu problemów.
Agata (Agnieszka Dygant) wciąż będzie starała się udowodnić, że praca jest dla niej najważniejsza. Czasem, walcząc o sprawiedliwe wyroki dla swoich klientów, zapomni o tym, że jest przede wszystkim kobietą, która potrzebuje... miłości i wsparcia.